כתב נושא: עוד דבר על יושר אישי ואולי גם על חברות.  (נקרא 4702 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אוהד

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
אלוהים, אני יודע שצריך לנסות להביא אנשים לטוס על חופות מתאימות להם,
השאלה היא רק," מה הדרך האפקטיבית? "

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
צחי,יוגי אוהד ושאר יועצי העצות ....
אחדד את דברי בשאלה ,איך אתה יודע שהחופה לא מתאימה לו?

ראית אותו טס?
הדרכת אותו במהלך הקורס?
טסת על החופה הנ"ל?

מדריך הוא בהחלט גורו לחניך ולכן חובה עליו להיות בן אדם אחראי ובעל יכולת לקחת את ההחלטה הנכונה עבור החניך\מרחף מתחיל!

יוגי האם אתה באמת מאמין שמתחילים כדאי שילמדו ויתקדמו בהתכתבות בפורום זה במקום אצל מדריך בצורה מסודרת? האם עצת הפורום טובה מעצת בן אדם שעושה זאת למחייתו ולהבדיל ממך לוקח באופן מעשי אחריות לחייו של אותו מרחף מתחיל?
אני מראש אומר שלא תמיד עצת המדריך היא הכי נכונה אבל בהחלט יש לו יותר ידע ממני או ממך על כישוריו וניסיונו של אותו חניך.

יוגי קח אוויר ותחשוב לפני שאתה מתנפל עלי :-)

יום טוב
שי לנואל
ניוזילנד

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
הי צחי . אני חושב באופן הפשוט ביותר : במידה ולא אמסור לו את האינפורמציה החיונית לבטיחותו וחס וחלילה טיסה שלו תסתיים באסון - זה ירבוץ על המצפון שלי . עדיף שיפחד ויהיה בריא  ולא יהיה גיבור מרוסק  - פשוט לא ??? hug

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא

שי, מסכים עם כל מילה שלך....רק ברמה התיאורתית.

לצערי, שמעתי מספיק שיחות על מדריכים ועל חוסר אמון כמעט מוחלט בהם.

ורוצה לשמוע עוד קטע? אחד המשפטים שאני שומע לא מעט, זה שאין איפה ללמוד לרחף בארץ.

ובמקום שיפרוץ ויכוח בוגר על איפה הכי טוב ללמוד, פורץ ויכוח על איפה הכי פחות נורא ללמוד.

באמת שלצערי, זה המצב מהשטח.

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
יוגי ברמה המעשית !!!!!!!!!!!!!!!!

הכי בטוח זה לא ללמוד בהתכתבות.

גם מדריך גרוע או חמדן עדיף על לימוד בהתכתבות.
לגבי המצב בארץ......עצוב לשמוע אבל זה מה יש כשאתה במדינה שרק רוצים בזול ולחפש איפה המדריך גונב אותך במקום לשלם למדריך את מה שמשגיע לו.
ובנוסף כול התביעות הלא מוצדקות שעולות למדריך 10000 דולר רק כדי שבית המשפט יגיד לו סע לשלום זה לא קשור אליך גרמו לבריחת כול המדריכים השפוים מלימוד מעשי.
תנסה אתה לפרנס משפחה שכול פלגמט שמתרסק תובע אותך ואת האגודה ז"ל למרות שהוא לא חניך שלך או לא בקורס אבל  יש לך ביטוח ועורכי הדין המליצו שכך טוב, ותתפלא שחלק מהנבלות האלה זה אנשים שעד אז החשבת כחברים ואנשים ישרים.
זה למה אין אגודה אין חוק  ויש עוד ועוד תאונות ומרחפים מסוכנים, והגרוע מכול שהרוב לא מדווח לא מתוחקר ואף אחד לא לומד מזה כלום.
כמו שכבר אמרתי  בביקורי הקצר בארץ  הדברים נראו  לי הרבה פחות טוב ממה שהם נשמעים מעל גבי הפורומים.

שי לנואל
ניוזילנד

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
עכשיו לדעתי.

בכוונה בחרתי במקרה גבולי בתחום האפור של חופה עם תקינה ובחור שלמד מסודר עם מדריך רציני והתשובה היא לא חד משמעית,
כי תמיד קיים הספק שאולי הבחור הוא הכי מוכשר שלמד עד היום מצנחי רחיפה ובעצם הוא כבר יכול לטוס גם על
מצנחי אקרו והחופה הזו היא כלום בשבילו. (סתם הקצנה)
העניין הוא שרוב הסיכויים הם שהוא לא ומבחינה סטטיסטית עדיף להניח שהוא חלק מהרוב ולא מקרה קיצון של תלמיד מוכשר
שבסוף הקורס יכול לטוס בבטחה על מצנח מתקדם.
כל הדיון היה לראות איך אתם רואים את עצמכם במצב הנתון והאם תעשו את הצעד להעיר לאדם שאתם רואים שהוא עלול
לסכן את עצמו ובסיכוי גבוה שגם בחוסר ידיעה, הרי יכול להיות גם שהמדריך שלו המליץ לו על DHV 1 אבל הוא התעקש
על 1-2 והלקוח תמיד צודק.

אני מבין את תגובתו של שי ואפילו מסכים עם רובה, אבל מה לעשות שכולנו אנשים ולא תמיד זוכרים כל מה שלמדנו ולפעמים
עצה ממישהו יותר מנוסה יכולה לעזור (לאו דווקא במקרה הזה). אני לא נותן עצות כדי ללמד לא בהתכתבות ולא בכלל אלא
כדי לחדד את הדברים לאלה שכבר למדו אבל עדיין חסרי נסיון, כשאני רואה מישהו שממש אין לו מוסג אני שולח אותו לאחד מבתי הספר
(ועשיתי את זה גם בעמדות וגם פה בפורום), גם מרחפים שפונים אלי שאסביר להם איך לטוס בטרמיקה אני שולח לחפש מדריך טוב,
אבל אם אני רואה מישהו טס בטרמיקות ומתקשה קצת אני אתן לו טיפ אחד או שניים, להגיד למישהו "תן קצת יותר היגוי גוף" זה לא
ללמד זה לעזור ולהגיד לאורי בקשר "טוס החוצה אתה מתקרב ללי סייד" זה לא לימוד מטאורולוגיה זה לעזור.
אני מבין שלמדריך יותר קשה לתת טיפ סתם על העמדה כי כל דבר שהוא יגיד יתפרש כלימוד, לי יש את "הפריבילגיה" של לא להיות מדריך
ולתת עצה חברית שתישאר בגדר עצה חברית. הייתי מעדיף שמדריכים יתנו יותר טיפים ל"צעירים" בעמדות לצערי רובם נמנעים מכך ואני מבין אותם לכן "הנטל" נופל על הוותיקים שאינם מדריכים (שגם הם לא כולם עוזרים לצעירים).

אוהד פסיכולוגיה היא לא מדע מדוייק (גם פסיכולוגים לא ממש מבינים אותה) וגם אם הופכים אותה אין דבר כזה משהו שעובד ב100% אני גם לא מנסה שהשיטה שלי "תעבוד" אני מציג את העובדות היבשות כמו שלמדתי על בשרי.

יוגי יש איפה ללמוד בארץ, יש אפילו מדריכים טובים בארץ (ואולי אחד או שניים טובים מאוד), חלק ממה שאתה שומע מבוסס על סכסוכים אישיים ולאו דווקא על רקע מקצועי.

פעם היה לי חבר שטס ממש טוב וטס בעיקר בהרים המחלה של אותו חבר הייתה שהוא אהב "לגרד", אני זוכר כמה פעמים שאמרתי לו
"שמע אם יהיה לך קיפול רציני קרוב להר אתה בבעייה." אבל זה לא עזר אז הפסקתי. שנים אחר כך כשכבר לא ריחפתי (אבל עדיין היינו בקשר) אותו חבר בהר הארי קיבל קיפול רציני קרוב להר שהביא לסדרה לא ברורה של תקלות שנגמרה במפגש עם ההר ולמותו.
תמיד יושבת לי בראש המחשבה שאולי הייתי צריך להיות יותר נודניק, לא יודע עם זה היה עוזר אבל זה בטח לא היה מזיק.

לסיכום:
להפחיד מרחף מסכנה זה מצוין ,הוא אמור לפחד ממנה לבד ואם הוא לא יכול לבד אז אני יעזור לו, עדיף לי שילמד מהעצות שלי
וישתפר או לפחות יהיה מודע לכך שהוא צריך להשתפר, אם הוא לא מסוגל לזה אז עדיף לי שיזרוק לפח 2000$ ויפרוש מהספורט
גם אם הפסדנו את ה"שומכר" של הרחיפה.

כל זה לדעתי בלבד ומנסיוני הפרטי.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אבישי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אל תדביקו את הילדים שלכם -מספיק חולה אחד בבית...
צחי אחלה תשובה hug
אני עדיין מחכה להתערבות של איתי ...
יש מספיק הודעות בשירשור הזה לא? lugh
שמע ישראל

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
לכולם,
אני אוסיף לשאלות של צחי:
אם אתה רואה בן אדם (חבר או לא) עובר הדרכה אצל אחד שהחליט אתמול בבוקר על דעת עצמו ליהיות מדריך, וידוע לך שאותו אדם מסוכן לציבור ולסביבה ועל חת כמה וכמה למרחפים.
האם תעיר לו ותאיר את עיניו כפי שדורשים אמיר, צחי ושות' בנושא מצנחים ברמות שונות?

Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
איתי - שאלה מצויינת!

צחי - תשובתך.

וחידה,
מי כתב את המשפט הבא ואל מי הוא מתייחס:
"צריך להיות הוגן ולתת את הכבוד הראוי גם למי שהסמיך את אדון מוהר"

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
אמנון תחדד את השאלה:
מי הסמיך את המסמיך ולמה בדיוק המסמיך מסמיך?
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק idomohar

• הגעתי לאוסטרליה
  • KARMA S
ככה זה בפורומים, לכל פעוט פוחז יש מה להגיד ואין אף אחד שיחסום אותו. אז גם לי יש מה לומר. תקראו!

צריך לומר את האמת. אבל איך? תלוי בבן האדם איתו מדברים. זו אומנות... לדבר...

אז מי שיש לו לשון טובה. שידבר.

ומי שאין לו. שידבר אבל אל תקשיבו לו...

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
איתי היי,

נראה לי שהדיון הזה החל גולש לאשכול של שאול שני: "הסמכות מול סיכונים".

לא נראה לי שהרבה מבינים את מהותה של ההסמכה ואת השלכותיה.

המשך שבת נעימה,
אמנון

מנותק shaulshefi

• משחק בארגז החול
איתי שואל-אומר בדף הקודם:
מי הסמיך את המסמיך ולמה בדיוק המסמיך מסמיך?

פעם, בימי קדם, היה בחיל-האויר ספרון ירוק קטן שנקרא "פקודות קבע לטיסה".
הופיע בו המשפט  כדלהלן:
[b]"לא יטיס טייס מטוס אלא אם הוסמך לכך ע"י מי שהוסמך להסמיכו".[/b]

תרמיקות בשפע

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
לא מבין את הבעייתיות של להיות מדריך לא להיות מדריך.
הולכים לשוק קונים חולצה מדפיסים עליה מדריך ראשי ונגמר הסיפור מה מסתבכים פה?? ;)
יובל-עם הדפסה על התחתונים.