בינתיים ברמה שלי אין לי צורך ב GPS
נהפוך הוא, ה- gps הוא קודם לכל אביזר בטיחותי, לקבלת מהירות קרקעית. - בשביל להבחין בעצמת הרוח ובכיוונה
גם בטיסה רגילה, ובעיקר לקבוע כיוון לנחיתה . דווקא במבוא חמה היכן שאת מרחפת, מאד יתכן שבשעה שתמריאי, הרוח
תהיה בעמדה דר' מע' , ובנחיתה מאוחר יותר צפ' מע' . ולכן מומלץ ללמוד לקבל החלטה על כיוון נחיתה לבד, ללא עזרת המדריך ואו צפייה במצנח שנוחת לפנייך.
עופר ג.
לדעתי בדיוק ההפך. צריך ללמוד לזהות את כיוון הרוח בלי GPS לפני שמתחילים לטוס עם.
אם אתה מתרגל מהתחלה לזהות את כיוון הרוח רק ע"י GPS בכל פעם שיגמרו לך הסוללות או תהיה בעייה במכשיר זה יהפוך למצב חירום כי אתה לא מורגל לזהות את כיוון הרוח בלי.
אפשרי ואפילו לא מאוד קשה ללמוד לזהות כיווני רוח בלי GPS וכשזה בא טבעי אפשר להשתמש במכשיר כוידוא.
ואפילו הפוך לפעמים אתה כלכך בטוח שאתה יודע מה כיוון הרוח לפי הGPS שאתה לא מחפש בכלל רוח בכיוון אחר בנחיתה.
360 בגובה סביר מעל שדה הנחיתה יתן לך את כיוון הרוח הכללי ואחר כך בשמיניות אתה כבר מוצא את הכיוון המדוייק, פתח עיניים לחפש כל דבר שיכול לרמוז על כיוון הרוח כמו צמרות עצים, סופים, חיטה, עשן/אבק או אם מישהו תקע באזור איזה דגל. גם כשיש מדריך שאומר לך מה הכיוון או שראית מישהו נוחת לפניך, גש לנחיתה כאילו אתה לא יודע מה הכיוון ותתאמן בלמצוא אותו רק בשביל להכיר את התחושה.
המצב היחיד שאני מזהה את כיוון הרוח ע"י GPS בקלות יותר מאשר בלי זה רק בגובה מאוד גבוהה. בנחיתה אני מעדיף לשמור את העיניים בלסרוק שוב שאין מכשולים בדרך מאשר להסתכל על הGPS ולאבד קשר עין עם הסביבה.
רם ללאונרדו רוח הקודש אין "לאונרדו live" רק לPGforum.
דונסקי
וגם עבור צוות קרקע שמלווה קרוס.
אתה יותר מידי זמן במנועים כבר חביבי.