כתב נושא: עמותת אלי"ע - בקשה של זיוה אפשטיין  (נקרא 180 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
עמותת אלי"ע - בקשה של זיוה אפשטיין
« ב- : September 23, 2009, 11:21:03 pm »
לפי בקשה של זיוה אפשטיין אני מצרף כאן אימייל ששלחה לי

אמיר שלום
אני פונה אליך בבקשה מיוחדת.
זכיתי להיות פעילה ולאחרונה גם יו"ר עמותת אלי"ע. זוהי עמותה המטפלת בפעוטות וילדים עיוורים ולקויי ראיה. ומחזיקה גנים בכל הארץ.
לפני שבוע יצאנו בקמפיין חשיפה של העמותה. במוקד הקמפיין סרטון בן חצי דקה המראה את העולם דרך עיניו של ילד לקוי ראיה. הסרטון מופץ באינטרנט ויוקרן בקרוב ברשתות הטלויזיה השונות, במודעות בעיתונות ובשלטי חוצות. כל זה קבלנו בתרומות מהגורמים . השונים.  בחודש וחצי הקרובים ניתן לתרום לעמותה 10 שקלים באמצעות הטלפון הסלולרי. .
מה אני מבקשת. מצורף מכתב מאב לילד באלי"ע, אנא העלה מכתב זה  ובו גם קישורים לסרטון ולאתר העמותה, בפורום של המרחפים. אולי זה לא קשור ישירות, אבל לחבורה של רוח הקודש, ששמה לה למטרה את העזרה ההדדית- מתאים לי לפנות ולבקש בקשה זו.
ולמי מכם שמעונין לדעת או לעשות יותר אשמח אם תתקשרו אלי
בברכת שנה טובה ותודה
זיוה אפשטיין
טלפון 03-9333316.

לכל מכרי וחברי שלום,

החלטתי לשתף אתכם בסיפור אישי אודות משפחתי.

בני הבכור רועי נולד פג בשבוע 25 כאחד מזוג תאומים במשקל 716 גר' ועם דימום מוחי בדרגה 3 מתוך 4. אחיו לא הצליח לשרוד את הלידה המוקדמת ונפטר כעבור 5 ימים.

רועי שהה בפגיה כ- 4 חודשים, כשבחודשיים הראשונים היה מחובר קבוע לצינורות ההחייאה.

עקב ההנשמה הממושכת בחמצן, חלה רועי במחלת ה- ROP (Retina Of Premature), אשר שכיחה בקרב פגים הנולדים בשבועות מוקדמים: רשתית העין אינה מתפתחת באופן תקין עד כדי עיוורון מוחלט.

לדאבוננו, לא הועילו ניתוחי הלייזר הרבים שבוצעו בשתי עיניו (יש רק 10 מקרים כאלו בישראל בשנה) ורועי נאלץ לעבור 3 ניתוחי עיניים מורכבים, שכאלו בוצעו בישראל לפני רק 5 פעמים.

ניתוחים אלו הצליחו להציל מקצת ממאור עינו השמאלית. בעין ימין הוא עיוור לחלוטין.

הדימום המוחי גרם ל- CP קל, אשר בא לידי ביטוי בשני אספקטים עיקריים (נכון להיום): עיכוב התפתחותי מוטורי ועיכוב בדיבור.

היה זה אך טבעי שרועי ימצא את מקומו בגן אלי"ע, אשר מטפל לא רק בקטינים עיוורים/ ליקויי ראיה, אלא גם בקטינים רב בעיתיים עם עיוורון/ לקות ראיה.

במסירות, באהבה ובהתמדה אין קץ מנסה צוות גן אלי"ע בפתח-תקוה, עקב בצד אגודל, להעניק לרועי כלים אשר מאפשרים לו להתמודד עם חיי היום-יום ושיסייעו לו להשתלב במערכת החינוך הרגיל או המיוחד.

תמונה של רועי (היום בן ½4 שנים)

[attachthumb=#]

במשך למעלה מ- 27 שנים מפעילה עמותת אלי"ע מסגרת יחידה מסוגה בארץ לקידום פעוטות עיוורים ולתמיכה בבני משפחותיהם: רשת של 3 גנים בבאר-שבע, פתח-תקוה וירושלים ועוד עשרות תוכניות חיצוניות לסיוע לאותם פעוטות עיוורים וליקויי ראיה.

העמותה מכינה כאמור את הילדים לשילוב במערכת החינוך הרגיל או במסגרות המשך מתאימות לפי צורכיהם ויכולותיהם.   

היות ופעילות העמותה מתוקצבת באופן חלקי בלבד על-ידי המדינה, מושלם התקציב מדי שנה מתרומות מקרנות, עסקים ותורמים פרטיים בישראל ובחו"ל.

על רקע המשבר הכלכלי והקושי בגיוס תרומות ממקורות אלו, אנחנו משיקים בימים הקרובים קמפיין להתרמה של אנשים פרטיים בישראל.

בליבו של הקמפיין סרטון פרסומת שיעלה לשידור בערוצי טלויזיה שונים במקביל לחשיפה של העמותה באינטרנט ובעיתונות המודפסת.

אני מזמין אתכם לצפות בסרטון (כחצי דקה) ב-
  אלי"ע - אגודה לקידום קטינים עיוורים ולקויי ראיה

לתרומה של 10 ש"ח תוכלו לשלוח SMS עם המילה אור למספר 5656.

לתרומה באמצעות הטלפון אנא חייגו לטלפון: 03-9336840 שלוחה 118.

לתרומה באמצעות האינטרנט אנא כנסו לקישור הבא: https://www.litrom.com/default.asp?artst_id=1219

אודה לכם מאוד אם תעבירו מייל זה הלאה לכמה שיותר אנשים.

תודה מקרב לב ושנה טובה לכולנו,

גיא שפורן

למידע נוסף על העמותה, תוכלו לבקר ב- www.eliya.org.il

כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]