כתב נושא: ההמראה הכי גרועה שהייתה לי בשנים האחרונות  (נקרא 337 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אין מה לעשות צריך לשתף גם בדברים הפחות נעימים כי יש מה ללמוד מהם.

הר הארי, שעה 11:30, רוח דרום מערבית כבר 15-20 שמספר דקות קודם עוד הייתה דרום מזרחית לדברי מי שהיה במקום מוקדם יותר. מספר מצנחים כבר בעביר ועולים על תרמיקות יפה.

מרכז העמדה טיפה לכיוון מזרח, הנפה ראשונה וכמו שהמצנח מגיע מעל הראש חצי מצנח נסגר ואני מפיל אותו, הנפה שניה אותו התסריט בדיוק.
בהנפה השלישית אני כבר חסר סבלנות ולמרות שאני כבר בסוף המשב מניף במהירות כדי עוד לתפוס את מה שנשאר מהמשב ורץ. אני מתנתק מהעמדה לתוך סינק בריא וצולל לכיוון השיחים, מצד אחד צריך לרסן את הריצה קדימה של המצנח ומצד שני לא לחנוק אותו שתהיה לו מהירות קדימה לצאת משם. חלוקת הקשב גם צריכה להתמקד בשיחים שמתקרבים מלמטה ומהר.
מצליח לשמור את המצנח עם גלייד סביר (יחסית לטיסה בסינק) מרים רגליים גבוה ומקווה שהספיד סיסטם לא יתפוס אף שיח, משפשף עם התחת את הצמרת של השיח מתחת לעמדה ואת הצמרת של השיח שמתחתיו ויוצא החוצה הפעם בטוב.

מסכנות אישיות:
1) זה שהיו שתי הנפות לא מוצלחות זה לא סיבה לא לתזמן את המשבים לפני ההנפה.
2) ברגע שהתנתקת מהעמדה אתה בטיסה, גם עם המצב חרבנה תטיס את המצנח, אף אחד לא יעשה את זה בשבילך. (את זה דווקא עשיתי בסדר)
3) בהר הארי צריך להקפיד על המראה בתחילת המשב ולא בסופו כדי לא להסתכן בהמראה לסינק.
4) בהר הארי ברכיב רוח מערבי יש להקפיד להמריא בצד המערבי של העמדה ולא איפה שיש מקום.

יאללה תעירו.
(ובבקשה לא להפוך את זה לעוד בדיחה על החרב יש מספיק שרשורים כאלו)
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ittai

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
אני מחכה לשמוע מברק על ההמראה/נחיתה שלו.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
כבר הייתי באוויר אבל נראה לי מקרה די דומה עם קצת פחות מזל.   אז אתה יכול להעיר על הסיפור שלי.

ובאותה הזדמנות תודה לניביוק על הגלייד של המצנח  ;D

מנותק רונן גורדון

• הגעתי לאוסטרליה
  • Captain Fantastic
    • דוא
לבקשתו המפורשת של צחי, החרב המעופפת לא תפרסם את הערותיה/הארותיה להנפה ולהמראה.

רונן גורדון, דובר
החרב המעופפת, שלא כופה עצמה על אף אחד.

מנותק באבי שחר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
לאירוע מצוקי דרגות נרשמת?

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
צחי
אז, את הפלת המצנח מההנפה הראשונה הרגשתי בראשי
וכאשר אתה היתה בסינק מטורף החסרנו פעימה .
העיקר שהשיחים לא נפגעו.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
לי דווקה היה  המראה יפה...  שפו צחי על השיתוף!! חבל שלא כולם מוכנים לוותר לאגו ולתת לאחרים עוד טיפת ניסייון.
 לי הוריו ניגמר אחרי רבע שעה אבל טיילתי עוד שעה וחצי בלי.... נהנתי השתמש את הוריו פנימי. תירגלתי דברים שלא הייתי מרוצה מי הם.. והיו לא מעט  מרחפים.
 חששתי מהנחיתה בגלל הרגל המתרפאה אבל הייתה חמאה.

אני מאוכזב כי את  ממתרות לחרב לא השגתי...אבל בכול מיקרא אני אפ פעם לא אעבור שלב
רולי

מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק Ronen

• משחק בארגז החול
    • דוא
לי היה מקרה דומה הבוקר בהמראה... כנראה שבזכות זה ש"גזמתי" עם התחת שלי את השיח - אתה הצלחת לעבור מעליו...

הסיבה שלי היתה שונה אבל דומה...
בשורה התחתונה המראתי עם מעט מדי מהירות (השילוב בין משב חלש לבין מרחק ריצה קצר מדי). הייתי ראשון בעמדה הבוקר (זה עלה לי בשעות שינה) אבל אני משתדל לא להיות זה שממריא ראשון, ומכיוון שהראשון שהמריא עשה זאת כשכבר היו 4 מצנחים + גלשן פרוסים בעמדה - חיכיתי עוד קצת (גם כדי לצבוע את השמיים וגם כדי שתתנקה קצת העמדה).
אחרי שכבר המריאו כמה והחלטתי להתמקם. פרסתי את המצנח בו זמנית עם עוד כמה מרחפים ולבסוף נשאר לי בערך מטר וחצי מהנקודה שבה עמדתי למדרגה של העמדה. חיכיתי למשב (כמובן שברגע שהייתי מוכן להמריא הרוח מתה לגמרי) וכשזה הגיע הנפתי, הסתובבתי ורצתי.
המהירות שפיתחתי היתה נמוכה מדי ואחרי הצעד הראשון התחלתי לשקוע ובסוף מה שהפריד ביני לבין השיח היה הלמטה של הריתמה (בזכות תמרון צוקהרה כפולה לאחור והרבה מזל).
הדומה (מעבר לעבודת הגינון) הוא הרצון "כבר לצאת לטיסה".
לא היתה שום סיבה אמיתית להמתין עוד חמש דקות כדי שזה שמאחורי ימריא ואז יהיה לי יופי של מקום לפרוס, להניף ולרוץ.

אבל אח"כ היתה יופי של טיסה...

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
צחי אני בימים כאלו בארי מעדיף להניף עוד 5 מ לאחור,מה שנותן לך אפשרות לייצר מהירות,הרבה פעמים אני רואה אנשים שמיתקדמים כמה צעדים עם הליכה לא ברורה בלי שום תועלת,ומצפים שכשיגיעו לקצה העמדה המיצנח ימריא ,וזה לא עובד בארי,אבל התבור ובגילבוע אין את הבעיה הזו וזהו כורח ההרגל.
אם היית כמה מטרים עם ריצת המראה יפה גם עם סוף משב לא היית נוגע בשיחים,אני גם לא ראתי את המיקרה של ברק אבל אני חושב שראיתי את מקום ההנפה שלו שגם היה קרוב לקצה.

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
נועם לדעתי אתה לא מדייק,גם בתבור ראיתי את אותו הדבר, ההליכה הזאת מתאימה למי שלא מפנים שהוא לא ברכס. זה נגוע גם בבעלי ניסיון וצעירים כאחד.
מאחר וגם אני קיבלתי שקיעה באותו מקום בדיוק בהר ארי,יש מצב שיש באותו נקודה איזה מערבולת שגורמת לאויר יורד?  אני לאחר השיח קיבלתי את העילוי הראוי ממהירות אויר של 15 קמ"ש,בפעמים שההיתי בעמדה ראיתי בקדמת העמדה באותו נקודה רוטור שמקפל את הכנף וזה בזמן ההנפה.גם הגלשנים סבלו מסמפטום דומה,באותה נקודה ואצלהם זה יותר מסוכן.
יכול להיות שמאז המראה החדש של העמדה זווית ההמראה המתון יחסית לבעבר הופך את העמדה יותר בעיתית או שהכול עניין של ריצה?

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
לדעתי הכמה מעלות שהורידו בשיפוע הן לא הבעיה ,בארי תמיד היתה בעיה,כמו שציינת של אויר יורד,בעיקר באיזור מרכז העמדה וקצת שמאלה,שם השיפוע מאוד מתון למעל 10 מ,מה שהופך המראות על קצה משב לבעלות סיכון,הבעיה של המשבים נובעת כמובן גם מאי יכולת שלנו ליראות את השיחים וליראות את תנועת המשבים עליהם וכאשר אמחנו מניפים אנחנו בעצם רק סומכים על התחושות שלנו מה שהופך לקצת יותר מורכב .אני מסכים איתך שזה לא רק מהירות ולא כדאי ליבנות על כך שעם מהירות טובה תמיד תצא טוב אבל שילוב של מהירות תמיד ייתרום להמראה בטוחה, גם לגבי התבור עוד לא ראיתי מישהו שיצא עם ריצת המראה טובה ולא בנוסח הגרירת רגליים הידועה,ולא יצא בסדר גם אם היה בסוף משב.אתה צודק וכמו שאני ראיתי בעמדות עם שיפוע יפה ,כשציינת את הרכס שם מרחפים עושים טובה שהם סוחבים את המיצנח לקצה ושם תמיד מקבלים את העילוי המיתבקש,אכן עוד הרגל שצריך להיפתר מימנו בהרים ואני רואה רבים לוקים בו .

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
החודש האחרון התאפיין ברוחות חלשות בעמדה בהר הארי.
נכון היו כמה ימים עם רוח ,אבל רוב הטיסות היו בימים עם רוח חלשה (הייתי החודש 8 פעמים באר"י...)
החזקנו בזכות טרמיקות ורוח אנאבטית.
מה לעשות שכשיש טרמיקות -יש סינקים.תזמון לא מדוייק יביא אותנו לסינק וליטוף הישבן ע"י שיחים.
נועם אמר -ריצה עושה את העבודה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
נועם כמי שראה את ההמראה מהצד, ראית שאין לחץ בחופה בזמן הניתוק?
שבירות, קדמי, יהודה  גם אתם ראיתם את זה, מה אומרים?

היו לי כ5-6 צעדי ריצה שמספיקים לי בד"כ (לגרור רגליים זה לא אני) גם ברוח חלשה יותר ונראה לי שגם בעמדה ריקה לא הייתי פורס רחוק יותר (אבל כן יותר בצד המערבי), גם הרגשתי טוב את החופה כבר בתחילת הריצה. בנוסף גם אחרי הניתוק הרגשתי מהירות אוויר טובה, גם הריסון של הריצה קדימה היה קטן מאוד.
וגם הסינק המשיך עוד אחרי השיח השני כשהמצנח כבר היה מזמן בטיסה מלאה וכבר שחררתי חזרה לטרים.

מנותק סיגי

• הגעתי לאוסטרליה
  • סוף סוף אני טסה
צחי
אני מצדיעה לך hug hug hug
הפתיחות אותה אתה מגלה, ראויה לציון
לדעתי ההשפעה של פרסום האירוע שלך פה בפורום על כלל החברים היא טובה מאוד, במקרה שלך הרבה מעבר ללמידה מניסיון האחר, אלא גם בעידוד לפתיחות של כולם.
יישר כוח
סיגי
אל תתן לפחד לשתק אותך, קח אוויר... הרבה אוויר, חבק אותו, וצא איתו לדרך...
עוף כמו ציפור, שחרר את כל הלחצים...
השמים הם הגבול.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
סיגי כמו שאני תמיד אומר לאחרים - נאה דורש, נאה מקיים !

מי שרוצה שאחרים ישתפו צריך גם לשתף, לא משהו ראוי לציון לדעתי רק טיפה יושר אישי.

מנותק נועם פרידמן

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
צחי אני לא ממש ראיתי את ההמראה שלך ,אני ראיתי את שתי ההנפות שלא הצליחו ואז היתעסקתי עם משהו אחר כשראיתי אותך צולל וכימעט נעלם מעבר לקצה,אתה צודק בקשר למיקום של ההמראה שהיה לא מוצלח,מה שכניראה טרם לצלילה ,עוד 5-7 מ ימינה היה חוסך לדעתי כמה דפיקות לב מואצות לך ולחבריך :o