כתב נושא: שרשור תאוריה -למתקדמים  (נקרא 206 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אדרי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
שרשור תאוריה -למתקדמים
« ב- : May 05, 2011, 02:29:58 pm »
טוב שרשור זה הוא בהחלט לטייסי מצנחי רחיפה מתקדמים -חגי לגמן עזוב לא לרמתך  lugh
חשבתי על כך שהשימוש שלי במערכת האצה הוא רק בעט חוסר חדירות (גורדון לא מה שאתה חושב  lugh)
לאחר שיחות שלי עם טייסים וותיקים ומעט קריאה בפורום המקצועי בחו"ל  אני מבין שהשימוש הוא נרחב
מה אני למד :
ככל שנגדיל את זווית ההתקפה, תקטן המהירות ויגדל העלוי. אנו שואפים להגיע לזווית בה העילוי והמהירות ייתנו את יחס הגלישה הטוב ביותר.
יחס גלישה הוא נתון קריטי במצנחי רחיפה או  כיחס L/D.
זהו המרחק המירבי שכנף עוברת על כל איבוד גובה נתון. לדוגמא, יחס גלישה של 1:10מאפשר לכנף לעבור מרחק של 10 מטרים על כל מטר אחד של שקיעה.
יחס גלישה הוא נתון קריטי בטיסה במצנח רחיפה מאחר והוא מצביע על היעילות האווירודינאמית של הכנף. היחס L/D לקוח בעצם ממדע האווירודינאמיקה והוא תוצאה של היחס בין העילוי לגרר.
השאיפה התמידית בפיתוח פרופילים אווירודנאמיים היא להשיג את העילוי הטוב ביותר שניתן במחיר הנמוך ביותר של גרר שהפורפיל מייצר.(אנו רואים את השינויים הטכנולוגים במצנחים בשנה האחרונה )
יחס גלישה מיטבי הוא נתון הנקבע על ידי היצרן באמצעות ניסויי טיסה ושימוש במנהרות רוח( יש טוענים שאין דרך אמיתית להוכיח שהנתון אמין )
כאשר יצרן קובע את הנתון הזה, הוא גם קובע את מהירות האוויר בה יושג יחס הגלישה הטוב ביותר, ואת זאת ניתן לראות בגראף הפולארי של כנף. במהירות אוויר ניתן לשלוט על ידי שימוש בברקסים ושימוש במערכת האצה .
בגראף פולארי של חופה ניתן לראות את המהירות בה מתקבל יחס הגלישה המיטבי. זהו הקו האלכסוני המשיק לעקומת המהירויות בגראף.(למי שמכיר ) בדרך כלל נתון זה הוא קרוב מאוד למהירות טרים, כלומר ברקסים למעלה
בנוסף שליטה על ציר הערלוד לטייסים מיומנים ניתנת על ידי שימוש מבוקר של מערכת האצה
צחי פעם לימד אותי שבסינק גדול דחוף מערכת האצה בתקווה למצוא את העילוי אבל אז אני מאבד גובה מהר
ובמידה ואין עילוי אני יכול למצוא את עצמי קרוב לאבי שאול  lugh
מה שמביא אותי למחשבה של ניסוי ותהיה של שימוש במערכת האצה בכדי לחקור את התופעה
מה דעתכם
אדרי
« עריכה אחרונה: May 05, 2011, 02:34:54 pm על ידי אדרי »
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק אוהד

• הגעתי לאוסטרליה
  • http://www.youtube.com/results?search_query=ohad73
    • דוא
בעניין: שרשור תאוריה -למתקדמים
« Reply #1 ב- : May 05, 2011, 03:11:13 pm »
כשהייתי בן 13 למדתי לעשות טיסנים בבלזה בקלוב התעופה.
ככל שהטיסן היה מתקדם יותר ד"מ ד"1 ד"2 כשד"מ זה דאון למתחילים (שמנטף)
וד 1 קרן ירח שהיה לו פרופיל קמור בלמטה וניטען שהדבר מייצר לחץ עילוי טוב יותר.
מישם רבות הלכתי למדשאה בהילטון וניסיתי להישאר במקום עלידי שימוש בברקסים טרים ואקסלרטור.\
יצא לא פעם שאת העילוי המקסימלי קיבלתי כשדרכתי על הספיד בר ומשכתי ברקסים.
כמובן תלוי באיזה חופה ובכל כנף זה מרגיש שונה.

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #2 ב- : May 05, 2011, 03:59:39 pm »
הספיד בר הוא כמו לדחוף סטיק במטוס.
אני טס לרוב עם הספיד בר מוכן לפעולה, ומשתמש בו המון למיתון תנועת העלרוד ולטיסה מדוייקת יותר.
זה מאפשר לי לנקז פחות אנרגיה סיבובית לפני שאני מתיישר, למשל אחרי ווינג במקום להמשיך סיבוב מתון - אני מתיישר ודוחף ספיד בר לכמה רגעים עד שהכנף חוזרת לרוץ קדימה.
מהצד זה נראה כמו ווינג שהופך לישרה ואופקית בלי נדנודים.

הספיד גם מאפשר שליטה טובה יותר וטיסה מהנה יותר, במקום לחכות להגיד ממקום למקום אתה לוחץ, מתקדם וטס יותר תלת מימדי מאשר לשבת ולחכות כמו איזה מסכן שהכנף תזיז את עצמה קצת לכיוון שאתה רוצה.

ללחוץ ספיד זה נכון כשאתה בסינק - תתקדם יותר מהר בתוכו ותצא ממנו יותר מהר במקום לטוס לאט בתוך זרם יורד ולהגיע לאבי שאול...

צריך לזכור שכשהספיד לחוץ - הסכנה לקריסה קדמית גדולה יותר מאשר כשהוא לא ולכן להיות מודעים לזה כשלוחצים, תמיד.
« עריכה אחרונה: May 05, 2011, 04:01:28 pm על ידי עמרי בנדטי »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #3 ב- : May 05, 2011, 04:49:38 pm »
אני תמיד נזהר מהמלצות על שימוש המערכת האצה בפורום כי זה לא משהו שתמיד מתאים לרמה של כולם.

אבל קודם כל לטעויות:

"ככל שנגדיל את זווית ההתקפה, תקטן המהירות ויגדל העלוי." - ממש לא נכון. מכיוון שהעילוי נוצר ע"י זרימת האוויר על הכנף לא יתכן שבמהירות איטית יותר העילוי יהיה גדול יותר.
מה שכן השימוש במערכת האצה מגדיל את מהירות השקיעה. לא בגלל הקטנת העילוי אלא בגלל שינוי הכיוון אליו טסה הכנף כלפי מטה.
מהירות השקיעה המינימלית של מצנח היא בכ15% ברקסים והיא לא המהירות של הגלייד המיטבי (אלא אם אתה עם רוח גב), בכל אופן מצנח שיטוס לאט יותר מזה גם תגדל מהירות השקיעה שלו וגם תקטן המהירות קדימה או בקיצור יקטין משמאותית את הגלייד.

"אנו שואפים להגיע לזווית בה העילוי והמהירות ייתנו את יחס הגלישה הטוב ביותר." - גם לא ממש מדוייק. בגלייד אנחנו שואפים ליחס גלישה מיטבי ביחס לקרקע (L/D over ground) ולכן זה מאוד תלוי במהירות וכיוון הרוח והעם אתה בסינק או לא.
שים לב שהיצרן מדווח רק יחס גלישה אבסולוטי (ביחס לאוויר) וברגע שמתחילים לטוס ביחס לקרקע כמו בעולם האמיתי כמעט כל דבר משפיע על הגלייד שלך.

בכלל שים לב שאתה משתמש ב"עילוי" בכל מקום שאתה אמור להשתמש ב"מהירות שקיעה", יחס הגלישה הוא היחס בין מהירות השקיעה וההתקדמות אין לו ממש יחוס לעילוי שמיצרת הכנף. לדוגמא כנף בצלילה מיצרת המון עילוי בגלל המהירות אבל טסה כלפי מטה ולכן בעלת יחס גלישה גרוע.

בסינק אני לא דוחף מערכת העצה כדי למצוא עילוי אלא כדי לצאת מהסינק. נניח שמערכת ההעצה שלי מגדילה את מהירות השקיעה שלי ב1 מ/ש ומוסיפה למהירות ההתקדמות שלי 15 קמ"ש (על DHV 1 או 1-2 זה יהיה פחות במהירות ויותר במהירות השקיעה) אז בחשבון פשוט עדיף לי להגדיל בקצת את מהירות השקיעה ולעבור את הסינק מהר ככה שבכללי איבדתי פחות גובה למרות שהייתי במהירות שקיעה גדולה יותר אבל הייתי בה הרבה פחות זמן. חשוב לשים לב שזה לא תמיד אפשרי, באוויר מערבולתי צריך לפעמים להתפשר כדי להשאר עם מצנח מעל הראש.

כעיקרון במצנחים של ימנו מערכת ההעצה היא כמעט 50% מטווח המהירויות של המצנח, לדעתי מי שמשתמש נכון בכל 100% המהירויות שעומדות לרשותו יטוס יעיל יותר. ומי שלא משתמש בספיד סיסטם בכלל בטיסה רגילה משתמש רק בחצי ממה שהמצנח שלו יכול לתת, לא חבל?. וככל שהמצנח מתקדם יותר זה יותר משמעותי לגביו כי הפגיעה במהירות השקיעה במצנחים מתקדמים קטנה יותר ולכן יותר פעמים משתלם להאיץ.

חשוב גם להזכיר שבשימוש במערכת האצה המצנח קרוב יותר לזווית הקריסה שלו ובנוסף לכך כל קריסה על מערכת האצה תהיה אנרגטית יותר. לכן הדבר הראשון החשוב לזכור בשימוש במערכת זה בכל קריסה לשחרר מיידית את מערכת ההאצה.
"בנוסף שליטה על ציר הערלוד לטייסים מיומנים ניתנת על ידי שימוש מבוקר של מערכת האצה" ולכן חשוב לא לנעול ברכיים כשלוחצים אלא להמשיך להגיב למצנח בעדינות.

קיימות גם טכניקות לשמור כיוון ולמנוע (לפחות חלק מה...) קריסות כשאתה טס על ספיד סיסטם שלא ע"י הברקסים משהו בסיגנון "טיסה אקטיבית למתקדמים". אבל אני מעדיף שלא להסביר את זה בפורום כי יש לזה פוטנציאל להגדלת הנזק בשימוש לא נכון וזה גם תלוי במצנח, יש מצנחים שככה יותר טוב ויש מצנחים שאחרת.

אוהד יש הרבה מצנחים שנכנסים לפרשוטל במשיכה בו זמנית של מערכת ההאצה והברקסים. בכל אופן אין שום הגיון שכנף שאתה מאיץ אותה ובולם בו זמנית תיצור יותר עילוי מאותה כנף בטרים ובטח שלא הגיוני שהגלייד יהיה טוב יותר.
בכלל לא ברור לי איך אפשר לבדוק "עילוי" על המדשאה כשבעצם כל הזמן מהירות השקיעה שלך היא 0 ולחץ החופה שונה מאוד מלחץ טיסה. ברור שבמצנח מואץ כשאתה עומד על הקרקע משיכת ברקסים תתן עילוי רגעי ותרים אותך מהדשא יותר מאותו דבר בטרים כי לכנף יש יותר אנרגיה אבל זה לא אומר כלום לגבי טיסה במהירות קבועה ככה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #4 ב- : May 06, 2011, 07:56:17 am »
צחינק'ה קודם כל אתה טועה ואני צודק (רק כדי לחמם אותך על הבוקר).  hug

לעניינינו:
כל מה שאמרת נכון, חוץ מהעניין של אוהד - לדעתי הוא התכוון לתעופה במהירות קרקעית 0 אבל מעל הקרקע ולא במגע עם הקרקע ולכן זאת טיסה לכל דבר ואפשר על עילוי קבוע מהרכס (יחסית), להבין את הכנף, את המהירויות שלה, את ההזדקרות שלה וגם את היעילות שלה, במידת מה.
אם אתה במהירות קרקעית 0 בגובה מטר ואתה עושה משהו שגורם לך לטפס בלי לאבד מהירות - זה מדד לא רע להפרש ביעילות.
לחילופין, אם הצלחת להתחיל להתקדם בלי לאבד גובה - זה גם מדד ליעילות.
ברור שזה לא ניסוי מעבדה בתנאים קבועים, אבל מי שמרגיש את הכנף ומכיר את הביצועים שלה יוכל להבחין בדקויות כאלו במידת מה.

לגבי ה"למה" - אתה לא רק מאיץ או בולם את הכנף ע"י שינוי זוית ההתקפה, אלא גם משנה את הצורה שלה:
נניח שה B C D במיקום קבוע וה A נמשכת (ספיד) - הכנף תהיה מעוגלת יותר בחלק הקדמי שלה.
אם גם משכת ברקסים ביחד עם הספיד הכנף תהיה מעוגלת יותר בחלק האחורי גם כן - ולכן כל הפרופיל שלה יהיה מעוגל יותר או "חצי ירח" (ביחס לפרופיל שלה במצב טרים), כמו פרופיל של כנפיים סופר יעילות של דאונים שמיועדים לשהיה (בניגוד לאוירובטים).

באופן אישי על הויסטה בתנאי רכס הרגשתי דווקא להיפך ממה שאוהד הרגיש - אני מרגיש שעל ידי ספיד וברקסים שמקזזים את המהירות למהירות טרים בערך, הכנף דווקא פחות יעילה ושוקעת מהר יותר באותה מהירות אוירית.
אני משתמש בטכניקה הזאת דווקא כדי לאבד גובה בצורה מדוייקת ומהירה יותר בנחיתות או תמרוני "תפוס את הדגל) ברכס.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #5 ב- : May 06, 2011, 08:36:42 am »
וכרגע הסברת למה חלק מהמצנחים נכנסים לפרשוטל ככה. קימור יתר של הכנף.

כמו שכבר הסברתי אוהד הרגיש עלייה רגעית בזמן משיכת הברקסים על כנף מואצת אבל בעייה להשאר ככה לאורך זמן בגובה מטר, לעומת זאת כשאתה ניסית את זה בטיסה הוכחת בדיוק את מה שאמרתי.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #6 ב- : May 06, 2011, 05:34:54 pm »
נו, כן, אין ויכוח.
זה בדיוק מה שאני הרגשתי - פחות יעילות.
סביר להניח שעל מצנחים שונים תהיה השפעה שונה, וסביר להניח שההתנהגות משתנה במידת המשיכה.

מנותק ערן-ש

• מצאתי פסיפס
  • Ozone Rush-3
« Reply #7 ב- : May 06, 2011, 05:59:30 pm »
עמרי, עניין אחד - דחיפת הספיד באר יוצרת משיכה של ה A, משיכה יותר מתונה של ה B ועוד יותר מתונה של ה C.
כך שמה שקורה הוא שהפרופיל של הכנף כמעט ולא משתנה אלא רק הזוית שלה ביחס לטייס (זוית ההתקפה, למעשה).

ערן

מנותק יורם אגמון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #8 ב- : May 06, 2011, 07:17:27 pm »
השינוי הוא באורך של מיתר ה A כתוצאה מכך מרכז הכובד של הטייס והרתמה זזים קדימה יחסית לחופה מכיון שאיזון הכוחות נשמר , המערכת הכוללת של החופה והטייס מסתובבבת כך שפת ההתקפה יורדת ושוב מרכז הכובד של הטייס והרתמה נמצאים בקו ישר מתחת לשקול כוח העילוי של החופה, המתיחות של המיתרים כמעט ולא משתנה ופרופיל המצנח לא משתנה.