כתב נושא: הסמכות אל מול סיכונים  (נקרא 3454 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק solan2

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
הסמכות אל מול סיכונים
« ב- : August 17, 2007, 04:10:08 pm »
באחרונה העסיקו את מוחי מחשבות לגבי חניכי "שדות הנוכרים" הארצישראליים וכן החוצלארצים , מה הם יודעים ? מה למדו ? מה לומדים ?
האם סביבתם בטוחה לנו "המרושיינים" רשמית , שלא לאמר "הותיקים " עם כול הצניעות , הרי כמעט כול אחד ואחד מאיתנו הוא יוצא אחד מבתי הספר המוכרים (והטובים) .

ועכשיו אפצח בפעולה להרחבת מעגל שונאי ומתנגדי !!!

אפרופו ההתכתבות שלנו מול עידו מוהר , בוגר קורס צפרות , אנסה בעדינות להעביר את מחשבותיי אל הדף .

הרי מי מאיתנו אשר ירצה להרחיב את השכלתו בספורט , טנדם , SIV   ,  גרירה ,  וכוליי ,  יפנה אל  אשתו יבקש אישור ולאחר מכן יפנה בזהירות מירבית אל מנהל הבנק , ויאמר לו , אפשר 2000 נוספים החודש ? ומיד לאחר אישורו של זה , יפנה המכור אל אחד מהמוכרים והטובים , קרי : איתי לנואל , ארנון הר לב , ויספר להם על משאלת ליבו . אותו מכור לא יפנה "רחמנא ליצלן" לאחד אחר , ובטח לא יטוס לחו"ל לצורך קורס.

ולכן אומר שיש בינינו איזו שהיא הסכמה שבשתיקה על כך שאין בארץ הקודש , "מוסמך להסמיך" אחד נוסף , מה שאומר שגם יוצאיו הם אינם , איך לאמר ? הציפורים החביבות עלינו (ברמת צפרותם כמובן) וזאת רק בשל אי הכרות עם מסלול הכשרתם וכוליי .

אבל   כולנו הרי נשמות טובות אשר הקונצנזוס בינינו חוצה כול גבול ופוסח על כול ויכוח , וכולנו נרצה לספחם ולאמצם אל חיכינו , לטובת הספורט כולו .
אז חשבתי שיש מה לעשות : ונא לא לשייך את חברותי עם איתי לעיניין ,  כי הרי גם ארנון הר לב יכנס בעוד רגע לתמונה !!!

אנחנו פשוט נשתמש בשיטת המבחן הסמכה מעשי של משרד התחבורה , שאומר שכול מי שלמד , "צפרות" ואו רחיפה במצנחים ,   ולא משנה  היכן ,יהיה חייב להיבחן באופן תאורתי ומעשי , אצל אחד מה"מוסמכים להסמיך" הנ"ל ,  על פי נוהל אשר יקבע מראש על ידם , וכן בתשלום
אשר גובהו יקבע על ידם , ורק לאחר סיום תהליך זה , יוכלו החניכים להשתלב בספורט באופן שיהיה יותר ברור ובטוח יותר לכולנו .

הבהרה: ברור לי שלא כול מי שיקרא את דברי אילו , יסכים איתם או יאהב אותם , בדברי אין משום התנשאות חלילה ,  וכוונתי היחידה היא , בטיחותם של החברים החדשים וכמובן בטיחותינו שלנו . אני בטוח שישנם בין החברה החדשים אנשים טובים ומוכשרים שגם עבורם , הבטיחות היא ערך עליון , ויעשו הכול לשם התמקצעותם האישית .

אתם יותר ממוזמנים להביע דעה בעיניין לכאן  או לכאן .

שבת שלום

שאול שני

« עריכה אחרונה: August 17, 2007, 04:16:38 pm על ידי solan2 »

מנותק גיא רון

• מפעיל בובקט מתקדם
בעניין: הסמכות אל מול סיכונים
« Reply #1 ב- : August 17, 2007, 05:42:34 pm »
הלוואי, הלוואי ועוד פעם  הלוואי שמשרד התחבורה יקח עצמו בידיים וידרוש הסמכות.
אבל (וזה אבל גדול), אתה בתור "מסמיך למוסמכים בנושא הסמכות" הייתה מוכן לבחון מישהו בלי להיות מבוטח? לא, נכון? אז למה נראה לך שאיתי/ארנון/כל מדריך אחר צריך לבחון אותך בלי להיות מכוסה?
בזמנו ניסנו את זה מול משרד התחבורה, הם הודיעו חד משמעית שהם לא מוכנים לכסות ביטוחית את הבוחנים, ולא רק מדובר פה על המבחן עצמו, שכן במבחן עצמו יש פחות חשש שיקרה לך משהו, שווה בנפשך מצב שבו גיא רון, טיים רע במיוחד, היה ביום טוב במיוחד ועבר מבחן, אחרי שנה טייסנו המהולל מרסק עצמו לדעת על סלע זמין, ואז כמו כל ישראלי מצוי הולך ותובע את מי שבחן אותו, "איך בכלל העזו לתת לי רשיון? ברור שאסור היה לי לטוס!!!!", נשמע דמיוני? אז זהו, שלא....
ודרך אגב, אם נשים את עצמנו תחת רשות התעופה נאלץ לקבל על עצמנו גם מגבלות אחרות, להלן רשימה חלקית (ואמיתית לחלוטין) של דרישות ששמעתי בזמנים שונים מגורמים מוסמכים ברשות:
* כל מרחף יסע מכשיר זיהוי שישדר לח"א.
* איסור טיסה מעל גובה מסויים בתבור.
* איסור גורף על טיסות מרחק / איסור גורף על טיסות מרחק באמצע השבוע.
* רשות התעופה תאשר כל אתר המראה קיים וחדש (וגם תבטל חלק מהקיימים כמובן).

ויש עוד...

עדיין מתאים לך?

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
« Reply #2 ב- : August 17, 2007, 07:15:10 pm »
לדעתי, אין אפשרות לקבוע רמה של טייס על פי בית הספר בו הוא למד.

בית הספר מעניק כלים ראשוניים ותיאוריה, את הלימוד האמיתי מבצעים אחרי הקורס. איש איש בדרכו.

יש טייסים שסיימו קורס אצל A, טסים רחוק אבל לוקחים סיכונים מפעם לפעם.

יש טייסים שסיימו קורס אצל B וטסים בזהירות ולוקחים את הזמן על בטוח.

כמובן שזה יכול להיות גם הפוך.

ההבדל לדעתי הוא בניסיון, בשיקול הדעת ובאישיותו של הטייס.

אז יבדקו במבחן המוצע איך הטייס מניף? דע לך שרוב החניכים מניפים טוב יותר מחלק מהוותיקים.

אז יבדקו במבחן איך הטייס מתנהג באויר? אני מניח שהתנהגות החניך תהיה זהירה, לעומת חלק מהותיקים שמשתוללים ליד העמדה ומסכנים את כולם.

ובכל זאת מה עושים?  שאלה טובה...

מנותק עמית דונסקי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מנוע Black Devil, חופה Thrust 09. הפייסטה למכירה.
    • דוא
« Reply #3 ב- : August 17, 2007, 08:56:30 pm »
שאול.

צריך להיות הוגן ולתת את הכבוד הראוי גם למי שהסמיך את אדון מוהר.
אם להוריד את גלימת הצדקנות, אז מותר לאמר בפה מלא, שהוא אחד מאלו שממשיכים לקדם את ענף הרחיפה בישראל, גם אם בדרכו שלו. העובדה שהוא עצמו לא עבר את המסלול הקלאסי, שכולם כאן מייחסים לו הילה מסויימת, עדיין לא הופכת אותו למקצועי פחות.

כל אחד מהמדריכים הפעילים בארץ, ואלו שהיו בעבר פעילים, לימד, הדריך והסמיך בדרכו שלו והביא את אישיותו הפרטית אל העניין המקצועי, וכל חניך מתחבר אל המדריך שהוא מסתדר איתו. אבל בסופו של דבר, חשובה היכולת המקצועית שהחניכים יוצאים איתה לאוויר, ואף על פי שקטונתי, נדמה לי שמי שהסמיך את עדו מוהר אינו יכול להחשד בחוסר מקצועיות.

מנותק solan2

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #4 ב- : August 17, 2007, 09:48:04 pm »
רון לא רלוונטי מה שכתבת , היכן קראת שהזכרתי פעם אחת , מנהל תעופה , משרד תחבורה , אני מדבר אך ורק על הקוביה האישית שלנו  האינטרס הצר של כול אחד ואחד מאיתנו (במקרה שלך כול אחד ואחת) , אנחנו בסביבה בטוחה כן או לא ?

יוגי : לא ביקשתי לקבוע רמות , או לקטלג או לדרג טייס זה או אחר , רציתי את הבסיס ההכרחי , והוא לדעת שסביבתי אכן תואמת את סע"מ של מה שכולנו התחנכנו על פיו.

דונסקי : אין פה עינין אישי עם מדריך זה או אחר , גלימת צדקנות ? תסביר לי איך (אם כבר הזכרת שמות) הוא מקדם את הספורט בארץ ? האם ע"י הפרדת חניכיו מאיתנו , או שמא באמצעות "התאמת מצנחים"  ל"ציפורים" מתחילות ? אם זה נקרא לקדם ... אז שאלה לי אליך ואנא ענה לי בכנות .

SIV  היית עושה בהדרכתו ?

אני אינני ממעיט בערכו של איש או במקצועיותו ... אני רק ממליץ על לוודא אותן !!!

שבת שלום

מנותק גיא רון

• מפעיל בובקט מתקדם
« Reply #5 ב- : August 17, 2007, 10:21:46 pm »
אני מצטט: "אנחנו פשוט נשתמש בשיטת המבחן הסמכה מעשי של משרד התחבורה , שאומר שכול מי שלמד , "צפרות" ואו רחיפה במצנחים ,   ולא משנה  היכן ,יהיה חייב להיבחן באופן תאורתי ומעשי , אצל אחד מה"מוסמכים להסמיך" הנ"ל ,  על פי נוהל אשר יקבע מראש על ידם , וכן בתשלום אשר גובהו יקבע על ידם , ורק לאחר סיום תהליך זה , יוכלו החניכים להשתלב בספורט באופן שיהיה יותר ברור ובטוח יותר לכולנו ."

כנראה שהתכוונת שנעבוד לפי השיטה ולא עם משרד התחבורה, הבנתי.
אבל זה לא פותר ואולי אפילו מחמיר את בעיית הביטוח, מה זאת אומרת "נחליט ביננו על נוהל" ומה יקרה אם מישהו לא יעבוד לפי הנוהל? ומה יקרה עם אני אבחן אצל "בוחן מוסמך" ואעשה תאונה, מי יבטיח לבוחן שאני לא אתבע אותו, מי יממן לו ביטוח? האגודה ז"ל? בית הספר?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #6 ב- : August 17, 2007, 11:16:48 pm »
הכלל הוא פשוט: עד שלא יהיה חוק שיסדיר את הדבר, הוא לא יהיה מסודר.

ז"א עד שלא יהיה חוק שיכריח את כולם לעבור מבחן ויקבע מי בוחן,מה יהיה במבחן ואיך למנוע ממי שלא עבר את המבחן מלטוס.
לא יהיה מי שיקח אחריות על התחום ולא יהיו רשיונות. בזמן האגודה (שהיא רשינה) עבדו לפי שיטת "רשיונות על דעת עצמנו" מה שלא כל כך עבד כמו שאתה יודע. הבעייה היא שברגע שיש תביעה משפטית אין חוק שיגן על הנתבע ולכן גם אף אחד לא יבטח אותו מראש.

קיצור כל עוד לפי חוקי מדינת ישראל לא צריך רשיון למצנח רחיפה אפשר לרחף ללא רשיון ואין אף אחד שיכול למנוע ממישהו את זה.
גם בלי ללמוד בכלל.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
« Reply #7 ב- : August 18, 2007, 12:03:58 pm »
שאול, מה שאתה כותב פה מעניין ובאמת גורם לי לחשוב.

אני חייב להגיד קודם כל, ששימי באמת מקדם את הספורט הזה בארץ, מקדם ביד ימין וביד שמאל מחרב. אבל אם נביט רגע ביד ימין נגלה שהחניכים בבית הספר בו אני למדתי, מניפים טוב מאוד. וזה בגלל שהם עוברים המון המון אימונים של שליטה קרקעית. הם מניפים לבד! אף אחד לא מעגן אותם, אף אחד לא מושך להם בכל מיני מיתרים כדי לסדר להם את החופה מעל הראש ולהגיד להם רוצו רוצו. גם ההתנהלות שלהם באוויר כנראה טובה (קטנתי מלקבוע דברים באופן חורץ) וגם לנחות הם יודעים מסודר... ועוד כל מיני...

על יד שמאל כבר דיברנו מספיק.

לגבי הרעיון שלך, אני חושב שהוא לא יישים מכמה בחינות. קודם כל העיניין הביטוחי שהעלו פה. דבר שני, העובדה שהיחסים הבין אישיים בין האנשים פה בספורט בהרבה מקרים לא משהו (בלשון המעטה) (ואגב, זה לא מאוד מפתיע כי זהו ספורט אינדווידואליסטי אחרת היינו הולכים לשחק כדורגל :) ) אז מה ייקרה לדוגמא, כשיגיע חניך של שימי לעשות מבחן אצל אחד הבוחנים שלא כל כך אוהבים אותו? ומה יקרה כשיגיעו להבחן אותם וותיקים שמניפים הרבה פחות טוב וגם עושים ווינגים ממש על העמדה אבל הם מכירים את הבוחן עוד מימי הספורט הראשננים? מי מהם יעבור מבחן ומי לא? אולי אני קצת קטנוני אבל האם יש משהו בדבריי???

מה הפתרון? שכל עוד אין חוק, נמשיך לקיים כאן דיון. ושנית, שהחברה הוותיקים יותר, בלשון נחמדה ובפנים מסבירות ייתנו עצות טיפים ויסבירו דברים לחברה החדשים יותר (כפי שחוויתי אני בארסוף אתמול) כך נוכל אנחנו להשתפר ולהתקדם, ולטוס בטוח.

זהו בינתיים, אוכל ולטוס!

מנותק גיא ה-א

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #8 ב- : August 18, 2007, 12:56:45 pm »
הי עידו
כמה דברים שרציתי להעיר בקשר לדבריך ...

איך זה שאתה היום יום   שבת ב 12:03 עדיין כותב בבית ולא בארסוף???  hug-גם בדרך לשם אבל באיזור 15:00 lugh

ולעניין, כתבת על נושא ההנפות- אני לא חושב שאני מניף מצויין, אבל כשאני למדתי להניף בבית ספר שנקרא שמים, לא משכו לי בחוטים ונתנו לי  לטעום את הדשא לאורכו ולרוחבו ( בעמדה בנתניה) עד שהצלחתי להניף לבד- ולהיות עצמאי ובטוח- אבל עדיין ההנפה עם ברקסים מוצלבים ,ופה העניין שיש בתי ספר שעדיין מלמדים את השיטה הישנה של המראה עם ברקסים לא מוצלבים ואז כשמניפים צריך לעזוב ידים ולחפש את הברקסים לפני המראה.... לא בטיחותי לדעתי, וחבל ששיטה זו  לא נעלמה  מן העולם כבר.....

לגבי חברויות ויחסים בין אישיים  hug

כשניכנסתי לספורט לפני שלוש שנים לערך( איך הזמן עף.....) קודם כל חקרתי קצת בפורומים לראות מי מה ומו.....
וראיתי לצערי ביצה של איכסה בין אנשים שלא הכרתי- ולא ידעתי מה מערכות היחסים בינהם אבל בכל ויכוח שקפץ אז בפורום האגודה - היו מריבות ורק הסכינים היו חסרות, ואז חשבתי לעצמי לעזאזל  לאין הגעתי.....

אבל  הגעתי לשטח ולתדהמתי גיליתי רק חיוכים, המון הבנה, עזרה הדדית, והמון טיפים מאנשים שחשבתי שהם......0אין לי מילה להכניס)....

אז מה בעצם אני אומר פה...

עידו

תתחיל לטוס
תכיר את  האתרים
תרשום טלפונים לאיסופים
תרים טלפון בחמישי ושישי ושבת ותשאל מי טס לאין ואיפה?
תרשום בפורום את אותו הדבר - ותגלה אנשים אדיבים, חייכנים, עוזרים-בדיוק כמו שפגשת בארסוף אתמול ( לא הייתי...)

לפורום תשאיר את מה שבד"כ קורה פה ואל תיתן לזה להשפיע על דעותיך בעניין החברתי-כי זה ממש לא לעניין.....

המון בהצלחה ובזהירות...

גיא

ונ.ב.

יש עוד בחור ממעלות שאתה מכיר שצריך לשכנע אותו לקנות DHV1 ולא משהו אחר כי אמא אווזה תכעס.... :-[

And once you have tasted flight, you will always walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been, and there you will always long to return.
" (דה
וינצ'י)

מנותק shay m

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #9 ב- : August 18, 2007, 04:21:54 pm »
שאול שלום
לגבי הסמכה של משרד התחבורה כנראה שגם נכדינו לא בטוח יזכו להסמכה להזכירך לפני
שלוש שנים +- בכנס של האגודה בנתניה ראש מינהל התעופה אמר שהמיצנחים ירושינו
 וכל הנוסע יוסדר אז אמר ,אגב אינני יודע גם במקרה וימי הגאולה יגיעו האם זה רעיון טוב
שמשרד ממשלתי כל שהוא ירשיין אותנו לא בטוח.
ביי
« עריכה אחרונה: August 18, 2007, 04:24:13 pm על ידי shay m »

מנותק solan2

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #10 ב- : August 18, 2007, 07:02:45 pm »
עידו

חשבת לרגע שטייס בחיל האויר כבש את החופה גם מבלי שהיה ה - CUP OF TEA  של מפקדו / מדריכו ?
מה ליחסים בין אישיים ולהסמכה תקינה ומקצועית ?

אין שום קשר בין השניים , שווה בנפשך שהסמכות היוא תלויות ביחסים תקינים בין מפקדים לפקודים , בין בוחני נהיגה לנבחנים ?

גם עיניין הביטוח של המסמיך הוא לא רלוונטי , זה עיניין טכני אשר יש לו מענה , אני כבר ציינתי שמה שחשוב פה הוא הסביבה הבטוחה של כול אחד מאיתנו , לא היית רוצה להסתובב בטרמיקה צרה עם מישהוא שאין לך מושג מה ידיעותיו או נסיונו ... לפעמים זה מפחיד .

בדבריך אין יותר מידי ... שם המשחק פה הוא בטיחות כולנו , וכסף לא קשור לוותיקים לא קשור להיכן למדת , או לאיך אתה עושה ווינגים (לא לידי בבקשה) זה קשור לרצון שלך בבטיחות .

שאול
« עריכה אחרונה: August 18, 2007, 07:57:47 pm על ידי solan2 »

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #11 ב- : August 18, 2007, 07:07:02 pm »
גיא,

בניגוד לתיאור שלך על רמת לימוד ההנפות, בקורס גובה שאני עברתי בזמנו (לפני הקמת בי"ס שמים), רמת ההנפות בסיום הקורס לא הייתה בסטנדרט ראוי.

בקורס גובה למדנו הנפה קידמית בלבד ובהחלט משכו לנו פה ושם במיתרים ע"מ שהמצנח יהיה מעל הראש ואפשר יהיה לרוץ קדימה. רק בקורס רכס למדתי הנפה הפוכה (עם עזיבת ידיים) וגם שם לא נדרשה רמה מושלמת בהנפה. נאמר שיש להמשיך ולתרגל לבד בהמשך.

הנפה הפוכה מוצלבת למדתי שנים מאוחר יותר בתרגול עצמי לאחר הסבר ברכס של אחד המדריכים.

לאור זה, רמת התירגול בהנפות של החניכים של שימי כפי שאני רואה בנתניה בהחלט מעוררת התפעלות, בלי להיכנס לדיון של נכונות ההנפה אותה שימי מקנה לחניכיו.

לגבי מסקנות מהאמור לעיל, שכל אחד יבחר לעצמו.

גונן

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #12 ב- : August 18, 2007, 10:05:18 pm »
וכשאני גמרתי קורס היה צריך לעשות רק 8 "קפיצות" בגובה והמדריכים עצמם עוד לא שמעו על המושג הנפה מוצלבת...
הזמנים היום שונים, ואחזור על שנאמר פעמים רבות : לא משנה באיזה שיטה אתה מניף כל עוד השליטה מוחלטת!
גם אני חושב שאסור לעזוב ברקסים אחרי הנפה הפוכה.  למה לימדו פעם הנפה הפוכה ללא הצלבה?   פשוט כי
המדריכים לא שלטו אז בשיטה המוצלבת וללמד שיטה שינך משתמש בה מסובך משהו...
למה היום מלמדים ככה?  תשאל את המדריך.
שוב העיקר הוא השליטה ולא השיטה.

לגבי לבחון ומבחנים.. מי יסכים לבחון ללא ביטוח אחריות מקצועית?
דוגמא לתביעה (כמוה יש אחדות) טייס עם וותק של כמעט שלוש שנים והרבה שעות עשה תאונה וכמובן שתבע את כל העולם
כןלל האגודה,, ביה"ס שבו למד, המדריכים ,מנהל התעופה ומשרד התחבורה (ועוד כמה גורמים).  שתי טענות עקריות היו לאינטיליגנט:
1 - לא לימדו אותי טוב...(להזכירך הוא טס עצמאי שלוש שנים..)
2 - למה נתנו לי רשיון ?, אני הרי לא יודע לטוס...

לצערי גם אני הדרכתי את הגאון (שיעור אחד יותר מדי) וידעתי ואף אמרתי זאת: אכן הבחור מוכשר כמו שד, אבל השחצנות שלו והעובדה שהוא יודע הכל והמדריך (אני) לא מבין כלום- תהרוג אותו.
הוא לא מת אבל זה רק בזכות הרופאים.

יובל -מחכה כבר לחורף.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #13 ב- : August 18, 2007, 10:30:40 pm »
גלגל, עוד שנה, גלגל עוד שנה גלגל...  הזמן הוא כמו גלגל ענק....

מכירים את השיר

את הבלאגן אותו אתם חשים היום ראיתי כבר לפני הרבה שנים , בכל זמן שהותי בוועד האגודה כמו גם בתפקיד יו"ר האגודה.
בתקופה זו  עשיתי מאמצים אדירים לשנות את המצב וזאת על מנת שלכולנו יהיה יותר בטוח ונוח   בספורט הזה.
אני לא חושב שיש הרבה אנשים שמבינים מה קורה היום במשרד התחבורה או ברשות התעופה כמוני, עם כל הצניעות המתבקשת מדברי עליכם להבין דבר אחד: ספורט הרחיפה  מאז ומעולם לא עניין אף אחד בארץ מלבד את המרחפים עצמם וכל ה"סדר" שכביכול היה קיים בענף עד לשנת 2006,  התבסס רובו ככולו על מוטיבציה של חלק קטן מהמרחפים . כמו גם, את חברי ה"מפלרטטים" מעלה על "הסדר" שאיננו.
כלל החוקים נכתבו על ידינו, וכל "האי פיקוח" בוצע על ידנו.
מעולם לא חשבתי שהיומרות שלנו "רציונאליות" , אולם, מה עוד יכולה לעשות חבורה של מתנדבים מלבד להפעיל "אמוציות" מתוך דאגה כנה לספורט? 
נכון שצריך שיהיו בתי ספר מסודרים!
נכון שבתי הספר צריכים להיות מפוקחים ע"י גוף מקצועי וסמכותי!
נכון שרמת המרחפים החדשים צריכה להיבחן לא רק על ידי בית הספר אלה גם, על ידי בוחן בלתי תלוי!
נכון שהציוד שלנו לא נבדק על פי סטנדרטים המתבקשים ע"י היצרן!
ונכון עוד יותר שאין  פסיכולוג שדואג שלספורט הזה יכנסו משוגעים!

אבל חברים!   זה מה שיש.
ונכון לעכשיו לא ניתן לעשות עם זה כלום.
חלוקת ציונים למרחפים היא לא בתחום הסמכות של אף אחד מאיתנו וזו עובדה.
למה לכם להתעצבן ולכתוש אחד את השני?
אבל,  אם זה עושה לכם טוב,  תמשיכו עם זה,  הדף בפורום יכול לספוג הכל.

יכול להיות שאנחנו "מרחפים" כאן על זמן שאול ומישהו במדינה הזו ירצה לתקן את המצב מתי שהוא....
ויכול להיות שאף פעם לא נעניין אף אחד.  גם זה יכול לקרות.

אני לפחות, לא רוצה לקחת אחריות על אף אחד מכם (ואל תעלבו לי, זה לא אישי).

אני משתדל להנות מכל מה שמאפשר לי הספורט הזה בכל יום וכמה שיותר.

אני מציע לכם לעשות את אותו הדבר ( להאשים ולהתעצבן זה לא חלק מהנה בספורט הזה  גם לא להשוות למי יש יותר גדול - למרות שזו בעייה גברית ידועה...)  קומו בבוקר תפתחו את העיניים ותפנו לכם זמן לראות את הארץ מלמעלה (גם אם זה בגובה נמוך כמו זה של שדה התירס שטסתי מעליו לפני כשלוש שעות).

זו דעתי ,

אורי שמיר

« עריכה אחרונה: August 18, 2007, 10:32:17 pm על ידי אורי שמיר »

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
« Reply #14 ב- : August 18, 2007, 10:44:28 pm »
שאול, הרעיון למרות היותו רציונלי עלול שוב להביא אנשים רבים להיות מוקצים
וככאלו ימנע מהאנשים הטובים, היכולת להתקרב אליהם ולתת להם עצה טובה לרחיפה בטוחה ומושכלת.
עלינו לחזק את הפרמטרים שלנו תחילה לבטיחות. לדוגמא האם למדו אותם טייסים להביט
להתבונן. זה נישמע מגוחך אני יודע, מאידך נוהל הסתכלות למעלה למטה לצדדים ואפילו אחורה הינו אלף בית
של תעופה אווירית. חשובה גם בעיני, היכולת של אותו טייס להבין מהן השפעות המצנח שלו על המצנחים האחרים.
לדוגמא, ראיתי חניכים שתורגלו נהדר בהנפות אך ככל הניראה לא תודרכו לגבי הרוטור המסוכן שמושלך על מצנח
אחר כשעוקפים אותו משמאל כשמימין המלון מאד קרוב ואין נתיב בריחה . סכנות אוויריות ניגרמות כתוצאה
מאי הבנת תוואי הרוח, לכן במקום לבחון אנשים מחובתינו לעזור להם להתמודד ולהפיץ את הידע בכל אמצעי.
ושוב אני חוזר בעיני בחינה רק עלולה ליצור קרעים בין מרחפים ואל לנו להתעמר בחניך כולשהו בגלל בית סיפרו.
אצל מדריך אחד הפרמטר לבטיחות הינו שליטה קרקעית ומשם לדידו יוצא החניך לשליטה ברזי התעופה כולה,
אצל אחר הפרמטר שונה , הלא כן גם אצל הבוחנים?
זוהי דעתי, אשמח לשמוע מהן הפרמטרים שלכם לבטיחות, או שאולי זה נושא לשירשור שונה?
אוהד סחלב סוכובולסקי

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #15 ב- : August 19, 2007, 01:21:55 am »
לתת עצות טובות לרחיפה בטוחה ומושכלת הנה עיקר עבודתו של בית הספר המכשיר אנשים לעוף.
עליו מוטלת האחריות להקנות את הפרמטרים לבטיחות.

אוהד, אותם פרמטרים והסתכלות סביב שהזכרת נכנסים תחת מה שנקרא אוויראות.
מה שקורה הוא שבהיעדר סמכות "מסתפקים" מרחפים חדשים, ואולי גם מדריכיהם (אם למדו בכלל באופן מסודר), בלימוד מינימלי ובסיסי ביותר של הטיסה במצנחי הרחיפה, בעיקר משיקולים כספיים.
לכן, הבנתם ונסיונם בתחומים שונים ובחוקי הדרך באוויר, חלשה עד אפסית וכפועל יוצא כך גם האוויראות שלהם.

אני חולק גם על קביעתך שלכל מדריך פרמטר בטיחות שונה שהרי אף אחד אינו רוצה להיתבע על רשלנות.
אם יש מדריך השם דגש יתר על שליטה קרקעית זה רק לטובה.

לו מסיימי הקורסים היו נבחנים על ידי בוחנים ("טסטרים") מורשים מטעם משרד התחבורה, היה סמוך ובטוח שהם כולם היו נבחנים על אותם נושאים, תיאורטית ומעשית ומי שלא היה שולט קרקעית היה נכשל באותה המידה שמי שלא נחת מול הרוח. ממש כמו בטסט ברכב.
מי היה המדריך הוא לא רלוונטי.   

קביעתך : "מחובתנו לעזור להם להתמודד" היא "הומאנית" וחברית, אך היא מאוד בעייתית.
איך אתה חושב לממש את החובה הזו. להקים בית-ספר נוסף של מתנדבים?

להקדיש זמן ולסייע באימון שליטה קרקעית ובלימוד הנפה אחורית בסגנון "מיצוס" באמצע השבוע בפארק הירקון - אשמח מאוד.
אבל, לוותר באמצע על תרמיקה בתבור ב- 800 מטר ופשוט לברוח כי נמאס לי לצעוק ו/או לעשות תנועות בידיים לאלו שמצטרפים באופן מסוכן ו/או מסתובבים כאילו הם לבד בשמיים - לא!
ובתקופה האחרונה זה קורה הרבה, וחבל.

שיהיה שבוע טוב,
אמנון

מנותק עמית דונסקי

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #16 ב- : August 19, 2007, 11:48:16 pm »
שאול.

למה אתה מדליק את אמנון על העניין הזה?
הרי רוב הקוראים כאן בפורום אינם מודעים אפילו לתקופה ההיא, ומה לאירוע ההוא ולדיון כאן?

אמנון הגיב בזמנו כפי שראה לנכון ובמסגרת סמכותו. אח"כ כל אחד מהם הלך לדרכו.
למה העלת פה באוב את המקרה הזה?
עזוב... מיותר...

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #17 ב- : August 20, 2007, 09:35:01 am »
עמית היקר,
לא נדלקתי כלל כשקראתי את הודעת התגובה של שאול שני. רציתי להגיב בכדי לתקן כמה אי דיוקים שהיו בה, שהרי שאול לא זכור לי שנכח בעת האירוע המדובר, אך לצערי ההודעה נעלמה "במחי לילה".

גם אם רוב הקוראים כאן בפורום אינם מודעים לתקופה ההיא, (קביעה שלדעתי לא מדוייקת כלל), אין זה ראוי לצנזר ו/או לסלף את העבר בבמה ציבורית המכבדת את חופש הביטוי.

ודווקא בתגובתך יש משהו מדליק =: "אמנון הגיב בזמנו כפי שראה לנכון ובמסגרת סמכותו".
הגבתי בדיוק בהתאם להנחיות הבינלאומיות לעניין מדידת מרחק טיסת קרוס, ולא "כפי שראיתי לנכון", משפט סתמי הנותן גושפנקא להתנהגות המבישה של ה"ה שמעון הנגבי שם בדשא בנתניה באותו היום.

תוחזר הודעת התגובה של שאול שנעלמה!
« עריכה אחרונה: August 20, 2007, 12:50:47 pm על ידי אמנון »

מנותק solan2

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #18 ב- : August 20, 2007, 09:56:15 am »
אמנון בוקר טוב

אני לא חוזר בי מדבר שכתבתי , ודרך אגב אם לרענן את זכרונך... אני עמדתי ביניכם כדי לנסות ולהרגיע את הרוחות , אולי בלהט הרגע אתה לא שמת לב מי סביבך , אך אני היתי כן היתי שם .

ההודעה שנעלמה ? זה לא משנה את העובדות .

שיהיה לך יום מוצלח .

שאול .

מנותק עמית דונסקי

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #19 ב- : August 20, 2007, 10:40:58 am »
אמנון:

זוג הבהרות:
1. דווקא אני האחרון שיתמוך בצנזורה, שלא לאמר ההיפך. מה שכתבתי - ולכך גם התכוונתי - שהמקרה ההוא לא קשור לדיון כאן (הסמכות מול סיכונים...) ולא ברור לי למה שאול בחר להעלות אותו. זה הכל. אין שורות נסתרות בדברים שלי.
2. מה שרשמתי לגבי תגובתך למקרה ההוא, כוון לתגובתך למקרה עצמו ולא למחלוקת שאיכשהו הובילה אליו. לא התיימרתי כלל למתוח ביקורת על שיקול דעתך המקצועי - קטונתי.

בלי קשר בכלל למקרה ההוא, ולמי שזה לא ברור לו: לדעתי אמנון האן הוא אחד מהטייסים ראשיים הטובים ביותר שהיו לאגודה (לפחות מאז שאני מכיר את האגודה).
יעיד אמנון, שאני הייתי מאלו שהתקשרו אליו בזמנו כדי לבקש שיחזור לתפקיד.

ועכשיו אני מציע ששאול, בתור מי שהתחיל את הדיון הזה, יחזיר אותו לתלם.  :P
« עריכה אחרונה: August 20, 2007, 10:42:34 am על ידי עמית דונסקי »