אין תנאים בארץ האש :
במהלך השרות בחייל האוויר טסתי עם מסוקים שונים .
שנים טסתי מעל נתניה וראיתי בימי הקיץ את צביעת השמיים במצנחי רחיפה שטסים באצילות על קו החוף של נתניה וארסוף .
כל מה שזכור לי זה דיווח בקשר פנים" שעה 2 מצנחים טפס לגובה "ודיווח לבקר על מצנחים בנתניה לאורך קו החוף מדברים בתא על המשוגעים שטסים על חתיכת בד וחותים ובלי מנוע רחמנא לצילן בזה הסתיים הקשר .שלי ומצנחי רחיפה.
אני יוצא למסע לחופש לאחר שחרורי מצה"ל לאחר 26 שנים בחייל האוויר לדרום אמריקה , במהלך טראק בארגנטינה אני פוגש חבורה של 4 אנשים שסחבו מוצ'ילות מעט מוזרות .
הם טיפסו במיומנות צחקו ושרו שירים בארגנטינאית עצרנו בנקודת המנוחה ושם התוודעתי למנצח רחיפה בצורה מוחשית וסיפרו שהם יורדים בגלישה עם המצנחים לנקודה שאני יגיע אליה רק מחר.
צפינו בהמראות שלהם מנקודת בתצפית הגבוהה בהר ווינשטר בברילוצה וראינו איך הם גולשים להם באצילות לנקודת הנחיתה ובדרך הביתה אנחנו פרסנו שקי שינה ופתחנו שימורים ליל שימורים קר ,וגשום .
כאשר הגעתי פרו הגעתי ללימה ושם מייד ניגשתי ל"חורחה " המדריך בבית ספר הפרואני וטסתי לראשונה בתאנדאם מעל לימה (רק מי שטס שם רכס מבין את החוויה ) .רכס ארוך וגבוהה ים סוער ,טיילת ארוכה שלא נגמרת במירה פלורנס היפיפייה
כאשר נשאלתי איפה אני עושה את הקורס אמרתי כמובן קוסקו כי שם יש הרים ואפילו גבוהים .
קוסקו מקום טוב להיתקע כך כל ישראלי יוכל להגיד לכם איזה בחורות הכי יפות,איזה דיסקוטקים ,איזה יין, איזה מסעדות,מרכז מבקרים הגדול ביותר בדרום אמריקה וכ'.
אני במשך שבועיים מטורפים עושה (רפטינג,טראק גונגלים,טראק אופנועים ,טראק למצו' פיצ'ו ,סיורי חובה בעתיקות וכ')
ואני מוכן לקורס מצנחי הרחיפה עובר תיאוריה של חצי שעה ,מעבר על ציוד 10 דקות ועולים לגבעה מתחברים לרתמה (ללא הגנות) Edri ejecutar Ejecutar Señor
למי שלא מדבר ספרדית זה בדיוק מה שצועק ארנון רוץ רוץ רוץ .
למחרת עולים לטוס בהרים אין רוח חוזרים לקוסקו –כך שבוע (יום אחד חג ,יום א' לכנסיה, אין תנאים,אין רכב שמיש ,יום לכבוד ראש העיר, ויום למען מריה וכו').
אבל רוחי לא תיפול עולה כעוזר לטייס כי בלבלתי לבחור את המוח שבוע קיבלתי קידום כנער שוליה לטיסות תנדאם מסחריות .
קשקשתי עם הבנות מקנדה ,ואנגליה שהגיעו לטוס בתשלום –כי כמובן לא היו תנאים יושבים בהר מול העמק הנעלם 3370 מטר מתחתנו נוף עוצר נשימה מעט קריר מידי כ 5 דקות Tal vez comprar el señor de mí (אדון אולי תקנה ממני ) מנערה פרואנית חמודה חדשה מודים בחביבות וממתינים.
אלברטו הטייס צועק "Viene" (מזג האוויר נכנס )רצים מחברים את האנגליה כי היא במשקל של 45 ק"ג אלברטו מתדרך אותה לרוץ מהר לא משנה מה קורה לרוץ הם פותחים בריצה המצנח נפתח במלא יופיו ובאצילות עולה מעלה הריצה ממשיכה במלא הקצב והם מתנתקים לאוויר "כוס אמק " למה אני לא שם האנגליה צועקת מאושר והחברות שלה מצלמות ואני מקלל בעברית למה לא אני .
אני נוסע עם הנהג לאסוף את אלברטו והבחורה האנגלייה ומתפלל אולי הוא ייקח אותי רק סיבוב קטן להרגיש מה זה באיסוף אלברטו סיפר שלא היו תנאים בכלל ושהם ממש בגליד ירדו כי לא יצא בפעימה הנכונה "אני במובן נהנית בראשי כמבין גדול בטח כמו שאתה אמרתה".
בעמדה עומדת הקנדית כ100 ק"ג אלברטו לוקח אותי הצידה ואומר תשמע אני לא מצליח להמריא איתה אין תנאים וגם חתיכת משקל מה עושים ?
הברקתי רעיון יצירתי אולי נטוס ביחד אני 55 ק"ג (הורדתי 5 ק"ג )וכך היא תרגיש שהכול בסדר וכמו שאני רואה בעוד שעה הכול משתנה פה " האף שלי הגיע ליפן " רק לטוס רוצה לטוס.
נרתמים הקנדית מבסוטה שהרוויחה עוד זמן ומצלמת ללא הפסקה רוח 0 גובה 3370 מטר דלילות אוויר נוראית הפסקת פעילות אומר אלברטו היום לא טסים.
אני מספיק לטוס בעמק הנעלם עוד 5 טיסות במהלך השבועיים הבאים בתנדאם לוקח ברקסים ומנהג את הדבר הזה שמטיס אותי בשמיים בעדינות ותחושה נפלאה ואני צועק לאלברטו אני ממש ציפור אין רעידות רוטור,אין יללות מנוע,אין נזילות הידראוליקה, ואין חשמל ומכשריי טיסה וזה טס אני חש כציפור איפה ענת שצריך אותה פה .
אני חוזר לארץ ביום ד' בבוקר ביום א' אני אצל ארנון בתחילת בקורס מצנחי רחיפה .עגור -להרגיש כציפור.
אדרי