כתב נושא: נסיון לקרוס ראשון בחיים מהתבור לכנרת  (נקרא 436 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עמרי בנדטי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
אז המראתי בתבור ביום שלישי בבוקר, בשאיפה לעשות קרוס ראשון בחיים.
מכיוון שאני חסר סבלנות ומשעמם לי לטוס לאורך הרבה זמן בצורה יעילה, החלטתי לעשות את זה בטאנדם (פרטי) כדי שלפחות תהיה לי חברה.
לקח לי איזה 15 דקות להגיע ל-1250 ובעקבות אלדד תפסתי כיוון עם הרוח. הוא המשיך ישר ואני שברתי שמאלה כי ראיתי אותו יורד. חשבתי שהפחונים של כפר קיש יתנו משהו עולה, צדקתי.. מצאתי +0.5 והסתובבתי בתוכו עד שאיבדתי אותו או שהוא דעך, כל שאר הסביבה הייתה 3-... זאת הטעות שחיסלה את הקרוס שלי והיא נבעה מחוסר "שעות קרוסים" ולא חוסר שעות אויר בטרמיקות.
תו"כ סיבובים בכלום החלטתי שאם אני לא חוזר להמון גובה אני לא ממשיך וסימנתי שדה נחיתה נוח לאיסופים ונקי מרוטורים.
כשנגמר הגובה נחתתי מושלם כ- 20 מטר מהכביש במקום שמאפשר גישה לרכב (אני כזה עצלן).
בזמן הקיפול ראיתי שיש קצת חול במצנח ובעזרת הנוסעת שלי ניערנו אותו עם הרוח, מכת רוח משכה את המצנח ומיתר עשה כוויה קטנה לנוסעת שלי באצבע (הגיעו אליי שיחות של חבר'ה שמנסים להבין למי הורדתי אצבע עם מיתר בנחיתה.. מישהו איפשהו הגזים וזאת עיקר הסיבה שאני שונא רכילויות ודיווחים לא מאומתים \ עם פרשנות אישית).

מסקנות לעתיד:
1. כן, סבבה וכיף לטוס בתרמיקות וזה יותר מעניין מהרכס בהמון, מן הסתם, אבל החרמנות שלי מכוונת לאקרו וה"קטע" שלי כנראה לא יהיה קרוס קאנטרי בזמן הקרוב, אע"פ שהייתי מת שזה ירגש אותי יותר כי זה יותר בטוח באופן עקרוני מאקרו..
2. כמו שהיה ברור לי גם לפני - קרוסים זה לא רק לתפוס גובה ולתת גב לרוח, צריך המון ידע ונסיון קרוסים כדי לטוס רחוק יותר באופן יחסי לשאר הטייסים, באותם תנאים.
3. צדקתי! היה לי הרבה פחות משעמם לטוס בטאנדם, אבל הנוסעת שלי שמורגלת בטיסות ספורטיביות ברכס אמרה שחוץ מלהרגיש את הקרירות בגובה ולראות את הנוף 2 דקות, היא הייתה מעדיפה שנרד למטה בצורה יותר מעניינת... וגם אני למען האמת אבל המראתי עם מטרה ולא רציתי לבזבז גובה סתם.
4. המאגנום זה בת זונה של כנף גם בהרים, מרגישה כמו סינגל, פונה כמו סינגל ומעייפת את הידיים הרבה פחות מהעפקו ומהקנגרו 2 שיצא לי לעופף עליהם ועכשיו אני רוצה כזאת... דודי תודה על ההשאלה, אני חושב שהיא לא טסה בכזה רוגע אף פעם אצלך... 8)
5. אני מאמין שההחלטה לנחות בשדה נוח ולא לנסות סתם למשוך את הגלייד בשביל להגדיל את המרחק מההמראה הייתה נכונה וזה הלקח שלי מהיום.
6. שעות הרים הן משהו שאני צריך לאסוף גם כי זה יותר מעניין וגם כי זה משפר את השליטה במצנח במצבי קיצון, אע"פ ששום דבר לא הפחיד אותי או הוציא אותי משליטה (האויר הרגיש לי די רגוע באופן סובייקטיבי לטיסות אחרות בטרמיקות שעשיתי).
7. שעות הרכס הרבות יחסית שלי והתרגולים שביצעתי עד היום הביאו אותי לרמה טובה של שליטה והבנה של המצנח ולא הייתי צריך לחשוב יותר מדי מה עושים. הטרמיקות הקטנות של הרכס כבר צרבו את התכנה של תפעול הכנף אצלי בראש. הן לא עזרו לי לקבל החלטות נכונות במונחי קרוס קאנטרי וזה מה שאני צריך לתרגל כדי להיות טייס יותר טוב - ובעצם הנה הדבר הבא שאני צריך ללמוד כדי להשתפר.
8. לא אערב יותר נוסעים בתפעול המצנח מעבר למה שצריך כדי להמריא. אנשים שלא עפים לא יודעים ממה להזהר כשמתעסקים עם הציוד ואני לא רוצה להרגיש את התחושה של האשמה כשמישהו נפצע תחת אחריותי. קיפולים וניעורים עושים לבד או עם חבר מרחף.

מה שכן, בהחלט קיבלתי חשק לטיסות בהרים ואני שמח שהחורף מגיע בקרוב...
שמתי לעצמי מטרה להיות טייס טוב יותר בכל מישורי הטיסה והשלב הבא הוא להתחיל לטוס יותר ולהתמחות בטרמיקות וקרוסים, במידה ואצליח לקחת חופש מדי פעם בימים טובים...

אז.. נתראה בגבהים

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
פששש,  את כל זה למדת מתרמיקה אחת ......... מדהים.

אז כנראה אתה באמת הטייס הכי מוכשר עם יכולת למידה שכולנו יכולים רק לחלום עליה. כל הכבוד.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
פששש,  את כל זה למדת מתרמיקה אחת ......... מדהים.

אז כנראה אתה באמת הטייס הכי מוכשר עם יכולת למידה שכולנו יכולים רק לחלום עליה. כל הכבוד.

מה אתה רוצה צחי?

מנותק itaytak

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אני אתרגם :)
הכוונה של צחי היא קח את זה באיזי עם הלמידה והסקת המסקנות ;)
זה מגניב להיות מעולה (קרוס קאנטרי, אקרו, שליטה על המצנח, הכל..) ממש מהר
אבל לפעמים עדיף לתת לדברים לשקוע מעט (במיוחד בקרוס קאנטרי). בעצם, ככל שיהיה לך יותר נסיון, המודל האישי שתפתח לעצמך לגבי מה שקורה בעולם (במקרה הזה באוויר.. טרמיקות, טריגרים, דינימיקה של מזג האוויר ועוד'..) יתקרב ככל היותר למה שקורה בו בפועל.
אהה, ועוד דבר.. אין שום דבר רע בלאהוב גם קרוס קאונטרי וגם אקרו ;) (זה יהפוך אותך לטוב יותר בשניהם..)
תהנה בקורס אקרו ותמסור לפאל טאקאש ד"ש חם חם.. מחכה בקוצר רוח לטוס איתו ב- PWC :) 

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
עזוב את התרגום איתי, בשורה התחתונה עשיתי משהו שאני עושה מעט מאוד, טיסה בהרים.
שמתי לעצמי מטרה קרוס לכנרת או לפחות משהו מכובד אחר ונכשלתי. זה מגניב לאללה כי זה נתן לי מוטיבציה להתאמן ולהצליח באתגר, וגם ערמה של תובנות שחלקן לא הפתיעו אותי והתקשקשתי על זה עם כמה אנשים לפני שנסעתי, וחלקן כן הפתיעו אותי.
למשל עכשיו כמו שציפיתי עוד לפני הטיסה, אני יודע שעליי לצבור שעות קרוסים כדי להשתפר בקריאת העולם כמו שאמרת, וכדי לצבור ידע ונסיון בקרוסים - שזה דבר אחר לגמרי וברמה אחרת מאשר הטסת הכנף ושליטה עליה בצורה בטוחה, מה שידעתי שלא יהיה חסר לי בטיסה הזאת. וזה מגניב כי יש לי אתגר בנישה שיותר קל ליהנות ממנה בארץ מאשר אקרו (בניגוד לכל מקום בעולם שיש בו הר גבוה ואגם), וגם יחסית בטוח יותר ואני מרוצה מהיכולת שלי ליהנות מהצד הלכאורה יותר שקול בספורט, זה הפתיע אותי כי חשבתי שאני ממש אשתעמם או פשוט לא איהנה מהאתגר הספציפי הזה.
אז זה מה שניסיתי להעביר בניסוח של ההודעה הראשית וצחי תרגם את זה כטפיחה לעצמי על השכם... מה שהפוך לגמרי כי אמנם אני נהנה ממה שהכשלון גרם לי להחליט, אבל נכשלתי באופן חד משמעי ובכנות אני מודה בכך.
מצד שני טסתי טיסה בטוחה והחלטתי החלטות בטיחות נכונות ועל זה טפחתי לעצמי על השכם כי זה הרבה יותר חשוב ממרחק בין נקודת ההמראה והנחיתה ואני גאה בעצמי שהחלטתי עם הראש הבוגר ולא עם הרצון להוכיח.
זאת תובנה מנטלית חשובה לכל טייס וחשבתי שיהיה טוב להעביר אותה דרך חוויה אישית מאשר דרך נזיפה כמו שהפורום אוהב...

בקיצור אני התייחסתי למה שכתבתי כמו סוג של תחקיר תאונה, אבל זה תחקיר עצמי לגבי תהליך שאני עובר ואם אני מפיק מהתהליך הזה תועלת ותובנות שיובילו אותי להיות טייס בטוח יותר - אז אולי אנשים אחרים גם יוכלו להפיק ממנו תועלת.
בדיוק כמו תחקיר תאונה...

מנותק דייב - Dave - Charly Bravo

• Charly Bravo Paragliding
  • מפעיל בובקט מתקדם
,תיסלם על הניסיון! יש לך עוד הרבה ללמוד בתחום ואין לך לחץ של זמן אז תקרא, תפנים, תנסה וגם יהיו כשלונות והצלחות בדרך. אל תשכח לכבד את המצנח !

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
עומרי היקר
טוב , שמתה לב שטיסת הרים שונה מטיסת רכס
כמובן שטיסת רכס מלמדת להמון על שליטה מלאה במצנח
אני בזמנו קיבלתי החלטה לטוס יותר בהרים כי הבנתי שטיסת רכס לא מפתחת את כישורי הטיסה המלאים

אם כונתך באמת להתחיל לטוס גם בהרים - קרוסים. אז בשלב ראשון תעשה טובה ואל תטוס בטנדם
בטיסת קרוס ישנם אזוריי טיסה עם תנאים מאד טרמליים שמביאים לקריסות  ודורשות מקסימום ריכוז ולא הסחת דעת גם לנוסע
בכל מקרה אם היתה מצליח ועושה קרוס היתה מרגיש לדעתי שטיסת רכס היא הרבה יותר סתמית.
בהלצחה

מנותק רונן גורדון

• הגעתי לאוסטרליה
  • Captain Fantastic
    • דוא
בשלב זה ממליץ בחום לעבור לשרשור על קרוס ראשון בשחייה לקפריסין מאת הדובר.

מנותק נמרוד רותם

• מפעיל בובקט מתקדם
    • פטנטים
    • דוא

פטנטים
תוכנה לניתוח גיאומטרי ותמחור חלקים בהדפסה תלת ממדית:
www.GizmoParts.com

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא

טקסרמן נראה לי שגורדון תירגם יותר טוב  lugh
don't fly faster then your guardian angel