זה ספורט נהדר, ששינה לי ולעוד רבים אחרים את החיים לטובה.
לא משנה כמה אתאמץ לנסות ולהביע בכתב....לרחף זאת חוויה שפשוט אי אפשר לתאר!
אבל וכמו שאתה רואה זה אבל גדול. יש מספר דברים שחשוב מאוד לדעת ממש רגע לפני שזה קורה.
בעבר הלא רחוק, הייתה לנו אגודה שריכזה את הפעילות שלנו במסגרת חוקתית עם רשיונות טיסה וחוקים ברורים שנכתבו בדם של מה מותר ומה אסור, זאת על מנת לצמצם ולמזער את מספר התאונות בהם נפגעים מרחפים, ובגדול, לעשות פה סדר.
היום, בשל סיבות ביטוחיות, משפטיות, בירוקרטיות ואחרות, אין יותר אגודה ואין יותר חוק.
זה אומר שכל אחד, גם אתה, יכול לקחת מחר מצנח ולרחף כמה שבא לך, אפילו מותר לך להדריך רחיפה...(למרות שאין לך ניסיון כלל). זה אומר שאף אחד לא יכול לעצור אותך אם אין לך שיקול דעת בריא, רק פציעה או מוות חלילה.
אני מאמין שבחרת ללמוד בצורה מסודרת ולכן אתה קורא את השורות האלה.
כחניך הלומד רחיפה, אתה ודאי סומך ב 100% על המדריך שתבחר.
אז שיעור ראשון ברחיפה - אל תעשה זאת. אל תסמוך ב 100% על אף אדם מלבד עצמך. כי בסופו של יום...אתה לבד עם עצמך באוויר, ותצטרך להתמודד לבד עם החלטות שקיבלת. גם אם מדריך נמצא איתך במכשיר הקשר...אתה עדיין לבד.
אתה בודק לעצמך את הציוד, אתה מחליט אם לא נעים לך להמריא היום, אתה מחליט אם אתה לוקח סיכונים מיותרים או לא...ואם משהו לא נראה לך...פשוט אמור
לא ! (זה החיים שלך בסופו של יום).
אז למה אני כותב את כל זה? בגלל העובדה שאין חוק ואיש הישר בעיניו יעשה, לא מעט מדריכים מפרשים את ספר החוקים שנכתב בזמנו, כיצד שרק בא להם.
לעיתים זה מבורך, כי חלקם הכניסו מספר שיפורים בשנים האחרונות, לדוגמה, החלו ללמד שליטה קרקעית במצנח לפני שבכלל מתחילים לרחף.
אבל לעיתים, לא נעים לומר, המדריכים פשוט בוחרים לקצץ במה שעולה להם יותר מידי או במה שעשוי לפגוע בהכנסות שלהם.
כך למשל היתה חובה ללמד עם מדריך מנחית, כזה שיקבל אותך בטיסת הגובה (וזה הרבה גובה) וינחית אותך בבטחה.
היום אין אף בית ספר שמלמד עם מדריך מנחית והמדריך ינסה להנחית אותך, תוך שהוא מסתכל עלייך מעמדת ההמראה (לעיתים בגובה 500 מטר משם).
אתה מבין? המדריך ינסה לכוון אותך לנחיתה כאשר הוא בכלל נמצא על צוק בגובה שמקביל ל 4 פעמים ביחד מגדל עזריאלי...נכון שזה לא נשמע בטיחותי משהו?
בשנה שעברה אף נהרג חניך בטיסתו הראשונה בגובה, בין היתר בשל העובדה שלא היה מדריך מנחית.
המדריך בדיוק היה עם חניכים בעמדת ההמראה ולא ראה שחניך נמצא במצב חירום מעל שדה הנחיתה.
אז אם זה כל כך חשוב ויש מסקנות מניתוח דו"ח החקירה של התאונה, למה בכל זאת בוחרים המדריכים לחסוך בעלות מדריך נוסף בשדה הנחיתה? ובכן, התשובה בגוף השאלה...
אני מרחף כ 6 שנים וראיתי לא מעט מקרים בהם מדריכים מקבלים החלטות של שיקולי עלות על פני שיקולי בטיחות. נכון שלא כולם, נכון שלא תמיד..אבל זה קורה.
אם תשאל את דעת הקהל של כלל המרחפים, תבין שיש כמה נושאים בהם כולם מבינים שנדרש שינוי.
שינוי בתפישה, שינוי בגישה וגם שינוי בהדרכה. וזאת הסיבה שאני יושב מול המחשב ביום שטוף שמש כדי לכתוב לך את זה.
כי המדריכים לא ימהרו להכניס שינויים שיפגעו בכיסם רק בגלל שכולם חושבים ככה, צריך משהו הרבה יותר חזק מזה:
1. חוק, שיכתיב להם מה מותר ומה אסור...הבעיה שכרגע אין חוק ויקח עוד זמן עד שיהיה כזה...לכן נדלג על סעיף זה.
2. דרישה מצד החניכים שבאים ללמוד ומשלמים למדריך את כספו ולחמו, שיהיה מדריך קרקע לדוגמה.
במילים אחרות, לך יש כרגע יותר כוח ממני להשפיע איך יראה עולם הרחיפה של מחר וכמה צער וכאב יחסך מפצועים נוספים או חלילה הרוגים.
במילים אחרות, וכמו שכתבתי בהתחלה, חייך בידייך. לכן, אל תרשם לאף בית ספר שאין לו מדריך קרקע.
אם אין לאף אחד מדריך קרקע? אז אתה תמתין עם הרחיפה חודש חודשיים עד שיכאב למדריכים בכיס שאין חניכים חדשים...ואז יהיה מדריך קרקע. בנינו, חיכית עד עכשיו...אז מה זה עוד חודשיים?
זוכר את השיעור הראשון ברחיפה?
אמור לא.
אם המדריך ילחץ אותך או ינסה לשכנע אותך בכל דרך אחרת...פשוט אמור
לא.
יש עוד נושאים שחשוב לשים אליהם לב:
שימו לב שהמצנח שאתם רוכשים מתאים לרמתכם..וזה אומר...מצנח עם דרגת בטיחות מקסימלית - DHV 1. (פשוט הספרה אחת...בלי תוספות ובלי חצאים). כך שאם חלילה יקרה מצב חירום, המצנח הבטיחותי יתמודד טוב יותר עם הבעיה ואף יתקן את עצמו טוב יותר.
אל תתפתו להרשם לקורס מתקדם (גם אם זה מוצע לכם כחבילה עם הקורס הבסיסי) לפני שצברתם לפחות 60 שעות אויר בהרים.
רחיפה היא לא דבר טבעי ולוקח זמן להשתפר, לרוב אפילו מספר שנים. אם תקפצו לשלבים מתקדמים יותר מבלי שאתם מוכנים...תוכלו בקלות למצוא עצמכם באויר במצבים שלא הייתם רוצים להגיע אליהם...וזאת סכנת חיים של ממש.
בנוסף, וחשוב מאוד !! יש הרבה מאוד חומר תיאורתי באתר ובמיוחד ב
פרה-ויקיפדיה- תקראו שם את כל מה שכתבתי ועוד.
בכל שאלה, אתם מוזמנים לשלוח לי הודעה או להתיעץ עם הקהילה הנפלאה הזו...שאין לה שום אינטרס, מלבד לשמור על הספורט המדהים הזה, ששינה את כולנו...לטובה.
בהצלחה
יוגב