כתב נושא: לאופטימיים בלבד  (נקרא 636 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צוק

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
לאופטימיים בלבד
« ב- : August 13, 2011, 08:18:27 pm »
אחרי ההודעה המאוחרת שלי מאתמול, שנשארה יתומה עד שחזרתי מהפאב, גררתי את עצמי מהמיטה בשמונה וחצי בבוקר להסתכל על השמיים, וראיתי שהרוח דוחפת את העננים דיי מהר, אז השתנתי וחזרתי לישון.
לא הספקתי להרדם ורולי התקשר להודיע שהוא ויהונתן בדרך לתבור, מה, לא נבוא להתאוורר ברוח ביחד? הכי כיף זה לצאת מטומטם עם עוד כמה חברים טובים, אז התארגנתי זריז ואחרי תשע כבר היינו בעמדה.
מזג האוויר נראה מוזר וחורפי, אבל הרוח לא הרגישה חזקה, יהונתן מדד 10-15 קמ"ש דרום מערבית, היה דיי ברור שהרוח ה"אמיתית" בחוץ הרבה יותר חזקה, והרגשתי את זה כבר בהמראה.
לגיפיאס לקח המון זמן להתאפס (אילן יא מניאק ;)) אבל חיכיתי בסבלנות כי ידעתי שהמהירות עלולה להיות אישיו רציני.
מיד אחרי ההמראה קיבלתי עילוי לא חזק אבל יציב מהרכס, וחדרתי קדימה כמה שיותר נגד הרוח כדי לקחת מרווח ביטחון מההר ולאפשר לעצמי לגנוב איזה סיבוב מהיר מידי פעם.
התנאים היו מאוד מוזרים ולא רגילים, הרוח הייתה קרובה למגבלות ולפעמים חדרתי אותה רק ב-5 קמ"ש (בלי ס.ס.), העננים מצד אחד נראו מאוד מפותחים, אבל ממש לא שאבו חזק.
בשלב מסויים, מעל שדה הנחיתה בערך, תו"כ עלייה לא מהירה במיוחד, פלוס אחד או שתיים, פוגע בי משהו קטן שמרגיש כמו טיפת מים, "לא זה לא יכול להיות" אני ממשיך ואז מרגיש עוד ועוד טיפות, אמנם מאוד עדינות אבל עדיין טיפות גשם.
בלי לחשוב יותר מידי ביגאיריס כדי לאבד גובה, הטפטוף נפסק מאוד מהר והתקשרתי תו"כ הטיסה לרולי בעמדה כדי להגיד לו והוא אמר שגם עליהם טפטף קצת.
בשלב הזה הייתה לי התלבטות דיי רצינית אם לרדת לנחיתה או להמשיך. מצד אחד, הרגע ירד עליי גשם תו"כ הטיסה, הרוח  קרובה מאוד למגבלות, אני לבד באוויר, ואפילו החברה עם המצנחים התחרותיים לא המריאו.
מצד שני, הטפטוף היה מאוד עדין, ולא הייתה לי אף שאיבה רצינית. הסתכלתי שוב קצת מסביב על העננים וסה"כ הם לא נראו חריגים, ואני יודע שלא כל ענן שטיפה מטפטף הוא CB.
החלטתי להמשיך לטוס ולשמור על מרווח ביטחון מההר. אחרי עוד כמה דקות איבדתי גובה וחזרתי לתדלק בזהירות מההר, זה עבד לזמן מסויים ואז הלך ודעך, ובעצם התחלתי פעם ראשונה לגרד, סוף סוף הכל כרגיל :P
מצאתי טרמיקה נורמלית ליד ההר ועליתי איתה לכמעט 900, ופחות או יותר אז ב10:30 יונתן ורולי המריאו ובעצם התחיל יום סטנדרטי בתבור.
יונתן טיפס יפה מאוד ויצא ראשון ב1400. תו"כ ג'יעג'ועים עוד הספקתי לטפטף על החולצה איזה טיפת ריר בגלל דאון שנצנץ עלינו מלמעלה.
אני ורולי טיפסנו ביחד, רולי, עוד לא ראיתי את הטרק שלך אבל לפי דעתי כמו שאמרתי לך עשית טעות ועזבת את הטרמיקה מוקדם מידי ולקחת כיוון מזרחה במקום להמשיך איתה (ואיתי) צפון מזרחה.
גם בשלב הזה הטרמיקות היו די לא ברורות והיה לי קשה מאוד להשלים סיבובים שלמים וממורכזים. כל סיבוב התרכזתי ותיקנתי ופשוט לא הצלחתי להגיע לאורך זמן למצב שאני יושב טוב בתרמיקה ויכול לנוח מנטלית.
יונתן הצליח בלי ואריו לעבור את שרונה- כל הכבוד.
מעל שרונה הגעתי כבר דיי נמוך 530 אבסולוטי, (אגב איך אני בודק מה גובה הקרקע שם?) וגם שם הסיפור חוזר על עצמו, ממש מלחמה וריכוז כדי לעלות כל סיבוב, אולי עם יונתן היה מקלל כמו שצריך ולא מפרגן הייתי נשאב למעלה ולא חוטף בחילה ;D בעצם עד לרכס פוריה נסחפתי בסיבובים מצ'וקמקים (42, ספרתי עכשיו) עם אותה הטרמיקה. סה"כ הרווחתי 900 מטר ב23 דקות שהרגישו הרבה יותר ארוכות, בממוצע זה 1.5 מטר לשנייה.
רק בשלב הזה, כשהכנרת שרועה מולי, יכלתי להרגע לרגע, לשחרר תגוף ולהסניף קצת לבן. (לא אמא לא מה שאת חושבת ::))
שיחררתי שם כמה צרחות שמחה לעולם ולאלוהים, אני לא בטוח שהוא שמע, בכל בכל אופן אני לא שמעתי שהוא עונה לי.
צילמתי איזה כמה תמונות בפלאפון, שיהיה משהו לשים באיכסבוק.
בקיצור, המשכתי לטוס והבנתי שיש לי מספיק גובה לחצות את הכינרת בכיף, אכלתי בדרך איזה סינק שגרם למים להראות קרובים יותר, אבל גם נהנתי משאריות של טרמיקות ועננים.
באמצע הכינרת התבאסתי לשמוע בטלפון שלא תחכה לי בעין גב בירה על החוף כי חבר טוב שלי שגר שם לא נמצא :'(
לא נתתי לזה להרוס לי את התוכניות יותר מידי והמשכתי דוך לעין גב כשבראש אני זומם לבצע מעשה מגונה בחופה.
מול עין גב נשארו לי איזה 1000 מטר ספייר נחמדים כדי לממש את התוכניות שלי, מיקמתי את עצמי ככה שאם אני ממש אתחרבש ואגמור על רזרבי זה יהיה במים אבל קרוב לחוף.
בניסיון הראשון שניסיתי גם לצלם בוידאו פשוט לא עשיתי את הסיבוב חריף מספיק כדי שיהפוך לצלילה, בניסיון השני כבר הצלחתי וצרחתי בטירוף מרוב כייף, יציאה עדינה ואחר כך עוד אחת טיפה יותר חריפה.
אחרונה לצד שמאל, דווקא כי זה פחות נוח, אין לי דרך למדוד לכמה ג'י שהגעתי אבל דפקתי איזה שלושה ארבעה סיבובים לפחות והרגשתי ג'י אדיר, כאילו החופה עוד רגע נקרעת מהמיתרים, אני מאמין שבדמשק שמעו את הדהודי הצווחות שלי ;D
נחיתה רכה על החוף המבושל, עם מכנסיים ארוכים ובלי בגדי ים לשלוף השתכשכתי בזהירות כדי לא להרטיב לערן הנשמה אור עיניים hug שבא עד אליי עם רולי ויונתן דחוסים ברכב לאסוף אותי.
הייתה לי את אחת הטיסות הכייפות שהיו לי ביום מוזר ולא צפוי, רולי ויונתן, אם לא הייתם מתקשרים אליי כנראה זה לא היה קורה, תודה ענקית מכל הלב :-*

קישור לטרק: תבור- עין גב
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק jonatan

• מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: לאופטימיים בלבד
« Reply #1 ב- : August 13, 2011, 10:12:11 pm »
אחלה יום ומעוד מעניין כול המזג אוויר הזה
כול הכבוד על הטיסה צוק
ותודה לערן על הטרמפ חזרה לתבור

מנותק EldadYagen

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : August 13, 2011, 11:24:47 pm »
מברוק חברס [צוק תיאור יפה של הטיסה על שלל גווניה..]   שמח שמישהו טעם מהשמיים מיליון הדולר היום..
אני ביליתי סופש גבוה בחרמון... וירד עליי גשם [קר שם כוס אמק..]   אבל איזה עננים, איזה עננים... עשה סופר חשק לפרוס למול העמק ו.... לנסות לנחות בטורקיה...
כשהתעוררתי בסיס הענן עוד היה מתחתיי... קצת תחושה אירופאית בלב אוגוסט הישראלי..
מי אמר שאין עמדות חדשות במדינה...

מנותק tomtom

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #3 ב- : August 13, 2011, 11:56:24 pm »
צוק סחטיין עליך
אחלה טיסה ואחלה סיפור

אין ספק מי שלא בא לא טס  ???

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #4 ב- : August 14, 2011, 05:33:31 am »
אחלה טיסה וכיף ליקרוא את חויות הטיסה שלך,כן יירבו  hug

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #5 ב- : August 14, 2011, 06:09:19 am »
סחטיין צוק, ודרך אגב היום בבוקר יום א ירד באיזור ת"א גשם שוטף. מעניין המזג אויר הזה.

מנותק אילן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #6 ב- : August 14, 2011, 06:18:47 am »
איזה כיף לפתוח את הבוקר עם הסיפור שלך . תודה צוק .

מנותק מיכל מור

• מצאתי פסיפס
« Reply #7 ב- : August 14, 2011, 07:22:27 am »
טוב!  תסלח לי צוק, יסלחו לי רולי ויונתן וכל המריעים פה בפורום....

לא רוצה להיות משביתת שמחות, אבל צוק כשקוראים את התיאור שלך: "אבל הרוח לא הרגישה חזקה, יהונתן מדד 10-15 קמ"ש דרום מערבית, היה דיי ברור שהרוח ה"אמיתית" בחוץ הרבה יותר חזקה, והרגשתי את זה כבר בהמראה....התנאים היו מאוד מוזרים ולא רגילים, הרוח הייתה קרובה למגבלות ולפעמים חדרתי אותה רק ב-5 קמ"ש (בלי ס.ס) "

די ברור שלקחתם אתמול סיכון מטורף!!!
המראתם ברוח חזקה. הרוח בשעה שהמראתם היתה מעל 30 קמ"ש למטה!!!!
לא מטריד אותי הגשם הקל ולא העננים המפותחים. מטריד אותי שמרחפים שאין להם המון נסיון ממריאים ברוח חזקה ואפילו לא מעריכים נכון את מה שהם רואים. או אולי מעדיפים לא לראות את המציאות כפי שהיא.
אז הפעם הצליח לכם, אבל מתחתם את הגבול, הלכתם על הקצה וטוב שזה לא "הסתיים בבכי". הפעם הצליח לך צוק וזה יגרום לך גם בפעם אחרת להמריא בתנאים שמחוץ למגבלות- ובפעם הבאה המזל עלול לא לשחק לך.
בעיני, העובדה שהצליח לך הפעם היא מ ס ו כ נ ת עבורך. זה משבש לך את שיקול הדעת.
יש בשנה מספיק ימים שאפשר לעשות קרוס כזה מבלי לקחת סיכון של המראה ברוח חזקה- אז למה שווה להסתכן ככה?

האופן שבו תארת את מערכת השיקולים שלכם לפני המראה מעיד על חוסר נסיון, חרמנות יתר ועצימת עיניים.
אל תשכח שאני גרה קרוב להר ויודעת בדיוק מה היתה הרוח בשעות האלה.
בעיני המראות של חסרי נסיון ברוח חזקה הן חלק מהתדרדרות המשמעת בענף הרחיפה, בדיוק כמו העובדה שאנשים שטסים שנה שנתיים מטיסים טנדם (עם או בלי קורס), או מדריכים שלא דואגים למדריך מנחית, או מוציאים חניכים ברוח חזקה מדי, אנשים שמעשנים סמים ויוצאים  אח"כ לטיסת טנדם ועוד ועוד ועוד ועוד...

טוב... יאללה... עכשיו כולם להיכנס בי בכיף  ;) אבל אני את שלי אמרתי .
« עריכה אחרונה: August 14, 2011, 09:07:46 am על ידי צחי רייל »

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
« Reply #8 ב- : August 14, 2011, 10:57:46 am »
צוק טיסה יפה, שיקול הדעת פחות.
מיכל LIKE,
שבוע טוב,
אריה

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #9 ב- : August 14, 2011, 12:02:03 pm »
מסכים עם כול מילה של מיכל!

חוץ משעננים של מילון דולר עם גשם אצלי כן מעורר דאגה.

בשמחות
שי

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #10 ב- : August 14, 2011, 12:47:14 pm »
מסכים עם המסכימים.

אבל חוץ מזה נראה לי שאין לך מושג מה זה שאיבת ענן. שאיבת ענן בעננים שהם לא CB או טאורוס מאוד מפותח היא כמה עשרות מטרים עד 200-100 מתחת לענן. בנוסף הענן צריך להיות די מפותח לגובה כדי ליצור שאיבה.

שאיבה מורגשת בד"כ כשלדוגמא אתה עולה בתרמיקה של 3+ ו100 מטר מתחת לענן זה הופך ל5+ וגם הרבה יותר.
רוב הפעמים (ורוב הדרך) שאנחנו מטפסים מתחת לענן זה על התרמיקה שיוצרת אותו לא על השאיבה שהוא יוצר. עניין של נושא/נשוא.

וזה יכול מאוד לבלבל, אתה טס לך מתחת לענן שנראה מפותח אבל התרמיקה שלך לא חזקה ואתה חושב לך שהענן לא שואב עד שאתה 100 מטר מתחתיו. ואת ה100 מטר האלו אתה עלול לעלות בכמה שניות בודדות, עד שאתה נזכר איך מקפלים טיפים אתה כבר בתוכו.
הבלבול הזה הוא בעצם הגורם העיקרי לכל הארועים של שאיבות ענן.

וגם תרמיקה של אוויר שעולה ב0.1 מ/ש (ז"א אנחנו אפילו לא מרגישים אותה) אם תמשיך לעלות בסופו של דבר תיצור ענן. ואם אין אנורסיה שעוצרת את התפתחות הענן ויש אספקת לחות מספיק טובה הענן הזה יכול להמשיך להתפתח לCB.
ככה בעצם נוצרים CBים מעל הים.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #11 ב- : August 14, 2011, 06:11:52 pm »
מיכל, אני לא לגמרי מבין אותך, היה ברור לנו שיש תנאים חזקים, כשאני אומר חזקים אני מתכוון חזקים בתוך המגבלות הידועות.
את ה-10-15 קמ"ש יונתן מדד במשך כמה דקות לפני ההרתמות לציוד, ממש לפני ההמראה היו משבים יותר חזקים, אבל עדיין לא יותר מ-25 קמ"ש (הערכה שלי) בעמדה היו גם גרישה, בדיקוב ומרחף מחו"ל שאני לא ממש מכיר אבל אם אני לא טועה יש לו כ-14 שנה של ניסיון, ואף אחד מהם לא ראה משהו חריג.
באף חלק מהטיסה לא טסתי ברוורס, ללא שימוש בס.ס., וברוב המוחלט של החלק ה"חריג יותר" בטיסה חדרתי בכ-10 קמ"ש.
אני חושב שסה"כ התקרבתי מאוד למגבלות, אבל לא עברתי אותם, ושמרתי לעצמי מרווחי ביטחון של ס.ס. וריחוק מההר שמאפשר לי להסחף דרומית להר.

מנסיוני הלא כל כך רב חוויתי ימים הרבה יותר מגבלתיים, אחד מהם אני זוכר במיוחד, ה 15.7, ביום הזה הרוח התחזקה מאוד ולמרות זאת מספר דיי גבוה של מצנחים המשיכו לטוס כאילו הכל כרגיל, דווקא אז הסיטואציה של לקבל החלטה ולצאת לנחיתה (מה שעשיתי בסופו של דבר) הייתה הרבה יותר קשה כי מסביבי המשיכו לטוס, ובעצם אין קו ברור שאומר מתי לנחות, כי גם אם לרגע טסתי 2 קמ"ש, הטרמיקה עכשיו עברה ואני חודר בקלות, לימיני ולשמאלי טסים ונהנים.
בסופו של דבר "הכרחתי את עצמי" לצאת ולנחות לבד, ברגשות מעורבים.

כהוכחה לטענה שלי, באתו היום יותר מאוחר שמעתי על טייס שנסחף אחורה, (נדמה לי שבסופו של דבר יצא אל מאחורי ההר) לדעתי בדיוק מהסיבות שציינתי למעלה.

לעומת זאת ביום שבת הייתה לי את כל ה"לגיטימציה" לנחות ובחרתי שלא.
אני חושב ש"אפקט העדר" מאוד משמעותי באיך שהסיפור נראה מהצד, אני בטוח שאם כמות האנשים בעמדה הייתה זהה לשבת רגילה, הייתי עושה את אותה הטיסה רק בגאגל...

אני מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי, ואולי גם לשכנע אותך, אם לא, אני באמת פתוח ומוכן לשמוע ביקורת, אז תנסי לשים את האצבע ולהיות יותר ספציפית איפה טעיתי? (כנ"ל אריה, שי, וצחי, שהסכמתם עם מיכל)

צחי, בקשר לשאיבות ענן, תודה רבה על ההסבר, בטוח שיש לך הרבה יותר ידע ממני, באמת עד היום לא עשיתי את ההפרדה הזאת וחשבתי שהשאיבה זאת בעצם הטרמיקה...
אם אתה משליך את ההסבר על יום שבת, הענן שהוריד גשם, בהכרח זה אומר שהוא מפותח ויש לו שאיבה חזקה?
מתי אתה מתחיל "לפחד" מהענן? איך אפשר למדוד או להעריך כמה הענן עלול לשאוב?

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #12 ב- : August 14, 2011, 06:52:11 pm »
צוק מעניין אותי אם המראתם ליפני גרישה ובדיקוב שהם שני טיסים בעלי ניסיון רב או אחריהם?

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #13 ב- : August 14, 2011, 07:05:05 pm »
ענן שמטפטף גשם זה לא ענן שבהכרח שואב אלא ענן שכבר לא יכול להחזיק את המים באוויר, אבל ברור שבאיזה שלב של החיים שלו היה לו עילוי חזק מספיק ליצור טיפות שהן יותר מערפל. על השאלה האם הטיפות יותר כבדות מהעילוי או שהעילוי נגמר אי אפשר לענות בפורום וזה שונה מענן לענן ובזמנים שונים באורך החיים שלו לכן ככלל אצבע - עדיף לא לבדוק אם הוא עוד שואב, ולהתרחק ממנו. כמו שכבר ציינתי שאתה כבר מרגיש את השאיבה זה הרבה יותר בעייתי לברוח ממנה.

עננים שיש להזהר מהם הם בעיקר המגדליים (קומולוס טאורוס) שההתפתחות האנכית שלהם גדולה יותר מהאופקית בין אם הם מורידים גשם או עוד לא. אגב טאורוס מוריד גשם זה שלב אחד לפני CB ולפעמים יכול להגיע לעוצמות מאוד דומות (בעצם ההבדל בינהם זה יצירה של גבישי קרח).
הבעייה היא שקשה לזהות מלמטה כמה גבוה הענן שאתה מתחתיו, אבל סימן בולט זה שהבסיס אפור (יש הרבה ענן שעושה עליו צל). כלל אצבע נוסף - אם יש באזור עננים מגדליים תתיחס לענן שאתה מתחתיו כמגדלי. (ושמור מרחק)
אבל גם מעננים מאוד רחבים צריך להזהר בגלל שלוקח הרבה זמן לצאת מאזור העילוי שלהם וגם אם השאיבה שלהם לא חזקה קשה לברוח מהם. בענן רחב אני בד"כ עובר לטוס קרוב לשוליים כשאני מתקרב אליו.

צריך לציין שההגדרות של עננים הן די סכמטיות ביחס ליצורים בעלי אין סוף הצורות שהן באות להגדיר. לכן לא נדיר למצוא בפורום מזג אוויר ויכוחים של "מומחים" על ענן האם הוא CB או סתם ענן גשם (טאורוס מוריד גשם).
אגב ההוכחה הכי טובה לכך שהענן הוא CB זה ברקים, לא נוצרים ברקים אם אין גושי קרח. אבל האמת שלמרחף זה לא ממש משנה אז תרגישו חופשי להמשיך לקרוא לכל מגדל מוריד גשם CB  ;D
don't fly faster then your guardian angel

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #14 ב- : August 14, 2011, 07:13:06 pm »
המראתי ראשון, כשהגענו לעמדה הם כבר היו שם, מן הסתם דיברנו ואמרנו שלום, הם אמרו שהרוח נחלשה, וגרישה אמר שלפי דעתו כדאי להמריא עכשיו, הם היו לידנו בהמראה, הוא הזכיר לי לא להכנס לחלק הצפוני ולשמור מרחק ביטחון מההר.
שניהם לא המריאו כי ראו אותי טס והחליטו שזה לא יום עם פוטנציאל לקרוס (זה מה שרולי אמר לי אחר כך).

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #15 ב- : August 14, 2011, 07:21:29 pm »
צחי תודה על ההסברים, מין הסתם אחרי שהתחיל לטפטף כבר אין מה לבדוק, נדמה לי שחופה רטובה לא נשאבת כל כך טוב ::)

מה אתה חושב בקשר להחלטה להמריא?

שכחתי לציין אבל בניגוד ליום ההוא שיורם המריא לא היו הפרשי משבים רציניים וגם באוויר לא הייתה התנהגות אלימה, להפך, חוץ מהעילוי הקבוע של הרוח, הייתי צריך לחפש נקודות עילוי.

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #16 ב- : August 14, 2011, 07:30:31 pm »
אלדד באיזה מוצב היית?
אני הייתי במצפ"ש כמה חודשים וזה היה מחרפן לראות את הנוף הזה כל יום :o

מנותק ליאור

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Pro Design Thema2
« Reply #17 ב- : August 14, 2011, 08:55:21 pm »
אחלה שירשור,

תודה לכולם
ל' מהמוסד לרחיפה

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
« Reply #18 ב- : August 14, 2011, 09:12:47 pm »
צוק,
תוספת קטנה לכל הכתוב והאמור.
בתחזית שמצביעה על התקררות ועל תנאים מעבר למגבלות חייבים להבין שיש סיכוי שבמהלך הטיסה התנאים הנפלאים ישתנו לרעה. ואז רק לפני הנחיתה מתחילים לקלל ולהצטער על השיקול דעת שנעשה בפזיזות בהמראה. אז יש שיודעים לנחות במשבים של 30-40 קמ"ש ויותר, אך החוויה הזו היא בהחלט לא חוויה מרנינה.
עשיתם שיקול דעת, בסדר, הפעם זה צלח. יש להיזהר שבאחת הפעמים הבאות זה לא יצלח, ואז זה עלול להיות מאוחר מדי.
יש?
אריה

מנותק מיכל מור

• מצאתי פסיפס
« Reply #19 ב- : August 14, 2011, 09:15:22 pm »
צוק, מבטיחה לענות לך מחר בבוקר - לחוצה כרגע עם משימות שלא נגמרות.