כתב נושא: אז מה יהייה  (נקרא 229 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק shaison

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
אז מה יהייה
« ב- : May 25, 2009, 09:28:54 am »
כמו שהבטחתי לספר זה מה ראיתי בשבת:

הגעתי לשדה נחיתה ב 10 רוח דרומית  נקייה 15-20 קמ"ש    חיכיתי  15 דקות לראות עם מישהו יגיע וצריך טרמפ למעלה.

10 וחצי מגיעה לעמדה רוח דרומית דרום מערבית עם משבים דרומיים לחלוטין, שניי מצנחים באוויר  חודרים דרומה בקצב של צב מת.

בעמדה שניי בתי ספר וכמה וכמה פרטיים כולל מרחפים שע"פ  בהדריכים בעמדה סיימו קורס לא מזמן. 
הפרשי המשבים עוצמת הרוח המתגברת וכיוונה  גורמים לי לחשוב פעמיים האם אני הולך לבצע את התנדמים שלי  ( כן כן בטיחות לפניי כסף)

לאחר צפייה במרחפים פרטים שטסים צפונה לאורך הרכס ב 70 קמ"ש או יותר ולא מבינים למה זה עולה  ולאחר  שהרוח  משנה כיוון יותר מערבה אבל עם רכיב דרומי  אני יודע שאני לא הייתח מוציא חניכים במז"א כזה ואכן אחד מבתי הספר מתקפל ונוסע לדרכו.

מבחינת  תאנדם או מרחף יחיד  מנוסה נראה על הצד החזק אבל עדיין אפשרי משבים עד 30 קמ"ש רוח בד"כ 20-22  (מדי פעם פחות וזה חומר למחשבה)

אני  מתדרך את הנוסע ונרתם   מסדר את החופה בפטריה  על הרכס מעל הקוצים ויורד לקדמת העמדה בין הקוצים.
מבקש ממרחף נוסף שיחזיק את הנוסע מראה לו איפה ומזכיר לו שאנחנו נלך  לחופה בזמן ההנפה ע"מ לא להתלש ולהורדת האנרגיה מהחופה בזמן ההנפה, כמו שאני מסיים נכנס משב מערבי יותר אבל הרבה מעל 30 קמ"ש.

אני עוצר הכול ומתיר את הנוסע מהחופה  ומתחיל לחכות לראות מה קורה עם הרוח.
לאחר כ עוד 3- 4 דקות מתיר את עצמי.

מדידת הרוח מראה 28 קמ"ש יציב משבים של 35.8  עד 39.6  אני "מבשר את זה בכול רם למי שרק רוצה לשמוע ( ברור שהיו משבים מעל 40 פשוט לא מדדנו כול הזמן).

בין לבין ואחרי  המדידות יוצאים כמה מרחפים פרטים ע"י אחזקה  של שני אנשים ומדריך שמסדר להם את החופה מעל הראש!!!   כן כן שני מעגנים למרחף יחיד ומדריך לייצוב החופה.

שניי מרחפים פרטים אחרים שנגררים קצת בעמדה מכבדים מספיק את דעתי ואת חייהם ומחליטים לוותר.

חשוב לציין שבכול שלב מצנח התאנדם היה מהיר מספיק בשביל לרחף אבל  הכיוון והמשבים  לא הניחו את דעתי לגבי בטיחות ההמראה.

על המרחפים באוויר היה נראה שהרוח מערבית יותר מרגע לרגע אבל גם שמהירות החדירה שלהם קטנה מרגע לרגע והטיסה חלקה לחלוטין.
חלקם עמדו באוויר עם עילוי  רכס יפה תוך כדי שאני מראה למרחפים אחרים שמהירותם הקרקעית היא 0 או קרוב לזה וטיסה אחורה בזמן המשב.

פשוט עצוב לראות שלא לומדים וחרמנות הטיסה גוברת על השכל הישר.

לגבי העמדה חוץ ממני כול המרחפים נעמדים מעל הקוצים בראש העמדה  במקום הכי מסוכן וטיפשי להניף ברוח כזאת, למה? למה? למה?

יאללה היה עוד אבל אני בטוח שהמסר עבר.

ביי שי

מנותק אדרי

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
בעניין: אז מה יהייה
« Reply #1 ב- : May 25, 2009, 01:28:13 pm »
שי
אחרי חודש בארץ במבוא חמה ,ותבור
גם אתה תפסיק להעיר  :'( (סתם הומור ציני שלי )
לצערנו אנו הפסקנו להתיחס לתופעה עקב השחיכות גבוהה .
טוב שאורח מזכיר לנו כל פעם מחדש שצריך להיות ערניים לתופעה .
ולנסות להזהיר את אלה שלא מבינים את הסכנות
גם אני ההייתי בסרט הזה ידידי שי
אדרי.
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233