כתב נושא: הקוקפיט כאביזר א-בטיחותי ?  (נקרא 435 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק עופר

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • מצאתי פסיפס
    • דוא
הקוקפיט כאביזר א-בטיחותי ?
« ב- : March 16, 2009, 12:10:20 pm »
מעולם לא אהבתי את התיק השחור הזה, שתלוי בין ומעל אזור החלציים עם כל האביזרים שבתוכו ושמסתיר את כל מה שמתחתיו.     ביום שישי  בתבור אף התחזקה דעתי בענין זה.
מרחף שביקש ממני לעמוד לידו,  רתום בריתמת עפקו ( אינני יודע את הדגם )  עם כאלו רצועות רגליים המאובטחות לרצועת החזה,  הניף את החופה ובעת שהסתובב לכיוון הרוח נשמע קליק קטן שגרם לשנינו להסתער בבעתה על הברקסים ולהחריב את המצנח.   ( באותו יום היו כמה מרחפים שנתלשו בשל המשבים).
המרחף משנרגע, דחף את ידו מתחת לקוקפיט כי הרי אי אפשר לראות מה קורה שם בחיבורים, ומצא שהאבזם השמאלי אכן השתחרר והתנתק בזמן הסיבוב לכיוון ההמראה.
יאמרו כולם ובצדק - בד"ח X שלוש פעמים ואפילו ארבע.  אבל, 
האם יתכן שלולא הקוקפיט המסורבל הזה שמסתיר את האבזמים היה ניתן לראות את הכשל בחיבור האבזם בין אם ע"י המרחף בעצמו, או  מישהו שנמצא על ידו  ?????????
     אז בין אם תחליטו לחבר קוקפיט עליכם או לא,  אנא רגע לפני הנפת החופה הכניסו את ידכם אל בין רצועות הרגליים (רצוי שלכם) והרביצו משיכה הגונה לוודא שהרצועות בכלל נקשרו, והאבזמים נעולים כהלכה.

עופר

מנותק sefidori

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
בעניין: הקוקפיט כאביזר א-בטיחותי ?
« Reply #1 ב- : March 16, 2009, 12:47:20 pm »
אם אני זוכר נכון, סדר הבד"ח הוא כך :
רצועות רגליים , רצועת חזה ואז את כל השאר.
אני שם את הקוקפיט רק אחרי שאני מוודא שהכל מחובר ללא כחל וסרק.
אגב, הרצועות של הקוקפיט לעיתים, עולות למעלה בקרבינה ואז נתקעות שם.
לכן לפני המראה אני מקפיד להוריד אותם קצת כדי שלא יעלו בהמראה או אח"כ.
« עריכה אחרונה: March 16, 2009, 12:48:54 pm על ידי sefidori »
הכי כיף זה לרחף witch
God Is a Paraglider

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #2 ב- : March 16, 2009, 05:08:30 pm »
טוב אז נחלק את התשובה שלי לשני חלקים:

א) פעם פעם שהייתה לי רתמת אדג' של אפקו (לפני שבועיים) הייתי מחבר את הקוקפיט נמוך יותר מהקרבינות. בטיסה הראשונה שלי איתו חיברתי על הקרבינות וזה לא היה לי נוח, גם זה ישב גבוה והסתיר לי קצת ובעיקר זה הפריע להשען קדימה חזק בריצה בגלל התליה הגבוה של הרתמה, אז מה עושים? במקום להאשים את הקוקפיט "באי-נוחות" חיפשתי מיקום אחר לחבר אותו ככה שלא יפריע וגם מצאתי (מי שיש לו אדג' ורוצה אני יכול להראות לו איפה), אז לדעתי אם טייס טס עם קוקפיט שיושב לו לא נוח או מסתיר לו ולא מחפש פתרון זה בעיית טייס לא בעיית קוקפיט.
גם לחמו על הסלידר של סול יש סידור לחבר את הקוקפיט נמוך יותר מהקרבינות (כיום הוא טס בלי מסיבות אחרות) אז מי שרוצה אני יכול להראות גם על הסלידר איך לחבר יותר נמוך, האמת על כל רתמה אפשר למצוא פתרון פשוט לחיבור נמוך יותר של הקוקפיט. ואז גם זה פותר את הבעייה שסופר ציין.

ב) האבזמים של האדג' אם הם מתמלאים לכלוך הם עלולים להראות סגורים למרות שהם לא ננעלים ולכן חשוב לבדוק במשיכה חזקה שהם אכן נעולים לא רק יושבים אחד בתוך השני (גם ברתמות אחרות צריך לבדוק כך). גם כאן לפני שהייתי סוגר את הקוקפיט הייתי בודק במשיכה לראות שהאבזמים נעולים. ולכן גם כאן טייס שלא בודק שהאבזמים נעולים לפני שהוא מחבר את הקוקפיט שלא יאשים את הקוקפיט.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #3 ב- : March 17, 2009, 09:12:51 am »
מסכים עקרונית עם עופר
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק אמיר מליק

• That's all she ever thinks about Riding with the wind.
  • מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • אפסילון 5 - הבחור בתמונה למעלה "שמח"
    • אמיר מליק בפייסבוק
    • דוא
« Reply #4 ב- : March 17, 2009, 12:49:48 pm »
אצלי הקוקפיט הוא הדבר האחרון שנקשר לריתמה, כך שסיום הבד"ח הוא קשירת הקוקפיט אל הקרבינות, גם אם אני יוצא מהריתמה (ירדו התנאים, הקפה מוכן, וכדומה) אני מוריד את הקוקפיט מ 2 הקרבינות וכך כשאני נרתם מחדש מבוצע בד"ח חדש שבסיומו הקוקפיט נקשר

כאשר אני קושר את רצועות הרגליים אני מבצע תהליך ניעור של הרצועות כדי לוודא שהכל סגור כמו שצריך, כך שלמרות שהקוקפיט רתום נמוך אין לו שום קשר לבד"ח עצמו.

אמיר
כל פעולה, לא משנה כמה קטנה, מניעה מיתר  ביקום

מליקום בניית אתרים - צור קשר : [email protected]