היום בהר הארי, יצאנו 3 מצנחים, אורי פילר, עמית ואנוכי.
יצאתי ראשון לתוך תרמיקה רגועה +1.5 ששמרה אותי בגובה העמדה, עד שיצאתי החוצה מההר מחשש לרוטור מכיוון שהיו משבים מערביים.
ממש ביציאה מהתרמיקה, הווריו התחיל לצפצף בטירוץ ולהצביע על כיוון מהופך מהרצוי ובעוצמה שאני לא מכיר -5 עד -7 .
תוך פחות מדקה איבדתי כמעט 200מ' הייתי בגובה של 150 מטר מהכביש שעולה להר וכבר שקלתי נחיתה עליו או בצידו.
מאחורי טס עמית, ללא וריו.
אורי פילר שהספיק לצאת אחרנו, ראה אותנו צוללים מטה, והחליט לפנות לכיוון מזרח מאוחר יותר סיפר שנחת בצומת 6.
נחזור לסיפורנו:
עמית ראה שאני צולל והחליט להמשיך ישירות לשדה הנחיתה כשעוד היה לו גובה.
ואילו אני מצאתי עילוי של 0.7-1.5 וטיפסתי איתו 100מ' נוספים, הייתי כבר מעל הכפר ולפתע הוא חזר!?!
סינק של -4 שהביא אותי לנחיתה במזבלה בין אבנים גדולות וערמות עפר. (מזרחית למפעל הבטון בצד המערבי של הכפר)
עמ' להבין מה חוויתי יש לי מספר שאלות:
1.זו התכנסות?
2.לא הצלחתי לברוח מהסינק מכיוון שהיה רחב מאוד ואיבוד הגובה היה מהיר מה היה נכון לעשות?(בדרך כלל אני שובר 90 מעלות לכיוון מסויים)
3.איך נכון לפעול בסיטואציה המתוארת האם למצוא שדה נחיתה כמו שניסיתי או פשוט לצאת לכיוון השדה המוכר?
כמה סימנים מקדימים שיעזרו לנתח ולנסות להבין מה התרחש באוויר באותה שעה:
1.הגעתי להר הארי בנסיעה מכיוון צומת עמיעד, בדרך הבחנתי בדגלים מצביעים על
מזרחית חזקה בערך 20קמ"ש במרחק 5ק"מ מהר הארי.(מחצבה בירידה לצומת קדרים)
2.התנאים בשדה הנחיתה היו מערבית בערך 10קמ"ש (לפי הדגלים בתחנת הדלק בכביש שנוסע לודי סלמה)
3.בעמדה לפני המראה הבחנתי ב- 3 מצנחים באוויר 2 בגובה של לפחות 1300 ועוד 1 מזרחית לעמדה בגובה העמדה מרחק 1 ק"מ.
4.הרוח בעמדה הייתה דרומית מזרחית עד 15קמ"ש שהשתנתה לפתע לדרומית מערבית חלשה.
5.המראה ניתן היה לבצע או בכניסה של משב שכך לבסוף יצאנו או בקידמית.
אשמח לשמוע את דעתכם

אני עונה מראש לחכמולוג

שיכתוב שלא ניתן ללמוד בהתכתבות!!!
תיחקור זה כלי שגם חילות האוויר בעולם משתמשים בו לניתוח והפקת לקחים.
לילה טוב
ונחיתות בטוחות לכולם