כתב נושא: כשעוברים מוקדם מדי למצנח מתקדם מדי .....  (נקרא 264 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
לפי התאור בPGforum מדובר בטייס שהחליט שיש לו מספיק נסיון על EN B ומכיוון שמצנחי הD של היום מאוד בטוחים הוא יכול לעבור ישר מB לD.

queda em vôo livre

נראה לי שהוא טעה קצת.

תזכורת כואבת לכך שתקינת הEN קובעת שמצנח בטוח היא מתייחסת לרמת טייס מסויימת ולא כערך אבסולוטי.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ישראל רונן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • Ozone Rush 3
    • דוא
צחי,אתה מזהה מה בעצם קרה כאן?

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
ספין, שיחרור, פארשוטל - קרקע.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
למרות שאיתי כבר הקדים אותי אפשר לציין שגם ניתן לזהות די בקלות שהמצנח הולך להכנס לספין.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ולמה אחרי השחרור הוא לא חזר למצב טיסה?
המשיך למשוך ברקסים?
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
כשהוא סוף סוף הבין שהוא בספין הוא "זרק" ידיים למעלה ומייד נבהל מהטיסה של הכנף קדימה וניסה לבלום אותה בכוח ישר לפרשוטל, בהמשך יש עוד קצת משיכות ושחרורים בנסיון ליצב את הכנף שבעליל יותר מדי דינמית בשבילו.

הנקודה היא שמצנח D צריך הטסה הרבה יותר מדוייקת כדי להשאר בטוח. תגובות חזקות ומוגזמות שמצנח B סולח על רובן לא יעברו בשתיקה על מצנח מתקדם יותר.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
צחי: בכל זאת מדברים על הפקצה של שתי מדרגות, לא?  :o

היו יותר ממרחף (מכובד ועם הרבה ידע) שאמר לי  שהEN-C של היום בטוח כמו הEN-B.. תלוי במצנח הספציפי. ארטיק ודלתה היו השמות ששמעתי. אני אישית קונסרבטיבי משהו נישאר בEN-B וגם ניסיתי את החופה שבדרך בתנאים מאוד תרמלים והיה לי נוח... מעדיף לשלם בגלייד ולא בסיכוי לשברים...

מקווה שהפעם תבין את התירגום שלי לעברית  :P
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
רולי וואלה מי לימד אותך כל כך מהר ליכתוב כל כך יפה? lugh
תוך יוציים וכבר בלי אף שגיעה,ספר לי את הסוד ;)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
היו יותר ממרחף (מכובד ועם הרבה ידע) שאמר לי  שהEN-C של היום בטוח כמו הEN-B.. תלוי במצנח הספציפי.

זו טעות הבנה בסיסית של מה זה "מצנח בטוח". התקינה היא רק חלק מהבטיחות של המצנח, זה שהמצנח מתאושש יפה בתנאים סטריליים לא אומר כלום לגבי הרגישות שלו לטעויות טייס לדוגמא.

הארטיק הוא דוגמא מצויינת. הרבה יותר דינמי מכל מצנח B שאי פעם טסטי עליו באוויר תרמלי,  בהשוואה לאילוס2 לדוגמא (שנחשב ל1-2 גבוה) הברקסים של הארטיק מדוייקים בהרבה ומרווח הטעות למשל בשמירת כיוון קטן בהרבה. ז"א נכון שבתנאים סטריליים לשניהם יש התאוששות דומה אם לא עושים כלום, אבל מי מאיתנו לא עושה כלום בקריסה? וברגע שכן שומרים כיוון אחרי הקריסה את הארטיק קל בהרבה להכניס לספין אם נותנים יותר מדי ברקס והוא גם יעשה את זה מהר יותר והזמן שיהיה לך לתקן את הטעות יהיה קצר יותר. ומצד שני אם לא תעשה כלום ולמצנח יהיה עילוי על הצד הפתוח הארטיק יגיב לזה בפניה חזקה יותר שלא כמו בתנאים סטריליים (היה לי את זה על שניהם).
נכון שהמצנחי C של היום מרגישים יציבים יחסית לC של פעם אבל הם עדיין מתוכננים לרמת טייס מסויימת והסלחנות שלהם לטעויות טייס במצבי חרום בתנאים אמיתיים לא השתנתה.

נכון שבסרט זו קפיצה של 2 מדרגות אבל זה בא להדגיש עוד יותר שאת ההבדל האמיתי תרגיש כשהמצנח נכנס למצב חרום. יתכן וגם עם מצנח B הוא היה מקבל ספין במצב הזה אבל יתכן וגם היה מצליח לצאת מזה עם מצנח יותר סלחן לתגובות יתר שלו ומצנח שמגיב עדין יותר למשל ביציאה מספין.

וכבר היה לנו פה בארץ כמה מקרים של חברה שטסו על מצנח טיפה גבוה להם והרגישו עליו מצויין במשך כמה שעות טיסה, עד שקריסה או ספין הפכו לקסקייד שחלקם גם נגמר ברזרבי. ואני יכול להבטיח לך בכל המקרים לא הייתה שום בעייה במצנח אלא בעייה של קפיצה מהירה מדי.