כתב נושא: האירוע שלי - אירועים מהשנה הראשונה בספורט הרחיפה  (נקרא 796 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק גולדי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Bollero III
    • דוא
לידיעתם:

http://parawiki.yuvdi.com/index.php5?title=השנה_הראשונה_שלי_בספורט

אם יש משהו שמישהו לא אוהב שפורסם, נא ליידע אותי...
"...השחף המגביה עוף הוא זה המרחיק ראות..."

הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מה שיש כאן
מי אני ש-א-מ-ה-ר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
טוב אז עכשיו תורי, אומנם תאונות לא היו לי אבל כמו שציינתי כבר כמעטים היו גם היו.

הארוע מתרחש באפריל 94 בדיוק שנה מאז התחלתי לרחף.
טסנו מספר מצנחים בגלבוע בתנאים בינוניים כשבסוף נשארתי לבד באוויר קצת מעל גובה העמדה כשללא התראה העילוי החביב נפסק והלכתי לנחיתה, בדרך לנחיתה המצנח מתנדנד לי יחסית חזק (הקוליברי היה בלוק בלוק ... אבא של הבלוק) ונראה שמשהו שונה מכל הטיסות שאני מכיר בגלבוע. הגעתי מעל השביל של הפרדסים שם תמיד היינו נוחתים באותה תקופה, ועשיתי 360 כי עוד היה לי גובה, ראיתי שהסחיפה היא מערבית ואפילו חשבתי לעצמי שזה מוזר כי המראתי במזרחית ותמיד יש כאן מזרחית בנחיתה, גם בשמיניות הייתי צריך למשוך חזק מערבה כי נסחפתי מזרחה כל הזמן. הSים היו מהירים משהו והתישרתי עם הפנים מזרחה כמו בכל הפעמים האחרות בהן נחתתי בגלבוע כי בגלבוע תמיד נוחתים עם הפנים מזרחה.
בגובה 30-20 מטר הבנתי את הטעות שלי - אני נוחת ברוח גב!!!
מייד קפץ לי לזיכרון הסבר של יריב בן-טובים שאמר משהו על זה שב360 רואים מה כיוון הרוח ונוחתים מול הרוח, אבל הנקודה היותר חשובה בהסבר של יריב והיותר רלוונטית ברגע זה היא שהוא גם אמר "אם אתה כבר נוחת עם רוח גב פלייר טוב וריצה חזקה יחסכו לך הרבה כאבים".
הריצפה מגיעה במהירות מטורפת, אני מכין את עצמי לריצה וממתין עם הידיים למעלה עד לרגע האחרון ..... פלייר מושלם, ריצה בכל הכוח כ5 צעדים עוד כמה צעדי הליכה כשהמצנח משיג אותי ונופל מולי.

לפני המסכנות כאן מגיע תודה קטנה לאיתי אלמוג שבמהלך הקורס (סוף טיסה חמישית) ראה את הנחיתות המזעזעות שלי (בטיסות הראשונות שלי בניתי בעיקר על העובדה שיכולתי לרוץ מאוד מהר) ולקח אותי הצידה בסוף יום טיסה והסביר לי במשך חצי שעה איך עושים פלייר כמו שצריך. ואם יש מישהו שיכול להסביר על פלייר במשך חצי שעה בלי לחזור על עצמו זה אלמוג.
מאז אותו הסבר הנחיתות שלי השתנו מקצה לקצה, אם בחמש נחיתות הראשונות שלי בחיים נשארתי שלם בזכות רגליים חזקות ומזל מאז אני לא צריך לא רגליים חזקות ולא מזל בנחיתה.
איתי בטח לא זוכר את אותו הסבר כי היו לו עוד הרבה חניכים מאז, אבל אני מודה לו כל פעם שאני נוחת.

והמסכנות שלי מהארוע:
1) באוויר שום דבר לא טריויאלי צריך לחשוב מה אתה עושה לא לטוס כמו רובוט "כי ככה תמיד...".
2) לא רק לחשוב מה אתה עושה אלא גם לחשוב לאן תביא אותך הפעולה שאתה רוצה לעשות.
3) פלייר טוב באמת יכול לחסוך הרבה כאבים.
4) פלייר טוב יכול גם לפצות על שיקול גרוע בגישה לנחיתה, למען האמת פלייר טוב יכול לפצות על מגוון שלם של טעויות שבשילוב עם פלייר גרוע יכאבו.
וכמובן...
5) אם כל הסימנים מראים שהרוח מערבית - הרוח מערבית.
don't fly faster then your guardian angel