כתב נושא: יום שבת נראה חלש מבחינת רוחות יש המלצות?  (נקרא 1523 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ג'ניה הערדניק

• פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • תבנו לי הרים בנגב
    • דוא
ווינד גורו אומר שהמקסימום שאפשר להטיס זה עפיפון
יש המלצות לאתרים?
רשום מזרחיות מהבוקר עד הצהריים עם משבים של מקסימום 6 קמ"ש
אם שעות נסיעה לעמדה היו נרשמות בלוגבוק הייתי כבר דרגה 5 וחצי

מנותק חגי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
רוח חלשה היא בדרכ סימן לתנאים טובים בהינתן מפל רוח סביר
אם יהיה מפל טוב אז שרונה או הגלבוע יוכלו להיות נקודות פתיחה טובות.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
חגי אתה מתכוון מפל טמפרטורה.

ימים עם רוח חלשה בחורף בד"כ הר הארי הכי סביר כי הוא מפנה דרומי גבוה שמתחמם טוב יחסית. שרונה וגלבוע בלי רוח יהיו גירזונים של שתי דקות באוויר.

אגב בחורף די נדיר ימים בהירים עם מפל טמפרטורה טוב כי עם הקור והלחות יום עם מפל טוב הופף למעונן/גשום, לכן רוב הטיסות בחורף הן רכס בשרונה/גלבוע/הקפיצה או אנבטית בהר הארי.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
ברור שהתכוונתי למפל טמפ'
לגבי הערתך בעניין - נדיר למצא מפל טוב בחורף-  אתה טועה.
אין שום סיבה שבאוויר יבש עם מפל טוב יווצרו עננים . זה כל הרעיון שארגנו לנו את הרוחות המזרחיות (אפיק מים סוף).
בעבר עשינו קרוסים יפים מהמוחרקה בחורף- עד חב חשמל וגם משרונה יצאו כמה קרוסים יפים בחורף. מהגלבוע אני אישית הגעתי לפני כ 13 שנה לנחיתה בחוף שדות ים והיו עוד טיסות רבות באותם שנים מהגלבוע שהסתיימו באזור קו החוף.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
לא אמרתי שהעניין לא קיים אלא נדיר ואם יש יום טוב לקרוס באמצע החורף פעם בשנתיים זה נקרא אצלי נדיר.

הסיבה בד"כ המזרחיות בחורף באות עם אינוורסיה נמוכה ואפיק ים סוף כמעט אף פעם לא מגיע בחורף אלא בעונות מעבר, למרות שהיו לו כמה ביקורים נדירים בחורף זה בהחלט לא משהו שיגרתי יום טוב לקרוס בחורף.

בד"כ החורפים שכן נותנים תנאים טובים אלו החורפים שהגשמים נגמרים בהם מאוד מוקדם ולמרות שזה עוד נחשב לחורף רשמי זה בעצם חודש אחרי הגשם האחרון ז"א עונת מעבר מוקדמת שלא בדקה את לוח השנה.

אבל עכשיו אנחנו באמצע הגשמים וגם אם המזרחית תביא אוויר יבש הקרקע תשחרר מספיק לחות (הכל בוץ).
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
שמעו נמאס לי מכל זה.
אני אומר בואו נתארגן ונסלול עיגול אספלט ענק עם זוית קטנה לכיוון השמש מתחת לגלבוע.
ואולי זכוכית מגדלת שתמקד את השמש בדיוק באמצע - אפשר להתקין אותה בהר ברקן והזוית תהיה טובה לסביבות צהרים (כי מי רוצה לקום מוקדם בבוקר?)

אני מוכן לתרום טוריה ויום בשבוע שאני בתורנות כיוון זכוכית המגדלת (מה לעשות, מישהו צריך לעשות את העבודה המלוכלכת) אבל הכל בתנאי שמחליפים אותי בזמן לגרזון אקטיבי אחד בימים שבהם אני תורן (בערב זה אחלה, לפני שהמערבית נכנסת).

יאללה ידיים באויר!  bryzdal