כתב נושא: דיון פתוח על חברות, כנות ובטיחות.  (נקרא 658 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
דיון פתוח על חברות, כנות ובטיחות.
« ב- : August 01, 2011, 01:34:34 pm »
לאור הארועים האחרונים נראה לי שמושג החברות ותפקידו של החבר התבלבלו לגמרי במחוזותינו.

מה הייתם מצפים מחבר טוב שיגיד, את האמת בעינייו גם אם לא נעימה לשמוע או רק מה שנעים לכם לשמוע?
האם חבר שמעודד לעשות טעות הוא אכן חבר?
האם חבר שנמנע מלהגיד ביקורת כי היא לא נעימה הוא אכן חבר?
האם באמת להגיד לחבר שנפצע שהוא "הטייס הכי טוב בארץ" זה מעשה יותר חברי מלנסות בכל הכוח למנוע ממנו מלהפצע שוב? גם במחיר העלבתו ואפילו במחיר החברות עצמה?
האם בעצמכם הייתם מצפים מחבר שרואה אותכם עושים טעות שיגיד לכם שזו טעות או שיגיד לכם כמה אתם טובים?
האם הייתם מעריכים יותר או פחות את אותו חבר? (בשני המקרים)
האם מי שנותן "מילה טובה" במקום את האמת הוא חבר?
איך הייתם מצפים מהחברים שלכם להתנהג?

אני תמיד אגיד לחברים שלי את האמת כמו שהיא בעיני ואני מצפה מהם ללא פחות מזה. ולמען האמת אנשים שתמיד אומרים לי מה שנראה להם שאני רוצה לשמוע אני לא מסוגל להחשיב כחברים.

don't fly faster then your guardian angel

מנותק רונן גורדון

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Captain Fantastic
    • דוא
בעניין: דיון פתוח על חברות, כנות ובטיחות.
« Reply #1 ב- : August 01, 2011, 02:18:43 pm »
צחי
לדעתי אתה צודק ב 100%, ניסחת זאת בדרך הכי טובה שאפשר.

ועוד תוספת קטנה:
להגיש עזרה לפצוע זו לא התנהגות שמעידה על "חברות", אלא על "אנושיות".
אני בטוח שעומרי, או כל אחד אחר, היה נחלץ לעזרת מרחף שנפגע, גם אם הוא בכלל לא מכיר אותו.

אני אישית מעדיף חבר שינסה למנוע ממני מלסכן את חיי, על פני "חבר" שיבוא לעזור לי רק אחרי שנפצעתי.
אבל זה רק אני ................!

גורדון

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #2 ב- : August 01, 2011, 02:46:39 pm »
"הוכח תוכיח את עמיתך"
זו מצווה מן התורה.
יחד עם זאת, לפני הציווי להוכיח ולתקן את השני כתוב: "ולא
תשנא את אחיך".
כלומר- תנאי מקדים להוכחה הוא לבדוק את עצמנו שאין
בליבנו רגש שלילי כלפי אותו אדם, וכי אנו פועלים באמת מתוך
אהבה ורצון בטובת הזולת.
ועל כן מייד אח"כ כתוב: "ולא תשא עליו חטא", כלומר- שאם לא
פעלה ההוכחה, אתה הוא האשם...
כיון שלא היו דבריך יוצאים מן הלב, ולא נאמרו מתוך אהבה
ואכפתיות,ועל כן לא נכנסו אל הלב, ולא פעלו את פעולתם.

האם לדעתכם יש תוקף בימינו למצוות התוכחה ?
 תחשבו על זה
ברוח הימים הנוראים 3 השבועות לפני 9 באב
לא עוד שתייה ,בשילוב עישון לפני טיסה .
אדרי

« עריכה אחרונה: August 02, 2011, 10:36:09 am על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #3 ב- : August 01, 2011, 03:03:44 pm »
כמובן שאת דעתי כבר יודעים
קיבלתי מספר הערות שאין זה מעיננו להתיחס למשפחת הפצוע.

הרי לשם כך הפעלנו את ארועי רוח הקודש, ארועי פורים ויום הולדת לרוח הקודש
כל הרעיון הוא כן ליצור קשרי חברות עם המשפחות .

בכל מקרה הניסוחים ככל שהכותב נסער  , צרכים להיות מנומסים יותר.

וכאן רציתי להתנצל על כתיבתי בשירשור של עומריי.  התנצלות היא בפני כל חברי רוח הקודש.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #4 ב- : August 01, 2011, 03:05:26 pm »
הייתי רוצה להוסיף עוד שאלה שנשמטה מההודעה הראשונה כי מיהרתי.

האם לעזור לחבר אחרי שנפצע זה יותר חברי מלנסות למנוע ממנו להפצע?

או אולי ניקח את זה צעד אחד קדימה למה שאני באמת מרגיש.

האם לעזור למשפחתו של חבר אחרי שנהרג זה יותר חברי מלנסות ולמנוע ממנו לעשות את הטעות שהרגה אותו?

כאן אני עומד ידידי ורעי!
אף אחד ממכם לא חבר יותר קרוב של אף אחד בספורט הזה כמו שאני וגיל יערי ז"ל היינו קרובים. אחרי הלוויה הבטחתי לטרייסי אלמנתו שכל עזרה בכל זמן שהם אי פעם יצטרכו אני יעזור. התכוונתי לזה מכל הלב ואני עדיין מתכוון, אבל תמיד יושבת לי המחשבה בראש שהעזרה הכי טובה שטרייסי והמשפחה היו יכולים לקבל ממני הייתה אם הייתי "מציק" לגיל יותר על איך שהוא תמיד מגרד את ההר. אולי זה היה משנה ואולי לא אבל אני לא נתתי את העזרה הזו בכלל ....... גם כן חבר.

מנותק רונן גורדון

• הגעתי לאוסטרליה
  • Captain Fantastic
    • דוא
« Reply #5 ב- : August 01, 2011, 03:07:26 pm »
אדרי

אני מזכיר לך: אתה "הנשיא", לא "הרב הראשי".

תפסיק עם השטויות, ושאלוקים יעזור לך.

גורדון

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
« Reply #6 ב- : August 01, 2011, 04:11:49 pm »
האם באמת להגיד לחבר שנפצע שהוא "הטייס הכי טוב בארץ" זה מעשה יותר חברי מלנסות בכל הכוח למנוע ממנו מלהפצע שוב? גם במחיר העלבתו ואפילו במחיר החברות עצמה?

צחי, נו די. אני ממש מצטערת שאני חושבת שפרנקי הוא טייס טוב, אבל אני לא מתכוונת לשנות את דעתי. הסברתי לך מי הוא טייס טוב בעיני בפרטי.

אה - להגיד לו שהוא טייס חרא יעזור עכשיו? פרנקי, אתה טייס חרא! זבל של בנאדם וגם מכוער פחד. וואו - אני לא מאמינה. הוא קם מהמיטה, ואין לו כאבים! השברים נעלמו... איזה נס!!!  :P

מה לא מובן בעניין עבר-הווה-עתיד? בעבר היינו צריכים להגיד לו - ואולי לא אמרנו מספיק, כי היינו בטוחים שהוא למד מהטעות בנתניה, ולא יחזור עליה שוב! זוהי הטעות שלנו, כחברים. מודה - גם שלי. כנראה בשיחות בהם דיברנו על התאונה ההיא, בהן הרגשתי שהוא באמת הבין למה קרה מה שקרה - לא ממש עזרו.

בהווה - אנחנו כחברים, מחוייבים לעשות את כל מה שנדרש כדי לתמוך בו שניה אחרי שהוא יוצא מניתוח. וכן, צחיק - לגיל יערי לא הייתה לך אפשרות להגיד כלום בהווה. אבל אילו, והלוואי זה היה קורה, הוא היה שובר צלע, אגן וחוליה. היית יושב לידו בבית חולים באותו הערב, ואומר לו: גיל, יא מטומטם - אמרתי לך לא לגרד את ההר, זה עושה אותך טייס חרא, ואתה לא יודע לטוס! (?)

בעתיד - אנחנו מחוייבים כחברים להמשיך להעיר לו ולשמור עליו. יהיה קשה - אבל אם הסנקציה החברתית תהיה קשוחה יותר ממה שהייתה קודם (אגב - קודם לא הייתה שום סנקציה. אולי קצת התעלמות מסרטונים בפורום, וקצת הערות... בפורום, אבל כשיושבים בנתניה על הדשא - אף אחד. לא אני, ולא אף אחד מהחרב המעופפת תופס אותו ואומר לו: בנאדם - תזכור את הפעם הקודמת!).

קשה לחכות כמה ימים? אני לא מדברת על שבועות, חודשים, או שנים. כמה ימים מסכנים. אתם זורקים עליו את כל הזבל עכשיו, כשהוא בחדר ניתוח?

וצחיק,
אפילו שאנחנו לא מסכימים בשיט על העניין הזה... אני עדיין מאוד אוהבת אותך (וחושבת שגם אתה נמנה על חבורת הטייסים הכי טובים בארץ!).  hug
"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #7 ב- : August 01, 2011, 04:56:03 pm »
ציטוט
אבל אילו, והלוואי זה היה קורה, הוא היה שובר צלע, אגן וחוליה. היית יושב לידו בבית חולים באותו הערב, ואומר לו: גיל, יא מטומטם - אמרתי לך לא לגרד את ההר, זה עושה אותך טייס חרא, ואתה לא יודע לטוס! (?)

א. אף אחד לא אמר שפרנקי טייס חרא או לא יודע לטוס אז בבקשה לא להכניס לנו מילים לפה. אז או שתלמדי לקרוא או שתתיחסי למה שכן כתוב.

ב. אם היית כותבת - "אמרתי לך לא לגרד את ההר, בפעם הבאה החוסר זהירות שלך גם יהרוג אותך, שליטה במצנח לא מקנה לך את היכולת לזלזל בבטיחות", הייתי אומר לך כן בטח ברור וכמה שיותר פעמים.    ואם את לא מאמינה לי תשאלי את חמו מה בדיוק אמרתי לו בזמן שתפרו לו את הברך אחרי שאני פיניתי אותו לבי"ח !!!!!

את באמת חושבת ששתי האופציות היחידות זה להלל או לקלל?      וואי אני כנראה באמת לא מכיר אותך.

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #8 ב- : August 01, 2011, 04:56:27 pm »
אני תמיד מעדיף שיעירו לי.

אבל אני באמת לא יודע איך להתנהג שאדם עושה טעות,יש אנשים שמקבלים את זה בהעלבה אישית. לחברי הקרובים אני תמיד יעיר כי הם חשובים לי אני מקווה שהם גם.

אבל באמת שבירו אתה ענק,ואני רוצה להצתרף להתנצלות הקולקטיבית והעיקר האישית לעומרי,גורדון רשם שהגשת עזרה היא אנושיות ולא מצביע על חברות,אז בהיכרותי הקצרה עם עומרי אני בטוח בזה שהוא חבר אמיתי,והוא אכן כך.

באותו יום שדודי נפצע כולם היו על אמוציות אני בכול אופן לקחתי את זה באופן אישי,כול כך כאב לי עליו שפשוט ההיתי בהלם. כי שניה לפני שהמריא שוב,רציתי להגיד לו שיבוא רגע מתחת לאוהל וינוח,אני כועס על עצמי שלא עשיתי כך.

מנותק אדוה

• Riding with the wind
  • מצאתי פסיפס
  • אם אין אני לי - לא נורא
« Reply #9 ב- : August 01, 2011, 05:10:04 pm »
קל  להגיד וקל להתבלבל בין השניים.

המון פעמים מצאתי את עצמי מקטרת ש"רומן בטח ממש שונא אותי" כשהוא היה כועס על משהו בשיעור על טעות או שטות שעשיתי. אין ספק שרומן ממש לא שונא אותי. הוא מלמד אותי. גם אם לא תמיד היה לי נעים לשמוע.

כמורה וכחבר אין לי ספק שהיה רק רצון למנוע ממני להכנס לטעויות שבעתיד כשהוא לא יהיה שם לשמור עלי עלולות להרוג אותי.

כנ"ל רולי שאין ספק שרק דאגה בליבו אליי.

אבל קל להתבלבל. להיעלב (או במקרה שלי גם להיעלב בשביל אחרים)

גם לכיוון השני...תספרו עד 10 לפני שאתם מעירים..תוודאו שהדאגה היא מה שמניע. החברות. ולא הקנאה, העצבים או כל רגש אחר.

מה שכן אני מסכימה מעט עם גולדי היקרה, עכשיו...עכשיו זה לא עוזר. עכשיו שיחלים, אם יחזור לפעילות ולסורו, לכו ותגזרו לו את כל המיתרים. אולי גם לפני היה רעיון טוב לעשות אז זה. כרגע, עם כמה שאני מסכימה עם כל מה שנכתב, אין בזה טעם.

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
« Reply #10 ב- : August 01, 2011, 05:14:44 pm »
O.K אני אמרתי לו ואפילו כמה פעמים.
אמרתי לו שהוא יהרוג את עצמו ,אמרתי לו שהתאונה הבאה היא עניין של זמן  אמרתי... אז מה?...
דודי עונה : אני יודע ואני יודע מה אני עושה.
גם אמרתי לו שללווייה אני לא אגיע. (לצערי אני לא מצליח להגיע אפילו לביקור חולים - אני עסוק בביקור חולים בב"יח אחר...)
טייס טוב?
טייס טוב הוא זה ששורד...שלם...
טכנאי ענק  -כן !
דודי  -תרגיש טוב ותבריא לאט ובבקשה כשאתה חוזר לטוס שמור מרווחי בטיחות אמיתיים.
חבל שלא תספיק ליישם השנה את התכניות על אירובטיקה באפקט כינרת -לא ביזבוז?

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
« Reply #11 ב- : August 01, 2011, 05:19:37 pm »
מסכים עם רוח הדברים שייצגו צחי, שבירו, גורדון נועם ואחרים.
ראשית אני עדיין טוען שהספורט לא מסוכן, אבל חלק מהאנשים מסוכנים עד מאד.
שנית, נדמה לי שיש אצל חלק מהמרחפים חוסר ידע בתחום הבטיחות והמקצועיות. כתוצאה מכך אין ביכולתם של חלק מאלה להיות באמת חברים, גם אם הם באמת רוצים. ולעיתים המשוב שמקבל המרחף מהחבר הוא על פרטים "סקסיים" ולא על בטיחות או על נושאים של מהות מקצועית, וזה נובע להבנתי מחוסר הבנה ומקצועיות.
אריה

מנותק סיגי

• הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה
« Reply #12 ב- : August 01, 2011, 06:57:53 pm »
צחי מה יהיה? בזמן האחרון אני מסכימה ושותפה לדעותיך ועמדותיך  :D
כדשיברתי עם אוהד בטלפון ביום התאונה, כשהיה עם דודי במיון, הוא אמר שדודי בהכרה ושאל אם למסור לו משהו? רציתי להגיד לו שימסור לו סטירה מצלצלת אבל עצרתי את עצמי, (ספרתי עד ...) ביקשתי שימסור לו חיבוק ונשיקה ושירגיש טוב.

אני מסכימה אתך לגמרי צחי, לגבי איך שצריכים לפעול חברים באופן כללי, לפני שקורה מה שכל כך חוששים ממנו, ואולי בזה להצליח למנוע את האירוע, אבל כעת דודי זקוק לקרבה שלנו, לחיבוק ועידוד שלנו. כואב לו וקשה לו גם מבלי שישמע את הביקורת על מעשיו.

יעלי, כחברים אנו חייבים לחשוב איך עלינו לנהוג בעתיד לכשיחזור דודי לתפקוד (והוא יחזור כמובן), נכון שהוא עונה בפשטות שהוא יודע מה הוא עושה, הוא מודע לכך שהוא מסכן את עצמו וכו' וכו', השאלה היא איך עלינו לנהוג ומה עלינו להשיב??????

לדעתי אסור לתת לזה חיזוק, כן צריך להזכיר לו איזו אחריות יש לו כלפי עצמו ולא פחות כלפי משפחתו, מותר להביע כעס, ולפחות אסור לחזור ולשבח אותו על טיסותיו המסוכנות.
אנחנו אוהבים את דודי ורוצים שיהיה בריא ובחתיכה אחת, זה הוא העניין שצריך להיות בראש מעיינינו, לא איך הוא יאהב אותנו יותר, או מה יהיה לו נעים או נוח יותר לשמוע.

נדמה לי שלמדנו פה שיעור מאוד חשוב.... לא למהר להתפרץ או להגיב, כשאנו נסערים, ניקח אוויר, נספור על 10 או אם נדרש גם עד 1000, נחשוב על מה שאנו רוצים להגיד, איזה מסר אנו רוצים להעביר...
האם זה הזמן הנכון?
האם המסר יקלט כפי שאנו רוצים להעביר אותו?
מה תהיה התוצאה? האם זו התוצאה לה אנו מצפים?
איזה רווח יהיה לנו? האם לזה אנו מכוונים?
איך נוכל לנהוג נכון וטוב יותר?????

גורדון
תתכונן, בערבי בטיחות הבאים, ישולבו הרצאות בנושא דת, ההרצאות יועברו על ידי  מי אם לא הרב, הנשיא משה אדרי; ועוד מעט חברי החרב יתבקשו להגיע לעמדות כשכיפה על ראשם lugh

סיגי

אל תתן לפחד לשתק אותך, קח אוויר... הרבה אוויר, חבק אותו, וצא איתו לדרך...
עוף כמו ציפור, שחרר את כל הלחצים...
השמים הם הגבול.

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
« Reply #13 ב- : August 01, 2011, 08:24:52 pm »
ציטוט
את באמת חושבת ששתי האופציות היחידות זה להלל או לקלל?

לא.
מדברים במטאפורות. לא לכעוס.  hug
« עריכה אחרונה: August 01, 2011, 08:28:24 pm על ידי גולדי »

מנותק ערן ברבי

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
« Reply #14 ב- : August 01, 2011, 08:35:32 pm »
כבר מספר ימים שאני קורא את השרשורים.
נאמרים פה הרבה דברים חשובים, חלקם ענייניים וחלקם טבולים בקורטוב אמוציות.
אני מסכים עם צחי, מבחינה עניינית. וחושב, שמקומו של הפורום הוא גם לאפשר לאנשים להביע את דעותיהם.
ניתן לבקש שיעשו זאת ברגישות, אבל אינני חושב שצריך לסתום פיות.
כמתחיל בתחום, שמתייחס לכל המראה בחרדת קודש, חשוב לי לקבל את הפרטים בזמן אמת. בשבועות האחרונים היו מספר תאונות וחשוב לי לוודא שמרווחי הבטיחות שלי מספיקים.
אני מפציר בחברי הפורום לומר את מה שיש להם כשיש להם ולא לחכות למועדים מתאימים יותר. עם זאת, בנשימה אחת, הייתי שמח שהדברים יאמרו בצורה עניינית ולא פוגעת.
הקהילה הזו מורכבת מהרבה אנשים טובים, והרפש שנכתב מוריד מערכה של הקהילה כולה ולא רק מהכותב או מנשוא כתיבתו.

מנותק ערן-ש

• מצאתי פסיפס
  • Ozone Rush-3
« Reply #15 ב- : August 01, 2011, 08:48:22 pm »
צחי,
אני חושב שאתה צודק בהחלט.
אני רוצה גם להוסיף שלדעתי הערה חריפה וקולנית לא תמיד משיגה את המטרה. אם טייס מתחיל יקבל בעמדה צעקות על זה שהתנאים לא בשבילו - יש סיכוי טוב שהוא יחליט לא להקשיב כי ההערות מעצבנות אותו.
בעצם כל מה שאני רוצה להגיד זה שעדיף לומר את הדברים בשקט בצד בשיחה אחד על אחד. זו לא הערה לך כי ראיתי אותך נוהג כל יותר מפעם. זו דעתי על מתן הערות כך שגם יהיו אפקטיביות.
אגב, אני חושב שכלום לא היה עובד במקרה של דודי, אבל אולי במקרים אחרים.

ערן

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
« Reply #16 ב- : August 01, 2011, 09:54:00 pm »
ובהמשך לאדרי חוזר וטוען:
מצנחי רחיפה הוא ענף ספורט אתגרי לא מסוכן יותר מכל מקצוע ספורטיבי אחר.
חלק מהאנשים בתחום מאד מסוכנים לעצמם לסביבה הקרובה והרחוקה.
אריה

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
« Reply #17 ב- : August 01, 2011, 10:08:59 pm »
צחי הבהיר לי משהו חשוב לגבי השרשור הזה (שהוא בכלל לא קשור לדודי), ועל כן אני רוצה להבהיר את עמדתי:

אני חושבת שצחי צודק בהחלט שצריך, חשוב, והכי חברי בעולם זה להעיר למישהו כאשר אתה רואה שהוא עומד לעשות טעות או אחרי שהוא עשה שטות וניצל ממנה בזכות שק המזל.

במסגרת "מה את מבינה בכלל?" של ניסיוני המועט, אני בדרכ מעירה מאוד בנימוס, כי רק ככה אצליח לשנות, אבל מעולם לא חשבתי פעמיים אם להעיר או לא - ואגב, פעם גם הכנסתי את עצמי למצב לא נעים עם טייס מאוד ותיק ומנוסה, בגלל שבחרתי לא לשתוק.

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #18 ב- : August 01, 2011, 10:37:12 pm »
חובה עלינו להעיר, מדובר כאן בחיי אדם, אם יש ספק אז אין ספק, פשוט להעיר, גם אם יעלב, באיזשהו מקום זה יחלחל.

רבים מאיתנו היינו קשובים לותיקי הענף ולהערות שלהם, מבחינתי כל פעם שהעירו לי לקחתי את זה תמיד לכיוון של איך אני משתפר, העירו לי הרבה בהתחלה (הנפות/כניסה לתרמיקה/חוקי דרך ברכס ועוד) ותמיד שמעתי והפנמתי, במיוחד בגלל שאני יודע שכל המרחפים (כן, כולם) הם חברים שלי ותמיד רוצים לטובתי.

המקרה של דויד (גולדי/צחי תסלחו לי שאני מחזיר את זה לשירשור) הוא מקרה יחודי, אין הרבה טייסים שיקרה להם מה שקרה לדויד ושהפחד לחזור לרחף לא ישתק אותם או יגרום להם להזהר, לחילופין אין הרבה טייסים שיבצעו את אותה טעות פעם אחר פעם אחר פעם (הטעות לעניות דעתי ואני לא נכנס למה איך וכמה קרתה התאונה היא מרווחי הבטיחות לביצוע אקרו)
מובן לכל שאם היה מבצע את התרגילים שלו ב 500 מטר מעל לכנרת התוצאה היתה אחרת.

דיברתי עם דויד לפני המקרה (בעצם לפני ואחרי כל תאונה אחרת שהיתה לו) והיה ברור לשנינו שזה יגיע שוב (אתם מבינים כמה משוגע זה נשמע), אין לי מילה אחרת להגדיר את זה מאשר נרקומן רחיפה, דויד פשוט לא יכול בלי זה ולא משנה הדרך/האמצעים/הסיכונים כדי להיות באוויר ולחוות את ה G הגבוהה והאדרנלין, גם אם זה אומר לסכן את חייו, זה סוג של התמכרות ורק מוסד גמילה יוציא אותו מזה, סלח לי דויד שרשמתי זאת כאן אבל זאת דעתי.

אני התרעתי לפניו ואמשיך להתריע, מבחינתי שרק יצא או יכנס מניתוח, זה לא משנה, בשבילו ובשביל הכאבים שלו זה לא ישנה כלום, אם באמת היה אכפת לו מה שכותבים לו הוא לא היה נמצא עכשיו בבית החולים מלכתחילה, אנחנו חברים, הוא יודע שאני רוצה בטובתו כך שהשאלה האם לכתוב זאת כשהוא בבית חולים לא רלוונטי, נו באמת... הוא יעלב מזה?

אני כמובן מאחל לדויד החלמה מהירה ונטולת כאבים, דיברתי איתו היום והסבל שהוא עובר הוא קשה מנשוא, אני מאמין שגם כאב המשפחה הוא גדול

אין לי כל כך גם מה להגיד לגבי העתיד, רק לאחל לדויד שיעבור לו מהר ושיחזור לרחף בטוח

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק shaison

• הגעתי לאוסטרליה
« Reply #19 ב- : August 01, 2011, 11:53:11 pm »
הכול פה נכון.
אמיר תודה שסוף סוף עוד מישהו מסביר את מקרה דוד.

וערן מרחף מתחיל שצועקים עליו  שהתנאים לא עבורו ועדיין ממריא..........שמיש הו זר צועק לך עצור כשאתה בא לחצות כביש מה תעשה קודם? תעצור או תרוץ לכביש כי הוא צעק?

רוב המתחילים יעריכו שמישהו מעיר להם או צועק עליהם שלא ימריאו כי התנאים מסוכנים עבורם, במידה ולא הם מסוכנים עבור עצמם ושאר המרחפים ועדיף שיפרשו מהספורט.

אין בכוונתי להתנצל על הדרך הישירה בה אני כותב את הערותיי הכנות ומקצועיות לא רוצים אל תקראו לא מכריחים אותכם.

שי