אז מה היה לנו ביום שבת 08 נובמבר 2008
יום שישי החלטנו ערן יעל ואני שחייבים לטוס בשבת. יעל אמרה שיש לה פעילות בגלבוע, החלטנו שנטוס שם.
בדרך הביתה שימי הציע שנצטרף אליו בשבת לטיסה, אולי קרוס מגניב. שינוי חד בתוכנית דיבור עם ערן.
יום שבת בבוקר טלפון לשימי, "שימי מה עושים ?"
09:00 בשרונה.
אני בדרך מהמרכז וערן מהצפון, נפגשים בשרונה. שימי מאחר מסיבות אישיות
אני וערן מבצעים שליטה קרקעית. הרוח מאכזבת. שימי מגיע, אני מציע לעבור ליבניאל כי נאמר לי ששם יותר טוב. שימי מסרב ואומר שנמתין ובאמת המתנו עד שאדם וקסלר נחת למטה ב-3 וחצי דקות טיסה
טוב עוברים להר ההארי, איזה מקום ! יש לי חשבון פתוח עם הר הארי. אני חייב לטוס שם בעצמי אחרי שבעונה שעברה כאשר רק התחלתי לטוס הייתי עם שימי בטנדם של שעה חמישים ואחת דקות ! אתם מאמינים ?
אז נוסעים להר הארי. עידו ויאיר מגיעים גם כן ומקבלים תדריך שדה נחיתה.
עולים לעמדה. שימי חושב שיהיה חזק מידי
הוא צודק. יש איזה 50 קמ"ש בעמדה. אני וערן מה זה מבועסים. ערן
רוצה ללכת הביתה אני רוצה לאכול.
יורדים למטה ועוצרים באיזה שווארמיה ואז שימי בספונטניות שולף מהשרוול "מוחרקה".
אני אומר מוחרה_מה ?? והוא מברר ואומר בואו. מגיעים לעמדה. איזה מקום ! אני פורש את הכנף החדשה שלי. ערן יוצא לאוויר ומיד צובר גובה.
אני יוצא אחריו והכנף אוףףףףףףףףף !! זה כבר סיפור אחר. מדהימה !
רק מטפס בלי לעשות כלום. הולך חוזר ורק עולה. ערן רואה שיש לו קוץ במיתרים והולך לנחיתה. אני ממשיך לרכס וממתין לשימי שיבוא כבר. שימי יוצא אחרי 15 דקות ואני כבר ממש גבוה. דקה וחצי באוויר והמוסטאנג של שימי מטפסת בקצב לא נורמאלי.
שימי אומר בקשר, בוא נטוס צפונה !
הלב שלי מבין שזה התחלה של קרוס והוא עובר ל-180 פעימות בדקה.
התרגשות לא נורמאלית והכנף פשוט מלטפת את האויר. טסים מעל רכס הרי הכרמל. אני יותר גבוה משימי כל הטיסה.
שימי בשלב מסוים חושב שהוא נמוך ומחליט לצאת לנחיתה. אני מקבל ממנו הוראה - יניב יש לך גובה טוב טוס עצמאית לך לטייל.
אבל בשביל הפעם הראשונה שלי זה הספיק והיה לי כיף לטוס. אחרי אמא אווזה לנחיתה מושלמת בשדה ירקרק.
פשוט מדהים היתה חוויה מעולה.
כנף חדשה אתר חדש וקרוס ראשון
יום הכי טוב שלי
שימי תודה על הכל