איתי חביבי
אני מאוד נרגש מדאגתך למניין בקפריסין.
בדומה למה שהיה לנו באולודניז, יש להניח שיש מניין בקפריסין אבל לא במרחק שניתן לצלוח אותו מהוילות שלנו.
די לנו שהצלחנו להגיע ביום ששי לסופר עם אוכל כשר במרחק נסיעה סבירה.
אז פרט לדבר הזה הכל היה עשר.
היות ואני כבר חוזר הלילה הביתה, אם עדיין יש לך סבלנות אני מוכן להרים את הכפפה ולהוכיח את טיסת הרוורס הנגרמת על ידי עילוי אוירודינמי הנובע מהפרשי הלחצים המחוללים בצדו העליון והתחתון של המצנח כאשר הרוח היחסית עוברת על העקימון החדש הנוצר במעבר מן התצורה של הFULL STALL עם שטח עילוי כמעט אפסי כאשר רוב המצנח הוא עם השפיצים קדימה בצורה של U בגלל הברקסים המאוד משוכים, לבין התצורה של הפרשוטל עם שטח גדול אבל כמעט ללא עקימון בשפת הזרימה ,(ברקסים משוכים מעט מאוד), ובתווך כאשר הברקסימ משוכים במצב ביניים, ורוב המצנח מעל הראש ורק קצות הכנף משוכים קדימה בצורה של U אל עם בסיס מאוד רחב, או אז נוצר הFLY BACK כאשר המשיכה הבינונית של הברקסים גורמת ליצירת עקימון בשפת הזרימה . יש לזכור שבכל המעבר הזה המצנח לא טס קדימה, כי שפת ההתקפה מזמן איבדה את צורתה והאויר התרוקן מהמצנח דרכה.
כמובן שאז האויר שעובר דרך העקימון החדש יוצר עילוי עם וקטור שכוונו כלפי מעלה ואחורה ולכן המצנח טס כלפי מטה ואחורה.
העובדה שהשפיצים של ה-U מכוונים לכוון קדימה מראה בבירור שהרוח היחסית באה מאחור.
ובאמת כאשר הטייס רוצה להפסיק את הFLY BACK אזי המצנח מפסיק לטוס אחורנית, כי אין כבר עילוי, (אין עוד עקימון בשפת הזרימה), הטייס ממשיך עדיין אחורנית עקב האינרציה, הריצה הקלה קדימה הזו, מנוצלת לשחרור מלא של הברקסים לחזרה לטיסה קדימה רגילה.
הפעם זה היה בלי דיאגרמות.
אוכל לצרף אותם כשאחזור. יחד עם תמונות של ביצוע התרגיל.
בינתיים תחשוב לקשור סרט קטן על אחד ממיתרי ההמצנח ותוכל לראות בברור מתי הוא טס קדימה ומתי אחורה.
טייסי אקרו כאשר מבצעים הליקופטר או הוריאציות של מק-טויסט וגם מיסטי-פליפ מראים ששני סרטים בקצצות המצנח מראים את כוון הרוח היחסית באה מאחור ומקדימה בשי הקצוות בהתאמה. כנף אחת טסה קדימה והשניה טסה ברוורס.
מעניין שכל הדיון התחיל בעקבות השאלה של דימה, באם מצנח יכול לטוס בזוית אלפה שלילית, התשובה הטריוויאלית ,שלא.
כי כבר בזוית קטנה מדי אבל עדיין חיובית המצנח נכנס ל-FRONT COLLAPSE ובעצם לזמן קצר הוא נמצא במצב של STALL שאם הוא סימטרי מותר לכנותו FRONT STALL.
וזה לא משנה אם הוא נכנס במכוון על ידי שמשכנו את כל ה-A עד למטה וכך גרמנו באמת לזוית אלפה שלילית, או אם בעקבות מעבר באויר מאוד טורבולנטי המצנח קבל זוית התקפה קטנה מדי בכל מקרה הFRONT מגיע.
העיקר לדעת שמצנח בהיותו כנף רכה תמיד יכול להתקפל.....
אני מקווה שכל הזמן יימשכו כאן דיונים טיאורטים, מהן כולנו יכולים ללמוד.
אריה לשוברSOL PARAGLIDERS DEALER