חברים יקרים:
הרשו לי הערה או שתיים.
אלף תודה על המחמאות אבל לא גיבור ולא בוגר רק זוכר.....
מי אמר שיש חובה לטופ לנדינג?
בתבור זה חובה? בגלבוע זה חובה?
גם בזכרון לא חובה, לרוב, אלא למיעוט.
העמדה היא הדבר הכי טוב שניתן היה להשיג במגבלות הנתונות.
היא מעניקה עילוי נהדר, וברוח מערבית עם רכיב דרומי או צפוני מתון , לפחות עד כה לפני הנחת הפרגולה להצללה, אין לה בעיות מיוחדות ובלבד שנוקטים את כל כללי הזהירות המתבקשים מהיותה קרוב לכביש .
נכון הנחיתה לטייסים לא מנוסים בעמדה, לפעמים היא בעייתית.
בתנאים מגבלתים היא בעייתית אף לטייסים קצת מנוסים.
אבל דחילק, טייסים שטסים קרוס קאונטרי ומגיעים לנחיתה בכל מיני מקומות שלא תוכננו בתכנית הטיסה המקורית, האם הם לא צריכים לבחון את האלטרנטיבות לנחיתה בהתאם לתנאים של רגע הנחיתה?
או שתמיד מישהו יבטיח להם שהמקום שהם בחרו לנחות יהיה נקי מרוטור?
הדבר היחידי שאסור הוא להתעקש לנחות בעמדה כאשר התנאים לא מתאימים לכך בהתאם למיומנות של כל אחד ואחד, בתנאים השוררים ברגע הנחיתה.
אני אישית מעדיף את העמדה על ארסוף גם אם זה אומר שמידי פעם אבחר לנחות במקום אחר. מה שהיה ביום חמישי :הרוח שהיתה עם רכיב צפוני מאוד דומיננטי התחזקה, עשיתי כמה נסיונות לבוא לנחיתה, וכל פעם הגעתי יותר גבוה מאשר התוכנית שלי, בנסיון השלישי השארתי את הביג אירז ובכל זאת נשאבתי כלפי מעלה מעל העמדה כמה עשרות מטר.
היות ולא רציתי לאבד את כל הגובה הזה מעל העמדה, כי בתנאים שהיו מפגש עם רוטור מעל העמדה היה לטעמי רק עניין של זמן ומזל, וברוח חזקה כולנו יודעים שהרוטור יכול להיות מאוד חזק,העדפתי לצאת לחוף ארגמן לנחיתה למרות שטייסים אחרים נחתו בעמדה.
כאמור, TOP LANDING באותו מקום ממנו המראת היא אופציה , מועדפת ונוחה, אך לא חובה אם אתה לא מרגיש עם זה נוח.
אחרים יעדיפו את ארסוף למרות החול, (לא נראה שישתילו שם דשא בקדנציה שלנו), וזה בסדר גמור.
העיקר שנטוס טיסות מהנות ובטוחות.
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER