יצאנו חן כץ, שי ועודד לבנוני והתחלנו בשרונה- משבונים מזרחיים נחמדים. החלטנו לחסוך את העלייה ברגל וללכת להמתין בסבלנות בתבור.
רוח צפויה - צפון מערבית מהצהריים.
שעה 12:00 עדיין אין רוח מוגדרת, מדי פעם משבונים מכל 4 כיווני השמיים.
שעה 12:30 הרוח למטה דרומית ברורה (עשן של כמה מדורות) ונכנסות תרמיקות שנהיות נחמדות - החלטנו לצאת.
שעה 13:00 עולים בתרמיקות קטנטנות ליד ההר עד שתופסים אחת טובה ומתחילים לעלות..1000..1200.. 1400, אבל אני בתרמיקה אחת נסחף דרומה מעט (מאוד) ושי בתרמיקה אחרת נסחף צפונה מעט (מאוד) - מוזר, בערך ב- 1400 נכנסתי כנראה בין שני זרמים- 50% קורס בימין, מתקן מיצב...ואז 50% בשמאל, מתקן מייצב ואומר - טוב נו נלך מפה...ואז קריסה קדמית מלאה והמצנח בייגלה מעליי - משיכה קטנה בברקס ושחרור לתת למצנח לצאת בעצמו (בשביל זה קניתי קארמה...) תוך כמה שניות המצנח מתמלא חיים, טס קדימה. אני משחרר ברקס כשהמצנח ממש מול הפרצוף שלי ומתייצב מתחתיו - איבדתי 150 מ', לא נורא... מקום לא טוב - המשכתי דרומה לכיוון כפר תבור וחיכיתי לשי שיצטרף לטיסה מערבה.
הרוח נהייתה תוך 10 דק' צפונית מערבית ואנחנו ממשיכים בגובה 1800-2000 ליבניאל.
מעל המאגר פתאום הרוח שוב דרומית מזרחית- אנחנו נסחפים בתרמיקות חזרה לכיוון כפר תבור.
עילויים של +4.5 וסינקים של -4.5 5 אחרי כמה דקות פתאום הרוח נהיית שוב קצת צפונית מערבית.
ברגע שעברנו את רכס יבניאל מול מנחמיה- פתאום 0 רוח, אין עילוי, אין תרמיקות ואין כלום עד נחיתה בצמח.
הרוח בתבור - צפון מערבית חזקה, ביבניאל - דרום מזרחית, ובצמח הכל עומד....
יום מוזר מאוד וחדש לי , אבל היה מלמד ומהנה (אולי זה בגלל שרק לפני שבועיים התחלתי לצאת לקרוסים וזה לי רק הקרוס החמישי וכל טיסה אני חווה דברים בפעם הראשונה-ובטח התגובה תהיה, ככה זה עונות מעבר..זה מוכר וידוע).