כתב נושא: לקראת הקיץ - נחיתה בעמדת ההמראה בתבור.  (נקרא 1417 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק ittai

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
לאחר הטיסות הנפלאות של יום שישי בתבור נראה לי נכון לעלות לדיון את הנושא.

נחיתה בעמדת ההמראה בתבור

האם זה דבר הגיוני / רגיל / נורמאלי לעשות ?

האם זה מסוכן או לא ?

אנא ענו לשאלות מבלי להתבייש  - הנושא (לדעתי) מחייב דיון.

איתי
« עריכה אחרונה: March 12, 2007, 04:41:39 pm על ידי ittai »
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
לעניות דעתי נחיתה בעמדה בתבור בתנאים ששוררים שם בד"כ בזמן הטיסה, מסוכנת לרוב המרחפים שבינינו.

בגלל שיפוע העמדה, פני השטח שמעליה והתנאים הטרמליים נראה לי מסוכן לנסות לאבד גובה בשמיניות ממזרח לעמדה ע"מ לנחות בשלום.

ראיתי טייסים מנוסים כאשר יש רכיב צפוני, באים מדרום ונוחתים כמו ברכס. לדעתי מסוכן ולכן לא בטוח כלל שיש מקום לדיון.

גונן

מנותק עמית

• מצאתי פסיפס
    • דוא
מסכים שהנושא מחייב דיון
אישית אני לא מבין מה הקטע
זה לא תרגיל ידוע
זה לא יפה,
זה לא וירטואוזי
לא צריך בשביל זה טכניקה מיוחדת
זה לא נראה לי כיף

מה כן צריך?
סתם הרבה מזל

למה אנשים עושים את זה?
כדי שיוכלו לספר לחברה שנחתו בעמדת המראה, (סוג של אגו)
או סוג של עצלנות.

זה לא שאני כזה מרחף בטיחותי, אולם אני לא ניסיתי לנחות באף עמדת המראה בגובה כי לפי דעתי זה חסר טעם לחלוטין, למה לי לנחות בלחץ בעמדת המראה כשאני יכול לנחות למטה בשקט?
ואם ממש הייתי בקטע של משהוא הייתי מנסה ground spiral או Helicopter Landing או תרגיל אחר - אם כבר להיפצע לפחות לעשות את זה בגדול
עמית
http://www.justacro.com/index.php?m=18&c=32
http://www.justacro.com/galeria/kep.php?kid=2349
http://www.justacro.com/galeria/kep.php?kid=2350
« עריכה אחרונה: March 12, 2007, 08:29:15 pm על ידי עמית »
flying with a such perfect paraglider that birds become jealous. A wing that is as compact, simple, and light as a mountain glider; as fast and efficient as a sailplane; as slow and maneuverable and turbulence resistant as a helicopter.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
מבחינתי בטיסה בתבור ה top landing היחידי זה במבוא חמה (מאחורי הכביש). ;D

העמדה בתבור קטנה,משופעת ועם מכשולים בצדדים ומאחור ,מה גם שבדרך כלל עם רוח מאוד משבית ואם הרוח עם רכיב
לאחד הצדדים  אז גם רוטורים לא יחסרו בסביבת העמדה, קיצר הטפיחה על האגו לא שווה את זה.

יאללה קיץ כבר אמרתי?
 red_glider
don't fly faster then your guardian angel

מנותק sefidori

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
למיטב זיכרוני, והוא לא משהו בזמן האחרון, כל מי שניסה לנחות באיזושהי עמדה, נחל כישלון או פציעה.
רוב ציבור המרחפים בארץ נטול ניסיון ב top landing.
זה מיותר, זה לא הכרחי וכמובן מסוכן.
איני אומר שנחיתות בעמדות אינן אפשריות - נהפוכו. אבל רצוי שאף אחד מאיתנו וכל מי שאינו מורגל בנחיתות כאלה מוטב לו לתרגל נחיתות בטוחות בשדות נחיתה המיודעים בדיוק למטרה הזו.
הכי כיף זה לרחף witch
God Is a Paraglider

שמשון

• אורח
http://www.paragliding.ws/component/option,com_joomlaboard/Itemid,23/func,view/id,98/catid,2/

שלמה, שתהיה בריא. מחכים  לסיפור האמיתי...
שמשון

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא

אהלן חברה ותודה למגיבים.
כתבתי את  אשר כתבתי והעליתי את הנושא לדיון לאור מה שראיתי בשבועות האחרונים בגלבוע ובתבור.
ישנה אצלי ההרגשה שיותר מידי מרחפים אינם מבדילים או מבינים את השוני והסכנה בין נחיתה בעמדה ברכס לבין נחיתה בעמדות שהוזכרו במשפט הפתיחה.
יש לסווג את הנחיתה בעמדות הנ"ל לשני סוגי הטייסים:

1.   בעלי הניסיון והיכולת לבצע נחיתות בעמדות הנ"ל (הם גם יודעים בד"כ מתי לוותר).
2.   הטייסים שמחוסר הבנה לא מודעים לסכנות ולקושי.

אישית איני רואה שום צורך אמיתי לנחות שעמדות הנ"ל ולראיה עשיתי בשישי טיסות טנדם בתבור ובשבת בגלבוע ולא ניסיתי לנחות בעמדה ולו פעם אחת (נחיתה בעמדה חוסכת זמן ודלק כשעובדים בטיסות באופן מסחרי).

לגבי הטייסים מהסוג הראשון: אין הרבה מה לומר למרות שלחלקם עולה לפעמים השתן לראש או לפעמים החוסר בשקלים בכיס הוא שגורם להם לבצע נחיתות התאבדות עם טנדם ללא ידיעת המוטס בסיכון הכרוך בכך.

טייסים מהסוג השני:
בשלושת המקרים שראיתי בשבועות האחרונים כל השלושה נחתו (בגלבוע בתוך החניה או בתבור) כאילו מדובר בנחיתת רכס פשוטה עם מצנח חנוק על סף הזדקרות מבלי להשאיר מקום לטעויות.
יש לזכור ולהבין (בעיקר בתבור בקיץ) שבזמן שיש רוח בעמדה ועולות טרמיקות האוויר יכול להיות מאוד פעיל ולא יציב בדיוק ברגע הגישה לנחיתה. למצנח חנוק לא תהיה משם דרך חזרה בכמקרה של שינוי בזוית ההתקפה כתוצאה ממשב או טרמיקה.
התאונה של שלמה מסמנת את הקצה השני של הדברים, והוא חוסר תשומת הלב לשאר המימדים על ההר ובאתר (עצים, גדרות אבן, כבישים, גלשנים וכו' ) עקב הריכוז הרב ותשומת הלב המושקעים בנסיון הנחיתה.

בשניים משלושת המקרים נגשתי לחברה שנחתו ושאלתי אותם למה לנחות בעמדה ולהסתכן ולשניהם לא היה ברור או מובן שנחיתה בעמדה שכזאת זה דבר מסוכן ולא ברור מעליו.

לסיכום:
אני חושב שיש להעביר את המסר לגבי הסיכון הכרוך בנחיתות בעמדות מסוג זה בעיקר לקראת הקיץ ועונת המעבר אשר בפתח.

איתי

מנותק אבישי

• הגעתי לאוסטרליה
  • אל תדביקו את הילדים שלכם -מספיק חולה אחד בבית...
יש צורך לרענן כל פעם מחדש את המגבלות הקיימות גם אם איננו מודעים לכך,
אין ספק שנתנת דוגמא בוגרת במקרה הנ"ל ...
כל הכבוד על האכפתיות והדאגה !
תודה!!!  tumbup
שמע ישראל