כתב נושא: שישי בתבור- טרמיקה אחת, שלושה אירועי בטיחות  (נקרא 553 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק צוק

• מורשה רוח הקודש - הפורום הסגור
  • הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
שניים נחתו בין שיבלי לדבוריה, אחד כמעט בחנייה של המנזר ואחרי מאמצים הגיע לשדה הרגיל.

בקצרה- רוח חזקה, היסחפות עם טרמיקה ונסיון לחזור שלא הצליח.
נשמח אם הטייסים ישתפו אותנו במה שקרה, איפה לדעתם היו הבעיות ומה אפשר לעשות בעתיד. וכמובן צילומים אם יש.
אני יכול להפסיק מתי שאני רוצה...

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
טוב שנגמר בלי כלום

מנותק אמיר ליפשיץ

• הכינוי שלי בלאק אנד דקר
    • דוא
דבר ראשון, שמח שכולם בריאים ושלמים. דבר שני, בספורט הזה יש מגבלות, מי שלא מכיר בזה מסכן את חייו. טיסות בטוחות לכולם

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
נכון שהייתה צפויה התחזקות, והיא אכן הגיעה, אבל אני הייתי כשהחברה המריאו- והרוח הייתה חד משמעית מתחת למגבלות.

גם בזמן האירוע מי שכבר היה באוויר יכל להמשיך ולטוס, מי שעוד לא המריא כבר לא יכל להמריא בבטחה.

לדעתי עיקר הבעיה (דיברתי רק עם אחד ולא שלושתם) היא בעיקר במודעות למז"א המשתנה ומרווחי הבטיחות בהיסחפות בטרמיקה.

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
אני הייתי באויר באותו זמן. מבחינתי התנאים היו בתחום המגבלות.
לא ראיתי איך החלה ההסחפות, ראיתי מרחוק נחיתה של אחד המצנחים בצומת העליה להר.

להערכתי, מי שנסחף לא לקח בחשבון את עצמת הרוח והרשה לעצמו להסחף מעבר לקו הרכס ללא יכולת לחדור חזרה.

ברוח חזקה יש להקפיד יותר על מרווחי ביטחון ולטרמל רחוק יותר מההר במעלה הרוח.

טיסות בטוחות.

מנותק רולי

• הגעתי לאוסטרליה
  • +MARGARITA GIN CARRERA
    • דוא
שניים נחתו בין שיבלי לדבוריה, אחד כמעט בחנייה של המנזר ואחרי מאמצים הגיע לשדה הרגיל.

נשמח אם הטייסים ישתפו אותנו במה שקרה, איפה לדעתם היו הבעיות ומה אפשר לעשות בעתיד. וכמובן צילומים אם יש.
ויטלי ביקש להעביר מטלגרם לפורום.

"לא חדרתי נגד הרוח, שמאוד התחזקה אפילו עם ספיד סיסתם. ומשום שלא היה לי כבר גובה,וסינק היה מאוד חזק, החלטתי לנחות על הצומת בין דבוריה ושיבלי. הנחיתה היתה כצת כשיחה, אך הריתמה בלמה את הנפילה. למדתי מהאירוע לקחים, שבהתחזקות של הרוח צריך לברוח כמה שיותר רחוק מהאיזור של רוטורים"....
מרחף כרוני עכשיו עם מצנח

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא

ויטלי ביקש להעביר מטלגרם לפורום.

"לא חדרתי נגד הרוח, שמאוד התחזקה אפילו עם ספיד סיסתם. ומשום שלא היה לי כבר גובה,וסינק היה מאוד חזק, החלטתי לנחות על הצומת בין דבוריה ושיבלי. הנחיתה היתה כצת כשיחה, אך הריתמה בלמה את הנפילה. למדתי מהאירוע לקחים, שבהתחזקות של הרוח צריך לברוח כמה שיותר רחוק מהאיזור של רוטורים"....

הרוח התחזקה לפני שנסחפתם אחורה עם התרמיקה. והלקח צריך להיות תמיד להשאר בצד הפונה לרוח של ההר עד שיש לך מספיק גובה לעבור מעל הרוטורים אחורה. ולא לבנות על זה שתצליח להשאר בתרמיקה.

אני ראיתי את כל השתלשלות הארועים מהעמדה, 10 דקות לפני הארוע המדובר כבר הזהרתי בקשר את מצנחי הEN A שישבו מעל המנזר שהם בקושי חודרים וצריכים לצאת החוצה לעמק ולא להשאר מעל ההר.

בארוע עצמו: גונן רולי ובני נסחפים בתרמיקה שגם די ברור שנסחפת יותר מידי אבל יש להם את הכלים להתמודד, מתחתיהם 3 מצנחי EN A נסחפים אחריהם במעין "נעקוב אחרי הותיקים". הבעייה היא שאתם עוקבים אחרי הותיקים כאשר יש לכם פחות גובה ולהם יש מצנחים מהירים יותר. כצפוי התרמיקה נחתכה מהרוח וכולם מצאו את עצמם די נמוך ומאחורי קו הרכס. רולי מייד שם גב לרוח וברח, גונן ובני נסחפו סרטני צפונה, בני תפס תרמיקה נוספת וברח איתה מזרחה, גונן הגיע למעל הכפר וחדר מערבה. ושלושת הEN A שמראש התחילו את הכל נמוך יותר מהאחרים כבר היו בצרה.

מסכנה נוספת, קח החלטות לפי המצנח שלך והמיקום שלך לא לפי המיקום והמצנח של מישהו אחר.
כי זה שגונן (מהיר מאוד) מרשה לעצמו להסחף אחורה ב800 לא אומר שאתה יכול ב700 אם מצנח איטי יותר.
« עריכה אחרונה: June 19, 2015, 10:42:20 pm על ידי צחי רייל »
don't fly faster then your guardian angel

מנותק ira_yifa

• הגעתי לאוסטרליה
  • Nova Mentor2 Red
    • דוא
משהו קצת מוזר לי בכל התיאורים מאותו היום. אני לא לגמרי מהבין למה כל מי שניסה להתמודד עם הרוח החזקה בחר לטוס מצפון להר ולא מדרום לו.
את המקרה של גונן אני מצליח להבין - כנראה היה גבוה מספיק והתכוון לעבור בואדי מעל הונטורי.
בני (איזה בני?) כנראה רצה לעשות את אותו הדבר, או לנצל את הונטורי של הואדי ע"מ לברוח מזרחה מעט יותר מהר.
את רולי אני מבין לחלוטין - אם אי אפשר לחזור להר, בורחים ממנו (אחרת נוחתים בשיבלי).
לא הצלחתי להבין אם צוק היה באוויר או לא.

מצנחי ה-A (ויטלי ומי עוד?) - אני לא מצליח להבין למה כאשר טייס מעל ההר והרוח מתחזקת ללכת צפונה ולא דרומה או מזרחה.
בצפון יש: איזור מיושב גדול (שיבלי-דבוריה, אין שדות נחיתה), בתוך ואדי (ונטורי, שרק מקטין את הסיכוי לחזור מערבה, ורוטורים, שיזרקו את המצנח והטייס למטה). בנוסף, התבור מתוח על קו דמיוני הנע מצפון מערב לדרום מזרח, כך שבטיסה צפונה ההר בעצם "בורח" מהטייס וצריך לרדוף אחריו (לטוס יותר רחוק מערבה) ע"מ להגיע אליו ולעבור אותו (זאת בתוך הונטורי והרוטורים).
בדרום יש: שדות נחיתה בכל מקום, השטח שמדרום לתבור פתוח, כל שמלבד הונטורי שהתבור מייצר כמעט ואין בו מערבולות של האויר (רוטורים, למעט אלו שנוצרים ע"י מכשולים על הקרקע), ואם נזכור את העובדה שהתבור הולך מצפון-מערב לדרום-מזרח, בטיסה דרומה ההר "מתרחק" מהטייס, מה שמגדיל את מרחב הפעולה שלו ואת טווח הביטחון מההר.

לי נשמע שההחלטה לטוס צפונה היא האפשרות הכי פחות טובה. עדיף לברוח דרומה (לשטחים הפתוחים) או מזרחה (לעבור קצת ברוטור של התבור ולנחות באיזור כפר תבור).
טוב מצנח אחד ביד משניים על העץ.

מנותק גונן גל

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
חברים,

לי בכל שלבי הטיסה באיזור ההר לא היתה בעייה לחדור ולא השתמשתי אפילו פעם אחת בספיד סיסטם בכל הטיסה באיזור התבור. השתמשתי בס.ס. רק כטסתי דרומה מול הרוח מפוריה לכיוון אלומות.

עירא, אם תסתכל על הטראק שלי בלאונרדו רוח הקודש, תראה שלא הייתי בשום שלב בוונטורי שמצפון להר.

הכל מצולם אם משהו רוצה לעבור על כל הטיסה שערכה שעה ועשרים הוא מוזמן.
« עריכה אחרונה: June 20, 2015, 10:35:44 am על ידי גונן גל »

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
גונן יש טרק?

תשובות לעירא.

1) צוק היה באוויר, אבל אם מצנח אקרו מהיר מאוד. וגם שכחתי לציין שהיה.
2) הרוח הייתה דרום מערבית והם נסחפו לאזור שבין העמדה למנזר (אבל יותר מאחור קצת). בגובה שלהם לעבור את המנזר דרומה היה בלתי אפשרי מול הרוח.
3) גונן ובני שהיו עם הפנים מערבה נסחפו סרטני לכיוון צפון, לדעתי לכן גונן ראה מהירות קרקעית בGPS כאילו הוא חודר בקלות ואם היה פונה עם הפנים מול הרוח היה עומד במקום. אבל גונן בכל מקרה מהיר בהרבה ממצנחי הA וכשהוא עמוד במקום הם טסים אחורה.

לדעתי הדבר הנכון לעשות כשאתה צפונית למנזר מעל ההר או קצת מאחוריו ולא חודר ברוח דרום מערבית זה לטוס לכדורי בכיוון צפון מזרח. צפונה אין נחיתה נורמלית ויש ונטורי ומעבר גבעות שגם מיצרות בלגן. דרומה זה להכנס ללוע הארי. גם מזרחה זה לא רעיון טוב כי זה נתיב ארוך בתוך הלי. לכדורי אומנם אתה עוד עלול לפגוש את הרוטור אבל זה הנתיב הקצר ביותר ברוטור, במצב הזה הרע במיעוטו.

ועוד נקודה למחשבה לגבי הסחפות למאחורי קו הרכס ברוח חזקה. גם מי שחושב שיש לו ספיד סיסטם מהיר והוא יוכל לחזור בקלות מול הרוח, צריך לקחת בחשבון שמאחורי קו הרכס האוויר יכול להיות מאוד מחותחת ובאוויר כזה לא פשוט להשאר כל הזמן עם ספיד סיסטם.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
גונן סתם לשם הויכוח.

בנקודה המסומנת בטרק אתה טס ב11-12 קמ"ש לצפון מזרח. הדרך היחידה שזה יקרה זה בטיסה אחורה. אם תסתכל ע"ל רשימת הנקודות תראה גם נקודות עם מהירות 0 או 2-3 קמ"ש (שזה גם כבר נחשב כלא חודר). החץ האדום הוא כיוון ההתקדמות של הטרק ולדעתי כל הקטע הזה הוא בהסחפות סרטנית ולא ממש מול הרוח.
בלאונרדו אי אפשר לראות כלום על מהירויות, הוא עושה ממוצעים של כמה נקודות, בcompeGPS אפשר לבחון כל נקודה הנפרד.

ושוב יחסית לאחרים גונן לא היה ממש בבעייה כי הוא מהיר יותר, אבל בשלב הזה מצנחי הA כבר בקושי חדרו עם ספיד סיסטם.

מנותק ittai

• הגעתי לאוסטרליה
  • Gin Gliders Distributor in Israel
    • דוא
הסחפות סרטנית משמעותה טיסה ברוח צד ולכן גם 11-12 קמ"ש צפון מזרחה זה לא טיסה אחורה.
Fly high fly far just do it on the safe side

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
הסחפות סרטנית משמעותה טיסה ברוח צד ולכן גם 11-12 קמ"ש צפון מזרחה זה לא טיסה אחורה.

כן אבל זו לא רוח צד של 90 מעלות, זה רוח צד של 20-30 מעלות ומעל ל30 קמש. והסחפות מזרחה זה עדיין הסחפות לכיוון הלי סייד ולא לכיוון הצד הבטוח של ההר !

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
צחי אני חושד שיש פה אי הבנה קלה. ממה שאני זוכר אף אחד לא "נסחף לאחור" כולם הסתובבו ונסחפו בטרמיקה. אלו שהחליטו לחזור אחר כך גילו שהם כבר לא יכולים, וזה כמובן לא מעיד על רוח מעל המגבלות.

לראיה אחרי שיעקוב עבר את המנזר והוונטיורי הוא הגיע לשדה, ואולי אפילו כבר ללא סס משלב מסוים.

מנותק צחי רייל

• מנהל פורום
  • הגעתי לאוסטרליה
  • ARTIK 4 29
    • דוא
צוק אחרי שנסחפתם עם התרמיקה היו שניסו לחזור וללא ספיד סיסטם טסו אחורה. כל מי שהיה בעמדה ראה את זה.

מנותק yaakov.asher

• משחק בארגז החול
    • דוא
אני מצטרף מאוחר לדיון מכיוון שהיו לי בעיות עם הכניסה לפורום (תודה גדולה לצחי על העזרה והסבלנות...)

אני הייתי אחד מהשלושה שעשו את הטעות וטסו באותו היום, למרות הידיעה שצפויה שבירת שרב וכניסה של רוח חזקה.
אני זה שנלחם מול הרוח (עוד טעות איומה) והתעקש להגיע לשדה הנחיתה של דבוריה למרות הרוח החזקה והקושי לחדור עם מצנח מהסוג שלנו.
תיאור המקרה כפי שאני חוויתי אותו -
יצאנו ברוח שהייתה לגמרי סבירה ובהמראות יחסית קלות. עלינו וירדנו בין 400 ל-800מ' והכל היה ניראה רגוע. בשלב מסויים הייתה טרמיקה מעל אזור החניה של המנזר שבה היינו דיי כל מי שהיה באוויר באותו הזמן. בסביבות 800 מ' הרוח התחזקה וקרו כמה דברים במקביל:
1. איבדתי את הטרמיקה שמין הסתם המשיכה מזרחה.
2. נכנסתי לסינק מהיר ואיבדתי 200 מ' תוך שניות.
3. מצאתי את עצמי נסחף אחורה מזרחה לקו הרכס.
חשוב להדגיש שראיתי את צוק יוצא קודם מאזור ההר, אבל הערכתי שהוא מתכוון להמשיך עם תרגילי האקרו, ולא הבנתי שהיציאה שלו נובעת מהבנתו שהרוח מתגברת.
מכיוון שחששתי מאוד לצאת מזרחה בגובה של 600 מ' בגלל הרוטור, ולא רציתי בשום פנים לפנות צפונה, בחרתי לחזור כנגד הרוח והצלחתי ממש בגובה אפס לצאת מאזור החניה ולהתחיל את המאבק ברוח בצד המערבי.
טעות על גבי טעות, וכל זה מבלי שבאמת היו לי באותו הרגע את ההבנה והידע לפעול כפי שהוצע ע"י צוק או צחי.
אני לא יכול שלא לקשור בין מה שקרה בשבת במקדוניה ובין מה שעשינו אנחנו. אני חס וחלילה לא משווה את יכולתנו וניסיוננו לזה של רון ז"ל, אלא להיפך – אני מבין כמה דק ושברירי ההבדל בין לגמור את השטות הזו בחיים, לבין חס וחלילה להיפצע או להיהרג.
אני מתנצל בפני כל מי שראה את האירוע מהאוויר או מהקרקע ודאג מאוד. אני מרגיש שכל אחד מאתנו, ובוודאי הטייסים הצעירים, אחראי לאיך שהספורט הזה נתפס בציבור ואיך שהמשפחות שלנו מתייחסות אליו. כל טעות, כל תאונה, מכניסה את כולנו ובוודאי את המשפחות שלנו לחרדה.
בתקווה שלא נידרש להרבה דיונים כאלו בפורום ובכלל.

יעקב

מנותק עודד גוטמן

• מפעיל בובקט מתקדם
    • דוא
יעקב, האם אתה/אתם טסים עם קשר? האם מישהו ניסה לעלות מולכם ולהזהיר?

מנותק yaakov.asher

• משחק בארגז החול
    • דוא
היי עודד,

אני טס עם קשר (מאז שאתה ונדב הערתם לי על זה בצדק). לצערי הסוללה נגמרה לי, ככל הנראה בגלל שהמכשיר דלק בתוך התרמיל,

ולא הייתי זמין באירוע.

יעקב

מנותק צוק

• הגעתי לאוסטרליה
    • דוא
יעקוב עוד נקודות שדיברנו עליהם בע"פ:
*שימוש בסס לא אומר שמפסיקים לשלוט בפיץ, אם המצנח רץ קדימה משחררים בעדינות סס ואז מחזירים. בכל מקרה דריכות הרבה יותר גבוהה לקריסה ומוכנים בכל רגע לשחרר לגמרי את הסס ולבלום.

* יעקוב טס עם כפפות שגם אני טסתי איתם בעבר עד שנקרעו- כפפות העבודה הזולות שמגיעות בכל מיני צבעים. חרא של כפפות שנקרעו מהניסיון לביגאירז, ויעקוב חטף חתכים בידיים.

*לזכור שמזג האוויר הוא לא נתון קבוע- הוא משתנה כל הזמן. כל יום טיפוסי בתבור הרוח מתחזקת ומשנה את כיוונה.

מנותק nadav

• מצאתי פסיפס
אני חמור עם תעודות בכל הקשור ללהשאיר קשר פתוח בריתה.
אני טס כבר עם שתי סוללות ספייר  hug