כתב נושא: תבור מבוא חמה בקיץ  (נקרא 573 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אריה יעקבי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
תבור מבוא חמה בקיץ
« ב- : July 26, 2008, 10:22:03 am »
סיפור קצר של הטיסה מאתמול ועוד כמה טיפים.
המראתי ראשון בשעה 9:50, כי היו כבר משבים הרובים לגבול העליון. אחרי כ50 דק' טיסה עם מתרמלים נוספים, תברגתי לטרמיקה יפה ביחד עם צור, אלכס, אורי חמו. יהיה יפה שבגובה של 1000 מטר שיננו כולנו את כוון הסיבוב, כי הטרמיקה ברחה לנו (ימינה?). יצאנו בגלייד לכוון מזרח. אלכס וצור טסו בקו הצפוני שמוביל לכוון שרונה שם הם היו די נמוכים. אורי ניסה להתברג לטרמיקה "שלי" מעל לרמת יבניאל. משם הטרמיקה הבאה הייתה חזקה במיוחד +4.5-5, לגובה בסיס ענן 1200. מה שגילתי בטיסות האחרונות זה עץ מצל בתחנת הלק של האון, עם דשא יפהץ מקום מצויין לקפל. גם קדמי נחת שם, סימן שזה שווה.
אריה

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: תבור מבוא חמה בקיץ
« Reply #1 ב- : July 26, 2008, 06:50:42 pm »
אריה,
יופי של סיפור קצר וחביב של טיסה יפה.
תודה על הטיפים. אכן משטח הדשא המוצל וספסלי הפיקניק של תחנת הדלק בפאתי האון נוחים ביותר, אך לטעמי עדיפה הגלידה של ד"ר לק בצמח על הטילונים התעשיתיים שבהאון. גם הגישה לידידינו שטורחים לבוא לאסוף אותנו, קלה יותר.

ראינו אותך ממריא ראשון ועד שהמראנו כבר יצאתם לקרוס.
היה יום נהדר. 1,200 מעל לתבור ומעל שדמות דבורה כבר התכרבלתי בעננון ב- 1,400, אך באזור יבניאל היו לי רק סינקים. את התרמיקה החזקה ליד הכיכר של אלומות עזבתי לנפשה. בגובה שהייתי היא נראתה יותר כסיכון שלא לצורך וכך גם עשה אבישי כוכב שנחת לא הרחק ממני ליד קן הסיקסקים עם 2 הביצים המנומרות. 50 מטר הליכה לתחנת הדלק ועליה על הג'יפ שאבישי אירגן לנו כטרמפ לתבור.

כל הכבוד אבישי!

אמנון

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #2 ב- : July 26, 2008, 10:40:09 pm »
אריה
מתי אני יכול לטוס איתך תבור מבוא חמה ????
ממתין להזמנה מסודרת
איזה יופי של טיסה כל הכבוד
« עריכה אחרונה: July 27, 2008, 10:59:29 am על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #3 ב- : July 26, 2008, 11:30:08 pm »
גם שבת היה יום מעניין בתבור.

הגענו ב 10 היו כמה מצנחים שיצאו די מוקדם ועלו יפה, בדיוק שהייתי כבר מוכן להמראה נכנסו משבים מאוד חזקים ואחרי כמה דקות אספתי את המצנח חזרה, כל המצנחים שהיו באתר קיפלו ורק נשאר להחליט לאן נוסעים.
תוך כדי דיון ב"לאן נוסעים" שמנו לב שהרוח ירדה, בדקנו שהרוח נשארה בתחום הסביר יותר מ 10 דקות, פרסנו חזרה ויצאנו. בהתחלה היה נראה שבקושי אפשר להחזיק אבל עלינו, יצאתי עם טרמיקה יפה כשב900 כבר היה ברור שאני לא יכול לחזור לתבור בגלל הסחיפה אבל הטרמיקה טובה ובכפר תבור כבר הייתי ב 1400,עוד טרמיקונת בשדמות ל 1500 ומשם טיסה מתחת רחוב עננים בלי להסתובב בכלל עד צמח כשכל הדרך אני בסביבות ה1200-1300 באלומות כבר ירדתי ל 1050 אבל עליתי 200 מ' רק בלחצות מתחת לענן האחרון ברחוב.

הטרק בלאונרדו.

תמונה של הרחוב בתלת מימד: (צהוב/אדום-עליה, כחול-ירידה)
[attachthumb=#1]

אופטימוס שיצא בקבוצה הראשונה לפני התחזקות הרוח נחת במבוא חמה, חזר לתבור, ראה שאפשר עדיין להמריא ויצא שוב, כשהיה כבר מעל הכינרת ב1600 שכנענו אותו לחזור ולנחות בצמח כי האיסוף כבר בדרך. פעמיים ביום תבור - מבוא חמה ,יפה.
« עריכה אחרונה: July 27, 2008, 06:35:45 am על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אבישי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אל תדביקו את הילדים שלכם -מספיק חולה אחד בבית...
« Reply #4 ב- : July 27, 2008, 12:49:08 am »
אמנון אין על מה!
פשוט היה קצת מזל...
אני יעלה את התמונות בהמשך...
שבוע טוב
שמע ישראל