אני קורא את הנכתב כאן מתחילתו ולטעמי מרכז הכובד עבר לסגנון, למוזיקה ולא לתוכן.
העיקר הוא טיסה בתנאים העלולים להשתנות במהירות לקיצוניות והופכים להיות מסוכנים בזמן קצר.
ראשית אני רוצה להעיד שאין לי ,לא היו לי ולא יהיו לי אינטרסים מסחריים בספורט זה, אך יש לי ניסיון רב והכשרה הכוללת את כל ההיגדרים שנצברו במשך כ 20 שנה בארץ ובעולם.
אני עוסק בספורטים מסוכנים למעלה מ 30 שנה והמוטו שלי הוא : מי שרוצה לעסוק בספורט אתגרי/מסוכן,לאורך זמן , חיב להיות אדם זהיר!!!.
לעצם העניין, אני חושב שהספורט שלנו מסוכן ודעתי לא השתנתה לאורך כל השנים , נהפוך הוא - רק התחזקה.
אין טעם להגדיל את רמות הסיכון ברחיפה מעבר לאלו הקימות במזג אויר רגיל. היכולת , אפילו של מרחף מנוסה להבחין מראש בכניסת המערכת היא עניין של מזל ולא עניין של ידע. פעמים רבות הרוח החזקה מעבר למגבלות נכנסת בתוך דקה , הרבה לפני שהעננים יגיעו, לא תמיד אפשר להבחין בה על פני הים כאשר יש עננות כבדה ויש קצף על הגלים מלכתחילה. ארצנו התברכה בלפחות 300 ימי דאיה בשנה, כך שחרמנות טיסה אינה יכולה להוות סיבה לריחוף, אלא, לצורך של להוכיח משהו אחר שהוא מיותר. אני יכול להעיד על עצמי שכבר עשיתי פה ושם טעויות בדאיה , אך מעולם אני חוזר מעולם לא טסתי ביום של כניסת מערכת! ואני יודע לנחות גם במצבים קיצוניים בהם הרוח מעבר ל40 קמ"ש, ארועים שקורים בעיקר בטיסה באלפים כאשר התנאים בכל עמק הם שונים, אך מצב זה הינו בלתי צפוי ואינו מומלץ לביצוע.
לסיכום המראה ביום של כניסת מערכת מגדיל את רמות הסיכון לגבהים שלא רצויים למרחפים מכל הרמות, כולל מרחפים מאוד מנוסים כמוני קל וחומר לאחרים.