כתב נושא: אף אחד לא עבר טסט היום ? מה ,היה כזה גרוע ? למה לא שומעים אותכם ?  (נקרא 6106 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
תודה, תודה, לא מזל"ט, גלשן אוויר  ;D

מבחינתי המשמעות האמיתית של המבחן הזה היא: "אנחנו כבר סומכים עליך שאת לא תהרגי את עצמך כל כך בקלות, אז עכשיו את יכולה להתחיל ללמוד ולהשתכלל ברצינות".

מקווים להיות בעמדה כבר בסוף השבוע הזה :) :) :)
אמא השביעה אותי שאני בחיים לא אעלה על אופנוע...אז למדתי לטוס על גלשן (((( : ))))

מנותק tomtom

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
מזל טוב לכולם
ולקרן השפע בייחוד ;) כל הכבוד לך!

מנותק Shay In The Sky

• פורום גלישה אוירית
  • הכינוי שלי בלאק אנד דקר
תודה רבה לכל המאחלים.

בשעה טובה גם לנו יש כנפיים :)

** הכיתה הטיפולית עולה לאוויר **
אם זה לא יכול להרוג אותך, זה לא ספורט, זה משחק.

אדריאן

• אורח
מזל טוב לכולם :)
אפי, אוהד, ולאמנון במיוחד, אל תתייאשו !!!
מקווה לראות את כולכם בהרים
אדריאן.

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
לא רוצה לבאס אבל בתור מישהוא שאפשר להגיד עליו שהוא די ביקורתי גם בקטנות....אין לי שום בעייה עם ההמראה של אפי . רואים שכנף שמאל מעט ירדה והמראת בהטייה קלה שמאלה אבל  זה לא משהוא לא שגרתי.  ברוח חזקה יציאה כזאת עלולה לגרום לפנייה חדה יותר שמאלה עקב העילוי שמתפרץ בקו הרכס.
גם הניתוק היה מעט מווקדם אבל מיד בוצעה משיכה קלה וגם פה אני לא מוצא סיבה לפסילה.
מה שכן לא ברור- יש לך קטע בהעברת הידיים שהיד השמאלית  נתקלת במשהוא ולוקח לך קצת זמן לתפוס את הספיד בר די ברגע הקריט של היציאה. יש הסבר ?

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
לגבי המראת קרן השפע- אני מבין שהיתה רוח חלשה מאד אבל לא אהבתי את הדחיפה הקלה לפני הניתוק.
הדחיפה היא בדרכ תוצאה של חשש שהגלשן לא לוקח אבל הפתרון לכך הוא לרוץ יותר מהר. בכל מקרה אם הגלשן לא לוקח ואת דוחפת את תקבלי עילוי קטן לרגע ואחריו הזדקרות. בתנאים כאלו צריך להמשיך עם זווית ההתקפה הרגילה עד סוף המדרון ופשוט לקפוץ קדימה אל התהום . צריך להתרגל להתאבד מהמצוק גם כשלא מרגישים שהגלשן מושך דרך רצועת התלייה .

מנותק אפרוח_של_ברזל

• מפעיל בובקט מתקדם
חגי - אתה צודק לגמרי, לא ברור לי למה התברדקו לי הידיים ככה - קודם אני מעבירה לכוס מים ואח"כ מחליקה את הידיים על הצלעות, מה שגורם לאף להתרומם מוקדם מדי. כבר היו לי המראות הרבה יותר מוצלחות מזו, אבל החדשות הטובות הן - ממשיכים להתאמן :)
אמא השביעה אותי שאני בחיים לא אעלה על אופנוע...אז למדתי לטוס על גלשן (((( : ))))

מנותק אפי צוקרל

• ראש טיארה
  • פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • אפי
    • דוא
חגי, כן יש הסבר/ים:
1.  נימרוד הוא זה שאמר לי לרוץ שמאלה לפיק הדרומי, לאחר שציינתי בפניו שאני מעדיף לצאת בזמן המשב (שהיה דרומי). אני לא מבין למה הוא התחרט וצעק "ימינה" (וחבל שבכלל שציינתי בפניו שאני מעדיף לצאת ברוח)
2. לא יכולתי לרוץ עוד צעד אחד נוסף בגלל הכאב החד בברך, לכן ההמראה המוקדמת.
3. ובגלל הכאב החד, איבדתי ריכוז, ולכן העברת הידיים לבייס קצת התבלבלה.

לגבי 1, אני יודע שיוצאים תמיד בכנפיים מקבילות לרכס, ונימרוד השאיר לי שיקול דעת, כך שהטעות עליי.
חוץ מזה, נראה לי שההמראה הזאת סבירה ביותר.
אפי צוקרל

מנותק חגי

• הגעתי לאוסטרליה
שאלתי רק לגבי מה קרה בהעברת הידיים? עדיין לא הבנתי מה מנע מהיד לעבור לספיד בר.
את שאר ההסברים כבר קראתי קדם.

הטיעון הכי חזק  לא להעביר אותך זאת עצם העובדה שהחלטת להמריא כשאתה יודע שיש בעייה עם הרגל.
חלק מהמבחן הוא אילו החלטות הגולש מקבל.  דווקא הדגשתך את עניין הכאב החד ושלא יכולת לעשות עוד צעד על הרגל הוא שמפליל אותך מבחינת קבלת החלטה לא נכונה.

לגבי כיוון הרוח- אני מבין שהיו משבים עם רכיב דרומי קל.
כל זמן שהמשבים חלשים יחסית ולא יותר מ 10 קמש והזווית שלהם לא מעבר ל 30 מעלות , אז אין משמעות גדולה לכיוון הריצה- ריצה קצת בהטייה לרוח נוחה יותר מבחינת ייצוב הגלשן אבל ניתן גם להמריא ניצב למצוק בידיעה שלגלשן תהייה נטייה תוך כדי, לסבסב לתוך הרכיב. זאת החלטה של כל גולש. העילוי היה חלש על הרכס ולכן לא היתה משמעות כמעט לכך שכנף ימין יצאה מעט לפני כנף שמאל.

מנותק אפי צוקרל

• ראש טיארה
  • פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • אפי
    • דוא
אכן, זה הטיעון החזק ביותר.
 וגם לקח חשוב ביותר.
אפי צוקרל

מנותק צבי דגן

• פורום גלישה אוירית
  • משחק בארגז החול
    • דוא

מנותק joessepe

• מצאתי פסיפס
    • דוא
תודה גדולה גם לאדריאן שליווה אותנו המון בשלב ההרים, עזר בנחיתות ותרם המון מהידע והניסיון שלו
  hug גדול ממני ומקרנהשפע

מנותק mikiweiss

• פורום גלישה אוירית
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
מזל טוב למצטרפים. זה רגע מכונן בחיים ותמיד, במבט לאחור, תתגעגעו לרגע הזה ובכלל לתקופה הראשונה שבה רמות האדרלנלין באות בכמויות מסחריות. לאפי: לטובתך, את תתווכח ואל תנתח את עצמך, אלא השאר אוזן כרויה למה שאומרים לך אנשים שגולשים כבר עשרות שנים !!!.(כנף שמאל כן נפלה ונימי צעק לך "ימינה" לא בגלל נטיות פוליטיות, אלא בגלל שזה היה מקרה קצה. בזמן מבחן בדר"כ הבוחן לא אמור להיות המדריך ולתת עצות, אלא במקרה חרום, וכנראה שזה היה מקרה קרוב לחרום.) לקרן שפע: ברגע הניתוק האף ברח לך למעלה. אם לא תשתלטי על זה, התופעה תחריף בהדרגה מבלי שתרגישי.ועוד עצה לכולכם: היזהרו בעיקר משנה הראשונה, בה נדמה לכם כבר שהשליטה מושלמת, ובעצם אתם עדיין בחיתולים. זאת תקופה שיש בה פוטנציאל תאונות גדול. היו צנועים ביחסכם לכוחות הטבע וליכולות שלכם ואל תלכו על הקצה. חיבוק גדול מזקן השבט...

מנותק אפי צוקרל

• ראש טיארה
  • פורום גלישה אוירית
  • מפעיל בובקט מתקדם
  • אפי
    • דוא
תודה מיקי.
מקבל את כל מה שאמרו לי.
ואני מקווה שתרמתי לדיון (לגבי שיקול דעת וכו').
אפי צוקרל

מנותק ASI ZEMACH

• מצאתי פסיפס
    • דוא
הדבר שאני למדתי לצערי ושילמתי עליו בבריאות שלי ,מי שעושה "הנחות"וחושב שכנראה יהיה בסדר עלול למצוא עצמו נפגע מתישהו .ההתלהבות והרצון לטוס כאשר אתה כבר בשטח עולים ברוב המקרים על ההגיון.
אני מבין היום כמה חכם.לחזור הביתה בלי טיסה והעיקר ששלם ,ועדיף.מאשר לסכן את עצמי ואת משפחתי....
מבחנתי זה נשמע רע שהיה לך כשל אך העדפת לקחת את הצאנס
שיהיו לכולם טיסות בטוחות ,ואל תשכחו עדיפה טיסה בחודש עם חזרה הביתה בריא .רק לא לסכן...