כתב נושא: תאונה בנחיתה בנתניה. זאב בבית חולים.  (נקרא 383 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אוהד

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
היום בשעה 1600 הגעתי לעמדה ובדיוק הספקתי לראות את הרגעה שבו המצנח רץ קדימה וזאב עם אילוז צהוב נישתל כשפלג גופו הימני קידמי פוגע בעוצמה  בקרקע. מיד רצתי להגיש עזרה רומן הביא מים זאב שכב על צידו השמאלי כשדימום פורץ מגרונו מאבזם הקסדה וידו הימנית מנופחת בשורש כף היד. הוא בהכרה מלאה ואינו חש בכאבים נוספים חוץ מבגב התחתון. שאלתיו לארוע והוא ציין שכשבא לנחיתה הונף מצנח צהוב וגרם לו לשנות קורס בצורה חדה ולשבור ימינה ואז הזדקרות וצלילה. הוא טען גם שקיבל רוטור. משאלותיי מסתבר שזאב הגיע מדרום. הרוח היתה טיפה דרומית. ניסה לבצע פניה שמאלה להתיישרות מול הרוח לפיינל. כרגע אני לידו בבית חולים אחיו כאן והוא מקבל טיפול. אציין את עופר רוקשטיין שהביא ערכת עזרה ראשונה שממנה דליתי תחבושת אישית לפצע בגרון.

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
טוב תיקונים. תחילה מדובר ביד שמאל ולא ימין. זאב הועבר לסיטי. ממה שרומן ראה כשזאב ניכנס לנחיתה וביצע פניה ימינה אל הרוח הונף המצנח ואזהוא שבר ימינה חזק ועשה ווינג ואז מהר לעשות ווינג חד שמאלה ואז נישתל. מזלו שהאיר בג ספג את רוב המכה. יכל להיות שגם הרוטור עזר להישתלות.

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
לא פעם הונף מצנח מולי בצורה שמסכנת אותי בפיינל.
בפעם האחרונה היה זה טאנדם.
בשלב ההנפה המצנח מייצר הכי הרבה רוטורים והרוח והעילוי עלולים לסחוף אותן ישר אל הכנף.
לפעמים זה יכול להיות חריף עד כדי מצב חירום גם לטייס מנוסה ובטח לטייס לא מנוסה.
המעגן שפונה אחורה יכול לראות מצנח בפיינל אם הטייס פספס אותו, או לא מתחשב בו. חובתו להיות ערני לכך ולמנוע את ההנפה לטובת בטיחות הטייס הנוחת.

מנותק שחף מצנחים

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
בקצרה :כניסה לנחיתה צריכה להיות מכיוון מנוגד לכיוון הרוח,ברוח צפון מערבית הכניסה לנחיתה מדרום,וההפך .להיכנס לנחיתה עם רוח גב [לא מומלץ].וזה מה שגרם לתאונה אתמול.כמו כן עדיף לצבור גובה ולבוא בפינל רחב כאשר תגיע מעל הדקלים עם הפנים לים .[אחרת אתה עם הגבות לחול ].

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעיקרון בגישה לטופ לנדינג גם אם מניפים מולך מצנח אחר יש להמנע מתגובות חריפות מדי. אי אפשר "לשבור הצידה" בגובה כזה, מה שכן צריך להתכונן לרסן את המצנח במקרה הצורך ולתקן הצידה בעדינות.

כבר מספר פעמים הניפו לי מול הפרצוף מצנח, בהחלט לא נעים. לפעמים הרגשתי את המערבולות ברמה שהייתי צריך לרסן את המצנח ולפעמים לא. גם אם אתה חוטף את הרוטור בשיא כוחו עדיף לקבל אותו כשאתה בטיסה ישרה מאשר בפניה חדה והסיכוי לחזור לשליטה גבוה יותר, אפילו אם הרוטור סוגר לך את כל המצנח ההגנות של הרתמה יגנו עליך טוב יותר בנפילה ישרה מאשר בפניה חדה עם הטייה.

על פניו נראה לי שהגורם העיקרי לתאונה הוא הפניות החריפות מדי (לפי התאור של אוהד) בין אם הייתה השפעה של רוטור או לא הפניות האלו הרעו את המצב הרבה יותר מ"רק" לקבל את הרוטור.

כמו בכל מצב חרום תגובת יתר היא גרועה לפחות כמו ולפעמים יותר מלא להגיב בכלל.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אני מדגיש שאת שינויי הכיוון שביצע זאב כתוצאה מההנפה שבוצעה עליו אל ראיתי.
זה רק ממה שרומן שראה את כל השתלשלות הארועים.
אני מקבל את עמדתו של עומרי שבזמן ההנפה הרוטור הכי קריטי.
מצד שני צחי עליי לציין שהמצנח פגיע לרוטורים פחות כשאתה נימצא בהטייה(ווינג)
מאחר והמשקל של הטייס משפיע על חלק קטן יותר של המצנח ואתה בשקיעה גם כך.
אבל אולי אני טועה. אני מרגיש את זה רבות כשעובר מעל הרוח מצנח ובמקום להיקלע לרוטור שלו ותחושת פרשוטל במצבי קיצון. עדיף לבצע פניה ואז מעט מאד מורגש הרוטור על הכנף.

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
מצנח בהנפה ורוטורים...
« Reply #6 ב- : August 03, 2011, 12:44:55 pm »
יש קיבעון מסויים : "מצנח שמניף מייצר רוטור רצחני"  -  לא נכון !
הקטע שבו המצנח המונף מייצר את שיא המערבולת הוא בזמן שהוא עולה מהקרקע ועד שהוא מגיע מעל הראש.
מרגע שהוא עומד מעל הראש המערבולת שהוא מייצר קטנה מהמערבולת שמצנח מייצר תוך כדי טיסה (מהירות האוויר על הכנף בשעת טיסה גדולה ממהירות האוויר כשעומדים על הקרקע ).
דבר נוסף : כשמגיעים לנחיתה מרכז הרוטור בד"כ יהיה מתחתינו. אנחנו נרגיש את הקצוות שיהיו חלשים (יחסית).
אין בעייה לנחות כשיש מצנח מונף בעמדה (כל מי שהיה בקייטנות יודע על מה אני מדבר).
אין ספק שעדיף (כמו שצחי אמר) להמשיך בנחיתה מושכלת וזהירה מאשר לבצע תמרון חריף כדי "לברוח" מהרוטור.
אם הרגשתם את הרוטור בפנים,אל תדאגו -הכנף לא תתרגש מזה כי היא 5 מטר מעליכם.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
ציטוט
מצד שני צחי עליי לציין שהמצנח פגיע לרוטורים פחות כשאתה נימצא בהטייה(ווינג)
מאחר והמשקל של הטייס משפיע על חלק קטן יותר של המצנח ואתה בשקיעה גם כך.
אבל אולי אני טועה. אני מרגיש את זה רבות כשעובר מעל הרוח מצנח ובמקום להיקלע לרוטור שלו ותחושת פרשוטל במצבי קיצון. עדיף לבצע פניה ואז מעט מאד מורגש הרוטור על הכנף.

בגדול אתה טועה ;)

הדבר היחיד הטוב בהטייה זה שיש לחץ חופה גבוהה היתר. אבל מצד שני יש כמה חסרונות:
* אתה בשקיעה חריפה יותר מה שאומר שבנוסף לשקיעה שאתה מקבל מהרוטור אתה יורד חזק יותר.
* כל תגובה של המצנח לרוטור תהיה אנרגטית יותר ומהירה יותר.
* כל מצב חרום שתקלע אליו יהיה קשה יותר לתיקון.
* בסיבוב יש גם מהירות אופקית גבוהה יותר שמוסיפה לאנרגיה של הפגיעה בקרקע.
ובל נשכח שכל זה בגובה 10-5 מטר.
ובל נשכח גם שלחץ חופה לא בהכרח מונע קריסה, החופה קורסת מעבר לזווית התקפה מסויימת גם בעומס גבוה אבל מגיבה מאוד אגרסיבי לקריסה כשזה בעומס כזה.

"תחושת הפרשוטל" שאתה מדבר עליה היא בסה"כ מעבר בזרם האוויר היורד שמיצרת הכנף. אני יודע שמי שטס ברכס רגיל לאוויר למינרי לגמרי אבל באמת שזה שום דבר גם מערבולות קצה הכנף של טנדם הם לא משהו רציני. נכון שלפעמים צריך טיפה לרסן את המצנח שזה יחסית נדיר לרכס אבל לא זכור לי אי פעם שעברתי מאחורי מצנח והייתי צריך לרסן יותר מ10 ס"מ ברקס בטח שלא פרשוטל, זה מרגיש כמו כניסה לסינק (בינוני) רק שמיד זה נגמר.

האמת שאחד הדברים שאני נהנה ברכס זה לעבור מאחורי מצנחים בטיסה ולרגע להרגיש "כאילו תרמיקות"  ;)
(כמובן שבנחיתה זה פחות נעים)

לדעתי בנחיתה מאחורי מצנח מניף אם אתה שומר על טיסה ישרה עם 20%-25% ברקסים משוכים הכי גרוע שיכול לקרות זה שקיעה מהירה ואפילו אם אתה משוך יותר וממש נכנס לפרשוטל (והסיכוי לזה אפסי ובטח אם טסים טיפה אקטיבי)  אתה נופל על התחת במהירות שקיעה לא ממש רצינית וזה עדיף על נפילה בסיבוב שגם יש לך מהירות שקיעה מוגברת וגם מהירות אופקית מוגברת מה שאומר בהכרח פגיעה הרבה יותר אנרגטית בקרקע.
don't fly faster then your guardian angel