נועם (ויובל) בואו נעשה קצת סדר.
לבקשתך נועם, הנני מתקן אותך

לכל גלשן יש את נתוני יחס הגלישה שלו אשר באים לידי ביטוי בגרף הפולרה שלו.
מתוך הגורף הזה אנו יכולים להסיק את שלושת הנקודות החשובות בטיסה כתלות במהירות:
1 מהירות ההזדקרות -נקודת ההתחלה משמאל של הגרף.
2 מהירות השקיעה המינימלית - נקודת ההשקעה עם קו אופקי בנקודת המקסימום של הגרף (פרבולה "בוכה").
3 מהירות הגלישה המיטבית - נקודת השקה עם קו היוצא מראשית הצירים.
אנו יכולים לשנות את מהירות הטיסה שלנו ולבחור את מיקומינו על גרף הביצועים הזה ע"י משיכה או שחרור (או דחיפה אם ממש בא לנו להזדקר).
עבור טייס ספציפי, עם ציוד בעל התנגדות אוויר ספציפית, הוספת משקל לא תשנה את גרף הפולרה...
נועם, אני חוזר.. לא תשנה את גרף הפולרה

מה שיקרה הוא שהגרף "יזוז" ימינה או שמאלה כתלות בהוספת/הורדת משקל.
מה שזה אומר זה שגרף הגלישה ישאר אותו הדבר רק שהכל קורה במהירויות שונות.
לגבי העניין עם הגרר .
כמו שיובל ענה, ישנם שני סוגי גרר הפועלים על כלי טייס. הגרר המושרה שהוא תוצאה של העילוי הפועל על הכנף, והגרר הטפיל שהוא תוצאה של חיכוך האוויר על פני ולאורך גוף כלשהו.
המעניין בשני סוגי הגרר האלה הוא שהגרפים שלהם הפוכים כתלות במהירות.
הטפיל הולך וגדל ככל שעולים במהירות, ואילו המושרה הולך וקטן ככל שעולים במהירות.
אם נמקם את שני הגרפים על גבי אותה מערכת צירים נגלה כי המהירות המתקבלת בנקודת החיתוך בינהם היא גם המהירות הגלישה המיטבית.
בסיכום, נכון שהגרר הטפיל יגדל אם נעלה את המהירות אבל באותו זמן גם יקטן הגרר המושרה, כך שהמסכנה שלך (נועם) היתה מוטעית.
ויובל. אתה צודק בעניין החדירות כאשר יש רוח חזקה (למעשה אני משתמש באותה דוגמא שאתה נתת כאשר אני מעוניין להסביר את נושא ה " Speed to fly "), אבל זהו מקרה קיצון שלא משקף נכון את הנושא של ביצועי יחס גלישה מול עומס כנף.
אגב, חשוב להדגיש - מדובר על אותו גלשן , אותו טייס עם אותה רתמה, אותה זוית התקפה (כלומר רמת משיכה של הבייס) .. ורק המשקל משתנה (עומס הכנף).
לעשות השוואה בין שני גלשנים שונים או טייסים שונים או אפילו בין זויות התקפה שונות, לא נכון לגבי כל העניין הזה.
יאללה התעייפתי..
לילה טוב.