כתב נושא: דיון תרבותי בבקשה: מה יותר נכון: לצאת מהרתמה  (נקרא 863 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק שוקי ציוני

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
צחצח,, באבי אמר שני דברים שונים ושני דברים נכונים.
שאתה קם אז שטח הפנים שלך יותר גדול ובמקביל את גם משנה את זוית ההתקפה של החופה.
אבל שהמצנח מהיר קצב השקיעה שלו יותר גדול ושאתה גם מושך בברקס אתה בסוף נוחת.
אל תשכח גם שהנחיתה (בגלל המצב הזה) היא בעצם נחיתת חירום וזאת נקודת החולשה של הטיסה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
לא הוא לא אמר שבמקביל להגדלת הגרר אתה משנה את זווית ההתקפה הוא אמר שעצם הגדלת הגרר על הטייס תגדיל את זווית ההתקפה, שתכלס זה דבר אחד לא שניים.
בכל מקרה שני הדברים לא נכונים זווית ההתקפה לא גדלה כשאתה עובר לעמידה, אם הייתה מאט את הטייס וזווית ההתקפה הייתה גדלה המצנח היה קורס, והוא לא. אם הוא כן היה קורס לא היינו יכולים להמריא (הרי אנחנו ממריאים בעמידה).

לגבי נחיתת חרום לגמרי לא הבנתי מה אתה אומר, שכל נחיתה היא נחיתת חרום?
לא יודע אצלי 99% מהנחיתות הן סבבה לגמרי. באחוז הנותר אני רק מסתכל סביב שאף אחד לא ראה (לא ממש מצב חרום).

נחיתת חרום היא נחיתה שהמצנח לא במצב טיסה תקין, שאתה עובר לעמידה המצנח טס תקין לגמרי רק ב1-0.5 קמ"ש פחות.
ככה שלא ממש הבנתי מה חרום בלהאט את המצנח ב1 קמ"ש זה רק אומר שאתה צריך למשוך את הברקסים סנטימטר או שניים פחות מבמצב ישיבה, 99% מהמרחפים לא יבדילו בין השניים.

לגבי משפט:
ציטוט
אבל שהמצנח מהיר קצב השקיעה שלו יותר גדול ושאתה גם מושך בברקס אתה בסוף נוחת.
לכל מצנח יש מהירות ספציפית שבה מהירות השקיעה שלו היה "שקיעה מינימלית" גם אם אתה מאט מהמהירות הזו קצב השקיעה שלך יגדל, אם אתה לא מאמין לי תבדוק גרף פולרי של כל מצנח שאתה רוצה.
אתה תנחת גם בלי למשוך בברקס כי גם בשקיעה מינימלית אתה עדיין יורד, המשיכה בברקס באה כדי להאט את המהירות האופקית הנחיתה תגיע בין אם תמשוך ובין אם לא, רק שאם לא תמשוך תצטרך לרוץ מאוד מהר כדי לאבד את המומנט קדימה.

הנה לדוגמה הפולרי של המצנח שלך (גם שלי) כפי שמופיע בפארא2000:
[attachthumb=#1]

השקיעה המינימלית היא בקצת פחות מ30 קמ"ש כל עליה או ירידה מהמהירות הזו תגדיל את מהירות השקיעה.

« עריכה אחרונה: July 29, 2009, 05:04:05 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק יורם אגמון

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
עם עלית הגרר המהירות קטנה, אבל המשקל שנושאת החופה נשאר אותו דבר ולכן גם כח העילו לא משתנה, כדי שכח העילוי לא ישתנה למרות הקטנת המהירות, זוית ההתקפה צרכה לגדול כדי להגדיל את מקדם העלוי והמכפלה נשארת גודל קבוע.
זוית ההתקפה גדלה על ידי הגדלת קצב השקיעה או לחילופין הקטנת יחס הגלישה.
הפוך ברתמת שכיבה - הקטנת הגרר מגדילה מהירות, יחס הגלישה גדל, קצב השקיה קטן,  זוית ההתקפה קטנה.

מנותק שוקי ציוני

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
שאתה ממריא בעמידה אתה עם ברקסים משוחררים כדי שלמצנח יהיה מהירות (תלוי במהירות הרוח)
הנחיתות של הם סבבה כי אתה נוחת מול הרוח נראה  אותך עושה את עם הגב לרוח כמו מטוס.

ותודה על הגרף הפולרי "שלנו" דווקא חיפשתי אותו

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
אתה מבלבל בין מהירות אוויר למהירות קרקעית.

ולא הבנתי מה הקשר למצב העמידה ולמצב הברקסים, גם בנחיתה אני עובר לעמידה כשהברקסים עוד משוחררים ורק בשלב הסופי מבצע פלייר, אז למה הנחיתה היא מצב חרום וההמראה לא?

מצב הברקסים בהמראה אינו תלוי במהירות הרוח תמיד בהמראה צריך לתת למצנח לתפוס מהירות. מה שתלוי במהירות הרוח זה כמה מהר צריך לרוץ, כנל גם בנחיתה אם תנחת ברוח גב תצטרך לרוץ מאוד מהר.
אבל לכל זה אין קשר למהירות האוויר של הכנף שעליה מדובר בשרשור הזה.
« עריכה אחרונה: July 30, 2009, 11:37:38 am על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אריה לשובר

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
באבי זה יכול להיות נכון רגעית. וגם זה בקושי בגלל ההבדלים הגדולים של המסות של הגוף שלך והחופה שלך.
 אתה שוקל פי 10 מהמצנח ומהר מאוד מהירות המצנח ומהירות הגוף מתאזנות כך שהגרר בסוף  הוא הגרר של המערכת חופה+טייס.
עדיף בכל מקרה לצאת מהריתמה מוקדם יותר וכל שלבי הנחיתה לבצע אותם בעמידה.
כדאי לראות איך הציפורים בעלי הרגליים הדקיקות כמו גפרורים נוחתות על הרגליים .
כמובן יש מקרים יוצאים מן הכלל .
אני זוכר בברזיל נחתתי פעם אחת בגלל אילוצים (ובעצם תכנון נחיתה לקוי) ברוח גב בפיינל נמוך וארוך, ולפני השפשוף בקרקע בעודי יושב בריתמה הרמתי רגליים , פלייר בכל העוצמה וסמכתי על האייר בג, שספג את החבטה.
אגב אני ממליץ לכולם לטוס רק בריתמה עם איירבג. לא מאט חברים שלי חבים לאיירבג חוב של כבוד.......
אבל הדבר הנכון שוב, הוא לצאת לעמידה מוקדם.
טיסות מהנות ונחיתות מוצלחות.
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER
Arie Lashover SOL PARAGLIDERS DEALER 054-4887505