כתב נושא: ידיות ברקסים...  (נקרא 2795 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
בעניין: ידיות ברקסים...
« Reply #20 ב- : November 21, 2008, 07:55:18 pm »
אין לי את הספר למדתי ב"כנפיים" אולי תסרוק לי אותו ותשים פה.

למה אותי אתה לא שואל על רוורסים עם טרקטור  ???
סוף סוף יש משהוא שאני מבין בו ודווקא עכשיו לא שואלים אותי כלום  :P

אגב עד כמה שידוע לי איתי גם היה פעם גד"שניק אז יש איזה סיכוי שהוא יודע לעשות רוורס.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק נתי_ה

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • 2במרץ 2012 ברמת הגולן
    • אתר  התרמילאים  לדרום  ומרכז  אמריקה .
    • דוא
« Reply #21 ב- : November 21, 2008, 08:35:16 pm »
צחי   -
פתח עמוד 100 בספר של זאב    :(

איתי, -  חשבתי שתגיד נהג מרוץ או מדריך שטח ,  מה יצא ?   נהג אוטובוס.    gogle
 נראה אותו מכניס טרקטור ושתי עגלות עם יצול ברוורס לרחבת פריקה של האקונומיה בחדר אוכל. 
  אתה עשית את זה ?    :)

עופר תאמין לי שהתאפקתי לא להיכנס לדיון .
ראשית לומדים המון מהשאלות בפורום על בעיות  ענקיות ,   
בא אתן לך כמה וכמה שאלות שקפצו לי לראש :

1  למדת אצל מדריך האם אתה סומך פחות עליו מאשר על הפורום ?

2  אתה עובר כעת סדנה בשליטה קרקעית אצל מדריך אחר שונה מהמדריך שלמדת אצלו
   מדוע אינך שואל אותו  ממה אתה חושש ?

3 עברת קורס מצבי חירום בעבר , מדוע אינך   שואל את המדריך שהעביר לך את הקורס
  האם אתה  סומך על מדריך כשאתה נופל נפילה חופשית במצב  תירגול זריקת מצנח רזרבי
  אך אינך סומך עליו בשאלה כזו

4 יובל שאל אותך  שאלה אצל מי למדת האם לא הבנת שזו שאלה ריטורית ?

ועוד הרבה שאלות קפצו לי לראש ומאחר והתאפקתי לא לשאול ,במהלך הדיון קיבלתי תשובות לכולן
והתוצאה למיטב הבנתי מדאיגה .

אתה לא התאפקת וחבל כי כעת  אנשים יפחדו לשאול שאלות ועדיף שאנשים ישאלו שאלות  שנראות לך ואולי לעוד
כמה אנשים מטופשות מאשר שימריאו ללא התשובות שחייבות להיות ברורות לפני המראה .

אני שאלתי  שאלה שנראתה למדריך מסוים מטופשת והנה הרוחתי 800 ש"ח לתקציב
עפיפון  כוח קייטסרפינג רחיפה  מדהים והנה את התשובה קיבלתי לבד מהספר .

תגובת המדריך  ההוא לשאלתי היתה כה בוטה ששיכנעה אותי שבכל מקרה לא יכולתי
ללמוד  ממנו בהרגשה נינוחה ומתוך ביטחון בקור הרוח ויכולת השיפוט שלו , כך שסגירת הסיפור
כבר  מן ההתחלה  מבחינתי כרוכה אמנם בביזבוז יום עבודה שלם , אך עדיפה על בזבוז כסף וזמן נוספים .

מסקנה עדיף לפעמים לשאול שאלה מטופשת  ושיצחקו עליך  ,  מאשר לפחד לשאול ולהישאר בור
ומי שלא יודע לענות בנינוחות  לשאלה או מנסה לצחוק על השואל ולא משנה עד כמה מטופשת נראית השאלה
הבעיה אצלו  ועדיף שיחפש לו מקצוע אחר . .

« עריכה אחרונה: November 21, 2008, 08:39:16 pm על ידי נתי_ה »

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
  • עם יש סוסים שמדברים עברית אז יש גם חמורים עפים!
    • דוא
« Reply #22 ב- : November 21, 2008, 09:09:50 pm »
הלוווווו היו ימים שנהגנו עם אוטובוס כפול,ההיתי עושה רוורסים עם מאה איש באוטובוס שעוד איתי עמד זקוף מתחת לשולחן וצעק " אימא אימא הינה צנחן".
עופר,אני אישית עושה הכול מהתחלה הבסיסית.הנפות עם הדרכה ולבד,עברתי קורס מטאורולוגיה האחרון,ועובר המון על חומר תאורטי.אני קצת יותר משנה בעסק הזה ואין לי לאן למהר.אני לא חושב על קרוסים כרגע. תבור, זיכרון, ושאר מטעמים למקצוענים.בשבילי טיסת גירזון במבוא חמה יכולה להעלות חיוך על פני כמו בז_ _ _ הראשון.באתי פה להינות ולמזלנו או מזלי שאני נהנה גם מהערך מוסף החברתי שקיים.        אני שותף לדעה שיש חסך באופן הלימודי בארץ.השאלה איך משנים זאת ואיתי נתן אתמול סקירה מקיפה על מצב הבטיחות(לא יודע אם ההית אתמול)"ומשום מה זה לא מעודד". אז בשביל מרחף צעיר שהפורום מהווה דיון בריא על כול נושא.ירתע בגלל ציניות או סתם הערה שלא במקום. אני כבר פה כבר מספיק זמן בשביל להכיר את הנפשות הפועלות!ומבין את הצניות שלכם ומבין שזה מתוך דאגה.  

בתמונה רומן בהצגת תכלית לסדנאות חברתיות שערכה החברה שאני חבר בה באיזור הגלבוע

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
« Reply #23 ב- : November 21, 2008, 09:25:49 pm »
עופר מי כמוך יודע,
שתי עגלות 4 גלגלים עמוסות בננות - ברוורס למפעל בצמח (כן צמח זה לא רק גלידה, ברד או ארומה).
כנ"ל עגלות דשן בגד"ש.

ואני חשבתי שיש לדן טייס מנוע.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק שי לנואל

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #24 ב- : November 21, 2008, 10:08:15 pm »
וואלה  כרגיל מישהו שואל מה השעה ושמונה חברה עונים מה התאריך   lugh

לגבי תירגול ולימוד פה מלמדים ומתרגלים ניהוג עם רצועות D כולל נחיתה כחלק מהקורס!

נתי
בתור אחד שלא מרחף אתה עסוק בללכלך להסיט ולכתוב שקרים בלי סוף על החברים בספורט ובפורום הנ"ל אני לא רואה אף אחד מאיתנו עושה את זה בפורום ובקומונות שלך .

האם אתה יכול לכתוב תשובהלשאלה  בלי ללכלך לשקר או סתם להסיט?

יאללה ביי

רוורס בבננות עם עגלה שניי ייצולים ווכנ"ל עם 10 מכלי אבוקדו  lugh   lugh

שי

מנותק אבי שאול

• הגעתי לאוסטרליה
  • זבוב זבוב אבל ... יש כנפיים
    • דוא
« Reply #25 ב- : November 22, 2008, 01:16:26 am »
אתם יכולים לדבר על רוורסים כמה שאתם רוצים
עדיין אף אחד לא נסע ברוורס מבתים לחולון (אני כן ) אז יאאלה תרדו מהעץ

נ.ב

גולדי לא רואה אותנו ממטר
מי ממכם נסע ברוורס עם המצנח  ;)   
הספורט הזה מתאים לאנשים עשירים-מובטלים -פנסיונרים
כל השאר סובלים משבת לשבת

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
« Reply #26 ב- : November 22, 2008, 08:47:16 am »
אני.

אבל זה דווקא לא אחד הדברים שאני גאה בהם.
don't fly faster then your guardian angel

מנותק אדרי

• הגעתי לאוסטרליה
  • נשיא "החרב המעופפת"
    • http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233
    • דוא
« Reply #27 ב- : November 22, 2008, 11:38:02 am »
מאמר מהאתר http://www.sitvanit.com/Articles/Instrctn/Brakes_Length.htm
זהירות עם הברקסים
ברוס גולדסמיט מסביר מדוע לאופן שבו אתה אוחז בידיות הברקס, יש יותר חשיבות מאשר שינוי אורך מיתרי ברקס.
 בשנת 1991 – במסגרת אליפות העולם בסנט אנדריי, צרפת, הייתה ALI סיירט בגלישה סופית לקראת הגול.
הגלישה הסופית במקום הזה דווקא, היא קלאסית לסיום של תחרות, כאשר היא מתחילה בעצם מהפיסגה של CHAMATTE, עד לשדה הנחיתה הסופי.
כיום, עם המצנחים המודרניים , הגלישה הזו נחשבת לקלה מאוד, אך ב-1991 הסיפור היה שונה לחלוטין.
התמודדות עם אוויר מערבולתי ועם משבי רוח אף הנעים בין 10 ל- 30 קמ"ש, עשתה את  המשימה אז, לקשה במיוחד.
ALI, אשר היתה ממוקמת היטב בתחרות ההיא, נידרשה להגיע לגול בלבד, כדי  לשריין לעצמה את המיקום במתחרות.
רוב הנבחרת הבריטית היתה כבר על הקרקע בשדה הנחיתה בזמן הזה, ועקבה בדריכות אחר ההתקדמות של ALIלפתע, הבחין מנהל הנבחרת בדבר מוזר מבעד למשקפת השדה. ALI  היתה בגלישה סופית, כאשר הברקסים שלה היו משוכים.
"שחררי את הברקסים ! "
"תני לכנף לטוס, את לעולם לא תגיעי לגול !" ניסו כל חברי הנבחרת לצעוק לה.
למרות כל הנסיונות לעזור לה, לא הצליחה ALI לשחרר את הברקסים לגמריי.
ALI עשתה את המישגה הקלאסי, של קיצור אורך מיתרי הברקס, למידה הנוחה לה יותר בזמן תירמולים, אך עבור גלייד, המישגה הזה היה אסון.
ALI  לא הצליחה להגיע לגול. היא נחתה כ- 200 מטר לפני הגול, בתוך ערוץ נחל אשר טייסים רבים נחתו בו, בגלל אותו המשגה.
משגה פשוט זה עלה ל- ALI בהפסד התחרות, ואולם, בראיה לאחור היא למעשה היתה ברת מזל, זה עלול היה לעלות לה בהרבה יותר.
 רפיון מיתרי הברקס – לא בלי סיבה
 כאשר מעצבים חופות מצנחים, יוצאים לטיסות מבחן ומעבירים אותן תקינה, נוהגים טייסי הניסוי לווסת את אורך מיתרי הברקס בדקדקנות למידה האופטימאלית.
אורך הברקסים נקבע כך, כדי שהם לא יגרמו להטיית שפת זרימה כאשר הם במצב משוחרר לגמריי. (ידיים למעלה)
הברקסים לא אמורים לגרום להטייה כל שהיא בשפת זרימה כאשר הם במצב TRIM או כאשר מופעלת מערכת האצה.
שימוש בברקסים תוך כדי שימוש במערכת האצה אינו מזיק, אך רק גורם להפחתה במהירות המירבית אותה ניתן להשיג.
כאשר אורך מיתרי הברקס הוא נכון, ישארו תמיד בין 5 ל-10 ס"מ מיותרים וייצרו "בטן". האורך המיותר הזה, עשוי לגרום לטייסים תחושה של ניתוק או חוסר יעילות בברקסים ועל ידי כך, לגרום להם לרצות לקצר את הברקס כדי לקבל ניהוג חד יותר של הכנף.
הבעיה בקיצור מיתרי הברקס היא בכך, שהדבר גורם להטייה קבועה של שפת זרימה. גם הטיה קטנה בלבד של שפת זרימה עלולה לגרום לבעיית התאוששות מהזדקרות מלאה או סחרור.
הפגיעה הגדולה ביותר בבטיחות כתוצאה ממיתרי ברקס קצרים מידי תהיה בהתאוששות מהזדקרות עמוקה (פראשוטל).
וויסות אורך מיתרי הברקס כך שלא יגרמו הטייה כל שהיא בשפת זרימה אינה פשוטה כלל. הקושי נובע מהעובדה שמיתרי הברקס המשוחררים יוצרים "בטן" או קשת וזרימת האוויר הפועלת עליהם מושכת אותם לאחור. הגרר המושרה הזה עשוי לגרום להטיית שפת הזרימה ולהאטת מהירות הכנף.
אם מיתרי הברקס מכוונים לאורך הנכון, תתקבל הקשת הזו אשר תפצה על הגרר המושרה. הקשת הנוצרת מהאורך המיותר, חייבת להימצא גם בעת שימוש במערכת האצה, אחרת לא תושג המהירות המירבית של הכנף.
 כיצד לקצר מיתרי ברקס
רוב המרחפים בעולם כיום משתמשים בליפוף מיתרי ברקס מסביב לכף היד. זאת בגלל מספר סיבות.
ראשית, כדי לקבל תחושה טובה יותר. על ידי העברת מיתר הברקס בין האצבעות וכף היד, ניתן לקבל חדות בקריאת הפידבק המגיע מהכנף.
הסיבה השניה לכך היא, נוחות. הרבה יותר נוח לאחוז בברקסים כאשר משתמשים בליפוף. אחיזת הליפוף בכף היד כאשר היא מופנית כלפי הטייס, נוחה יותר ומאפשרת משיכות עם פחות מאמץ בידיים.
הסיבה השלישית היא, כדי לקחת אליך את הסנטימטרים המיותרים של אורך המיתר ובכך לקבל תחושה קרובה, מדוייקת, ומיידית יותר של פעולת הברקסים.
 לאחרונה אני ער ליותר ויותר טייסים הנוטים לקצר באופן קבוע את אורך מיתרי הברקס, כדי לקבל תחושה נוחה יותר בניהוג. אחדים מהם קיצרו את אורך המיתרים עד כדי כך שהכנף לא מסוגלת להתאושש מהזדקרות עמוקה.
מצב של אי יכולת להתאושש מהזדקרות עמוקה הינו חמור במיוחד, כאשר התוצאה המיידית המתבקשת הינה תאונה.
המשמעות של קיצור מיתרי ברקס היא, שכנף אשר עברה תקינה של LTF 1 או 1-2, לא תעבור תקינה כלל, או תקבל תקינה גבוהה יותר של LTF 3 או EN-D.
גם שינויים קטנים לאורך מיתרי ברקס עשויים לחולל שינויים דרמאטיים בביצועים ובבטיחות של הכנף.
אם בכל זאת אתה חייב לשנות את אורך מיתרי הברקס אותו קבע המתכנן, עשה זאת בשינויים קטנים. קצר את האורך ב- 2 ס"מ ואתה תקבל תחושה כאילו קיצרת ב-6 או 8 ס"מ.

הפתרון הטוב והמומלץ ביותר יהיה תמיד, לא לשנות את אורך מיתרי הברקס, במקום זאת, טוס עם ליפוף סביב כף היד כפי שבוודאות עשו זאל המתכנן וטייס הניסוי.
טוס גוזל חתוך את השמיים רק אל תשכח יש נשר בשמיים
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
http://www.druper.co.il/d/preview/3232/3233

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #28 ב- : November 22, 2008, 12:20:48 pm »

מנותק עופר

• מצאתי פסיפס
    • דוא
« Reply #29 ב- : November 22, 2008, 05:59:42 pm »
נתי
אני  מאד שמח שהצלחת להתאפק, אבל תראה איך קלקלת הכל שבכל זאת  החלטת להגיב.
מה ענין מחט לתחת ?   - מאיפה הקרצת את השאלות האלו ?   ממש כמו הגב'  פנינה רוזנבלום   שצעקה מהיציע באמצע ישיבת הכנסת,  כאילו היא אחת מחברי הכנסת.
  אתה רוצה לדבר על קייטסרפינג, בבקשה ובקיצור(הרי יש לך פורום משלך).   אתה רוצה לשאול חידות מזג אויר את אותם ארבעה מרחפים שהיו בקורס שלך, בבקשה.     אבל לחוות דעה על נושאים   שאין לך מושג וחצי מושג עליהם......    נכון שזה פורום פתוח, אבל קצת צניעות יה חביבי.   תמשיך לשאול, אבל הס מלתת תשובות.

דרך אגב, אתה יודע אולי במקרה לעשות רוורס עם שתי עגלות 4 גלגלים כ"א ?   lugh   

מנותק ניר ארואסטי

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
« Reply #30 ב- : November 22, 2008, 06:21:12 pm »
עופר היקר לא שווה לרדת לרמתו של נתי, הוא אדם ממורמר פשוט צריך את נשק החכמים ולהתעלם להודעותיו.

מנותק יניב

• הגעתי לאוסטרליה
  • ליפעמים האור בקצה המנהרה זה סתם אידיוט עם מצית
    • דוא
« Reply #31 ב- : November 22, 2008, 07:25:40 pm »
חכמים כמו
 זרוק רזרבי דבר ראשון
 ;D