כתב נושא: עוד המראה נחזית קרה בתבור מסתימת בשלום ... כמעט  (נקרא 2334 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק נתי_ה

• משתמש בכיר
  • הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
בשלום  אם  ריסוק  גלשן   חדש  יכול להיקרא   בשלום ....
נזק  של     כמה וכמה ספרות .... ,  למרחפים  אין  את הלוקסוס הזה
של מסגרת  קשיחה  שמגנה עליכם  כך  שעדיף  שלא  להיקלע  למצב  כזה ,
ומי שחשב  שגלשנים  חסינים  מרוח  חזקה ,  הנה   ההוכחה  שטעות בידו :

יכל  להיגמר  גרוע  בהרבה .

עוד  המראה בחזית  קרה  מסתימת  בשלום ... כמעט

מנותק נתי_ה

• משתמש בכיר
  • הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
מזג  האויר  היה מאד מעניין

מה קרה שם ?

דיוחח נוסף  על  אירוע  דומה  באותו  יום

ארוע  דומה

ניתוח  האירוע  של גולש ותיק:

ניתוח  ארוע

משעמם  לא  היה שם .

« עריכה אחרונה: June 08, 2009, 09:24:38 pm על ידי נתי_ה »

מנותק אילן

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אכן , היתה זו הפעם הראשונה בה אני משנן את המשפט הידוע " עדיף להיות על הקרקע ולרצות להיות באויר  - מאשר - להיות באויר ולרצות להיות על הקרקע " .
יצאתי לטיסה שני בים שישי ( אני בד"כ לא יוצא ראשון וממתין ל "וינד-דמי" ) . התחזיות של השמ"ט , וינדגורו , רדיוסאונדה , וינד אלרט - לא הצביעו על מפל טמפרטורה "מדהים" אך אכן בכל התחזיות אובחנה חזית ועלייה מהירה של רוח . וכאשר מדובר על עלייה מהירה : הגענו בסביבות 10:00 , מדדנו רוח ( שהייתה רוח אף עם רכיב דרומי קל ) והעוצמה עמדה על 7-10 קמ"ש . לקח לנו פרק זמן של  רבע שעה להתערגן והרוח עמדה על 15 קמ"ש ! יצאנו מייד במטרה לרכס ולטפוס טרמיקות בחוץ , להמנע ממצב של התחזקות הרוח בעמדה וסכנה בהמראה .
ההמראה היתה רכה וללא כל קושי . לאורך כל הטיסה באזור ההר לא היה כל קושי להחזיק 100 - 200 מעל ההר והרוח קבלה מפנה צפוני ברור !
אי לכך לא העזתי להרשות לעצמי להגיע למצב של המצאות בפאה הדרומית של ההר ולהכנס לאזור ה- "לי סייד " . הרגשתי כי הרוח מתחזקת  , החלתי לטפס עם טרמיקה מעל האזור הצפוני של הכפר  ובסביבות המנזר - בגובה -+900 המשכתי החוצה . הופתעתי מעד כמה שהטרמיקה הייתה מרוחה , ושמחתי לצאת החוצה היות וכל הזמן במהלך הטיסה במרחב האוירי של התבור "נלחמתי" והטיסה היתה אקטיבית מאוד - באופן חריג . כאשר יצאתי החוצה הגעתי למהירויות של למעלה מ - 65 קמ"ש , חויתי מכבסה  , האויר היה פעיל בטרוף , מלחמת ריסון אין סופית והחלטתי לבטל טיסה ( באזור שדמות דבורה/כפר תבור)ולצאת להנחיתה יזומה . ההחלטה היתה בגובה רב (+500  )  , כך שהיה לי מספיק זמן לאפיין שדה רחב וגדול דיו לטובת נחיתה  . הרוח היתה צפונית חזקה ולה היה ניתן לטוס מול הרוח  . השתמשתי עם ספיד סיסטם ולקח לי לא מעט זמן ותמרונים רבים בכדי להכנס לנחיתה  . הנחיתה היתה חדה ויעילה  - תודות לנסיון הרכס המאופיין הרבה פעמים בנחיתה במצב של רוח חזקה .
אכן  , אחד הימים היותר סוערים שחויתי , ושנדרשתי להפעיל את כל הידע והנסיון  - בכל שלב - מרגע ההמראה , במהלך הטיסה ועד הנחיתה -
והכי מוזר - שחשבתי שרק אני חויתי יום פעיל במיוחד .
אה- כן - נזכרתי  - צחיק לימד אותי מושג חדש : "לי-וויב " : הוא שאל אותי (בצהריים  , כאשר עברנו דרכו בדרך בחזרה ) איך ניתן לדעת בפשטות כי תנאי הרוח "בעייתיים במקצת" ונתן לי רמז : "תסתכל על השמיים - הוא אמר" וואלה - הסתכלתי  , ראיתי שמיים כחולים ונקיים מעננים , ומעל רכס הרי נצרת ראיתי ענן לבן וגדול  . אמרתי לו " וואלה , לא רואה כלום ! " ואז צ'חצ'ח אמר : אתם רואים את הענן הגדול הזה ? אתם רואים את הצורה המרוחה שלו שאפילו מזכירה גל  ? - זהוא "לי-וויב " וניתן לראות עד כמה חזקה הרוח !
ועל זה יאמר " כל החיים לומדים ובסוף מתים טפשים "