קבלתי מתנה ליום הילדת אתמול אתמול.
אסף חפץ הביא אותי ואת אסף ורבין למצפה חוורים ובאצילות אפשר לנו לטוס משם כי מישהו היה צריך להחזיר את הרכב 4X4 למטה.
זו נקודה קסומה בצד הדרומי של נחל דרגות ותקוע, הגבוהה בהרבה ממצפה שלם, לפי המפות הטופוגרפיות ב200 מטר ולפי הג'י פי אס רק 180 מטר!!!!!! יותר גבוה. ממש מרשים.
כאשר מביטים צפונה מעבר לדרג'ה אל מצפה שלם , משטח ההמראה הגדול והמוכר לנו , נראה ממש קטן ונמוך בהרבה.
הגענו מאוחר ועד שסיימנו לסייר בשטח ולהחליט היכן הכי כדאי להמריא השעה כבר היתה אחרי 1.30 והמדרונות היו כבר די מוצלים, השמש כבר ברחה לה לדרום ולמערב.
רוח כמעט ולא היתה רק מדי פעם משב דרומי, ואסף ורבין אומר לנו רק אם נניף נדע יותר טוב מה הסיכוי שלו להמריא.
העמדה רחבת ידיים בעלת שיפוע מתון וארוך, וישנה מדרגה ארוכה מתחתיה לפני קצה הצוק.
זה הופך את העמדה ליותר סלחנית מאשר העמדה במצפה שלם.
יחד עם זאת באפס רוח אתה מוצא את עצמך רץ למרחקים ארוכים.
ובכן בסביבות השעה שתיים אסף מניף פעם אחת המצנח מסתכל דרומה ואסף מבטל.
ובפעם השניה זה קורא, ריצה מהירהההההה מאוווווד והנה הוא מתנתק וואו!.
תורי הגיע : מניף פעם אחת רץ ומטל מה שלימד אותי שכאן הרבה יותר קל לבטל אם לא נראה לך ובפעם השניה, תחילה המצנח מסתכל דרומה תוך כדי ריצה אני פונה בהדרגה מזרחה , מתנתק אבל הטיבה היא עדיין מאוד קרוב למדרון ואני מוכן שאם אשקע מאט שוב לרוץ ולדחוף את הקרקע אחורנית אבל זה לא קורא אני בחוץ!!!!!!
עשינו היסטוריה.
איזה מתנת יום הולדת!
כאשר אסף יצא הוא ישר טס קדימה, העמדה הזאת הרבה יותר עמוק ורחוקה יות מהכביש ומים המלח, אבל לאחר שראיתי את אסף מגיע בגלייד ובלי טרמיקות ללא בעיות לרכב שחיכה לנו על הכביש, ניסיתי לפנות דרומה ולמצוא איזו שהיא בועה בכוון הצוק שמעל החצצון אבל כל המפנה המזרחי כבר היה מוצל .
כך שלאחר כמה דקות של חיפוש עקר פניתי מזרחה ולאח ר דקות ארוכות הגעתי לגובה המוכר של מצפה שלום.
מתחתי אני מזהה שאפשר לנחות בביטחה גם לי היישוב שלמרגלות המצפה.
אני חולף מעליהם ונוחת על יד אסף מאושר ועם חיוך בפנים מכאן ועד להודעה חדשה.
קנחנו בחוף ביאנקיני שם חיכה לנו כבר אסף חפץ, והביתה.
המשך יבוא הטיסה הבאה משם לעין גדי.
דרוש צלם שיצטרף לבטלנים שלא צילמו תמונות.
אריה לשובר SOL PARAGLIDERS DEALER