כתב נושא: BIG EARS, לא מומלץ מתחת 100 מטר מעפה"ש לפי ברוס גולדסמיט  (נקרא 408 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ittai

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
צחי,

מעולם לא חקרתי את התופעה ולא התעמקתי בה, בפועל יש חופות (בעיקר אבי טיפוס) שכאשר סוגרים אוזן בגודל מסויים בצד אחד הם פונים לצד השני.

לצערי ישנן בשוק מספר חופות שהתופעה קיימת בהן והן עברו תקינה. כיצד? משום שהתקינה בודקת גודלי קריסה מסויימים וקבועים.

הצרה במצב שכזה היא שאם מקבלים קריסה במצב הנ"ל לא ניתן לאזן את הפניה, ניתן רק לפתוח את הקיפול או לעשות קיפול זהה בצד השני.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אני לא מסכים איתך צחי.
תלה את עצמך במקום על כל המיתרים רק על אחד מהם ותגיד לי שהלחץ בכל החופה הוא אותו הדבר.
לחץ החופה גדל בכל הכנף בממוצע, אבל בצד המקופל הלחץ גדל יותר.

בהיגוי גוף המצנח פונה כי אתה מעביר יותר משקל לאחד מחצאי הכנף.
למה אי אפשר לבצע היגוי גוף בציר העלרוד? כי בציר הזה, כל המשקל "מתנקז" לנקודה אחת, והיא החיבור של הקרבינות (בפועל שתי נקודות אבל אנחנו במבט צד על המצנח אז הן מתלכדות).

אם היינו בונים מצנח עם 3 קרבינות לצורך הדוגמא, 2 בצדדים ואחת מקדימה, היינו יכולים לנהג ע"פ משקל גם בציר העלרוד. (שזה דומה למה שאנחנו עושים בס.ס).

קצת גלשתי מהנושא ואני לא בטוח שהסברתי את עצמי הכי טוב אבל נראה לי שהרעיון די ברור.

יכול להיות שהתופעה שתיארתי לא מספיק חזקה כדי לגרום לסיבוב, או שהיא רק משנית בסיפור, אבל אני חושב שהיא נכונה. (שזה כמעט מספיק כדי להפוך אותה לנכונה ;) )

אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
ומצד שני, לפי מה שאמרתי כרגע, כשנשענים שמאלה המצנח אמור לפנות ימינה lugh
כנראה ממידה מסויימת אפקט מסויים יותר חזק מהשני.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
כבר היה פה דיון ענק על היגוי גוף, בעיקרון אתה לא מגדיל את הלחץ בצד אחד בהיגוי גוף אלא מוריד את נקודת החיבור של הצד הזה יותר נמוך. ולהפך זה שבהיגוי גוף המצנח פונה לצד הזה זו ההוכחה שהמשקל נשאר מאוזן אחרת באמת המצנח היה פונה הפוך.
אי אפשר לבצע היגוי גוף בפיץ' כי הA והD מתחברים באותה נקודה, בעצם הספיד סיסטם זה סוג של היגוי גוף בפיץ' שבעזרת כוח הרגליים אתה מוריד את הA ביחס לD (כן אני יודע שגם הB והC יורדים קצת).

בקיפול של חלק מהכנף כל המשקל שלך מתחלק על חלק הכנף שנשאר פתוח, ז"א בקיפול טיפ בצד אחד המשקל שלך מתחלק שווה על 75% הנותרים של הכנף.
« עריכה אחרונה: March 24, 2011, 03:13:37 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
צחי ההסבר שלך דווקא די משכנע...

טוב חשבתי על זה שוב וכנראה שאתה צודק.