לכל מי שיש מזל ויכול לרחף באמצע השבוע - שימו לב טוב טוב:
בתבור יש נקודת דיווח לכלי טייס. התבור נמצא על נתיב טיסה שמתפצל לצמח ולצ. עמיעד מכיוון תל עדשים ומגידו. הוא גם נמצא כמה ק"מ מזרחית לCTR של רמת דויד.
מישהו כבר פרסם בפורום הזה מפת נתיבי תעבורה...
בנוסף, בקעת בית נטופה המורחבת צפונה ואיזור הר מירון ומערבה ממנו הם איזורי טיסה למסוקים.
אני לא יכול לספור כמה פעמים יצא לי לעבור מתחת לעמדת ההמראה בכמון ומשם צפונה ממש מעל עמדת ההמראה של הר הארי במהירות של 150 קשר.
ליד זכרון יש גם כן נתיב טיסה (ממש על הכביש הישן). נקודת דיווח פורדיס שממנה יוצא נתיב לכיוון יקנעם.
כשמטוסים מזהים מצנחים באוויר הם מעבירים הודעה לבקר והוא מעביר לשאר המטוסים באזור.
כשמטוסים לא מזהים את הנקודה הקטנה מאוד שם באופק, בדיוק בנתיב הטיסה המתכנס ו"חוק השמים הגדולים" בדיוק עסוק בלשחק טאקי... אז מתחילה הבעיה.
רוב מה שאמרתי נכון לגבי מסוקים. אבל מטוסים משחקים באותו אזור...
שני דברים אני מנסה להגיד כאן:
1. אני ממליץ בחום לא לטוס באמצע שבוע באזורים הללו (בעיקר להימנע מקרוסים). לכל מי שממש, אבל ממש לא מסוגל להתאפק ממליץ להשיג את הטלפון של הבקרה האווירית ולשאול אותם אם צפוייה פעילות באיזור בשעות הקרובות. (לא ניסיתי את זה אף פעם ואני לא יודע איך הם מגיבים לכזאת שאלה...)
2. האזור ה"סטרילי" היחיד שאני מכיר באמצע שבוע זה הרכס. (גם שם יש לכלי טייס נטייה להתקרב למצוק כדי לראות טוב יותר את שתי הסיבות האמיתית לכך שאנחנו לפעמים נוחתים למטה בחוף...) אבל הנתיב עובר בים וטייסים יודעים שזה אזור רבוי מצנחים.
** שימו לב שזאת לא הפעם הראשונה שהנושא הזה עולה...
*** אדרי למשל טס עם מכשיר קשר שמאפשר לו לשמוע את הבקר (להבין אם משהו מתקרב), תקן אותי אם אני טועה ובוא להגיד שלום מדי פעם

.
קיץ חם ומגניב,
רונן.