כתב נושא: העובדות על ההמראות ב"צפוניות" אתמול בתבור  (נקרא 1225 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ittai

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
אריה,

1. הכל קשור אחד לשני ובסופו של דבר רזרבי.

2. העמדה דורגה בזמנו דרגה 4 ואף נפסלה לשימוש.

3. לא היו מהתבור ברוח צפונית ליגות לבית שאן !!! היו מהתבור ליגות ברוח מערבית לכיוון יבניאל ומשם ברוח צד לבית שאן.
היו ליגות ללא רוח עם טאסקים שיצאו לכיוון עין חרוד - שדה נחום וחזרה לעין חרוד.
טסקים לבית שאן היו מזיכרון בצפון מערבית.

4. תחקיר על האירוע כל אחד יכול לעשות, השאלה מה התחקיר שווה . אף אחד לא צריך אישור מיעקי .
יפה שכבר פסקת שמביני עניין מונעים אולי מאינטרסנטים נוספים למעט התחקור הטהור והסקת המסקנות. מהלך הרוח כאן, וכווני הדיון שצפים בפורום אתה חושש שהסקת המסקנות היא שגויה, מטעה ואינה קשורה במאום למציאות.

לאחר ששוחחתי עם יעקי לא פרסמתי דבר בנוגע למסקנות אליהן הגעתי אז כיצד אתה כבר יודע  שהסקת המסקנות היא שגויה, מטעה ואינה קשורה במאום למציאות?

במילים אחרות כבר תחקרת ויש לך מסקנות  - אולי תשתף אותנו (כמבין עניין כזה או אחר) ?

אגב תיחקור תאונות מטרתו היא בטיחות נטו ומניעת התאונה הבאה, לא מציאת אשמים!

Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק שלמה ניסן

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני פצוע מיום 18.10.06 אני אתגבר אלחם ואנצח
    • דוא
הכפרי המאוכזב
איתי לנואל כנראה שאני היחיד שיכול לואמר על עצמי שאני טיפש. ואמרתי זאת מספר פעמים, בשלוש השנים האחרונות
איך וכיצד נפצעתי קשה ברגלי עד היום-מרוב טיפשותי
חבל שמפצעתי הקשה לא למדו אחרים וגם אחרי פצעתי נפצעו מרחפים נוספים ואף הרוג
בריאות טובה לכולם

עד מתי ההתלהמות בפורום גם שהערות הם נכונות ובמקום..... הם נכונות
קראתי טוב יותר מכולכם את החומר שנכתב-זה מה שאני עושה קורא.
אני שמח לומר לכם שמי שיוצא אכן ברכיב צפוני מהתבור הוא טיפש.אם לו טיפש אז מהוא? ואם זה נגמר בטיסות של
שבועיים האחרונים רק בפתיחת מצנח לזרבי דיינו והיה הרבה מזל משכל
כאשר אני קורא חומר כתיב גם כשאין נקודות ופסיקים אני יוצר אותם בקריאה
אז כל אילו שלא הצליחו להבין שיקראו שוב,על מנת להבין
מה יש להבין - לרסן את החרמנות-לדחות ליום אחר,היכן הבעייה מלבטל טיסה! האם יקרה אסון
האם לו עדיף על פציעה!
מכל מלמדתי השכלתי כנראה שאני לא יראה אותכם בהרים?סימן שאלה לצחי היקר
שנה טובה
חג שמח
מועדים לשמחה
הכפרי האוהב

עשו את הספורט מהנה=ותהנו
הטו אוזן קשבת לסובבים אתכם
וחזרו הביתה בשלום

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
בעניין: העובדות על ההמראות ב"צפוניות" אתמו
« Reply #22 ב- : October 06, 2009, 07:01:55 am »
נתי אתה גדול שוב תשובה לא עיניינית עם עובדות לא נכונות.

רק תיקון עובדות יש מי שמוסמך לתחקר ויש  גם אנשים שעברו קורס וקיבלו תעודה אשר מוכרת ע"י מנהל התעופה אבל....... כול זה לא קשור לזה שאפשר לתחקר מסודר ולעיניין ולילמוד מזה למען אחרים לא יחזרו על אותה טעות.

אתה וכנראה גם אריה חושבים שיש פה איזה שהוא אינטרס מסחרי אני אשמח עם תספרו לי מהו האינטרס שגם אני השכיל.

ולאריה 1000 המראות בצפונית בתבור לא ישנו את העובדה שזה לא בטיחותי להמריא בצפונית בעמדה המערבית!

העמדה הצפונית עוד קיימת  למרות שיש לה את הבעיות שלה ודעתי האישית למרות שלא הייתי שם כבר 6 שנים (מה גובה העצים כיום?) היא ללא ספק הייתה יותר בטוחה בצפונית מהעמדה המערבית.

שי לנואל

« עריכה אחרונה: October 06, 2009, 07:03:57 am על ידי שי לנואל »

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
לא הייתה צפונית בזמן ההמראה בעמדה המערבית!
אבל מי כמוכם יודע? הרי אנחנו המראנו מהמקלדת ואתם הייתם שם פיזית?
איתי, הליגות לכוון עמק בית שאן התבסססו על החזית שהרוח תסתובב ותצפין ולאחר טיסה מזרחה (אלומות, או יבניאל) נטוס דרומה. יש לי הודעה אילך בפרטי.
כל אחד יסיק מה שהוא רוצה, יש קופצים בראש. לי באופן אישי יש עוד המון מה ללמוד ולהתשפר. לעומת אחרים שיודעים כבר הכל, מבינים הכי טוב ובטח שאף פעם לא טועים.
די, הדיון הזה לא מוביל לשום מקום חיובי. אני אגיב ברצינות לדברי טעם שיכולים לעזור לכלל המרחפים ולא לקביעות מי כאן החכם ומי הטיפש.
אריה

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
אריה לא קיבלתי הודעה בפרטי.

אני אישית כבר כתבתי שההמראות היו לתוך מערבית  בעמדה שמסביב צפונית.

הסבירו לי את זה המרחפים עצמם וגם יובל כתב זאת.

לכולנו יש מה ללמוד - כמורה ומחנך בישראל שארית המשפט שלך מיותרת (לעומת אחרים שיודעים כבר הכל, מבינים הכי טוב ובטח שאף פעם לא טועים.)

אף אחד לא בודק פה מי חכם ומי טיפש.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
את הנושא של לא ממריאים ברכיב כללי צפוני בתבור הפנמנו
למרות ידידי היקר  איתי (אני בדעתו של אריה יעקובי הוא היה שם ראה והחליט וכך פעל על פי ניסיונו הרב ומה שמתאים לאריה לא מתאים למרחף אחר-וכנראה על זה אין לנו עוררין ).
אבל אני לא מצליח להבין מה היה בארוע ומתי ההחלטה לפתוח מצנח רזרבי ?
מהבנתי "שמועות " המצנח הרזרבי לא נפתח ומה שבלם את הפגיעה בקרקע הוא המצנח הראשי ?
למה המצנח הרזרבי לא נפתח ?
אך צריך לפעול במצב דומה ("נידנודים בתחושה של בובה על חוט ")?
נושא יצאה מספירלה שדיברנו עליו בארוע יורם אגמון איך יוצאים ממנה עלה שוב "בשיחות מיסדרון ".
האים מעבר קורס SIV היה משפר את התפקוד של המרחף ?
אני מציע שכל אחד יענה לעצמו איך הוא היה פועל במצב דומה
וכמובן ברכות החלמה מהירה ליקי ונשמח לראות תחקיר אישי על מה שהיה שנוכל ללמוד יותר כולנו
חג שמח
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: העובדות על ההמראות ב"צפוניות" אתמו
« Reply #26 ב- : October 06, 2009, 09:31:21 am »
חברים הבעייה בשרשור הזה (ובעוד לא מעט שרשורים בזמן האחרון) היא שכולם כמעט מתרכזים בתפל ולא בעיקר.

זה שאיתי מחליט לכנות "טיפשים" את מי שממריא בצפוניות בתבור זה אולי לא יפה אבל זה לא העיקר פה!

אריה העובדות כפי שאני רואה אותם:
1) לא הייתי בתבור באותו הזמן ולכן אני מסתמך על חברים שסיפרו לי מה היה.
2) חלק מהחברים אומרים שהיה כל הזמן צפוני וחלק שהיה צפוני עם לפעמים משבים מערבים על העמדה. ז"א כולם מסכימים שהרוח הכללית הייתה צפונית (לפחות אלו שאני דיברתי איתם).

עכשיו השאלה היא כמה נכון זה להמריא בעמדה המערבית כשידוע שהרוח הכללית היא צפונית?
לדעתי האישית זה לא נכון להמריא במצב הזה, לא שזה לא אפשרי אלא זה פשוט לא נכון לעשות.

ואתן דוגמה קיצונית יותר: ברוח מערבית אפשר להרגיש בעמדה בגלבוע משבונים על האף ואם הרוח לא חזקה אתה יכול להמריא במצב הזה בלי להתרסק על הסלעים, אבל בין אפשרי ונכון לעשות יש הבדל.
ולמי שחושב שהדוגמה קיצונית מדי אז א) כבר עשו את זה ויותר מפעם אחת, ב) יותר אנשים התרסקו בתבור בצפוניות מבגלבוע במערביות.

אדרי הדיון על פתיחת הרזרבי מחכה שיעקי יפרסם את הפרטים מנקודת מבטו (ואם לא יפרסם כנראה שלא יהיה דיון).
בכל אופן רק אציין שדיברתי עם יעקי קצת אחרי הארוע ולפי מה שהבנתי בסופו של דבר הרזרבי כן בלם אותו ממש רגע לפני הקרקע.
אבל בוא נחכה עם זה עד שיפתח הדיון בנושא.
« עריכה אחרונה: October 06, 2009, 09:33:49 am על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אריה יעקבי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אני לא מפחד למות, אני רק מת מפחד
איתי-סליחה.
צחי-כל המרחפים היו בעמדה לאחר ששלשותנו היינו כבר ממזמן על הקרקע (גם יעקי אחרי האירוע). בזמן ההמראות שלנו הייתה רוח 0 עם משבונים טרמליים לכל כוון. חבר אחד עוד ישב בצל בזמן ששניים מאיתנו התארגנו. שוב, אלה העובדות הרבה לפני כל הרעש של הצפונית.
כן, להמריא ברוח צפונית מהעמדה המערבית בתבור זה מאד מסוכן.
תגובה אחרונה לנושא זה.
חג שמח.
אריה

מנותק יובל - נשרק'ה..... נשר מצנחי רחיפה

• הגעתי לאוסטרליה
  • הדרך לעמדה רצופה כוונות להגיע
    • דוא
צחי שאלה:
בשבועיים וחצי האחרונים, הרוח ומז"א עקביים -רוח צפונית לאורך החוף, במבוא חמה מערבית ובתבור יוצאים לטיסות נהדרות כאשר הרוח הכללית באזור צפונית (למעט יום או שניים של דרומית).
למה באת לטיסות בתבור?
הרי נפגשנו שם.
נכון שאתה מהווה דוגמה מצויינת לפתגם: "אחד בלב אחד בפה" (ולא באיפכא מסתברא).
ויתרת בכמה הזדמנויות על ההמראה בגלל שלטעמך הרוח לא התאימה (צפונית מדי ,חלשה מדי וכו').
למה הגעת בכלל לעמדה?
אני מנחש שבגלל שאתה אוהב לטוס, קיווית לחלון המראות שיאפשר להוציא טיסה טובה.
אפתח על כך שירשור נפרד -"למה אני טס"?).
חלון המראות כשמו כן הוא הזדמנות קצרה להמראה בטוחה.
זה בדיוק מה שעשינו.
שאלה אחרת ,למה הדיון התעורר רק עכשיו?
דה...

מנותק חיים אוסין - קרלוס

• מצאתי פסיפס
  • The art of letting go...
    • בלוג - נפאל
    • דוא
נוצר מצב בו "מי אמר" חשוב יותר מ"מה נאמר".
אנחנו מוצאים עצמנו בזירת "יודעים" במקום בזירת "לומדים".
במצב זה, חוסר הסכמה היא פגיעה בבעל העמדה.

האמת בדיון מסתתרת מאחורי טענות להיותך צודק, הנשענות בעיקר על האשמות להיותו טועה. במהרה אין יותר דיון, לעיתים הוא כלל לא שם. הדיון מפנה מקומו לקרב עקיצות, סתירות לחי, יריות מהמותן ולעיתים יריות מכוונות היטב למקומות הכי כואבים.

מתפתחת מלחמה על אמיתות מדעיות. המדע, הפיזיקה, יצרו את הכנף. כאשר אנו נרתמים, אנו נכנסים לתחום האמנות, משחקים שח עם הטבע, עושים איתה אהבה.

מלחמה זו מתנהלת כאילו לא באמנות המעוף מדובר, אלא במדע המעוף.
החלק המדעי מסתיים ברגע שלכנף רותמים רתמה וטייס ויוצאים לאוויר. אנחנו עפים אל איזור הדמדומים של הסטטיסטיקה. במושגים מדעיים, אנחנו מתבוננים במצב כאוטי. מזג האוויר ומזגו של הטייס, מותירים קנבס בהשראתו של פולוק.
אין אמת באמנות.

יש המתבוננים על עין הסערה ושואלים. יש החמושים בתשובתם לפני נשאלה השאלה, ברגע זיהוי הסערה. הבנה מעמיקה נדחקת לפינה על ידי כללי אצבע.

כללי האצבע נועדו למנוע תאונות. תאונה, לגוף מסחרי כואבת שבעתיים. כסת"ח מתפתח.

ככל שאנו מתקדמים, ככל שאנו מטפסים בסולם הנסיון ואיכות טיסתנו עולה, אנו מרגישים יותר ויותר את הפער בין הערכתנו את התנאים לטיסה, לבין גבולות הגזרה המוגדרים על ידי כללי האצבע. 

יש פעמים בהן בתחושתנו יכולנו לצאת, אך לא יצאנו. לא יצאנו כי פעלנו על פי כלל אצבע.
היום, אנו נענשים בכל מקרה. אם חרגנו, על ידי המסטרס, ובכניעה, על ידי תשוקתנו הרותחת, קול המים הצוננים פוגשים גחלים לוהטות. לפעמים נענשים על ידי שניהם בו זמנית, נקרעים במיטת סדום.

ככל שנפנים את גבוליות התנאים טרם החלטה לצאת, נערך לטיסה בתנאים לא אידיאליים, נחדד את התודעה להגדלת מרווחי ביטחון, נתאים טיסתנו לתנאים תוך ערנות לטבע, לתנאי הטיסה והשתנותם, תוך חיפוש אקטיבי לרמזים מהסביבה ... כך תישמר תשוקתנו ויישמר גופנו.
תנאים גבוליים מפתחים את החושים.
למעשה, אנו תמיד חשופים לתנאים גבוליים. ביום המושלם ביותר מופיעים מצבים גבוליים. זהו טבעו של הכאוס. הרבה נפגעים משאננות בתנאים טובים. לרוב, הסיפור מתחיל במילה "פתאום". אין "פתאום". זה היה שם לפני שהגענו. פשוט לא ראינו את זה.

*

במקרה האחרון, כלל האצבע היה ש"בצפוניות לא טסים בתבור".

אחד משלושה דגלים מתנפנף עם רכיב צפוני הוא תנאי הכרחי אך לא מספיק להגדרה כי "אין תנאים לטיסה בשל רוח צפונית". "רוח צפונית" היא ההגדרה האופרטיבית למצב בו רוח נשפכת מעבר לרכס של נצרת תוך יצירת מערבולות בטווח של כ2 -3 קילומטר. העמדה בתבור נמצאת בתוך הטווח הזה, לעיתים באזור היותר מחותחת, תלוי בעצמת הרוח. במצב זה, קריסות שלא מתופעלות ביעילות מרבית עלולות להפגיש אותך עם עצים או סלעים. הדבר הכי בטוח בהר הזה הוא ההפתעות שלו, אומר לי צחי.

תודה ליובל, צחי ואיתי שעזרו לי להחכים.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
יובל ביום היחיד שבאתי לתבור השבוע בכל הדרך מעפולה לתבור ראיתי רוח דרום דרום מערבית (וטסתי, אומנם דרק של טיסה אבל טיסה). יום למחרת שהרוח הייתה דרום מזרחית לא באתי לתבור אלא להר הקפיצה. בניגוד לאחרים.

אני גם שאני מאוד רוצה לטוס אני בודק את כיוון הרוח ובא לאיפה שנראה לי הכי סביר, אם אני מגיע לעמדה ואני רואה שטעיתי אני לא ממריא. בניגוד לאחרים.

אני לא מכיר מצב כזה שבמשך שבועיים מזג האוויר נשאר קבוע, אפילו לא בקיץ. ובטח שאם בסוף השבועיים היו יומיים שונים מכל השאר אז ברור שזה לא יחזור בדיוק למה שהיה לפני היומיים האלו.
לפני כל יום טיסה אני בודק מה התחזית למחר ולא מה היה בשבועים האחרונים!!!

ביומיים האחרונים לפני היום המדובר הרוח הייתה דרומית עד דרום מזרחית במשך היום ואחה"צ התמערבה לזמן קצר ואז הצפינה, שזה בפרוש מזג אוויר שונה בתחליט מרוח צפונית או אפילו צפון מערבית עם משבים מערבים (לדברי חלק מהחברה), וצריך להתייחס אליו ככזה ולא להגיד שזה בדיוק מה שהיה בשבועיים האחרונים כשזה לא.

לא היה לי כוח לבדוק יותר מדי אבל לפחות בשני טרקים של טיסות של יורם בשבוע שלפני רואים סחיפה דרום מערבית באחד ודרומית בשני. יחד עם שישי ושבת זה כבר 4 ימים מתוך השבוע שלפני!

אגב גם לדברי יעקי הרכיב הצפוני היה ברור  כשהמריא אם כי לא חזק, והוא אפילו ציין שבד"כ הוא לא ממריא בכיוון כזה.
(יובל אני יודע שעוד לא הייתה בעמדה כשיעקי המריא אבל חשבתי שכדאי לציין זאת).
don't fly faster then your guardian angel

מנותק בניבן

• משחק בארגז החול
    • דוא
קרלוס!
היטבת לבטא במילים את מה שחשנו באותו היום וחשים אלה שעוסקים בעצמם בספורט לאורך שנים (ראה שרשור קבוע בראש הפורום מאת א. קובלינר).
התמונה שונה מעט כאשר עוסקים בהדרכה והקניית ידע לצעירים שחושיהם והבנתם עדיין בתחילת הדרך (אולי זה המקור לחלק מהשונות בדעות).
בכל מקרה, קבל שאפו ענק !!!!
התגעגעתי לכתיבה שלך. אין עליך!!
בני

מנותק יורם אגמון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
קרלוס, אמרת יפה, ואם נצטט את אריק:
              יש אנשים שמטפסים על הרים
                  יש אנשים שצונחים מגבהים
                  יש אנשים שרוכבים על סוסים
                  ויש כאלה שגומאים רחקים