היום בצהרים בסיום טיסה מקומית בחברת עצמי הגיעו שלושה ברנשים המודדים את איזור האתר. במהלך השנים הקרובות אמור להבנות במדרון הזה בית מלון. כבר לפני מספר שבועות הגיעו השמועות הרעות מפי החברה של זכרון, אבל היום שנכחו כבר המודדים הדבר מעורר דאגה כפולה.
אז צפיתי בתמונות של אדרי כצד מתפוגגות שטחי הנחיתה בזכרון. וכעט התהליך הזה מקבל משנה תוקף.
ברשותכם אחזיר את החברים לשאלות המאוד מהותיות- מי לעזאזל צריך אגודה ובשביל מה לשלם כמה שקלים בשנה?
כעט יש אולי תשובה לשאלה המאד מהותית הזו?
לבי עם החברים הצערים בספורט, וכמובן שגם לותיקים יש מקום לדאגה. למה שבעתיד הקרוב לא יולאמו אתרים נוספים? מה יקרה חלילה אם באזור התבור ירד גשם של 200 מ"מ ביום אחד והאתר היחיד והחביב על ההר ישטף כולו לכל הרוחות? מי ידאג לנו? קק"ל? רשות הספורט? סבתא שלי? לא ולא ולא. נדמה לי שהרצון "להיות חופשיים" עלול לעלות לכולנו ביוקר. נכון שלאוגדה ההיא היו גם מגרעות, אבל היינו מאוגדים, והיו אתרים מוסדרים ושטחי נחיתה ששולם בגינם כסף לחקלאי, או לכל מאן דבעי. ואף אחד לא היה לוקח את האדמה הטובה ככה סתם.
אני מאד מודאג מהמצב הקיים.
אבקש כל אחד ואחת מכם לבחון שוב את התמונה המסתמנת ולחושב בכובד ראש על התאגדות חברית, שתדאג לאינטרסים של כולנו.
הרחפן המודאג.
אריה