כתב נושא: צוק גוטמן הגיע בטיסה מהתבור לצוק מנרה, כמעט.  (נקרא 562 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק shaison

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
אחלה טיסה.
מסכים עם ליאור בקשר לצבא.
או שתתאם עם המפות של אדם מהביקור בלבנון. lugh

שי

מנותק איפקיס

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
כל הכבוד צוד אתה האיש יו אר ד  מן

מנותק שוקי ציוני

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
מיקצועי! אמרו כבר?

מעניין מה עבר לך בראש שהחלטת ללכת על כיוון הצפון?

אבל שמעתי אותך בדיבורית (עם גונן) נשמעת כמו ילד בגן, חחח.

מנותק שיקה

• מפעיל בובקט מתקדם
  • 054-6775536
    • דוא
טיסה מדהימה - תמונות מרהיבות וסיפור טיסה מרתק.
משהו יכול להרחיב על הסכנה שבטיסה לקריית שמונה -
איך מתאמים עם הצבא נתיבי טיסה?
האם התאומים הללו מעשיים?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
הסכנה היא שהנ.מ. תופסים שם כוננות נגד חדירה מהאוויר מאז ליל הגילשונים, ובמקרה שמזהים אותך כאיום.......

התאום לא ממש פרקטי, להגיע לשם בטיסה מהתבור זה נדיר וצריך להודיע להם יום קודם בטלפון וגם אז סביר שיגידו לך לא להתקרב.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
שוקי,ולעוד חברים שמעונינים לנסות לטוס לכיוונים אחרים חוץ מכיוון הכינרת,את קבלת ההחלטה לאן לטוס אתה יכול לקבל עוד ליפני ההמראה,ובהתאם לתחזיות,לדוגמא באותו יום שישי המדובר התחזית היתה לרוחות חלשות בשעות הבוקר דבר שכבר מעורר את המוטיוציה לנסות לעוף לכיוונים שונים.כמובן שכשאתה באויר חש את התנאים וכיווני הרוחות בזמן אמת אז שם תחליט מה אני עושה עם מה שיש ,כמו שראיתי בתבור היה ניתן לעלות ל1500 כימעט בלי להיסחף מיזרחה,כבר מראה על הפוטנציאל לנסות לטוס צפונה,גם כשאתה כבר בדרך לגולני וצפונה אתה כל הזמן שם לב לעומצות הרוח ולכיווני שלהן דבר שייקבע לאיזה כיוון תמשיך לטוס,יש ימים שגם תגיע לגולני ותיתקל שם בצפון מערביות יותר חזקות שלא ממש ייתנו לך להמשיך ,אז אתה יכול פשוט לטוס חזרה לכיוון הכינרת.
כמו שראיתי וכתבתי לצוק ,הוא המשיך וזה היה מיתבקש לאור התנאים ,תרמיקות וכיוון סחיפה שלא דחף אותו חזק מיזרחה,טיפ לעולים צפונה שכבר כתבנו עליו,אם אתם טסים צפונה להישתדל לא לעיסחף מיזרחית לגבעת אבני כי זה בדרך כלל מביא את הטיסה לאיזור משולש ברמודה -ארבל-מגדל חוקוק-כרי דשא מה שבדרך כלל גומר שם את הטיסה,אם אפשר לטוס על בסיס הכביש לקדרים זה יותר מוצלח,בהרבה ימים שכאלה צפונית לקו קדרים עמיעד-ברוח מקבלת רכיב דרומי שמקל על ההמשך צפונה,עדיף מבחינת החוק היבש לנסות לטוס מיזרחה למינחת ראש פינה אף על פי שאין שם פעילות רבה,והתנאים התרמאליים לא רעים על הרכס של רמה"ג מאיזור טובה לכיוון גונן,מה גם שמרחיק אותנו מהגבול עם לבנון.
וכמובן רצוי לכל אחד שמתחיל להיכנס לעולם הקרוסים להשקיע קצת בלמידת הארץ ,היום עם העזרים שיש ברשת זו ממש חוויה וגם מלמד מאוד,ולא בושה לטוס גם עם מפה על הדסק טופ.
דוקא ליקראת עונת המעבר שאני בטוח שניראה עוד טיסות מענינות שכאלה אנחנו כדאי להשקיע בזה למי שלא שולט,כי חבל להגיע למקומות מסוימים ולא להכיר אותם ובגלל זה לא להמשיך בטיסות,וכמובן לילמוד גם את הבעיות שיש למשל ברמת הגולן עם עניין המיקושים ,קווי גבול אם זה האיזור אצבע הגליל תענכים וכאלה ,שתהיה לנועונת מעבר מוצלחת hug

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
מבחינת הגבול עם לבנון לא הייתה לי סכנת היסחפות מערבה (רוח מערבית בגדול) וצפונה בכל מקרה לא הייתי עובר את קריית שמונה.
איך באמת מתמודדים עם המוקשים ברמת הגולן? יש שמה המון שדות מאוד מפוזרים, המון פעמים צמוד לכבישים...
אחד הפתרונות אולי זה להתביית על שדות שנראים מעובדים או לנחות על כבישים :)
נראה לי שקשה עד בלתי אפשרי להשיג מפות מיקוש, וגם אם כן קצת לא ריאלי לשלוף מפה ולחפש שדות ספציפיים...

ואם כבר אנחנו בגבולות טיסה, האם מותר או אסור לעבור בבקעה דרומית למחסום לכיוון ים המלח?
תכלס אין בעיה להגיע לשם רגלית או עם רכב.

נועם אני מסכים איתך לגמרי, לא באמת ידעתי מה התחזית אבל שאלתי את החברה וכשאמרו שדרומיות אמרתי עוד לפני שאנסה לטוס צפונה, וכשראיתי שאני כמעט לא נסחף חשבתי שפשוט חבל לבזבז יום כזה.
בתכנון הנתיב לא לשכוח שאנחנו נסחפים עם הטרמיקה אז תמיד לתקן כל פעם בין הטרמיקות ולטוס ברכיב מסויים נגד הרוח לפי הצורך והאפשרות.
אני חושב שסה"כ התנאים היו שם מתחת לאף של כולם ואם אני הצלחתי כמעט כל מי שהיה בתבור באותו היום היה יכול לעשות את אותה הטיסה ואפילו הרבה יותר, רק לצאת מהקיבעון.
בדיעבד אני מתחרט שלא עשיתי אחורה פנה כשנגמר הענן וטסתי לרמה.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק liors

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
מבחינת הגבול עם לבנון לא הייתה לי סכנת היסחפות מערבה (רוח מערבית בגדול) וצפונה בכל מקרה לא הייתי עובר את קריית שמונה.

הבעיה בקרבה לגבול באזור הזה שאנשים וחיילים באזור לא רואים מצנחים ביום יום, ולכן מספיק חיל או אזרח ערני (או טיפש) כדי להקפיץ את כל הגזרה כולל מטוסים ומסוקים. במקרה הטוב זה יגמר במעצר קצר בקרית שמונה (והיו מרחפים שבילו שם לילה).
במקרה הפחות טוב יכול חיל טיס או רב"ש להחליט להוריד אותך יותר מהר מהתוכנית שלך.
מניסיוני לראות שני מסוקי אפצ'י חמושים היטב מתקרבים מולך זו לא סיטואציה נעימה.

דבר שני עברת מעל שדה התעופה של מחניים\ראש- פינה גם בעיתי לא?  ???

אבל יופי של טיסה ;)

מנותק ialmog

• מפעיל בובקט מתקדם
As we used to say, if you see an Apache comes after you, don't run. You'll just die tired.

מנותק מיכל מור

• מצאתי פסיפס
צוק... קצת באיחור (כי הייתי בחו"ל)  כ ל   ה כ ב ו ד  !!! hug up: אתה תותח. תמשיך ככה (עכשיו לכיוון דרום ).

אחלה טיסה  :)

מנותק tomtom

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
קצת באיחור... לא ראיתי אינטרנט כבר כמה ימים
צוק בהחלט כל הכבוד  up:
מרשים מאוד!!!
 היום נסעתי לפריסה בחצבני וכל הדרך אני רק חושבת על הטיסה שלך
נראה נחמד להגיע לשם...