הגענו לתבור הצפוני משבים ביו 15 ל28 ממש בכיוון של העמדה. על פניו אידיאלי לעמדה.
יורם יוצא ללא בעיות ואני רץ להתארגן אחריו.
בהנפה המצנח לא עולה ישר מספיק וכנף ימין עולה איטי יותר, על פניו לא משהו שבעייה להסתדר איתו בהנפה. מסובב את החופה טיפה שמאלה והולך טיפה ימינה למתחת למצנח תוך כדי שאני מסתובב עם הפנים החוצה. פה נכונות לי שתי הפתעות, 1) המצנח עדיין מושך ימינה ורק עכשיו אני מבין שהמשב הזה יותר מערבי ממה שציפיתי 2) ביני ובין האוויר הפתוח ניצב שיח ענק. אני לא מספיק לבטל כבר במצב הזה וניתק תוך המשך סחיפה לכיוון החומה, מחדד שמאלה לא להכנס בחומה אבל זו כבר לא טיסה החוצה אלא טיסה לתוך השיח. מושך ברקסים למהירות מינימלית ועוצר עם הרגליים על הענפים של השיח. במצב הזה שאני עומד בשיח והמצנח עוד מעלי אני מרגיש את הרוח מתגברת על המצנח ומחליט לפני שאני עף שוב לכיוון החומה לזקר את המצנח. המצנח נופל חצי על קצה העמדה וחצי על החומה ויחסית מעט מיתרים תפוסים בשיח ואני מתגלגל אחורה מהענפים של השיח למדרון. כמה שניות אני שוכב לי ככה על העורף עם הרגליים למעלה ומקלל עד שאמנון וערן באו לעזור לצאת משם.
מסכנות:
1) בעמדה כזו קטנה ההחלטה על ביטול צריכה מקדמים קצרים יותר והייתי צריך לחשוב על זה מראש שאי אפשר לעשות שם תיקונים שאני עושה בקלות בעמדה גדולה.
2) אם המצנח לא עולה ישר הרוח לא מהכיוון שחשבתי. שוב בעמדה קטנה עדיף לבטל מוקדם ולנסות שוב.
3) ההחלטה לבלום את המצנח למינימום ולא מייד לזקר אותו בכניסה לשיח התגלתה דווקא כהימור טוב.
4) יותר מדי פעולות ביחד (להסתובב תוך תיקון ימינה ופסיעה למתחת למצנח) קצת מוציא מאורינטציה. בעמדה גדולה זה לא מורגש אבל בעמדה קטנה זה משמעותי. אם המצנח לא מיוצב מעל הראש טוב שאתה מסתובב עדיף לבטל.
תודה לאמנון וערן על העזרה.