כתב נושא: קאט מנוע בממ"ר - נחיתת או(נס)  (נקרא 398 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק דני שטרנפלד

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מפעיל בובקט מתקדם
    • בלוג הטיסות שלי
    • דוא
קאט מנוע בממ"ר - נחיתת או(נס)
« ב- : August 02, 2009, 10:29:54 pm »
מדאיג.
[youtube=425,350]Qndq6OR8DP0[/youtube]

מנותק אורי שמיר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בעניין: קאט מנוע בממ"ר - נחיתת או(נס)
« Reply #1 ב- : August 03, 2009, 01:46:16 am »
דני,

כלל ראשון בהטסת ממ"ר/ מצנח רחיפה  - בכל רגע נתון צפה על שדה הנחיתה הקרוב אליך.
ממ"ר או לא ממ"ר - ערימה של שיקולים מוטעים מרגע התקלה ועד ההחלטה  לגשת לנחיתה, בשדה הנחיתה הגרוע שמצא:

א. טיסה מעל עצים מצריכה משנה זהירות - גובה נמוך יחסית לא מאפשר לך לברור שדה נחיתה טוב.
ב. תפעול מצלמה - במיוחד בגובה נמוך מצריך כושר טיסה גבוהה במיוחד , במצבו: תפעול המצלמה יכל לגרום לאיבוד חלוקת קשב  ומכאן לבחירת שדה נחיתה גרוע ( למרות שנראה לי שבמיקרה שלן היא היתה במצב קבוע (לא על היד)
ג. במקרה של קאט מנוע יש לבחור במהירות האפשרית שדה נחיתה  (מנוע לא נכבה לו סתם כך באויר וברוב המצבים בהם נכבים מנועים באויר הם לא נדלקים) לשדה הנחיתה צריך להגיע עם היגוי עדין ע"מ שלא לאבד גובה יקר, ובמידה ואנחנו גבוה מעל לשדה הנחיתה יש לבצע S ים לפני השדה הבטוח ושם לנחות (ראיתי לפחות שניים כאלה בדרך!).      לאבד גובה במטרה להגיע לשדה הנחיתה הרחוק זו היא טעות קריטית מבחינתו.
שים לב גם לנסיון ההתנעה : סטרטר חשמלי אין - והטייס מנסה למשוך את הידני תוך טלטול כל המערכת ואיבוד גובה  נוסף.
ד. מנקודת ראותי, הטיסה על ממ"ר היא הטיסה הבטוחה ביותר על כלי טייס ממונע ואין צורך להדאיג את עצמך או אחרים בעניין המוצג בסרט - כל כלי טייס ממונע אחר היה גומר את הטיסה ( באיזור עם תכסית זהה) , עם נזקים בלתי הפיכים לכלי ולטייס.

זו דעתי

אורי שמיר

« עריכה אחרונה: August 03, 2009, 01:55:07 am על ידי אורי שמיר »

מנותק דני שטרנפלד

• מפעיל בובקט מתקדם
    • בלוג הטיסות שלי
    • דוא
« Reply #2 ב- : August 03, 2009, 08:21:39 am »
אני כמובן מסכים עם כל מילה אורי.
הסרטון הזה הוא דוגמא טובה להרבה דברים שלא צריכים לקרות, ולהחלטות שגויות של הטייס - החל מטיסה מעל שטח עם אופציות נחיתה מוגבלות מאוד ועד לבחירת מקום הנחיתה הגרוע יותר מבין מעט האופציות שהוא השאיר לעצמו.

מנותק גיל

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
« Reply #3 ב- : August 05, 2009, 09:48:38 pm »
תוסיפו לזה לבוש לא מיטבי לטיסה וקבלו את הפציעות על גפיו של הבחור.

שמתי לב שאין הקפדה יתרה בתחום הכללי של הריחוף אצלנו בארץ על לבוש נאות אצל חלק מהטייסים.

לטעמי המינימום הוא מכנסיים ארוכות (לא שרוואל), נעליים גבוהות, קסדה מלאה ולא חצי למניעת פגיעה בפנים וסנטר וכפפות שיכולות לעזור אף הן לגרירות ועוד.

בקיצור לדעתי הרבה מזל, חוסר מקצוענות ואולי אף שחצנות ועודף ביטחון עצמי גרמו לתוצאה הסופית של האירוע המצולם.

אצלנו...זה לא יכול לקרות :P