כתב נושא: הסיוט של כל מרחף !!!!  (נקרא 959 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

avner83

• אורח
הסיוט של כל מרחף !!!!
« ב- : August 28, 2009, 12:22:05 am »
אני רושם את חווית הטיסה שלי מהיום (חמישי) על מנת לפתוח שיח מקצועי ענייני והולם

אני מבקש בהחלט מכל מי שיש לו מסקנות לגבי מה קרה איך למה וכיצד ניתן לתפעל את הבעיה בצורה יותר מהירה ויעילה אנא שישתף את כולם בנושא ....

פרטי הארוע :
היום בתבור כבר בשעה מוקדמת היתה עננות מרובה שהיתה עם רכיב צפוני חזק ההמראה היתה עם רוח צד וכל מי שלא יצא למשב טוב גירזן ,למרות שבחוץ היו כנראה כבר בשעה מוקדמת  תנאים חזקים (יורם יצא לקרוס בשעה מוקדמת לטרמיקה יפה)

לאחר שני טיסות קצרות אני ואילן עלינו לטיסה שלישית בשעה שתים בערך כאשר הרכיב הצפוני החריף ואף הרוח שהיתה חלשה התיצבה על איזור ה 20

כבר בשלב זה התגבשה הטעות והחלטנו לפרוס ולצאת על טרמיקה מערבית (יחסית)...
כאשר יצאתי היציאה לטרמיקה היתה מושלמת אך לאחר עליה של כ 15 מטר שברתי ימינה כדי להגדיל את רדיוס הסיבוב וליפנות שמאלה לטרמיקה ניזרקתי באלימות מהטרמיקה עם חצי סיבוב לכיוון הרכס (הוואדי והכביש) ושם הרוח היתה מעבר למהירות שלי ולא חדרתי ונאלצתי להאיץ כ 25% באוויר סוער מאוד כדי לצאת מהואדי ולא לנחות על הכביש או  על העצים 
שאלה אחת האים יש ונטורי בצפוניות ?  

לאחר שיצאתי ובירכתי על מזלי וקיללתי על טיפשותי נכנסתי לטרמיקה מקדמת הרוח וטירמלתי בנקל ובקו אנכי לאיזור ה900 מטר
בחוץ היה עננות רבה והעננים ניבנו לי מעל לראש הגעתי לבסיס ענן  ב 1400 ורכבתי על הרחובות היפים וטסתי לכיוון הכללי של בית שאן  לאחר גליד קצר בסינק פגשתי טרמיקה יפה (באיזור ה 4,+5+) ועליתי עד ל  1250 שם העילוי נחלש והיסתובבתי על +- 0.1 וכדומה תוך הסחפות ברוח מיתחת לפינה ה צפון מיזרחית של הענן(בשעה 14:30)
בערך באיזור הרכס צפונית לשרונה ויבניאל
הכול היה רגוע

בלי שום סימן ובאלפית שניה מצאתי עצמי נופל נפילה חופשית ללא מצנח מעל לראש וכאשר נפתח  אז חלקו הימיני רץ קדימה בטרוף ואני מצאתי עצמי מאונך קרקע פשוט נזרקתי כמו בובת סמרטוטים, מיד נפלתי לספירלה אלימה ותיקנתי וחווותי את אותו הדבר לצד ההפוך ופשוט הועפתי באוויר איין לי דרך לתאר את  העוצמה ואת הכוח שניזרקתי לכול עבר...
לאחר הפעם השניה  כבר לא היה לי שום אורינתציה לכלום.
ניסיתי לתקן ללא הצלחה את המצב כ 5 שניות לאחר שהבנתי כי איני יכול לרסן את המצנח וניזרקתי בזמן זה כהוגן החלטתי לעשות פול סטול (למרות שלא עשיתי זאת בעבר)  אז משכתי את שתי הברקסים לתחת אך ידי לא עמדו בעומס הרב ולא הצלחתי להחזיק את הברקסים כראוי ואף לא הפסיקה התנועת מטוטלת האלימה שזרקה אותי לכול הכיוונים כשעזבתי את ידי המיצנח עדיין היה משוגע ואף האנרגיה שלי (המטוטלת)  גברה זה היה עוד כ חמש שניות
ואז החלטתי ניסיון אחרון לפני הרזרבי ליפפתי ארבע פעמים את הברקסיםומשכתי בחוזקה  חיכיתי להערכתי כ 6, 5 שניות עד שהמיצנח היה מעלי והתנועה של הנפילה החופשית היתה יציבה(בלי נידנודים) בזמן זה ניזכרתי בכול ההסברים איך עושים פול סטול ששמעתי בחיים ועזבתי ריסנתי את הריצה של המיצנח ולאחר כ שלוש נידנודים טסתי שוב
מד הגובה הראה כ 850 בסך הכול ירדתי כ 400 מטר במשהוא כמו 15 שניות מטורפות.

אל הנחיתה ניגשתי עם אוזניים (תוך התעלמות מהעופות שטירמלו בסמוך :-) ונחתי ליד תחנת המיתוג(חברת חשמל) בעמק הירדן כשלוש קילומטר אחרי היצאה של הירדן מהכינרת

למטה הרוח היתה באיזור 25 עם משבים של 40 בקלות עם כיוון צפוני 

שאלות למה זה קרה ?
מה זה היה?
איך אפשר להגיב ביתר יעילות?

יש לי  השערות על מה זה היה אך השערות בלבד אז  בבקשה מי שיש לו מושג
שישתף ויעזור ללמוד ולהשתפר
 אשמח לענות על כל שאלות בנושא

והכי חשוב שנמשיך לטוס מלא
 ולא נחווה חויות שכאלה אף פעם ........

בברכה אבנר
« עריכה אחרונה: August 28, 2009, 12:26:13 am על ידי avner83 »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: הסיוט של כל מרחף !!!!
« Reply #1 ב- : August 28, 2009, 01:22:24 am »
התשובה לשאלה הראשונה תמונה בהבנה איך נוצר ונטורי, או בקיצור תמיד יש ונטורי.
ונטורי נוצר כשיש מעבר צר שמאלץ את זרימת האוויר להאיץ,בהר עגול כמו התבור תמיד יהיה ונטורי אין לזה שום קשר לכיוון הרוח ביחס למצפן. כיוון הרוח רק משנה את המיקום של הונטורי.

מדהים לראות כל פעם שיש כאלו שעדיין מתעקשים ללמוד על בשרם למה אסור להמריא בתבור בצפוניות, כן אפשרי להמריא אבל זה יכול להיות מאוד מסוכן. תגיד תודה שיצאת בזול ותשתדל ללמוד לעתיד.

(כאן לא בדיוק הבנתי איך טסת לכיוון בית שאן והגעת לכינרת)

זה קרה בגלל שטסת בתנאים חזקים מדי לטיסה. רוב האנשים לא מבינים שתנאים חזקים מדי לא בהכרח מכניסים אותך למצב חרום מייד עם תחילת הטיסה אלא מעלים משמעותית את הסיכוי לכך.

זו הייתה גזירת רוח שגרמה לפרונט מלא וחזק וכנראה שהמצנח נפתח לא סימטרי.

נראה לפי התאור שלך שלא זיהית את המצב ולכן לא הגבת בהתאם בשלבים הראשונים, ולכן התשובה לשאלה האחרונה היא ללמוד לזהות מצבי חרום ואיך להגיב אליהם (SIV).

המלצה שלי אליך ואל אילן - תפסיקו לזלזל בתנאי מזג האוויר ולהמריא בכל מצב שאפשר להניף בו ותתחילו להפעיל טיפה שיקול דעת מעבר ל"בא לי לטוס". כי אחרת תגמרו את הפעילות שלכם בספורט בגבס או גרוע מזה.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק elad_sinai

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
« Reply #2 ב- : August 28, 2009, 01:38:24 am »
מסכים עם כל מילה של צחי...

כדאי שתפסיקו לזלזל במזג האוויר, תשאלו את ברק פרידמן ועוד אחרים מה עלול לקרות כשממריאים בקיץ בתבור בשעה מאוחרת ומגיעים לכינרת.

הבריזה מגיעה בתקופה הזו לכינרת בסביבות שעה שלוש, נשמע בערך השעה שבה הגעת לכינרת אם המראת בשתיים וחצי...
אז לא פלא שהרוח היתה חזקה ומשבית בנחיתה.

בקיצור, סוף מעשה במחשבה תחילה...

מנותק אורון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #3 ב- : August 28, 2009, 08:16:32 am »
אבנר
טסת עם גי פי אס? תעלה את הטיסה ללאונרדו (נוכל לראות את ה"נפילה".)
אני יצאתי רבע שעה אחרי יורם בסביבות 11:00 טיסה נחמדה , באזור יבניאל הרגשתי שאני עומד להכנס לטרמיקה , הייתי מוכן ואכן טרמיקה "רעה, בועטת " ולא ברורה ראיתי שיש באזור מכבסה , אמרתי תודה והמשכתי .
סה"כ טיסה נחמדה.

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #4 ב- : August 28, 2009, 08:17:57 am »
אבנר
תודה על שיתוף הפורום באירוע .
האיזור ידוע" כמשולש (שרונה יבניאל אלומות ) ברמודה "
רוב האירועים האלימים היו שם ורוב פתיחות מצנח רזרבי
תודה
אדרי
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
« Reply #5 ב- : August 28, 2009, 08:26:46 am »
אדרי יגנוב
קבענו ב 9:00 ואתה עוד בבית
הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק יוגב ברנדט

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • תענוג בפיתה
    • דוא
« Reply #6 ב- : August 28, 2009, 09:03:50 am »
מזכיר בחלקו את האירוע שקרה לי  - לחץ כאן לקריאה

כמה עובדות מעניינות:
1. שנינו טסנו על ELLUS 2.
2. שנינו טסנו במשקלים שאינם מתאימים לחופה...מעבר לגבול העליון בכ- 5-7 ק"ג.
3. המקרים קרו באיזור קרוב.
4. המצנחים לא התאוששו מיידית מהאירוע ואבד יחסית גובה רב.

לא בטוח שאחרי SIV היית מזהה טוב יותר את המצבים (אני בכל אופן לא זיהיתי), אבל בהחלט היית יכול לעשות הזדקרות מלאה בצורה טובה ובטוחה יותר (היציאה שלך מהזדקרות יכלה להיות מכוערת יותר - תשאל את צ'ינו).

לא ברור לי למה התעקשתם לצאת פעם שלישית (גם עייפות זה גורם משפיע).

טוב שאתה שלם ובריא...

avner83

• אורח
« Reply #7 ב- : August 28, 2009, 09:57:09 am »
הי לכולם  ותודה על התגובות
יוגי נכון עובדה חשובה שאני אכן ב מישקל יתר על על החופה ואולי דבר זה החריף את הכול
למרות שעד כו לא חוויתי שום דבר קרוב וכמעט ולא היו לי קריסות כלל על אף העובדה שאני טס בזיכרון בצהורים באופן קבוע. 
לצחי צרפתי את מסלול הטיסה המשוער שלי אין לי gps אז זה מוערך בלבד הקפתי בעיגול את אפו שזה קרה על פי מיטב זכרוני

בנוגע לצפוניות
אני מסכים ש לצאת בצפוניות בתבור זה רע, והבעיה שאתה רואה אנשים עושים את זה ובגלל שהכול בסדר והם יוצאים לקרוס אז את "שוכח" למה זה מסוכן אני בכול אופן לא אשכח יותר:-)

אבל בנוגע לתנאים חזקים מידי
אם אתה מתקדם לאורך הטיסה לכל הכיווינים אז מה הבעיה  ?
אני שואל בכנות מתי אתה אומר לעצמך כמרחף חזק מידי אני נוחת
בשבילי זה אם אני מתקדם עדיין מול הרוח גם אם 2-3 קמש
ושהאויר מחוטחט במידה ניסבלת
יש עוד דבר ?

להערכתי מה שקרה לי זה קריסה קדמית אם פתיחה לא סימטרית
יש דרך יעילה יותר לפטור את זה מאשר פול סטול ?
כל התיקונים שעשיתי ממש לא עזרו למרות שבאמת התרכזתי במיצנח לא הייתי בפניקה אלא ממש ניסיתי לרסן את הריצות קדימה ולמנוע עוד קיפולים אבל לא הצלחתי

אגב משהוא עוד משהוא בזמן התקרית גם עשיתי איזה 360 בחוטים וביגלל שרצועות החזה פתחות  לגמרי זה הסתדר לבד
אז עוד תובנה  שאני חולק

אשמח לשמוע כמה שיותר דעות

בברכה אבנר

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #8 ב- : August 28, 2009, 10:29:50 am »
אבנר כשאתה יודע שבארץ בקיץ תמיד הרוח הולכת ומתחזקת לכיוון הצהריים אז כשאתה מתקדם רק 3-2 קמש מול הרוח זה אומר שבקרוב מאוד כבר לא תחדור בכלל.

דבר נוסף אני לא מאמין שבלי GPS אתה יכול מגובה של 1200 לדעת אם אתה מתקדם 2 קמש או טס אחורה 10 קמש.
במיוחד שרוב הטיסה שלך היא עם רוח גב ואז אתה אמור להבדיל בין 60 ל70 קמש מגובה של 1200 מטר, רוב האנשים לא מבדילים בין המהירויות ברכב על הקרקע בלי להסתכל במד המהירות.

GPS מכשיר חובה לטיסות קרוס מבחינה בטיחותית, הוא עוזר לך להבין מתי אתה צריך ללכת לנחיתה לפני שיהיה חזק מדי.
don't fly faster then your guardian angel

avner83

• אורח
« Reply #9 ב- : August 28, 2009, 10:50:55 am »
אני מסכים אני משתמש ב gps של הטלפון שלי שנותן לי מהירות קרקעית וכיון
אבל חוץ מזה לפי דעתך יש לנחות במצב  אם אתה עדין מתקדם נגד הרוח ?
וביכלל אמרת שב siv היתי לומד לזהות ולהגיב יותר טוב אז מה הדרך לצאת מקריסה קידמית אם פתיחה לא סימטרית
בדרך הטובה ביותר ?

מנותק volensnolens

• משחק בארגז החול
  • *
« Reply #10 ב- : August 28, 2009, 01:29:05 pm »
אז מה הדרך לצאת מקריסה קידמית אם פתיחה לא סימטרית בדרך הטובה ביותר ?

לחכות?

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #11 ב- : August 28, 2009, 06:35:05 pm »
אבנר,

על איזה מצנח אתה טס ?

מה (היה או עדיין) מסלול הלימוד שלך ?
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק יורם אגמון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #12 ב- : August 28, 2009, 07:25:41 pm »
יציאה מהתבור ב 2 בצהריים באוגוסט ביום טרמלי- צריך ליהיות מוכנים לתנאים מאד חזקים, (בנחיתה היו משבים של 40 קמש), קשה להבין מה בדיוק קרה, ברור שקיבלת משב אויר חזק מהצד או מאחור. מה שברור שטוב שניצלת את הגובה ולא מיהרת לזרוק רזרבי, אין לי מושג אם החזקת הברקסים משוכים בכל הכח , זה הפתרון האידיאלי.

מנותק איתן שבירו

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #13 ב- : August 28, 2009, 09:50:49 pm »
קטונתי מליעץ , אבל
חרמנות טיסה ( שגם אני נגוע בה ) הינה מסוכנת , רבקם גיחה שלישית , ומאוחרת , זיכרו שאפילו אם אתם יוצאים טוב וטסים אחלה, צריך גם לנחות.
ברק פרידמן הינו הדוגמא הטובה ביותר ( ברק סליחה על העלעת שמך  ;D )
גומל כבר בירכתה?

מנותק אמנון

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #14 ב- : August 29, 2009, 12:36:40 am »
דווח מנוסח כהלכה וחשוב ביותר.

לא ברור לי מדוע בחרתם אתה ויוגב להיות מעל לטווח המשקל שקבע היצרן.
אין לכך כל יתרון, להיפך. יש חסרון גדול והוא בא לידי ביטוי בהתאוששות ארוכה מקריסות, אם בכלל.

כל כנף מיוצרת במספר גדלי שטח על מנת להתאים לטווחי המשקל של הטייסים, ולא בכדי.
כלל המסה הטסה הוא הגורם הקובע את עומס הכנף. עלייה בעומס הכנף מקטינה את הרגישות לקריסות ולכן, בטיסות "הרים" רצוי להמצא בטווח העליון של המשקל המומלץ ע"י היצרן.

שבת שלום,
אמנון
« עריכה אחרונה: August 29, 2009, 12:44:26 am על ידי אמנון »

avner83

• אורח
« Reply #15 ב- : August 29, 2009, 11:11:12 am »
תחילה ארשום את תוצאות התחקיר שערכתי עד כו
את המסכנות הסקתי תוך היועצות בעיקר עם לרמן אדם וחואיג'

1 (לזה הגעתי לבד:-) בתבור אין להמריא ברוח צפונית , עשר פעמים תצא לקרוס בפעם 11 תשלם ביוקר.

2
יש קשר ישיר בין הזמן שכבר ריחפת באותו יום לירידה באיכות שיקול הדעת שלך (אני מיחס את זה לאנדרנלין רב בדם)
לכן בטיסה שניה ויותר לנהוג משנה זהירות.

3
 צריך לזכור שלמרות שהכול סבבה בספורט הזה  זה לא טבעי עבורנו לרחף ויכול בהחלט להגיע הרגע שהכול יתחרבן לנו מעל לראש בשניה ובלי סימנים ,ולרגע הזה עלנו להיות מוכנים ( תאוריה וsiv ונפשית )

4
 מה שחוויתי היה כנראה קריסה קידמית אם פתיחה לא סימטרית או קיפול גדול של מעל 80% שני החוויות לא נעימות ביכלל אבל מה שבטוח שאני הגברתי את חריפות החוויה (לפחות  בשניות הראשונות)
כל פעם שהמיצנח התחיל לצלול  לספירלה  מיד הפעלתי כוח רב מאוד על הצד הפתוח ולכן למעשה זיקרתי את השליש מיצנח שכבר טס  ואפילועשיתי וינג אוברים איתו בדרך

מה שהיתי צריך לעשות זה לפעול בהרבה יותר מתינות תיקונים קטנים אפילו אם זה אומר לצלול לספירלה לפחות המצנח חוזר לטוס וניתן לצאת מהספירלה לאט לאט לטיסה

אני פשוט משכתי בכול הכוח את צד ימין שרץ למטה לספירלה וניזרקתי לשמאל כשצד השמאלי ניפתח ומיד התחיל לצלול
ואז גם אותו ריסנתי בכוח רב וניזרקתי ימינה תוך זיקור החתיכה של המיצנח שטסה שכול מחזור אנרגית המטוטלת מתגברת   

5
 דבר שחשוב לצין בגובה רב יש לחשוב כך אני ב1200 יש מלא זמן והכול בסדר רזרבי אני זורק ב 300 מקס ב 400
סתם למען החישוב נניח שאתה נופל ב 15 מטר לשניה אזי 800 מטר נפילה זה אומר 53 שניות  זה מלא מלא זמן
ואני מודיע שבארוע כזה כל שניה נראת כמו חמש והזמן עובר לאט מאוד

חוץ מזה שנפילה של 1000 מטר עם רזרבי זה בעצם משהוא כמו  200 שניות (על פי קצב של -5 מ'ש)
ואם נהפוך מהירות רוח של 30 קמש ל מטר לשניה זה 8.3 מ
מכאן ניתן לראות כי זריקת רזרבי ב 1000 מטר בתנאים דומים תוביל להסחפות של 200*8.3 מטר=1.6 קילומטר
לא נעים ואין לדעת לאן תגיע (ואם זה יהיה בארץ)  אז עדיף לחכות כמה שאפשר....

6
פול סטול דרך טובה אך קיצונית לצאת ממצבים לא נעימים
במיקרה שלי זה פעל אבל כנראה  לא היה הכרחי יש להשתמש בפיטרון הנ"ל כאשר אין לך ניהוג כלל וכמוצא אחרון

7
בפול סטול יש ללפף ידים כי אחרת אין מצב להצליח להחזיק את הבלמים משוכים
השיחרור שלי היה נכון ונעשה כך שיחרור איטי בתחילה עד לפתיחה ראשונית ומיד לאחר שיחרור מלא וחד ולהתקונן לריסון של הריצה המטורפת קדימה

8
 בארוע מיסוג זה על הטיס מיד לקפל את הרגליים צמוד לכיסא מכיוון ש רגלים מתוחות קדימה יגבירו את המומנט (רדיוס יותר גדול) וכך יגרם טויסט במיתרים בודאות
במידה וכבר נוצר טויסט  מי שטס אם רצועת חזה פתוחה עד הסוף זה יפתח לבד ומהר אם לא  סביר שזה לא יפתח לבד וכך עלול הטיס לאבד את ההיגוי(חיכוך רב בין המיתרים)
לי כמעט כל היזרקות היה טויסט שניפתח לאחר מיכן את זה אני מיחס לרגלים פרוסות קדימה ורצועות חזה פתוחות עד הסוף

לאמנון המיצנח ניקנה לפני שלוש שנים כל שנה צברתי עוד קילו  וזה האובר מישקל שלי :-)
ואני מסכים שיש חסרונות כמו שאמרת בכול מקרה זה לא היה מתוכנן

לאיתי
אלוס 2  מידה מדיום dhv 1-2
אני טס  בערך ארבע שנים רוב הזמן בזיכרון
שעות אוויר להערכתי באיזור ה 500 שעות (לא בדיוק עקבתי בחול היה לי באיזור 150)
קורס גובה בבולביה
קורס רכס וטרמיקות באיקיקה בצילי (אומנם לא בבית ספר מסודר אבל יסודי מאוד)
הרבה להקשיב למי שיודע ורוצה להסביר ולימוד עצמי
לא עשיתי siv

מקווה שדברים אילו יעילו לאנשים רבים זה דרש הרבה אנירגיה מדסלקט כמוני לרשום אותם :-)

בברכה אבנר

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #16 ב- : August 29, 2009, 06:49:02 pm »
אבנר מספר דברים חלקם לפי הסדר שלך:

1. ההמראה בצפונית לא קשורה לאירוע שלך ! נכון מאוד שלהמריא בתבור בעמדה המערבית ברוח צפונית זאת שטות !

2. לא מסכים איתך - ככל שאני טס רחוק יותר וזמן רב יותר שיקול הדעת שלי בריא יותר. אנדרנלין בדם = התרגשות, ערנות, דופק מואץ. אין כל קשר לשיקול דעת.
הירידה "באיכות שיקול הדעת" קשורה אולי לעייפות ולחרמנות טיסה.

3. מסכים.

4. לאור איבוד האורטנציה שלך אין ספק שלא ברור לך ולנו מה עשית שם - ברור שעשית יותר מידי עם ידיים ומעט מידי עם הראש והנפש. קורס SIV יוצא לדרך ביום שני הקרוב (תאוריה) וביום ראשון הבא טסים לטורקיה.

5. חישוב המרחק שלך מוטעה לגבי קצב ההסחפות. זריקת רזרבי זה לא זבנג וגמרנו ולא כל כך פשוטה לתפעול !
הרזרבי האחרון שניזרק (לפני חודש) הסתיים בשני מצנחים "פתוחים", נחיתה על הגב ושתי חוליות שבורות.
קורס SIV כולל תיפעול רזרבי.

6. מסכים איתך לגבי הדרך הקיצונית לא בהכרח הטובה.

7. אל תלמד פולסטול בהתכתבות (דבריך נכונים חלקית אך אני אשאיר זאת כך).

8. לא מדוייק ובמקרה שכזה אין מה לחשוב בכלל על קיפול רגליים - צריך לעצור את האירוע הרבה קודם.

נושא המשקל זניח ולא רלבנטי לאירוע.

125 שעות טיסה בשנה זה המון  שעות ביחס למרחף ממוצע.
Fly high fly far just do it on the safe side