כתב נושא: אתר צרעה....  (נקרא 1376 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק שוקי ציוני

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אתר צרעה....
« ב- : May 22, 2007, 05:00:29 pm »
שלום לכולם....
היום הכרתי לראשונה את אתר צרעה (מסתבר שזה מאחרי הבית שלי ולא הייתי מודע). אני חייב להגיד שהמראתי בספק כי הייתי לבד ונחתתי בסיפוק מהטיסה המדהימה הזאת (הערכת גובה של 800 מ' +-). כמובן שהטרום טיסה לקח לי המון זמן, הייתה לי הזדמנות לשחזר את הקורס של דרגה 1 (כיווני רוח , עוצמה , משבים, בזים שכנראה שכחו איך מזיזים את הכנפיים וכו').
האתר הזה (לאלה שלא מכירים כמובן...) הוא הגובה 250-300 מ' (לא היה איתי הואריו) והוא מדהים ביופיו (נוף מקביל ביופיו לגלבוע, מבוא חמה והתבור), הוא פונה לכיוונים דרום עד מערב וביום יפה אפשר לראות את הים , ת"א, ארובות של אשדוד, רמלה וגריית גת.
אפשר להגיע עם משפחות כי המקום מאחור מיוער עם מקומות ישיבה לפיקניק ובנוסך יש מערות ומסלולים לטיולים רגליים, רכובים ועוד..(למשל האפיפון שלי שנתקע בין העצים).
בכל מקרה...אני אשמח לשמוע מח'ברה שהיו כאן או שמכירים את המקום/האתר לספר אם ישנם סכנות רחיפה באתר שלא הצלחתי להבחין בהם ..ובנוסף אם אפשר לבצע טיסות קרוס (ולאן???) או שרק טיסות מקומיות????
אני אשמח אם גם אתם תכירו את המקום, ולאלה שרוצים להגיע, אשמח להצטרף או להסביר איך מגיעים.
להשתמע ולהתראות
שוקי ציוני 050-7413536

מנותק elad_sinai

• הגעתי לאוסטרליה
בעניין: אתר צרעה....
« Reply #1 ב- : May 22, 2007, 07:12:58 pm »
שוקי שלום!
האתר בהחלט טומן בחובו הרבה מאוד סכנות הן בהמראה בטיסה ובנחיתה, לדעתי מוטי מכיר את האתר היטב כדאי שתתיעץ איתו לפני שאתה ממהר לטוס שם.
אני אישית ביקרתי באתר ולא העזתי לעלות לאויר לבד מבלי עצות של אחרים שרחפו שם, מקוה לעשות את זה מתישהו באתר צרעה.
שמעתי על אנשים שיצאו לקרוסים מהאתר לכיוון ירושלים, לדעתי זה בעייתי עם נתיבי תעופה, כדאי לבדוק את העניין היטב לפני שאתה יוצא לקרוס משם.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #2 ב- : May 22, 2007, 09:50:46 pm »
האתר בדיוק מתחת נתיבי גישה של נתב"ג ותל-נוף וקרוב ל CTR שלהם.

לא הייתי טס שם גם תמורת תשלום.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אורי טל

• משחק בארגז החול
    • דוא
« Reply #3 ב- : May 22, 2007, 10:56:05 pm »
קצת לגבי אתר צרעה.
גובה מעל פני הים 350 מטר.
גובה מעל שדה הנחיתה 70 מטר. במידה ועולים 100 מטר ויותר מעל העמדה ניתן לנחות בשדות בחוץ.
העמדה מתאימה לרוחות דרומיות עד דרום מערביות.
ברוח חלשה יורדים מהר מאד למטה.
ברוח חזקה יש סכנת הסחפות לאחור, יש יער כ 20 מטר מאחורי העמדה.
ברוח דרומית עם רכיב מזרחי יש לפעמים רוטור בצד שמאל של העמדה.
ברוח עם רכיב מערבי צריך להזהר לא לעבור יותר מדי מזרחה, קשה לחזור והנחיתה היא ביער.
האתר בתנאי ריכוס מאפשר טיסה ביחד של 2 עד 3 מצנחים, מאד צפוף.
שדה הנחיתה קטן וצמודים אליו עצים שאוהבים מצנחים.
מאד רצוי לבוא פעם ראשונה עם מישהו שמכיר ולקבל הסבר במקום.
העונה ה"טובה" בדרך כלל בחורף, עונות מעבר. יציאה לקרוס מחייבת גובה טוב, יש יער מאחור כאמור. עד היום קרוסים בוצעו למודיעין לטרון ונחי אלון הגיע פעם גם למבשרת.בגדול רוח דרום מערבית תוביל לקו הירוק ולכיוון רמאלה. מצורפת תמונה של שדה הנחיתה.
אורי טל.

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #4 ב- : May 23, 2007, 12:02:12 am »
הייתי באתר הזה פעם אחת, לא טסתי,
אבל ההרגשה הכללית היא "אני לא מאמין שזה בכלל אתר רחיפה" מי שמבקר באתר מבין זאת מייד
זה ממש לא אתר טיפוסי, שדה הנחיתה נמצא במרחק כזה שרק אם עלית לגובה מסויים (אורי טוען 100 מטר) אז אתה מצליח להגיע אליו, ואם לא עלית מעל 100 מטר?
כל שלל העצים בסביבת האתר עושה אותו אתר הדורש מקרמה! עמדת ההמראה קטנה מאוד, בשוליה עצים, משהו הרבה יותר סגור מהשאבי לזכרוני, אבל זה היה מזמן, לטעמי, יותר מדי סיכונים ואפשרויות להכנס לפינה באתר הזה, האם זה שווה את זה?
אקיצר, אומנם אתר קרוב לבית, אבל ביום של רוחות דרומייות לא הייתי מבזבז זמן עליו, והייתי אומר רק שני מילים "הר הארי" - ללא ספק האופציה האולטימטיבית, רחוק אבל שווה!

לולא החברה המרחפים מצרעה אני לא חושב שהאתר הזה היה קיים, כי אף אחד לא היה מנסה להמריא משם, זה נראה לי יותר מדי
אשמח לדעת שאני טועה, ושיוכיחו אותי על טעותי, אני אהיה בין המאושרים הגדולים לדעת שיש אתר תרמלי ליד הבית ולנסיעה קצרה על כביש מס' 1 אבל לא בא לי להיות ה WIND DUMMY באותו יום כשלא מצליחים לעלות מעל ל 100 מטר מעל לעמדת ההמראה

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #5 ב- : May 23, 2007, 04:29:13 pm »
זהו אתר מיוחד במינו!

כדאי לשים לב לכל דבריו של אורי טל שזה לו "אתר הבית" והוא בין המנוסים ביותר בטיסות באתר זה.

האתר רב מגבלות ודורש מקצוענות.
גודל עמדת ההמראה פחות מגודל עמדת ההמראה בתבור צפון.
גובהו משדה הנחיתה כה נמוך, שעל מנת להמריא ולהחזיק עילוי רכס, מהירות הרוח צריכה להיות לפחות 18 קמ"ש.
לכן, לא בכדי נקבעה בימי האגודה המגבלה של מינימום דרגה 3 להמראה בו.

אם אפשר לטוס בו - זה כיף מדהים!
טיסות קרוס ממנו - לא לעניין כלל. 

ואם יש תנאים לטוס בו - מנסיוני, ברוב הארץ ובהר הארי בפרט, יהיה חזק מדיי.

חג-שמח,
אמנון

מנותק שוקי ציוני

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #6 ב- : May 23, 2007, 08:58:29 pm »
חג שמייח לכולם...
תודה על התגובות והעצות הייתי זקוק להן, בכל מקרה אני לא מוותר על האתר לפיקניקים וטיולים, לגבי רחיפות, אני אשמח לעשות את זה שוב אבל בטח לא לבד ובתנאים בטוחים כפי שהיה לי בערב החג. ובכל זאת למעוניינים צרו קשר.
תודה
שוקי

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
סכנה
« Reply #7 ב- : May 23, 2007, 09:14:18 pm »
כן סכנה, אבל לא באר צרעה או כל אתר מוכרז אחר. שוקי אני לא יודע כמה שעות טיסה יש לך ועל מה אתה טס, אבל למה לא כתבת את ההודעה הזאת אתמול?  אני משער שהיית חושב פעמיים לפני היציאה לטיסה .
אני קורא לכל מי שקורא ומתעניין: יוצאים לאתר חדש?  תרימו טלפון תבדקו באינטרנט אל תיקחו סיכונים.
להזכירכם אנו בפתחה של " עונת הרחיפה" . בקיץ כל דובי החורף יוצאים ממערות הפוך וטורפים טיסות ולצערינו זאת גם עונת התאונות!
תשאלו,תתעניינו ותמיד שיהיה נגד העיניים - כשיש ספק אין ספק.

הטלפון שלי לכל שאלה בענייני רחיפה -050-6555557
טוסו גובוה ורחוק ותעשו ביטוח...