כתב נושא: בית ינאי  (נקרא 773 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אריה לשובר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בית ינאי
« ב- : August 05, 2007, 11:01:50 pm »
הייתי קצת עם חום בסוף שבוע זה מיום חמישי.
בגלל זה היתי כל כך פעיל בפורום אחרת למי יש זמן ? ועד במקום לטוס!!!!!!
אבל היום קמתי כבר כמעט בלי חום והרגשתי קצת יותר טוב אז לקחתי את הELLUS2 שניצן החזיר לי ו ב5 אחר הצהריים הרוח כבר פחות דרומית ולעתים אפילו טיפה הצפינה ושמתי פעמי לבית ינאי.
כיף אמיתי, טבילה בים סלט ירקות וכוס קפה עם הבריזה המלטפת של סוף היום.
אחוד משפחות שלוש דורות אשתי בתי ונכדתי ממש אידיליה.
מי צריך את הריוויירה הצרפתית? היא פה פה בבית ינאי. אפילו קצת עברית שומעים פה בין צרפתית לצרפתית.
היתה לי אבל בדרך תופעה מעניינת, שדברתי עליה עם עופר גלאור שהגיע בטיסה לאחר שירד בגלשן רק פעם אחת, וזו פעם ראשונה שלו  לבית ינאי ,מברוק! hug . גם מברוק לרון שהגיע אם כי חלק מן המסלול היה בשביל חוצה ישראל lugh!
כאשר הוא ירד יחד עם רון ליד הגלשן הרגשתי שהרוח קצת נחלשה ואני כבר בהכון גם לנחיתה , אני כבר בעמידה אבל אני מרגיש את המהירות הקרקעית גוברת והחלטתי להמשיך עוד כמה שהמצנח ישא אותי כדי שאצטרך ללכת פחות בחוף לכוון הפינה הצפונית של חוות הסוסים, להמראה חוזרת .
המרחק מרגלי לחול ,ממש ממש קטן ,כמעט נוגע, אבל הנה אני מרגיש לאט ובבטחה יותר לחץ בחופה,וככל שאני מרוויח  עוד טיפה'לה ועוד טיפה'לה גובה, עם הגוף לגמרי מוטה כלפי הים ,אני מרשה לעצמי להתקרב עוד טיפה'לה  אל הצוק ועוד טיפה'לה , עד שמגיע העילוי הגואל אשר מאפשר לי אם כי בקושי לעבור את חוות הסוסים ולאחר צבירת גובה ליד מגדל המים לעבור שם בבטחה ולהגיע בגובה רב מאוד לבית ינאי.
השאלה  היא האם זה נכון מה שאני ועופר הרגשנו שהרכיב ישתנה שוב לדרומי לאחר שהוא כבר היה קצת צפוני?
אולי זו תופעה מקומית  כי בנחיתה בבית ינאי הרכיב היה  שוב בברור צפוני.
הנה דיון בלי פרסום (כמעט).
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER

Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
בעניין: בית ינאי
« Reply #1 ב- : August 06, 2007, 09:13:45 pm »
הלוואי וזה היה דיון בלי פרסום (אתה כבר קצת מאבד כיוון וחבל כי זה מוציא את החשק).

אריה ישנן שתי תשובות לאותו נושא.

א. כן, ישנם ימים בהם הרוח בבית ינאי מצפינה לפני הרוח בדרום נתניה (מעל 10 ק"מ הבדל במרחק) בגלל המבנה הטופוגארפי של ארצינו.

ב. במידה והרוח באמת הדרימה שוב החלק הדרומי (נתניה) יראה זאת קודם (לפני בית ינאי).

איתי
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק עופר

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #2 ב- : August 07, 2007, 12:02:31 am »
אריה
לא בדיוק.  הרוח בנתניה כשיצאנו בשעה חמש אחה"צ היתה עם רכיב צפוני קל, הנחיתה בבית ינאי  כ45 דק' לאחר מכן היתה עם רכיב דרומי די משמעותי, זה קצת מוזר כי בשעה כזו של סוף היום כשאין שום שקע באופק, והכל תוצאה של בריזות, לא כל כך סביר שהרוח תשתנה לדרומי.
אבל כידוע  לכולנו, שעם מזג האויר לא מתוכחים,  בדיוק כמו עם שוטר שרושם דו"ח  lugh.
חוץ מזה  אריה,  אולי לא היה כדאי  להזכיר את השם שלי,  כי אחרי הכל זה לא כזה כבוד גדול שרק עכשיו לאחר כל שנותי ברכס החלטתי לצאת לבית ינאי.

עופר

נ.ב, אריה היה לכל אורך הדרך גבוה מאיתנו, כפי הנראה יש לו ציוד ממש טוב, מישהו  אולי יודע איזה חופה יש לו ? ומאיפה רוכשים אחת כזאת ?

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #3 ב- : August 07, 2007, 12:59:37 am »
עופר
עכשיו באמת הגזמת לא שמעת את איתי? עכשיו ייצא לא החשק!  ;) סתם בציניות.
באמת באמת יזרקו אותי מהפורום.
אז בוא נסכם שאתה לא מגלה לאף אחד שזה היה ELLUS2 של SOL.
וברצינות לגבי מועד חציית האטלנטי או אפילו את תעלת לה מנש או אפילו את הקו מזבלה- בית ינאי,
תמיד יש פעם ראשונה, אצלי בפעם הראשונה (כשעוד לא היה לי מצנח של SOL)
עשיתי בכוון ההפוך ורסקתי את הרגל.
אז מה?
קבל בענווה  וכמו גבר את ברכת מברוק ואל תתלונן  hug
לגבי הרוח היום היא כבר היתה יותר נורמלית.
טסתי לבית ינאי לאחר שהמצנח שלי חנך את העמדה החדשה/ הזמנית/ בהתהוות (מחק את המיותר או לא)
קודם על ידי איתי, ורק לאחר שאמר לי איפה יש רוטור שם בדיוק נחתתי ואני מאמת יש שם רוטור.
אבל העמדה עוד לא גמורה.
לא רק שם.
יש עוד רוטורים, אולי חלקם ייעלמו בלי צורך לפוצץ עם דינמיט את חלקי המצוק שמפריעים לזרימה החלקה של הרוח.
ההנפה בצד הצפוני היתה כבר בלי רוח גבית  חינמית באדיבות הרוטור בפינה הדרומית.
אבל איך שהמצנח היה מעל הראש ואני עדיין מסובב עם הפנים אליו, נתלשתי כאילו שאני בתבור או לפחות בGOVERNADOR VALADARES
תוך כמה שניות הייתי  בגובה חצי מלון לאחר שהצלחתי להסתובב באוויר עם הפנים החוצה, וכל זאת עדיין מעל משטח ההמראה.
עם שחרור הברקסים המצנח טס החוצה ובא לציון גואל.
כמובן לא מראים לטיפש חצי עבודה, וכו' עדיין צריך למלאות עוד קרקע בבור בפינה הדרומית, וכן בקדמת העמד עוד מטר או שניים.
אבל הפורום הזה הוא מקום לא רע לפתוח דיון.
מה קרא? אולי הקבלן שתל כמה טרמיקות מתחת לערימות העפר?  lugh לי אין הסבר. יעני קטונתי! :-\
AVANTI POPOLI תשכילו אותנו.
בכל אופן ההמשך כבר היה רגיל . ההלוך עם רכיב דרומי והחזור עם רכיב צפוני.
טיסה נון סטופ לבית ינאי, נחיתה, קפה עם אילן תשובה ,המראה וחזרה נונסטופ (בפוקס) לדשא. (או מה שנשאר ממנו).

אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER
Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505