כתב נושא: זה מה שיצא מהיום חופש שהיה אמור להיות לי...  (נקרא 246 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עמרי בנדטי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« עריכה אחרונה: August 24, 2011, 10:38:41 pm על ידי עמרי בנדטי »

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
בקשה קטנה בשם כל נוסעיך וועד ההורים.

1.ריצת המראה זה הרבה יותר חשוב מהצילום, ידיים חופשיות, אוזניים פתוחות וראש צלול והופכים את ריצת ההמראה לבטוחה הרבה יותר.

2.אנא דאג להושיב את נוסעיך כראוי (הם לא קנו כרטיס בעמידה).

השבוע התעלף ילדון ברכס לאחר 15 דקות עמידה בריתמת הנוסע עקב לחץ רצועות הרגליים על עורקי הרגליים.

3. כך בתחילת היום את הילד הקל ובסוף היום את האב הכבד (נראה כמו 100ק"ג לפחות).

4. תשאיר מקום לנחיתה למטה וכך לא תאלץ לפנות דרומה עקב העצים המתקרבים.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
כן הרתמה הזאת לא מושיבה בקלות
למטה הייתה רוח 0 והפניה היתה בשביל ליצור מהירות לפלייר
את האבא לקחתי לפני הילד כי זאת היתה יום ההולדת שלו והרצון שלהם היה להטיס אותו ואת הילד לשים בסימן שאלה בגלל התנאים, ראשונה לקחתי את הילדה של 50 קילו והם החליפו בין האבא והילד כאמור... ואני פחדתי שיתחזק מדי ולכן מראש אמרתי להם שהטיסה השלישית היא בסימן שאלה.
קלעת בול למשקל, מה שכן...

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
איתי לימוד טאנדם בהתכתבות?  המצב משתפר כול הזמן  lugh  אפשר גם להוציא רישיונות ב:fake ID .com

לנחיתה עושים מטוטלת מסודרת לא  פנייה לצבירת מהירות !
קרוס ראשון בחיים לא הייתי ממליץ על טאנדם במידה ואתה נכנס לפינה בטיחותית עכשיו גם הנוסע בצרות  וגם לך המצב קשה שבעתיים מאשר בסולו!

(בבקשה אל תענה לי שלא היית נכנס לפינה כי אתה לא יודע איזה פינות קיימות מכוון שלא עשית קרוס  לפניי זה).

כול השאר איתי כתב (אין רתמה שלא מושיבה יש טייס שלא שם לב )

בנחיתה השנייה בכזאת רוח אתה אמור לנחות בעמידה בנגיע קלה בקרקע כמו פרפר :-)

וכך על הדרך בתור אחד שתירמל על שתי החופות שהזכרת החופה של עפקו מתרמלת יותר מדוייק ויש לה יחס גלישה טוב יותר. במידה וזהו מגנום 38 הוא אכן יותר ספורטיבי אבל סביר להניח שאתה פלוס ציוד  פלוס האבא מהסרט מעל הטופ של החופה.

אני מקווה שלטיסות בהרים ובקרוס יש לך רזרבי טאנדם ולא  רזרבי יחיד.

בשמחות
שי

« עריכה אחרונה: August 25, 2011, 08:31:02 am על ידי shaison »

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
קצת חשוך עקב שעת הטיסה והשמש ברקע אבל דוגמא של נחיתת מטוטלת ב-0 רוח :

Shai landing at the Flight Park

Georges landing at Flight Park

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
 lugh
אתה מראה שתי נחיתות באפס רוח, עם טאנדם 42 ומשקלים ממוצעים, לא טאנדם 38 ונוסע של 100 קילו..
ברור שזה ייראה יותר טוב  ;)

רזרווי טאנדם יש
נחיתה 2 למעלה נחתנו כמו פרפר בעמידה, אבל הבחור לא בדיוק החזיק את המשקל של עצמו כמו ששמת לב, זה קורה לפעמים כשהנוסעים מתרגשים, הרגליים על הקרקע והם פשוט לא מחזיקים את עצמם גם אם אתה לפני הנחיתה ותוך כדי הנחיתה אומר להם לעמוד ולתמוך במשקל של עצמם.

האבא שוקל 100, אני 65, שתי רתמות קלות ורזרווי, בתוך מגבלות המשקל של הכנף בטופ העליון.

עם העפקו לא הייתי בהרים אבל ע"פ התחושה בידיים את המאגנום אהבתי יותר והעפקו מרגיש יותר טאנדם גם מבחינת העומס על הידיים וגם מבחינת רדיוס פניה והתנהגות באויר מעורבל, אני סומך עלייך לגבי הגלייד אם בדקת..

כשאני צובר אנרגיה עם פניה יש לי יותר טווח של מהירות וגובה לפלייר - יותר נוח לי לעשות את זה עם פניה בחלק מהמצבים.

עכשיו, אם אנחנו כבר בקורס - איפה מושכים כדי להמריא?

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
ציטוט "
כשאני צובר אנרגיה עם פניה יש לי יותר טווח של מהירות וגובה לפלייר - יותר נוח לי לעשות את זה עם פניה בחלק מהמצבים."

וואו המשפט הזה לא יכול להיות יותר רחוק מהמציאות או מהעובדות!

בתור "טייס אקרו"  אתה אמור להבין למה (אני מקווה שאני לא צריך להסביר ).

כתבת "עם העפקו לא הייתי בהרים "  אז איך אתה משווה ?

להמראה לא צריך למשוך כלום רק תרוץ יהייה בסדר    :P

שי

« עריכה אחרונה: August 25, 2011, 10:34:07 am על ידי shaison »

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
לי יותר נוח לבצע נחיתה ברוח אפס עם צבירת אנרגיה ע"י פניה, במצנחים מהירים במשקל כבד וברוח חלשה.
ברוח נורמלית או עם משקל נמוך יותר או על מצנח גדול יותר - אני לא צריך פניה.
אם אתה לא מצליח להבין למה זה יותר נוח לי, חפש SWOOP של צניחה חופשית, נחיתה ברוח אפס עם מצנח קטן ועמוס מאוד יותר מזכירה מצנח של צניחה חופשית מאשר מצנח רחיפה, זה יותר קרוב ל F16 מאשר למצנח רחיפה...  gogle

עם העפקו לא הייתי בהרים אבל בשבועיים שלושה שיש לנו אותם טסתי כל יום בסביבות 15 טיסות רכס... אז אני יודע איך הוא מרגיש ביחס למאגנום מבחינת לחץ ברקסים, דינאמיות, מהירויות וכולי.. אני יודע לצפות ע"פ ההתנהגות שלו ברכס, איך הוא יתנהג בהרים, פחות או יותר. על המאגנום ברכס יש לי גם מספיק טיסות כדי לזכור איך הוא הרגיש שם ביחס לעפקו וע"פ ההבדלים לנחש ניחוש מלומד איך יהיה העפקו. הפתעה לא צפוייה לי כשאטוס איתו בטרמיקות, מקסימום קצת לפה או לשם ביחס למה שציפיתי.

שי אני לא טייס אקרו ומעולם לא אמרתי שאני טייס אקרו.
הכיוון שמחרמן אותי במצנחים זה אקרו.
אני שואף להתמקצע ולהיות טייס אקרו מעולה.
אני טס אגרסיבי, אקטיבי, משחק עם טיסה מדוייקת ומעברים נמוכים ומדוייקים ברכס, ספירלות קרקע וכוליי..
אבל אולי ווינג אובר נחשב "אקרו", חוץ מזה אני לא עושה שום תרגיל אקרו מוגדר ולכן אני לא טייס אקרו.
ספירלה היא לא אקרו, נחיתת דיוק היא לא אקרו, הם דברים בסיסיים מספיק וחשובים מספיק בשביל להיות בארסנל האופציות של כל טייס לדעתי (אל תכנס איתי לשם, אני מאמין שכדי לרכב על אופנוע בצורה בטוחה על הכביש צריך להיות רייסר אחרת הסטטיסטיקה תכה בך ולא תדע להגיב, וכך גם במצנחים - אם אתה לא יודע לאבד 20 מטר בשניה, או פוחד מG גבוה, או לא יודע לנחות בטווח של מטר או מקסימום שני מטר - גם באויר אתה בסיכון גבוה).
כשיהיה לי ארסנל של תרגילי אקרו מוגדרים, שאדע לבצע בצורה עקבית ומדוייקת - אז אהיה טייס אקרו.
בינתיים אני רק טייס.
אבל תן לי כמה חודשים, החלפתי כנף ואני נוסע איתה במהלך החורף לעשות קורס אקרו מסודר אצל כנראה פול (מקווה שיסתדר איתו, הוא הכי מגניב מבין אלו שיצא לי "להכיר" ברשת).
כשאחזור משם אוכל (אולי, לך תדע אולי אני לא כשרוני ולא אצליח לנקנק אף תרגיל בצורה נכונה) לקרוא לעצמי טייס אקרו.. למרות שאני לא בקטע של הטייטלים האלה, מצדי תקרא לי קוף מתרומם כמו כל היתר, העיקר שאני נהנה באויר  :-*
« עריכה אחרונה: August 25, 2011, 10:41:43 pm על ידי עמרי בנדטי »

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
ראיתי פה הרבה סוופים בלייב (עושיפ פ ה70-200  סקאיידב ביום)

אין קשר בין השניים !
שאלת ידע כמה אתה חושב הבדל המהירות בין טאנדם 42 עם 1600 ק"ג
וטאנדם 38 עם אותו משקל?

כתמצא תתשובה תבין שאין קשר או הגיון בדבריך. 
אני לא בא לנגח אותך זה עיניין בטיחותי  לפניי שתמרח מישהו על הקרקע בהרים.

שי