כתב נושא: למי שחושב שמחר צפויה התבהרות  (נקרא 278 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
למי שחושב שמחר צפויה התבהרות
« ב- : December 07, 2007, 11:10:25 pm »
שימו לב למה שכתב "סנעיר" שאני מאוד מעריך את התחזיות שלו:
ציטוט
השמ"ט וכל ערוצי הטלוויזיה מתעלמים לחלוטין מקו האפיק הזה ומהאטמוספירה הכ"כ לחה ולא-יציבה שאנחנו עומדים להכנס אליה.
תחזית השמ"ט פשוט גובלת בביזיון! ואני אומר זאת בפה מלא למרות שכן, אני יודע, רק מחר נדע מי צדק ומי טעה, אבל סיכויי ההתממשות של "מעונן חלקית, בבוקר גשם מקומי קל" שווים לסיכויי ההתממשות של שלג בירושלים. לדעתי האישית תחזית ברמה נמוכה של אנשים עייפים מהמקצוע שלהם.

קודם כל, אין סיבה שהגשם בבוקר יהיה קל. לשמ"ט יש תבנית קבועה ומוכנה מראש- כשהחזית הקרה נכנסת צופים "גשם מקומי בצפון אשר יתחזק ויתגבר במהלך היום למרכזה, וילווה בס"ר יחידות", במהלך הפעילות הקרה "גשמים לפרקים מצפון הארץ ועד צפון הנגב מלווים בס"ר וברוחות ערות", וביום שאחרי "בבוקר עדיין גשם מקומי קל". רבאק, תבדקו את התנאים הספציפיים של המערכת, בלי מאמץ תגיעו לתחזית שונה לחלוטין.
מחר בבוקר בצפון, למשל, GFS צופה תנאים להתפתחות עננות עד 650 מ"ב. לא רק תנאים תרמאליים- אפילו מבחינת לחות- עמוד לח מהקרקע ועד 650. גם אופנבאך וברקנל בקטע [לפחות מבחינת לחות ב-700, שמספיקה להפוך את הגשם ליותר מקל].

התנאים נשמרים לאורך כל היום ומשתפרים בשעות הערב והלילה, אז גם אפשר לראות גזירות רוח קטלניות ברום הגבוה [מ-35 קשר ב-350 מ"ב ל-100 קשר ב-250 מ"ב]. אני לא מבין למה לצייר לאנשים בראש יום שמשי ונוח?! למען השם, 7 מיליון בני אדם [פחות כמה אנשים שקוראים בפורומים] בונים על התחזית שלכם, עזבו את כוס הקפה, תורידו את הרגליים מהכיסאות ותשקיעו קצת! אפילו מפת המשקעים של ברקנל אהובכם מראה גשם בצפון במהלך כל היום...עננות גבוהה ובינונית שתכסה את הדרום במשך רוב שעות היום עם סיכוי לכמה טיפות פה ושם? לציין שבאילת מחר יראו הרבה פחות שמש? משהו??? שכחתם בשביל מי אתם עובדים?!
ושוב- שלא ישתמע ח"ו שאני מזלזל בשמ"ט או בטוח ב-100% בצדקתי- הרי הרבה יותר קל לצאת צודק אם חוזים שלא יקרה כלום מאשר שיקרה, וזה לא שהמזג מחר הוא פשוט וברור כ"כ. אבל לפחות לציין פוטנציאל, לציין אפשרות, להראות שזה לא עוד יום סיום-מערכת רגיל...השבלוניות הזו פשוט לא הולמת גוף במעמדו של השמ"ט.

לסיכום- דעתי- מחר מתחילים עם שאריות המערכת הנוכחית- גשם מקומי בצפון ופירורים במרכז. מ"ח-מעונן בעננות גבוהה ובינונית בדרום ובמרכז. במהלך היום גשום בצפון. מ"ח-מעונן עם סיכוי לטפטוף מקומי בדרום ובמרכז. בשעות הערב והלילה התגברות הגשם לאורך החופים הצפוניים ואפשרות טובה לס"ר וברד. מהמרכז ודרומה אפשרות לטפטופי סילון מנימבוסטרטוס.
ראשון בבוקר- גשמים מקומיים מלווים ס"ר בעיקר בחלקים המערביים של הארץ [חופי השרון וצפונה]. מ"ח בשאר האזורים. דעיכה מהירה עד כדי התנקויות נרחבות משעות הצהריים המאוחרות.
don't fly faster then your guardian angel