שי חברי בטייס,
יש הבדל בין מציאות לנייר כדאי שתתבגר ותבין כבר את שני הנושאים הנ"ל.
הנדסה כולה (כולל אווירית כמובן) בנויה "על הנייר"! :-)))
אם למישהו קיימות קומפליקציות בנושא זו בעיות שלו בלבד...
לפי דברייך היתרון היחידי של רוגלו הוא קצב שקיעה איטי האם זה יתרון?
החלפת עובדות. כתבתי גם על יכולות שליטה אחרי פתיחה וגובה מינימלי נדרש לפתיחת מצנח.
אתה מוזמן לטוס עם רזרבי עגול של טאנדם זה זול ויורד לאט כשאתה טס סולו.
המלצה המזוייפת - לכל מצנח רזרבי קיים תווך מישקולות לפי תג תקן - בדיוק כמו למצנח רחיפה...
גם עם חוסר משקל בתנאי שימוש במצנח עגול "טאנדם" מהירות ירידה שלו עדיין יותר גבוהה מרוגלו,
אפילו בלי לחשוב שחוסר משקל מעלה את הסיכוי של אי-פתיחה לסיכויים ממש יותר גבוהים! :-))))
טייס מקומי שלא הסתדר עם חופתו הראשית זרק רזרבי עגול ועדיין נשאב לעננים ועשה קרוס של 8.5 ק"מ כשהו תלוי על רזרבי ורק רוצה להגיע חזרה חזרה לאמא אדמה!!!! תחשוב מה היה קורה אם היה לו קצב שקיעה עוד יותר איטי?
בתנאי שהוא היה משתמש במצנח רוגלו היו לא הרבה יותר הזדמנויות לשלוט על המצב
וכיוון טיסה, שלא ניתן להשיג כאשר טייס הוא משקולת סבילה תחת רזרבי עגול! :-))))
ותיקון עובדות שכתבת ללא בדיקה באינטרנט או רצון לכתוב את האמת:
מצנחים "עגולים" מיצרים בארץ מעל 30 שנה ועפקו הייתה אחת החברות הראשונות בעולם לפתח אותם לסטאנדארט הבין לאומי הקיים כיום!
אינטרנט רק כלי שימושי בקשר לחיפוש של מידע פתוח בנושא......
מסקנות שלי מבוססות על השכלה אוניברסיתה שלי, לא על אינטרנט,
אבל אני חושב שגם באינטרנט יש להשיג את הספרים ומידע רלבנתי,
במידע ואם יש חוסר ידע ויש רצון להמשיך את לימודים בנושא מעניין.
רשת - כלי שימושי, מאפשר להוריד את זמן חיפוש של חומר רלוונטי.
לא בושה בכלל, בתנאי שלאדם יש בסיס טוב השכלתי. מה הסכלתך?
לפי שאתה כל הזמן ממליץ לי להתבגר, כנראה השכלתך בגרות בלבד?
:-)
עובדתית וסטטיסטית זה לא נכון ולכן זאת לא עובדה העובדה ע"פ המציאות והסטטיסטיקה היא שפחות אנשים משתמשים ברוגלו ויש להם פי 4 או 5 תאונות כולל קטלניות איתו מה שאין בעגולים.
יש סטטיסטיקה ויש סטטיסטיקה. אני למדתי סטטיסטיקה בתור חלק של מטמטיקה גבוהה, לא לפי עיתון "הארץ".
סביר להניך - אתה לא מבין על מה אני מדבר - השכלה שקבלת לא מאפשרת להשתמש בנתונים בצורה נכונה.
אבל טעות לחשוב שאף אחד לא יכול להגיע למסקנות נכונות, אם אתה לא מצליח מפני הסיבות אישיות בלבד...
הדבר העצוב הוא שאתה יודע את כול זה מקריאה באינטרנט ובוחר להתעלם מזה כי אתה חייב להוכיח שאיתי טועה ולכן אתה מאבד קשר למציאות ולעובדות.
אתה טועה בגדול, שי... מצנחים רזרביים אני התחלתי לבנות בגיל פחות מגיל עשר.....
באותו זמן הכרתי את מושגים "פרופיילים אארודיינמיים" כאשר בניתי דאונים קתנים.......
השכלה שלי לא נעצרה בזמן זה, יש לי תואר שני במדעים טכניים, ואני מתכוון להמשיך.
מצנחים "עגולים" מיצרים בארץ מעל 30 שנה ועפקו הייתה אחת החברות הראשונות בעולם לפתח אותם לסטאנדארט הבין לאומי הקיים כיום!
PS: בקשר למצנחים רזרבי, איזה תקן (סטנדרד הבין לאומי) פיתחה את העפקו?
MIL-STD או אולי -הRTCA, אולי תקן של ISO? :-) תעשה לי טובה, חברי בטייס!
:-)
שי,יש גבול! :-)