אתמול הייתה לי חוויה מושלמת. טיסה נחמדה מאוד לחוף שלדג בכנרת, הצלה יפה בתבור , תנאים טובים מאוד, אבל עד כאן אין משהו חדש. קיפלתי את החופה ומהרתי להגיע לתבור כדי לקחת את הרכב .לא הספקתי להגיע לתחנה בצומת כנרת, בעודי הולך עוצר לידי רכב פרטי , מלא בבננות שרק הכיסא ליד הנהג פנוי, שאלתי אותו, עצרת בשבילי והבחור אומר לי: במיוחד בשבילך רק לך חיכיתי. הצלחתי איך שהוא להיכנס עם התיק הענק , דברנו, האיש בשם אבנר בן 50 מיבניאל , קיבוצניק לשעבר , היה קצין בגולני, נפצע ובתקופת השיקום חזר בתשובה.הגענו ליבניאל בקשתי לרדת , ואז הוא אומר מה פתאום אני מביא אותך לתבור, הכול מלמעלה. בכפר תבור ממש לא היה לי נעים ואמרתי לו שיוריד אותי , והוא אומר שהתחיל במצווה ולכן הוא יסיים . כל הדרך אנחנו מדברים , איש מרשים וצנוע , אגב ביתו פתוח ואף לאחרונה הפך למקום שהות ללילה למטיילי שביל ישראל, כמובן שהכול ללא תמורה.
הגענו לעמדה ( בדיוק שעה אחרי שנחתתי בכנרת) ושם פגשנו עוד כמה מרחפים, אני בטוח שאבנר נגע גם לליבם בסיפוריו, אחרי רבע שעה אבנר נסע לא לפני שהשאיר ארגז מלא בננות לכל המרחפים שמגיעים לעמדה ועליו כתב - אפשר לקחת.
נפרדנו אחרי הרבה תודות מצידי.
התחלתי לנסוע לכיוון צמח ובדרך בתחנה אחרי כפר תבור, אני שוב רואה את אבנר , שעצר בתחנה לעזור לעוד משהו .
יש אנשים טובים באמצע הדרך - איזה כייף , איזה יום נפלא.
אגב החומוס בתל יוסף לא משהו.