כתב נושא: מספר נסיונות עם הקונטור  (נקרא 357 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עמרי בנדטי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
מספר נסיונות עם הקונטור
« ב- : September 16, 2010, 04:55:37 pm »
אתמול הספקתי לשחק כמה רגעים עם המצלמה ואפילו הספקתי לדחוף 40 דקות טיסה בין השקיעה לאחרי השקיעה (הנחיתה הייתה בסוף הדמדומים - במצלמה זה היה נראה שחור לחלוטין).

Testing my new Contur HD

צולם בחלקו ב HD ובחלקו האחר (דווקא חלק הטיסה כי שכחתי) ב SD.
נערך בעורך הוידאו הסטנדרתי של חלונות 7 UNLIMITED אם זה משנה.
קודד ב HD 1080 באפשרויות השמירה של התכנה.

חלק קטן צולם מהחופה מאחד ממיתרי ה A, הבנתי כבר איך לייצב את המצלמה אבל באותו רגע הייתי לחוץ להמריא יותר מאשר לצלם ולכן המשך הטסטים ומציאת נקודות הצילום הטובות ביותר לכל חלק בטיסה (יש לי כמה רעיונות גסים) יתקיים בהמשך הסופש...

העריכה עצמה נעשתה תוך כדי עבודה וברשלנות ולכן ציפיות לעריכה מתוחכמת ושנונה יתקלו באכזבה.  ::)

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: מספר נסיונות עם הקונטור
« Reply #1 ב- : September 16, 2010, 05:48:04 pm »
באיזה רזולוציה שמרת?  למה זה עושה לך מסגרת שחורה מסביב ולא נותן מסך מלא?
don't fly faster then your guardian angel

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #2 ב- : September 16, 2010, 07:13:52 pm »
באיזה רזולוציה שמרת?  למה זה עושה לך מסגרת שחורה מסביב ולא נותן מסך מלא?

שמרתי ב 1080 (אתה לא מתרכז בשיעור, אני אוציא אותך החוצה).
עיקר הצילום ב SH, חלקים קצרים ב HD.

למה זה עושה את המסגרת השחורה? אין לי מושג, הייתי שמח לדעת ולבטל אותה..

זה חלק מהלימוד, אשמח לפתרונים

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #3 ב- : September 16, 2010, 09:20:17 pm »
לא אני ישן חבוב.

כתבת שקודדת ב1080HD שזה רמת קידוד(דחיסה שמתאימה לHD) אבל אם תוכנת העריכה שלך מוציאה את הסרט ברזולוציה נמוכה יותר מ1280X720 אז יוטיוב עדיין לא מזהה את זה כHD ושם לך מסגרת מסביב.

אז תפסיק להיות עצלן ותבדוק באיזה רזולוציה כי לדעתי התוכנה הזו לא יודעת לערוך ברזולוציה המקורית של 1920X1080 ומכווצת לך. גם אם רמת הקידוד מתאימה לHD.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #4 ב- : September 16, 2010, 10:20:51 pm »
כמה הערות בעניין הצילום:

1.ניתן באמצעות התוכנה לשנות תכונות כמו הארה, חדות, רזולוציה וגם שיטת מיקוד בהתאם לאור באתר הצילום.
2. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר כך גם קשה יותר לבצע עריכה אלה אם כן אתה משתמש במחשב המתאים לכך.
3. כשמצלמים, ובמיוחד כשמצלמים בתנועה יש להשתדל להזיז את הראש או את האיבר עליו מותקנת המצלמה כמה שפחות.
4. הצילומים בהם הקרקע נמצאת בקירבה למצלמה  גורמים לסחרחורת אצל הצופה.
5. צריך לחתוך כמה שיותר קטעים "משעממים" ויש בסרט שלך  די הרבה.

כמה הערות בטיחותיות:
1.תסביר להדיוט כמוני , איזה נתון חשוב נותנת לך הפריטה על המיתרים ???
2.אני לא בטוח שבטיסה במצנח רחיפה, מוזיקה היא דבר חשוב (אולי בממ"ר)  אני הייתי מעדיף לשמוע את זרימת האויר דרך הקסדה, זה נתון הרבה יותר חשוב המאפשר לך להבין איפה אתה נמצא מבחינת מהירות האויר באותו רגע.
3. סיגריות במהלך טיסה?  א. הסיגריה נגמרת די מהר. ב. לדעתי זה מסוכן, כוויה מסיגריה  בזמן הטסת מצנח רחיפה יכולה לגרום לך לעשות תנועה מיותרת שתגרום לתאונה וחבל.

בהצלחה עם הצילומים הבאים

אורי שמיר

מנותק עמרי בנדטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • מה תודה? תתלבשי!
    • דוא
« Reply #5 ב- : September 17, 2010, 12:39:55 am »
כמה הערות בעניין הצילום:

1.ניתן באמצעות התוכנה לשנות תכונות כמו הארה, חדות, רזולוציה וגם שיטת מיקוד בהתאם לאור באתר הצילום.
2. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר כך גם קשה יותר לבצע עריכה אלה אם כן אתה משתמש במחשב המתאים לכך.
3. כשמצלמים, ובמיוחד כשמצלמים בתנועה יש להשתדל להזיז את הראש או את האיבר עליו מותקנת המצלמה כמה שפחות.
4. הצילומים בהם הקרקע נמצאת בקירבה למצלמה  גורמים לסחרחורת אצל הצופה.
5. צריך לחתוך כמה שיותר קטעים "משעממים" ויש בסרט שלך  די הרבה.

כמה הערות בטיחותיות:
1.תסביר להדיוט כמוני , איזה נתון חשוב נותנת לך הפריטה על המיתרים ???
2.אני לא בטוח שבטיסה במצנח רחיפה, מוזיקה היא דבר חשוב (אולי בממ"ר)  אני הייתי מעדיף לשמוע את זרימת האויר דרך הקסדה, זה נתון הרבה יותר חשוב המאפשר לך להבין איפה אתה נמצא מבחינת מהירות האויר באותו רגע.
3. סיגריות במהלך טיסה?  א. הסיגריה נגמרת די מהר. ב. לדעתי זה מסוכן, כוויה מסיגריה  בזמן הטסת מצנח רחיפה יכולה לגרום לך לעשות תנועה מיותרת שתגרום לתאונה וחבל.

בהצלחה עם הצילומים הבאים

אורי שמיר

אם יש עיוות מיתרים מספיק גדול - הלחץ על החופה ומכך - על המיתרים, לא יהיה אחיד.
אם מיתר אחד קרוע בתוך הציפוי שלו - תרגיש את זה בטוח כמיתר רפוי.
מוסיקה היא דבר חשוב! אני לא מאזין דרך אוזניות אלא דרך הרמקולים החיצוניים של הסלולרי.
ומהירות אוירית היא לא משהו שאני עלול לפספס גם אם הייתי חרש... השערות בידיים הן דרך מצוין להרגיש מהירות זרימת אויר :-P
והתחושה של הרוח בפנים גם.

ולגבי הסיגריות.. במבוא חמה בתנאים טרמלים אני לא מעשן וגם לא ממש עוזב ידיים... נזהרים מהכוויה ואני מעדיף לחשוב שאני מספיק מוכשר עישונית כדי להצליח במשימה של לא להכוות ;-)

אני מקבל את מה שאמרת על השיעמום והרצפה, חתכתי את הסרטון משעה ווחצי של צילום כללי ו 40 דקות מטיסה אחת...
אפשר בעריכה יותר עריכתית ופחות על הדרך כשהמחשב של העבודה חושב להגיע לתוצאות טובות יותר...

מנותק עופר

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #6 ב- : September 17, 2010, 10:24:15 am »
שלום לאח בלוז,
כיוון שאינני בקיא בצלמניות, והתמונות האחרונות שצילמתי היו בשחור לבן  בדגם זורקי 4,
קשה לי להעריך את מידת כשרונך בצילום.    ובכל זאת מספר הערות
הרכס בארסוף לדעתי מוביל ביוטיוב בצילומי רחיפה, ולכן אין מה להתרכז יותר בעוצמת הסלעים והואדיות וגלי הים,
אלא דווקא בארועים על החול הרך  תוך לחיצת זום אגרסיבית, ע"מ  להתמקד בצילומי תקריב, הבאות פנים, וכיו"ב.
יש הרבה מה ללמוד מארועים אלו.
הרעיון של פריטה על המיתרים הוא רעיון משעשע,  מנסיוני בגיטרה קלאסית, רצוי לגדל טיפה את הצפורניים
ולשמור עליהן קשות ובריאות בעזרת לק.   אני אגב הייתי ממשיך את הרעיון וממליץ לבדוק את הלחץ במיתרים
עם מד תדר לכיוון גיטרה ושימוש במפרט -  זה לא יקר  ואפשר בעזרתו לדייק עד רבע טון .
בענין של הסיגריות, אני ממש תוהה באיזה מצית אתה משתמש  בשביל להדליק את הסיגריה בזמן שאתה מרחף, ובכל מקרה
הכי מומלץ זה דגם רונסון  עם מילוי בנזין, יש לו להבה גדולה וחזקה. אנחנו  בצוות הצלחנו להדליק איתו סיגריה על ג'פ"ס פתוח
במהירות 80 קמ"ש, בלי להסתתר מאחורי החולצה.
ד"א הסיגריות זה תוצרת עצמית ? כי אז אולי כדאי לקחת יותר מים, אתה בטח יודע איך זה,  הלשון מתנפחת ונורא יבש בפה.
בקיצור שמור על עצמך ותשתדל להנות יותר מרחיפה נטו. 

גמר חתימה טובה וצום קל ויעיל.