כתב נושא: נקודות למחשבה - בטיחות  (נקרא 1044 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: נקודות למחשבה - בטיחות
« Reply #20 ב- : October 18, 2011, 12:49:15 pm »
איפה להתחיל לחפש? קודם כל בפאראויקי

אחרכך אפשר על נוסעים ספציפיים לעשות חיפוש בפורום לפי מילות מפתח ולמיין משם.

והכי חשוב אפשר להעלות שאלות לדיון כנושא חדש !!!
גם אם כבר דנו בזה תקבלו תשובה, צריך רק לעבור את מגבלת האגו של לכתוב שאלה בפורום ובעצם "להודות" באי-ידיעה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
« Reply #21 ב- : October 18, 2011, 01:14:35 pm »
דבר נוסף,

הייתי מצפה מהמדריכים, כמי שמחנך את הדורות הבאים של חברנו לרחיפה, כמי שאמור להיות אמון על בטחון החניכים, כבעל עסק הרוצה להוביל ולפתח את עסקו בהתאם לדרישות הענף, להשתתף באופן פעיל בדיונים בפורום ולהגיב על הדברים מהצד שלהם.

לא יתכן שאף מדריך לא משתתף בדיונים של הקהילה הגדולה בארץ של תחום עיסוקו באופן פעיל...ופשוט מחכים קצת שהשרשורים יעלמו ואיש כמנהגו נוהג.

אני מבקש מהמדריכים להגיב על חלק מהשאלות שעלו בתחילת השרשור, אחרת איך אני אמור להמליץ על מדריך כזה או אחר, שאינו מגיב לשאלות מהותיות וחשובות כמו אלה?

(שוב, אין פה שום דבר אישי כלפי אף מדריך, הכל ברמה מקצועית לחלוטין).

מנותק רולי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #22 ב- : October 18, 2011, 01:23:48 pm »
דבר נוסף,

הייתי מצפה מהמדריכים, כמי שמחנך את הדורות הבאים של חברנו לרחיפה, כמי שאמור להיות אמון על בטחון החניכים, כבעל עסק הרוצה להוביל ולפתח את עסקו בהתאם לדרישות הענף, להשתתף באופן פעיל בדיונים בפורום ולהגיב על הדברים מהצד שלהם.

לא יתכן שאף מדריך לא משתתף בדיונים של הקהילה הגדולה בארץ של תחום עיסוקו באופן פעיל...ופשוט מחכים קצת שהשרשורים יעלמו ואיש כמנהגו נוהג.

אני מבקש מהמדריכים להגיב על חלק מהשאלות שעלו בתחילת השרשור, אחרת איך אני אמור להמליץ על מדריך כזה או אחר, שאינו מגיב לשאלות מהותיות וחשובות כמו אלה?

(שוב, אין פה שום דבר אישי כלפי אף מדריך, הכל ברמה מקצועית לחלוטין).

יוגי:
תחסוך את ה"ים" (רבים)...
אני לא מקבל תגובות למי שלא אחראי לחניכים שלו (מכירה ציוד לא מתאים, או אי התייחסות לתעונות שקורים בנוחכותו.).
גם לא למי "שוכח " חניך באוויר ונזכר בו רק בזמן שצולל למוות.
לכן הדברים  שכותב כאן הם אישים לאנשים שלא נלדו להיות אחראים לחיים של אחרים. ולכן לא מאמין במילה שיכתבו. חבל על הדיו.
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק Assafm25

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #23 ב- : October 18, 2011, 02:22:24 pm »
רולי

אנחנו עוד לא בית משפט
אתה לא חייב להפנים את הדברים שאותו מדריך יגיד או ימליץ את האמת אתה גם לא חייב לקרוא אותם

אבל אולי לחברים האלו יש מה להוסיף או להמליץ או לפחות עוד נקודת מחשב בראש שאולי תמנע לנו החדשים את התקרית הבאה

אחרי תגובה אני חושב יוגב שקיבלת את התשובה לשאלה שלך "לא  יתכן שאף מדריך לא משתתף בדיונים של הקהילה "

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
« Reply #24 ב- : October 18, 2011, 02:38:04 pm »
רולי

אנחנו עוד לא בית משפט
אתה לא חייב להפנים את הדברים שאותו מדריך יגיד או ימליץ את האמת אתה גם לא חייב לקרוא אותם

אבל אולי לחברים האלו יש מה להוסיף או להמליץ או לפחות עוד נקודת מחשב בראש שאולי תמנע לנו החדשים את התקרית הבאה

אחרי תגובה אני חושב יוגב שקיבלת את התשובה לשאלה שלך "לא  יתכן שאף מדריך לא משתתף בדיונים של הקהילה "
כנירה לא קראת את דוח.
אני לא בית משפט אבל יש לי שיקול דעת.... בדרך כלל גמיש וחביב אבל חד משמעית שנוגע בהפקרות חיי אדם עם הוכחות.
 מה לעשות... זה הקו אדום שלי.
רולי
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
« Reply #25 ב- : October 18, 2011, 03:14:36 pm »
רולי יקירי חוששני שאתה צודק לגבי התירגול הקרקעי. זיכרון השריר הנולד מכך עוזר לא רק להפחית
את התאונות בהנפה, גם עוזר בתפעולי טיסה וקריסות. מעניין כמה זמן לוקח לשריר לשכוח?!
בנוסף עלינו לדאוג לשקי רוח במקומות טובים בעמדות. השקעה זולה ביחס לתוצאות.
אני בקושי 13 שנים מרחף והגעתי למצב שבו אני מפחד להכיר אנשים חדשים בענף כדי לא להיקשר
וחלילה ...
ואלדד גם, כמו שכתבת עלינו לשאול איפה טעינו. כי אני כמו רבים בני אדם.
זה עניין של זמן עד שמצנחי רחיפה יהיו SELF CONTROLEBOL
אבל עד שיגיע הזמן הזה עלינו ללמד בצורה שותפת את כולם פעם או פעמיים בשבוע. כמו שעור איגרוף
שלא יעלה על הדעת שמי שיחמיץ יותר משבועיים יהיה באותה רמה כמיקודם.
קורס מצבי חרום הינו חשוב אבל לדעתי אינו הדבר היחיד. והוא נעשה בחו"ל ומצריך לגייס לפחות שבוע .
הרגשה שלי שצריך שיהיה קורס מצבי חרום שיתאים לתנאי הארץ אפילו בנתניה רחמנה ליצלן, ויהיה רציף.
וכאן אני חוזר לזיכרון שריר או שיכחתו. :)

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #26 ב- : October 18, 2011, 04:14:56 pm »
איך מגדירים מי או מה זה מדריך ?
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #27 ב- : October 18, 2011, 04:38:13 pm »
איך עושים סדר אם הרוב תומך באי סדר?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #28 ב- : October 18, 2011, 04:56:29 pm »
לדעתי ואולי זה ירגיז חלק, לכשיכנס חוק הטייס החדש ובעזרת השם יהיה צורך ברשיון לטוס על מצנח רחיפה, אסור לתת אוטומטי רשיון לכל מי שכיום מרחף. חייבים להכניס איכשהו שקבלת הרשיון תהיה כרוכה במעבר מבחן כלשהו.

כן גם אני נועם איתי יובל וכל מי שהיה לו רשיון של העגודה הישנה, כל אחד יצטרך לעבור מבחן לדרגה שהוא טוען שהוא צריך לקבל. במינימום מבחן תיאורטי.

לשאלה מי יבחן, מצידי שרזצ'יק יתרגם את המבחנים של האגודה האמריקאית. זה שאלון אמריקאי והבוחן עצמו לא חייב לדעת לענות על השאלות.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #29 ב- : October 18, 2011, 05:15:15 pm »
אני בעד!

מנותק david_ab2002

• לביצים אסור לריב עם אבנים.
  • מצאתי פסיפס
« Reply #30 ב- : October 18, 2011, 06:12:01 pm »
ואולי בינתיים....

1) לפתוח אזור חדש במערכת הפורומים - אזור לימודים, לשם ורק לשם יש להעלות תכנים בעלי אופי לימודי (סרטים מאמרים)
2) לנסות יחד (טייסים ותיקים) לכתוב ספר מקיף ושלם (לתרגם חומר מספרות קיימת, תאוריה, מטרולוגיה, חוקה.....) שהוא יהווה טת החומר התאורתי המקיף ביותר שקיים בעברית.
3) להרים יותר ערבי בטיחות (אני אמנם חדש, אבל אני עדיין חושב שלמרות שהיתה התארגנות למטרלוגה ושל עזרה ראשונה, אני חושב שצריך יותר....הפעם אני אשתדל להרשם)
4) להפסיק לטחון ולהשמיץ כאן אחד את השני בכל מיני גינויים ושמות ודיאגנוזות רפואיות ופסיכולוגיות אחד על השני, זאת הקהילה וצריך לדעת להתנהג כאן כמו בני אדם ולא כמו.....אם צריך, מנהל הפורום רשאי לדעתי להתערב, לסגור אשכולות ולהרחיק משתמשים....
5) לי יש כמות של חומר במספר DVD, אני ממליץ לשלוח את החומר ב DVD למנהל האתר בדואר רגיל ולא להעלות את זה לאתר (זה יקח שנים....)
6) עד שחוק הטיס החדש יכול עלנו (אם בכלל), אולי כדאי כבר עכשיו לנסות ולעשות סדר בדרגות ובהסמכות של המרחפים ולהפיק לבד הסמכות למי שיעבור את הבחינות (שיתורגמו או יכתבו כאן) ומי שלא יהיה מעוניין לקחת חלק בזה כנראה נהנה מהברדק הקיים.

טוסו בשלום וחזרו בשלום

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #31 ב- : October 18, 2011, 06:27:59 pm »
4) להפסיק לטחון ולהשמיץ כאן אחד את השני בכל מיני גינויים ושמות ודיאגנוזות רפואיות ופסיכולוגיות אחד על השני, זאת הקהילה וצריך לדעת להתנהג כאן כמו בני אדם ולא כמו.....אם צריך, מנהל הפורום רשאי לדעתי להתערב, לסגור אשכולות ולהרחיק משתמשים....

לדעתי היחיד שהשמיץ וכינה בכינויי גנאי בפורום כבר הורחק ממנו. אתה יכול להראות לי עוד דוגמא למה שאתה טוען שיש כאן בפורום? כי אני לא רואה את זה (השמצות,גינויים ודיאגנוזות רפואיות ופסיחולוגיות).
בכל מקרה אני מזכיר שאם מישהו נפגע ממישהו או ממשהו שכתוב בפורום וחושב שהדבר צריך להמחק יכול לפנות אלי הפרטי במייל או בטלפון. אם זה עוד לא ברור למישהו.
*ואם מישהו בטעות נפגע ממני יכול כמובן לפנות לאמיר.
**ואם בטעות מישהו נפגע מאמיר יש לו בעייה, זה האתר שלו  :P

פתיחת פורום נוסף לבטיחות לא יעזור בנושא, בדיוק כמו שפורום מזג אוויר לא שיפר בכלום את הדיונים על מזג אוויר. רוב המשתמשים נכנסים רק לפורום הראשי ואין להם כוח לטייל בין מספר פורומים, לכן גם כל הדיונים המעניינים על מזג אוויר שהיו מאז פתיחת הפורום היו בפורום הראשי.

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
« Reply #32 ב- : October 18, 2011, 07:48:25 pm »
אדווה שכותבים לא לא אז זה כן .
זה אומר שאדרי כתב שדני כן היה כשיר לטוס בתבור 
הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מצאתי פסיפס
  • אם אין אני לי - לא נורא
« Reply #33 ב- : October 18, 2011, 07:50:56 pm »
וואלה....יש שם שתי לא..אופסי...

תודה אבי.

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #34 ב- : October 18, 2011, 08:18:03 pm »
אדוה,
זה לא שהוחלט שדני לא היה כשיר לטוס בתבור.
וגם אם נחכה לתחקיר וניתוח המקרה,  לא זה מה שיתן לכל אחד מאתנו הנחייה מדויקת היכן לטוס, מתי לטוס , באלו תנאים מטאורולוגים או באיזה הפרש בין משבים  לא להמריא.
ניתוח אירועי בטיחות זה דבר יקר ערך עבורנו אבל חוסר ידע בסיסי -תאורטי ועיוני- לא יאפשרו לך, או לכל צעיר בספורט הזה להשליך את המסקנות על התנהגותו ביום הרחיפה.
אתר כמו התבור, יכול ״לבעוט״ בך ממהלך ההמראה דרך צבירת הגובה וקבלת עילוי מדפן ההר וכן, גם במהלך הנחיתה.
במהלך שנות הרחיפה והדאיה על גלשנים למדתי דבר אחד.  תאונות לא קורות סתם כך, תאונות מתרחשות עקב חוסר ניסיון , חוסר הבנת החומר התאורטי וכן, גם עקב לקיחת סיכונים מחושבים (מיותרים) .
על מנת לטוס באתרים כמו התבור. זכרון וכן גם בכמון  צריך להתקדם עפ״י עקומת נסיון שאין אפשרות לכווצה . פרק הזמן משלב לשלב חשוב לא פחות מצבירת שעות טיסה.

שאת מתייחסת לטייס כאל טייס זהיר, מה זה אומר???

שהוא היה נמנע לטוס ביום שבו מסוכן לטוס - מאיפה יכל לדעת שהיום הזה מסוכן?

שהוא היה נמנע לטוס מעל איזור מסויים בגובה מסויים - מהיכן יכול היה לדעת שאיזור כזה או אחר מסוכן לטיסה בתנאים מטאורולוגים שאינם מוכרים לו?

ישנם כללים מאד ברורים שאם נצמדים אליהם סביר להניח  שהחשיפה למקרים כגון אלו תהיה מינימלית.
בינהם, תכנון נחיתה בשדה הנחיתה על ידי יציאה מהשפעות ההר ואיבוד גובה מעל לשדה הנחיתה - אני לא מכיר אך אחד שנהרג במהלך איבוד גובה מסודר מעל לשדה נחיתה?
אני כן מכיר כאלו שנאחזו בכל פיפס של עילוי עד כדי כך שהגיעו לשדה הנחיתה  בגובה מינימלי תוך סיכון עצמי.

לסיכום: את יכולה לאסוף את כל תחקירי התאונות האפשריים, השאלה היא... האם את באמת חושבת שמנסיונך תוכלי להסיק את המסקנות המיטביות עבורך.
תרשי לי להשיב על שאלתי:  לא!!!

בשביל להסיק מסקנות נכונות צריך ללמוד ממנוסים ממך, השאלה היא איך לומדים מאיתי לנואל, מצחי רייל, מאלעד סיני, מיהודה טולדו ומרבים אחרים באין מסגרת שתקרב את החומר הזה אלייך (ערבי בטיחות למשל)
האם היית מוכנה לשלם עוד כמה אלפי ש"ח עבור ההדרכה הבסיסית שלך על מנת שתהי מוכנה יותר?
האם היית מוכנה לשלם כמה מאות שקלים עבור ימי הדרכה מקומיים?

תחשבי על זה

אורי שמיר
« עריכה אחרונה: October 18, 2011, 08:49:10 pm על ידי אורי שמיר »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #35 ב- : October 18, 2011, 09:29:02 pm »
אדווה אני מסכים עם כל הדברים שכתבת על דני ז"ל, זהיר שקול ולא מונע מאגו.

גם זהיר ושקול אינו חף מטעויות טייס. אני אישית חושב שאין תאונה שלא מעורבת בה טעות טייס כלשהי, תאונה שלא מעורבת בה טעות אין טעם לתחרק וללמוד ממנה אם הכל בידי שמיים אז לא משנה מה נעשה לא נוכל לשנות את התוצאה גם בפעם הבאה. ואני רוצה להאמין שלא כך הדבר.
גם בטיסה שלי אני מתיחס לכל קריסה כטעות שלי, למען האמת כל תנועה שהמצנח עושה ללא מודעות או יזימה שלי (והכוונה לא אם המצנח נכנס לסינק או תרמיקה אלא אם הוא מסבסב או פונה) היא מבחינתי טעות הטסה שאפשר לשפר.
אני ממש לא יודע מה הייתה הטעות של דני, בשביל זה נצטרך לתחקיר. אבל גם אם מדובר בתופעת מזג אוויר כלשהי שלא הבחין בה אפשר לראות את חוסר ההבחנה כטעות, זה לא אומר שהטעות היא משהו פשוט או שמנוסה יותר לא היה טועה באותו המצב אבל עדיין אפשר ללמוד ממנה לעתיד ולנסות לשפר את הבטיחות של כולנו בפעמים הבאות שנלך לטוס.

אז גם אנסה להבהיר למה נראה לי שהתכוון אדרי, טייס עם נסיון של שנה+ לא בטוח שיש לו עדיין הנסיון המספיק לתבור.
בעבר התבור היה מוגדר כדרגה 3 והיה צריך מינימום של שעות טיסה כשביל להתחיל את הקורס בכלל. כיום לומדים את כל הקורסים ברצף בלי לצבור נסיון בין שלב לשלב, וקופצים קדימה מהר מדי.
זה לא ספציפית על מישהו אלא זה תופעה שאנחנו עדים לה בשנים האחרונות של אנשים שמודאגים מ"קצב ההתקדמות" שלהם כי הם כבר שנה בספורט ועוד לא עשו קרוס, מדריכים שדוחפים את החניכים שלהם לרוץ קדימה, ובכלל תחושה כללית שכולם יותר רוצים להגיע מאשר להנות מהדרך.
כיום חוץ מבתי הספר מבוא חמה כמעט שומם, מי שמחפש שותפים לטיסה במבוא חמה בקושי מצליח למצוא מישהו. אני זוכר זמנים שבכל סוף שבוע מבוא חמה היה מפוצץ במרחפים, היו תנאים מעולים היינו עולים לגבהים נהדרים מטיילים נוחתים למעלה למטה או בחוף, היה ממש כיף.

הידעתם שצ'ינו (ללא ספק אחד הטייסים המוכשרים בספורט) טס בתבור פעם ראשונה אחרי יותר מ3 שנים בסופרט?
לאן כולם רצים לעזזל? מה יש לכם לרוץ לתבור לפני שעשיתם את כל הכיף של לטוס במבוא חמה?

אני אישית אחרי שבקורס דרגה 3 טסתי בתבור המשכתי לטוס עוד זמן מה במבוא חמה ורק אחרי שתרמלתי שם בחופשיות ומספר פעמים עליתי מעל ל1000 מטר עם טיסות של שעה שעתיים באוויר התחלתי לטוס בתבור בהשגחה צמודה של גיל יערי ז"ל וגלעד נחושתן (שמות שבטח לרובכם לא אומרים כלום).

אז אולי חלק מהדין וחשבון הכללי שכולנו צריכים לעשות עם עצמנו זה גם להוריד את הקצב מלרדוף אחרי ה"להגיע".
אני לא חושב שלדני היה חלק בריצה הזו קדימה אבל לפעמים כשכולם מסביבך רצים קשה ללכת בקצב שלך ואולי כל הריצה הזו קצת דחפה אותו בלי משים.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #36 ב- : October 18, 2011, 09:36:41 pm »
העולם מתקדם החניכים לא !!!

יותר ויותר אנשים בספורט היפה שלנו מנסים לרוץ לפני שלמדו ללכת (ואז זה הופך לספורט יפה ומסוכן).

למדריכים בתחום יש לא מעט (אפילו הרבה) השפעה בנושא, ולצערי גם לרוב החברים בקהילה.

כשאנו למדנו לעוף (קורס גובה 6 טיסות) דובר על שנה שלמה של טיסות באתרי דרגה 1.

המושג לטרמל לא עלה לדיון לפני כמה עשרות המראות ונחיתות (גם בחום של מבוא חמה).

היום כל חניך מסיים קורס ורץ לקנות ואריו עם ג'יפיאס על מנת לא לנחות למטה חס וחלילה.

למה לו להמריא ברוח של פחות מעשרים קמ"ש ?

למה להפסיק לנסות להניף ברוח של שלושים קמ"ש (גם מדריכים)?

למה שאנשים מרגישים לא נוח בטרמיקות הם לא חוזרים לבסיס וממשיכים לבוא לתבור?

לא משנה כמה טוב יהיו ויתפתחו שיטות ההדרכה (וכן הן התקדמו מאוד), כך גם המצנחים, חניך הוא חניך וניסיון לא קונים בכסף. (יש מקרים יוצאי דופן בהם הכשרון והמזל משנים קצת את התמונה).

שזה יחלחל לכולם לתודעה המצב ישתנה.

עכשיו יש כאלה שאומרים לעצמם: שוב הנודניק הזה כותב את אותו דבר בפעם המאה.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מצאתי פסיפס
  • אם אין אני לי - לא נורא
« Reply #37 ב- : October 19, 2011, 07:23:52 am »
אני מסתכלת עליי ועל חבריי לקורס והאמת...אולי אנחנו אחרים אבל עלינו זה לא נכון..חוץ ממני שממהרת מעט ותמיד צריך לעשות לה שיחות של תרגעי (טוב לא פייר אני בחברת מרחפים הרבה לפני שלמדתי אני רואה אתכם שם בתבור הרבה לפני השעור שליטה קרקעית הראשון שלי, קשה לי לחכות..) אבל גם אני מחכה הם ממש ממש לא ממהרים.

חלקם מאוד מוכשרים ומעולם לא שמעתי מהם ולו אפילו פזילה קטנה לתבור. האמת לא נראה לי שהם יגיעו תבור אלא אם כן המורה יבוא איתם ויאמר להם שאפשר. כנראה כשנגיע לקורס תרמיקות עוד איזה אי אלו 30 שעות...(יש לי כבר 10 עצמאית במבוא.צריך 40 לא?). רובנו גם הורים לילדים וקצת מבוגרים יותר למרות שאפילו הילד ציפור שלנו שמוכשר בטירוף לא עושה קולות של תבור עדיין.

אולי כן יש שינוי פשוט עדיין לא רואים אותו?

אולי ה"דור" שלנו כבר זהיר יותר?

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #38 ב- : October 19, 2011, 08:10:43 am »
אני מבין שנוח יותר להמריא ולנחות במבא חמה, הן לבתי הספר והן לאלו שצוברים נסיון. אולי מפני ששם אין הרבה עומס והעמדה למעלה גדולה.
אבל לא מבין למה האתר הזה נחשב יותר בטוח מהתבור? לדעתי בזמן טיסה, הוא הרבה יותר מסוכן מהתבור.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #39 ב- : October 19, 2011, 09:05:24 am »
מבוא חמה בטיסה נורמלית ובתנאי מזג אוויר במגבלות משמעותית בטוח יותר מהתבור. נכון שגם במבוא חמה אם מגרדים קרוב מאוד לרכס אפשר למצוא פינות מסוכנות לא פחות, אבל מצד שני חניך/מתחיל שמגרד את הרכס צריך לקבל סטירה מהמדריך שלו.
התנאים לחניכים במבוא הם מוקדם בבוקר ושמתחילים התנאים למתקדמים יותר הלימוד צריך להפסיק. כשאני הייתי חניך באנו למבוא חמה ב8 בבוקר ושהתחילו התנאים התרמליים והתחילו להגיע המרחפים הותיקים הפסקנו את הלימוד. כיום לא נדיר למצוא במבוא חמה מדריך שמוציא חניכים בתנאי רוח שהותיקים מתלבטים אם לצאת בהם, ברור שבמצב הזה גם במבוא חמה יכול להיות מסוכן, כי להוציא חניכים בתנאים שלא מתאימים להם זה מסוכן בכל עמדה.
הרי גם אם תנסה להמריא במבוא חמה ברוח של 50 קמ"ש זה יהיה מסוכן. אבל במבוא חמה בבוקר יש תנאים אידיאליים לחניכים, בתבור לא.

ואולי חלק מהריצה קדימה זה שמדריכים דוחפים כבר בטיסות הראשונות לשהות ארוכה באוויר. טייס אמור את ה20 טיסות הראשונות שלו לטוס ישר לשדה הנחיתה בלי חיפושי עילוי בדרך.
זוכרים שאמיר בלץ ז"ל היה 40 דקות באוויר בטיסה הראשונה שלו ועוד המדריך שלו התגאה בזה ... ככה בדיוק לומדים לרוץ לפני שלומדים ללכת.

בקיצור נראה לי קצת מצחיק להוציא חניכים בתנאים לא מתאימים ולטעון שמבוא חמה לא פחות מסוכן. שיקפידו להוציא חניכים בתנאים לחניכים ..... אהה בעצם מדריכים לא צריכים למדוד את הרוח.