כתב נושא: כמה טעויות טיפשיות...  (נקרא 481 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק גולדי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
כמה טעויות טיפשיות...
« ב- : May 02, 2010, 09:54:36 am »
הי לכולם,

תחקירים זה לא הצד החזק שלנו. אני רואה ושומעת על אירועי בטיחות כל הזמן - ותחקירים אין... (אדרי בזמנו ניסה להכניס את תרבות התחקירים והתייאש מחוסר שיתוף פעולה). הנה לפניכם הטעויות שלי בסוף השבוע האחרון:

1) תיאור האירוע: שלשום בארסוף - תנאים חלשים, מערבית. אני נכנסת לנחיתה. הכניסה נמוכה, אבל בזווית טובה... רק שהסיבוב לא מספיק חד מה שגורם להמרחות קלה. מחליטה לצאת שוב על מנת לתקן, למרות האזהרות שיש סיכוי טוב שאנחת בחוף.
יוצאת שוב במשב טוב, שלמרות מה שרוב הנוכחים חושבים, היה מאפשר לי לחזור לנחיתה נורמלית אלמלא הייתי יוצאת עם ברקס מסובב בתוך המיתרים. יוצאת לכיוון הים לנסות לטפל בבעיה. מנסה תחילה לבדוק אם יש ניהוג תקין מעל הליפוף ומגלה שמשיכה מעל הליפוף גורמת למשיכה קלה של מיתרי ה-B. עדיין בכיוון הים. מתחילה לפנות שמאלה במשיכות עדינות וניהוג גוף (אחרת בנחיתה למטה הייתי במים) - שומרת מרחק מהרכס ומעבירה את הברקס חזרה למקומו... כמובן שבשלב זה אני רחוקה ונמוכה. נוחתת למטה.

מסקנות:
* גם אם הרגע הורדתי את הציוד מטיסה תקינה, יש לבדוק היטב מה קורה במיתרים בכל כניסה חדשה לציוד. הוספתי את זה לבד"ח האישי שלי.
* בד"ח אישי צריך לכלול סדר פעולות ולא רק מספר פעולות. עד היום הייתי מבצעת מספר פעולות בד"ח - בכל פעם בסדר שונה. יכול להיות שזה רק אני, עם פיזור הדעת שלי... אם יש עוד שכמוני: לימדו מהטעות שלי.

2) אתמול בארסוף. תנאים חלשים של תחילת היום. נכנסת לנחיתה מדרום ונמוך, כאשר הרכיב דרומי (אומנם קל - אבל רכיב). אוספת מהירות בכניסה ולא מצליחה להתיישר. משחררת ברקסים ומחליטה ללכת סביב - רק שאני כבר מאוד נמוכה, ואני מוצאת את עצמי טסה בתוך הנקיק שמצפון לעמדה. מחליטה לרדת לנחיתה על החוף.

מסקנות:
* רמת הטיסה שלי (ולמעשה, של טייסים רבים אחרים) אינה מאפשרת לי להכנס לנחיתה בתמרונים נוסח דוד פרנק.
* נחיתה על החוף היא מצויינת לשומרי נפשם (וגזרתם). מי שלא יודע: העליה מול הסירה הטבועה היא שביל מטיילים יחסית ידידותי.
* בשל התנאים החלשים - הוצאתי את בקבוקי המים מהרתמה. יש להשאיר בקבוק מים קטן!

אני מכניסה קישור להודעה זו בדף התחקירים בפאראוויקי. אני ממליצה לכולם גם לעיין בדף "בדיקות חיוניות".

שבוע טוב ונטול אירועי בטיחות.
"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

מנותק גולדי

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
בעניין: כמה טעויות טיפשיות...
« Reply #1 ב- : May 02, 2010, 10:09:38 am »
כמה אירוני:

להלן קישור למאמר האחרון שהוספתי לפאראווקי:
http://parawiki.yuvdi.com/index.php5?title=המדריך_לאוויראות_טובההמדריך_לאוויראות_טובה

היום, בעקבות אירועי הסופ"ש - הדגשתי את המשפט האחרון.

ברצוני להפנות את תשומת לבכם גם לערך "נחיתה" שהתווסף אליו מידע רב לאחרונה (תודה לרונן!!!)
http://parawiki.yuvdi.com/index.php5?title=נחיתהנחיתה

אשמח מאוד לתגובות והערות לשני הערכים הנ"ל. ניתן להגיב בשרשור זה או בדף השיחה של הערכים.
« עריכה אחרונה: May 02, 2010, 10:13:03 am על ידי גולדי »
"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #2 ב- : May 02, 2010, 11:45:19 pm »
אין עלייך גולדי.
כמה קשה לרובנו לשחרר לאויר העולם טעויות שכולנו עושים.
אילו נוהג זה הינו מצליחים להשריש תרבות הטיסה שלנו היתה משתפרת לדעתי.
דא עקא, שצריך להילחם בנטייה הטבעית של כל אדם להסתיר את חולשותיו ולפאר את הצלחותיו....
היום בצהריים, בנתניה ראיתי 2 טנדמים ומצנח סינגל שהמריאו מ " העמדה הישנה"  (המלאה רוטורים).
הייתי בדרכי לארסוף, אבל נכנסתי לרגע לעמדה, ואז התחיל טפטוף, ועם הטיפות ירדה הרוח הדרום מערבית מ-30 קמ"ש ל-15.
הטנדם האחרון שנשאר באוויר איבד גובה ונחת בחוף. עד שנסעתי להביא אותו  מהחוף וחזרתי לעמדה השמים התבהרו והרוח שוב התחזקה.
החלטתי לנסות להניף ואולי להמריא משם.
הרוח החזקה, והרוטורים בעמדה , שני נסיונות כושלים , והאבק הרב בעיקבותם על המצנח, הביאו אותי להבנת הפרינציפ.
 אמרתי לחגי לרמן שאני נוסע להמריא מהדשא שליד מלון 4 עונות.
והנה הפואנטה:
כעבור 10 דקות מצלצל אלי חגי ובפיו שאלה: " אריה אתה חושב שכדאי להמריא ברוח חזקה משם? (30+) כאשר כל כך קרוב מאחוריך יש בניינים, ואם הרוח תתחזק פתאום ותמצא את עצמך במצוקה?, אולי יותר טוב להמריא מארסוף ברוח חזקה?"
הודיתי לחגי על השיחה הטלפונית, ובאמת לא המראתי עד שווידאתי שהרוח ירדה ואפשרה לי להמריא בביטחה, עם מרווח ביטחון מספיק מבחינתי.
כל זה אני מספר כי לדעתי נכון שההחלטה היא תמיד שלך, אבל עלינו להיות תמיד קשובים להערת חבר ולשקול אותה ברצינות יחד עם כל השיקולים האחרים, ובעיקר להודות להערה חברית הנובעת מדאגה כנה.
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER

Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505

מנותק סיגי

• הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה
« Reply #3 ב- : May 09, 2010, 01:18:22 am »
סוף סוף הצלחתי לקרא את התחקיר שלך יעלי
אני כמובן רק יכולה ללמוד מהתחקיר שלך כמו מתחקירים אחרים.

כל הכבוד לך על היכולת שלך לשתף את כולם בטעויות שלך, בעיניי זו הגדולה והגבורה האמיתית שלך. up:

אני קוראת לכולנו לנהוג כך ולשתף את כולם בטעויות כמו בהצלחות.
סיגי

אל תתן לפחד לשתק אותך, קח אוויר... הרבה אוויר, חבק אותו, וצא איתו לדרך...
עוף כמו ציפור, שחרר את כל הלחצים...
השמים הם הגבול.