כתב נושא: מישהו יכול לספר משהוא טוב על התבור אתמול יום ד'?  (נקרא 220 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק מיכל מור

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
מישהו טס?
מישהו מתכנן תבור ביום ה'?

מנותק מנדי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
זהו סיפורי מהתבור יום ד':

"גם אני הייתי היום בתבור, בשעה 11:00 עליתי לאוויר ואחרי שעה נחתתי בצמח (קרוס שני לצמח - הקודם היה בשנה שעברה..). היה מדהים לראות את הכנרת פרוסה לרגלי, ולהנות מהנוף המדהים. - היום לראשונה חוויתי הכנסות לענן וטיסה על עיוור במשך כמה דקות ארוכות. לא דבר נעים במיוחד בגובה 1350 מעל כביש עפולה כפר תבור. היו רגעים שהייתי בלחץ, כל פניה שעשיתי קיבלתי עילוי נוסף... לאחר מכן נפתח חלון ומשם המשכתי עד לכנרת."

דרך אגב:
מה עושים כשאתה במצב הזה, (כמובן לא צריך להגיע מלכתחילה....) אבל, אתה נכנסת ללא אפשרות לברוח משם מהר. מהם הפעולות שכדאי, צריך לעשות? ברגע שיש לך בכל כיוון רק עילוי? איך יוצאים מזה מהר ככל האפשר?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בקורס SIV לומדים את כל הטכניקות הרלוונטיות.

הכי פשוט לקפל טיפים ולתת ספיד סיסטם. אם הענן מאוד גדול אפשר Bstall או ספירלה, אבל אלו רק מורידים אותך לא מוציאים אותך מאזור העילוי.

אבל הכי פשוט והכי קל ותמיד עובד זה כמה מאות מטרים לפני הענן לעבור לטוס מתחת לשוליים שלו, משם הרבה יותר קל לברוח. בשביל זה צריך לשים לב מה קורה מעליך בזמן שאתה מתרמל.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק Nir Ben-Dor

• מצאתי פסיפס
  • Nova-Mentor 2
    • דוא
ואם לא רוצים להיכנס לתמרונים קיצוניים, טיסה במעלה הרוח (פנייה של 180 מעלות בדר"כ).

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ואם לא רוצים להיכנס לתמרונים קיצוניים, טיסה במעלה הרוח (פנייה של 180 מעלות בדר"כ).
הכל תלוי איפה הענן ביחס אליך, אם הענן במעלה הרוח ממך אז זה לא הכיוון הכי טוב, נכון?

לכן כתבתי "לטוס לשולי הענן" ולא התיחסתי לכיוון הרוח. טסים לצד הקרוב ביותר של הענן זה יכול להיות מול הרוח, עם הרוח או ברוח צד זה לא משנה.

הכל עניין של תכנון נכון של הטיסה, אם אתה יודע שאתה מתכנן/צריך לטוס מזרחה כשאתה עוזב את הענן אז כבר כמה מאות מטרים מתחתיו אפשר לעבור לצד המזרחי ביותר של העילוי ולעלות לבסיס ענן בצד המזרחי של הענן.

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
לגבי כניסה לעננים
« Reply #5 ב- : September 01, 2011, 01:35:58 pm »
לאחר שקראתי את דברי מנדי על הכניסה שלו לענן.
סרטון שהוצג בפורום הגולשים בתפוז. צחי העלה שם כמה נקודות מענינות.
כולנו חוטאים בענין הזה במיוחד עכשיו עם עונת המעבר, כשאני חושב על זה תמיד אחרי שיצאתי מהענן הצטערתי על שנכנסתי אליו, סתם נקודה למחשבה...
אקיצר סרט אימה

[youtube=425,350]5JAVTy5xy0w&feature[/youtube]

מתן בתבור

[youtube=425,350]yy_QUlXP5tI[/youtube]
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק guy

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
כרגע קיבלתי טלפון מנועם 1100 מעל צמח יצא מ...זכרון

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
גיא 3 עברו מעלי היום. נועם עבר ממערב לגבעת המורה, יורם נחת ברמת צבי ובני ברגעים אלו מתרמל מעל יורם.

מנותק guy

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
זכרוןחלק 2 31 8[attach=#]אתמול בדרך לצפון

מנותק מיכל מור

• מצאתי פסיפס
היום בתבור היה חביב. היינו בסה"כ שלושה. יונתן נחת ביבנאל. מיקי ואני בחוף שיזף (בין שדה הנחיתה של מבוא חמה לעין גב).

מישהו יכול לספר מה היו התנאים היום בזכרון ? הבנתי שהיו טיסות יפות , אבל באיזה שעה הרוח היתה על האף? עצמה? קצת פרטים שיעזרו להחליט אם לצאת מחר לזכרון?

מנותק מנדי

• מצאתי פסיפס
    • דוא
סתם מעניין לדעת.
לו אני נותן לעילוי לקחת אותי ולא נכנס ללחץ, האם יש מצב שאני עובר לצד העליון של הענן? או שמא אי אפשר לדעת היכן הוא יסתיים? האם זה תלוי בצורת העננים שהיו מסביבי או שמא אין בזה שום דבר החלטי וזה יכול להתפתח?
כמובן שאני לא מדבר על יום עם עננות מלאה. אלא כמו שהיה היום או אתמול?